LET’S TALK ABOUT: Nog maar 2 maanden!

Vandaag is alweer de laatste dag van oktober, dat betekent dat 2017 na vandaag nog maar twee maanden telt. Het is dag 304 van 2017, nog maar 61 te gaan. Wat ik helemaal een gek idee vind… we zijn vandaag net zo dichtbij 1 januari als we bij 31 augustus zijn. Damn, was 31 augustus niet vorige week? Waar is de tijd gebleven. En hoe ga ik er voor zorgen dat ik die 61 dagen stuk voor stuk laat tellen?

Zoals gewoonlijk rond deze tijd van het jaar worden mijn dagen de laatste weken steeds korter. Ik kan er niets aan doen, het gebrek aan zonlicht zorgt er automatisch voor dat ik steeds meer tijd met mijn bed deel. In de zomer heb ik geen wekker nodig, ik word standaard tussen 7.00u en 7.30u wakker. Wanneer het echt hoogzomer is, is dat zelfs nog wat vroeger. Maar als de zon zich pas rond acht uur laat zien, dan word ik automatisch ook pas rond acht uur wakker. Het ingaan van de wintertijd afgelopen zondag zorgt weer voor een kleine opleving, maar ik merk op dag drie al dat het effect van dat uurtje extra al snel afneemt.

Maar het heeft weinig zin om je zorgen te maken over het feit dat je meer slaap nodig hebt. Accepteren en je dagen daar op indelen is volgens mij de beste oplossing. En geurkaarsen. Geurkaarsen zijn altijd de oplossing.

Wat er voor de komende twee maanden nog op het programma staat?

 • Donderdag vlieg ik samen met #teamannemerelrunsnyc2017 naar New York om daar komende zondag de marathon te lopen. Een week later kom ik thuis, hopelijk eindelijk met een tijd onder de vier uur op de NYC Marathon én heel veel nieuwe energie om de rest van het jaar goed af te sluiten.
 • Ook leuk: vanaf vrijdag 10 november ga ik zeven weken lang iedere vrijdagavond skiën met Roos op een rollerbaan in Den Haag. Dit is niet alleen ideaal om te leren skiën, maar ook om je techniek nog net iets bij te schaven. Je ziet jezelf tijdens het skiën continu in de spiegel, dus na 25 jaar ga ik mezelf eindelijk tijdens het skiën zien. Heel fijn voor iemand die redelijk motorisch gestoord is en vaak denkt dat haar lichaam iets totaal anders doet dan het in werkelijkheid doet (ik heb bij skiën bijvoorbeeld vaak het idee dat ik mega diep door mijn knieën zit, maar in werkelijkheid sta ik dan nog steeds als een houten hark rechtop).
 • Verder staat een weekend Parijs nog steeds op de planning. Inmiddels heb ik ook een slachtoffer gevonden, Carlissa wil graag met me mee. Waarschijnlijk gaat dit ergens in december worden. Kan nu al niet wachten om Kerst inkopen te doen in Parijs en heel veel taart te eten.
 • Het zit ook nog steeds in de planning om een bezoekje aan Laura (Brijde) te brengen in Malaga. Even een paar dagen wat extra zonuren (hopelijk). We moeten alleen nog steeds een perfecte datum vinden en dat gaat met twee volle agenda’s lastiger dan we aanvankelijk dachten.
 • Super spannend: ik kom samen met twee andere ‘inspirerende’ meiden op de cover van een mooi tijdschrift. De week na New York is de shoot en het bijbehorende interview. Vind dit zo ontzettend gaaf. Het is wellicht wel een goed idee om me in New York niet helemaal te laten gaan qua eten, want ik wil natuurlijk wel een beetje florisant op die cover staan, zeker naast die andere twee (super fitte) meiden.
 • Dit jaar, op 11 december om precies te zijn, ga ik eindelijk de Bruggenloop lopen in Rotterdam samen met de Subway Running Club. Super veel zin in. Ik heb nog nooit een 15 kilometer in wedstrijd verband gelopen, dus een PR loop ik sowieso.
 • En het jaar sluit ik in stijl af. Dit keer geen besluiteloosheid over wat te doen met Oud & Nieuw en dan uiteindelijk bij mijn ouders op de bank eindigen….. IK GA OP WINTERSPORT. Met de hele familie. Zoveel zin in.

Wat staat er voor jou nog op de planning voor 2017? En heb jij ook zoveel moeite met wakker worden de laatste tijd?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

14 Reacties

 1. Mieke
  oktober 31, 2017 / 12:04

  Amai superleuke vooruitzichten!! Naar het buitenland gaan met oudejaar is ook exact wat ik ga doen: gewoon met 5 vriendinnen naar Italië en daar heerlijk eten en oudejaar vieren. Ideaal!!
  Met vroeg opstaan heb ik moeite, maar helaas kan ik er niet tegen vechten en moet ik het echt gewoon doen, want ik geraak niet vanzelf om 8u op mijn werk jammergenoeg.
  Veel plezier met alles!

 2. Marjolein
  oktober 31, 2017 / 12:07

  Leuke planning heb je in het vooruitzicht:-) En ja dat wakker worden, ik herken het. De snoozeknop is dan o zo verleidelijk! Vraagje trouwens; waar heb jij jouw goosecraft jasje van? Ik ben er helemaal verliefd op!

 3. Tember
  oktober 31, 2017 / 12:45

  Wow wat een leuke plannen. Ik heb wel een goede datum om Laura te gaan bezoeken ;) 10 december is de marathon van Malaga!!

  Ik ga die marathon lopen, met pijn in mijn hart (en portemonnee) heb ik moeten besluiten om niet nog een jaar New York te lopen omdat dit er gewoon budgettechnisch even niet inzat. Dus toen ik een jaarlijks weekendje weg met een vriendin aan het plannen was naar de zon in december en zag dat daar een marathon was, was de keuze snel gemaakt.

  Veel plezier in New York, was zo leuk je daar vorig jaar te zien.

 4. Karen
  oktober 31, 2017 / 12:53

  Wat een leuke dingen heb je dit jaar nog op de planning staan. Een tipje trouwens, misschien moet je in de balk naast de blogpost je nieuwe boek aanprijzen :)

 5. oktober 31, 2017 / 13:07

  Wat een hoop leuke plannen! Ik heb voor dit jaar niet veel meer op de planning, daarintegen ben ik wel al druk bezig voor 2018. :)

 6. xAmberc
  oktober 31, 2017 / 13:09

  Ik ben juist onwijs vroeg wakker iedere dag. Het duurt dan wel even voordat ik écht wakker ben.. Wat een leuke dingen ga je nog doen in de laatste 2 maanden. Een vriendin en ik weten nog niet wat we doen met oud&nieuw, we hebben nog geen leuk feest gevonden

 7. Krista
  oktober 31, 2017 / 13:41

  Wat een leuke plannen allemaal zeg! Voor mij is het eigenlijk vooral workworkwork en een marathon in jawel.. Spijkenisse of all places ;) Maar goed, in het kleine kan ik ook geluk vinden. Warm dekentje en een mok thee op de bank, lekkere ontbijtjes, trainingen die extra goed gaan in de koude wintertemperaturen. En de tijd, tja die gaat ook wel snel voorbij als je niets doet dus dan kan je het maar beter nuttig invullen! Wel een goede reminder van jou dat het jaar zo snel voorbij vliegt, extra motivatie om nog doelen te behalen.

 8. Ilse
  oktober 31, 2017 / 14:20

  Hoi Annemerel,

  Welk merk haarlak gebruik jij en welke shampoo?

 9. oktober 31, 2017 / 14:53

  Wat een leuke dingen heb jij in het vooruitzicht! En alvast heel erg veel succes aankomende zondag, ik ga weer voor je duimen! Zelf heb ik het te druk om echt iets te plannen. Wel heb ik 18 november mijn eerste wedstrijd van het seizoen en sinds mijn tweede operatie, en heb ik mijn studie als het goed is half december afgerond en mag ik flink gaan solliciteren.

 10. oktober 31, 2017 / 15:59

  Leuke vooruitzichten! Leuk dat je gaat wintersporten met oud en nieuw. Geniet nog van de laatste twee maanden van 2017!
  Mijn komende twee maanden bestaan vooral uit werken en momenten voor mezelf. En in december de actie week voor 3FM Serious Request heel erg weinig slapen maar heb er wel onwijs veel zin in.

 11. Lieke
  oktober 31, 2017 / 16:37

  Wat een leuke lijst, mooie dingen om 2017 goed af te sluiten! En succes zondag!??‍♀️

 12. Ilse
  oktober 31, 2017 / 17:23

  Wat een leuke dingen in het vooruitzicht! En bizar dat het alweer bijna 2018 is..

 13. Cindy
  oktober 31, 2017 / 20:51

  Wat een leuke plannen allemaal! Vooral met oud en nieuw, lekker weg, in die tijd lijkt me dat top.
  En pfff wakker worden, breek me de bek niet open haha. Heb altijd moeite met de wekker, maar in de winter 10 keer erger. Nu gaat ie ook altijd om 5.45 uur, ook niet echt een fijn tijdstip natuurlijk.
  Heb niet echt veel leuke dingen in het vooruitzicht. Moet eind november ook geopereerd worden aan mijn schouder, dus het wordt een saaie decembermaand… Voordeel is wel dat ik dan lekker onder een dekentje kan Netflixen. Goed excuus daarvoor.

 14. Lana
  november 1, 2017 / 08:47

  Leuke plannen in het vooruitzicht! ZOu ook graag nog wel een weekendje naar Parijs willen dit jaar