LET’S TALK ABOUT: Mijn vrijgezellenfeest

Ik ben niet zo goed met verrassingen. Sterker nog, ik vind het verschrikkelijk. Of nou ja… als ik echt verrast wordt valt het wel mee, maar als ik verwacht dat ik verrast ga worden… daar kan ik niet zo goed mee omgaan. Ik kan zelf ook niet zo goed uitleggen waar ik dan precies bang voor ben, maar het is een gevoel. Ik heb graag een beetje controle, zeg maar. Nu weet ik heus wel dat je niet alles in je leven kan controleren, maar de dingen waar ik nog enigszins controle over kan hebben, probeer ik vaak toch wel redelijk in de hand te houden. Zo was dat niet anders met mijn vrijgezellenfeest. Alleen lukte dat maar tot op zekere hoogte…

Natuurlijk zat ik niet zelf in mijn vrijgezellenfeestcomité, maar de mensen waarvan ik verwachtte dat ze iets aan het organiseren waren heb ik toch wel redelijk duidelijk gemaakt wat ik wel en niet kon appreciëren. Ik wilde niet verplicht de hele dag drinken, een stripper, de hele nacht doorhalen of rare quizzen waarbij ik vreselijk voor schut sta. Nu kun je zeggen ‘hoort erbij’, maar ik snap eerlijk gezegd de lol hier niet zo van. Noem me een saaie oude doos, maar ik ga me niet anders voordoen dan ik ben. Gelukkig zat mijn moeder ook in het ‘complot’ en die kent haar dochter inmiddels al 31 jaar door-en-door dus ik wist ook ergens wel dat het goed zou moeten komen. Maar toch… dat ik de touwtjes dit keer niet zelf in handen had maakte me onrustig.

De datum voor mijn vrijgezellenfeest kwam ik bij toeval achter. Begin juni vertelde ik mijn beste vriendin dat we waarschijnlijk op 18 juli op vakantie zouden gaan. Toen kwam de vraag of we niet een dag later op vakantie konden gaan. Ja… toen had ik het snel uitgevogeld zeg maar. Toen begon het vragen stellen, want wat gingen we dan in hemelsnaam doen en was het wel corona-proof? Als enige antwoord kreeg ik dat het corona-proef was en dat ik ’s ochtends vroeg nog wel kon hardlopen. Voor de meeste mensen zou dat waarschijnlijk genoeg bevestiging zijn, maar in mijn hoofd bleef het maar malen.

Tuur zag dat ik er redelijk gestresst van raakte, maar zat in een lastig pakket want hij wilde ook de plannen niet verklappen. Uiteindelijk vertelde hij vrijdagmiddag dat ik zaterdagochtend om kwart over elf klaar moest staan en vertelde hij welk jurkje ik het beste aan kon trekken. Je zou denken, nu heb je wel genoeg informatie toch Annemerel? Ja… zou je denken. Toch had ik om half tien ineens vreselijke misselijkmakende spanningshoofdpijn. Ondanks dat ik mezelf iedere vijf minuten vertelde dat ik moest ontspannen. Ja, ik begrijp mezelf ook niet helemaal.

Met de auto werd ik door Tuur naar Laura gebracht en toen ik daar binnenkwam waren daar ‘verrassend genoeg’ ook mijn moeder, zusje, schoonzusje en beste vriendinnen. Ik was dan misschien niet mega verrast, maar het beeld van al deze mensen bij elkaar en de prachtige setting in Laura’s tuin gaf volgens mij wel het gewenste ‘verrassingshoofd’.

Het was een heerlijke middag, precies zoals ik mijn middagen het liefst heb. In de zon, op een terras, met heel veel lekker eten, Aperol Spritz, met de liefste, gezelligste en leukste mensen om me heen. Bijna zes uur lang zaten we aan tafel, het is geen moment stil geweest en daar waren geen rare speeches, quizzes of een heleboel alcohol voor nodig. Ik ben de ‘vrouwen in mijn leven’ enorm dankbaar dat ze zo’n leuk feestje voor me georganiseerd hebben waarbij ik 100% kon genieten. Zelf had ik het niet beter kunnen organiseren. Ik ben vanaf nu van plan om mijn verjaardag te vieren, zodat ik ieder jaar een reden heb om dit soort gezellige middagen zélf te organiseren.

Heb jij een vrijgezellenfeest gehad, wat stond er bij jullie op het programma? En als jij je eigen vrijgezellenfeest mocht organiseren, wat stond er dan op het programma?

Liefs,

Annemerel

P.S. Op het feestje hoorde ik dat het oorspronkelijke plan was om lekker een weekendje naar Antwerpen te gaan. Helaas stak Corona daar een stokje voor. Hoewel het uiteindelijk wellicht wel op aangepaste wijze gekund had, vond ik dit toch ook wel heel erg relaxt en ben ik blij dat het in deze vorm plaatsvond. 

P.P.S. Ik heb niet gevlogd tijdens mijn feestje, maar Laura Brijde wel! Ik denk dat er zaterdag wel beelden in haar vlog zullen zitten. Ik had zelf ook mijn camera bij me, maar besloot om gewoon lekker van de tijd te genieten. De sfeerfoto’s zijn ook allemaal gemaakt door mijn vriendinnen. 

Delen:

12 Reacties

 1. Anique
  juli 21, 2020 / 14:04

  Het ziet eruit als een ontzettende leuke middag. Hele sfeervolle foto’s . Iets om nog lang met plezier op terug te kijken. Mijn droomfeestje is met een aantal mensen op een grasveld in een boomgaard aan een lange tafel heerlijk eten en kletsen tot in de late uurtjes met van die lichtjes in de bomen, lekker zwoel weer, en de blote voeten in het gras.

  • Annemerel
   Auteur
   juli 21, 2020 / 16:21

   Jaaaaa zo was het bij ons ook ongeveer, alleen was het dan overdag (omdat ik niet echt een avondpersoon ben, haha)

 2. Celine
  juli 21, 2020 / 14:33

  Heel leuk!! Klinkt als een perfecte middag!

 3. Lieke van Veen
  juli 21, 2020 / 14:54

  Leuk dat je het toch nog op deze manier kon vieren! Al die poes pas met gekke opdrachten en outfits is ook niks voor mij.

 4. Debby
  juli 21, 2020 / 18:30

  Wat ontzettend leuk! Ik had vorig jaar mijn feestje en ook duidelijk gemaakt wat ik niet wilde haha. We hebben uiteindelijk een middagje gefreubeld (kraagjes versierd iets wat ik echt leuk vond), daarna lekker getafeld en uiteindelijk 2 spelletjes gespeeld waarbij ik moest raden wie welk item had meegebracht en een waarbij mijn partner vragen had beantwoord en ik moest raden wat ie zou zeggen :). Had ook niets anders willen wensen! Begrijp dat verkocht drinken stripper stappen etc ook niet helemaal maar goed ieder z’n ding 😃😃

 5. Roos
  juli 21, 2020 / 18:55

  Klinkt als een heerlijke middag! En wat is het fijn als mensen je goed kennen en weten hoe ze je een plezier kunnen doen! Geniet van deze bijzondere periode.

 6. Lieneke
  juli 21, 2020 / 19:03

  Klinkt als een geweldig vrijgezellenfeest! Die van mij is alweer 10 jaar geleden. Ik had ook aangegeven dat ik niks genants wilde en niet met een fles drank op een piano/bar wilde staan. Wij gingen eerst uitgebreid in de make up met fotoshoot, toen sushi maken en eten en eind van de avond nog wat drinken met de mannen, die waren gaan zeilen.

  • Annemerel
   Auteur
   juli 22, 2020 / 10:24

   Wauw dat klinkt ook super goed zeg, gezellig ook samen na afloop wat drinken.

 7. Teha
  juli 21, 2020 / 20:43

  Ziet er erg gezellig uit. Ik ga zeker zaterdag bij Laura even kijken!

 8. Lianda
  juli 22, 2020 / 01:32

  Wat een leuke en gezellige foto’s! Wat fijn hoe intiem je vrijgezellenfeestje was en precies zoals jij het wilde. Nog even en het gaat gebeuren!! <3

 9. juli 22, 2020 / 10:17

  Ziet er ontzettend leuk en gezellig uit! En wat lief dat ze dit voor je hebben georganiseerd!

 10. juli 27, 2020 / 21:45

  Zo’n fijne vorm van een vrijgezellenfeest lijkt me dit (speciaal voor jou)! Mooie tafel en goed eten ook 😍 Lijkt me een heel gezellige middag, stiekem ook extra fijn als je merkt dat je vriendinnen echt bewust rekening met jouw wensen hebben gehouden en je daarin gerust konden stellen.