HOLIDAY: We gaan!

Na weken (maanden) lange twijfel is de kogel nu toch eindelijk door de kerk. Morgen gaan Tuur en ik op vakantie met de camper. Ik moet zeggen, ik vind het redelijk spannend en heb nu al een beetje heimwee terwijl ik deze blog nog gewoon aan de keukentafel in Den Haag schrijf.

Als de weersvoorspellingen voor komende weken in Nederland goed waren geweest, waren we waarschijnlijk gewoon lekker thuis gebleven. Maar als ik naar de voorspellingen voor Den Haag van de komende veertien dagen op Weeronline kijk dan word ik niet heel vrolijk. Tuur en ik houden allebei van de zon, Tuur misschien zelfs nog wel meer dan ik (ik had ook niet verwacht dat het mogelijk was) en nou ja, erg veel zon voorspellen ze voor de komende weken niet.

Dus we gaan weg met de camper. Niet naar een camping in Nederland, maar we gaan de grens over. Naar Italië. Italië, waar eind februari de coronacrisis in Europa begon. En dat vind ik dus redelijk spannend. Doordat we afgelopen maanden zo veel thuis zaten moet ik echt wennen aan het idee dat ik straks langere tijd van huis ben. Dat ik niet in mijn eigen bed slaap. Dat ik niet in mijn eigen omgeving ben.

Het is pas vijf maanden geleden dat ik op vakantie was, dus het is niet zo dat ik het vakantiegevoel helemaal niet meer ken, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit vijf maanden lang in zo’n kleine bubbel heb geleefd. Zonder afspraken buiten de deur, zonder dagjes weg, zonder nieuwe mensen te ontmoeten. Ik denk dat ik de afgelopen vijf maanden misschien in twintig winkels geweest ben (waarvan vijf keer de supermarkt, twee keer de bruidswinkel, twee keer de bakker en drie keer de Bijenkorf), mijn wereld is op dit moment niet bepaald groot.

Je vraagt je na dit relaas waarschijnlijk af waarom ik dan toch – vrijwillig – naar het buitenland ga. Het antwoord is simpel, ik heb zo’n vermoeden dat wanneer we eenmaal op de plek van bestemming zijn die heimwee als sneeuw voor de zon verdwenen is. Daarnaast hebben we ons afgelopen dagen goed voorbereid, zodat we een zo’n klein mogelijk risico lopen toch besmet te raken. Dat zou namelijk best sneu zijn zo vlak voor de bruiloft.

Dit hebben we gedaan om het risico op coronabesmetting te verkleinen.

Rustige camping + grote plek

We hebben een rustige camping uitgezocht en de plek die we gereserveerd hebben is de grootste die ze hadden, zodat we niet per se naar het zwembad of strand hoeven om te kunnen relaxen, maar ook genoeg ruimte hebben op ons eigen plekje.

Geen Gardameer of drukke stad

Geen flauw benul hoe druk het is op de plek die we hebben geboekt (Ten noorden van Genua) omdat we er nog nooit geweest zijn, maar we hebben in ieder geval geen camping aan het Gardameer geboekt of een stadscamping. Vanaf onze camping loop je direct naar het (privé)strand van de camping. Als ik aan het Gardameer denk, dan denk ik aan met vijftig mensen in de rij staan voor een ijsje. Geen idee hoe druk het nu in mijn geliefde Bardolino is, maar voor de zekerheid slaan we het dit jaar over.

Eigen sanitair

Omdat we met de camper gaan hebben we ons eigen sanitair. Normaal gesproken maken we zoveel mogelijk gebruik van het sanitair op de camping, nu willen we het juist andersom doen.

Boodschappen 

Natuurlijk neem je altijd wel iets van eten mee op vakantie als je gaat kamperen, maar dit keer hebben we redelijk extreem ingeslagen zodat we niet per se naar de supermarkt hoeven. In ieder geval niet de eerste dagen. We hebben een oventje gekocht en een heleboel afbakbroodjes zodat we niet iedere ochtend naar de bakker hoeven en daarnaast hebben we havermout bij ons.

Mondmaskers + handschoenen

In veel buitenlandse supermarkten moet je mondmaskers en handschoenen dragen. Die hebben we dus ook maar ingeslagen, want ik heb niet de illusie dat we de hele vakantie zonder supermarkt kunnen. Verder hebben we ook extra desinfecterende middelen ingeslagen.

Minstens twee weken voor de bruiloft thuis

Verder zijn we minstens twee weken voor de bruiloft thuis. Mocht er in Italië toch ineens code oranje komen, kunnen we in ieder geval twee weken in thuisquarantaine. Al zou dat niet heel handig zijn natuurlijk…

Goed. Ik heb er zin in! Of… nou ja… ik denk dat het een heerlijke break gaat zijn en die zin komt vanzelf wel. Ik heb in ieder geval wel al heel veel zin om lekker op een stoeltje in de zon te zitten met een goed boek en een lekkere Aperol Spritz. Mijn vlogcamera gaat mee, evenals mijn MacBook, maar ik ga wel even met zomerstop. Dat wil zeggen: ik ga alleen dingen delen als ik daar zin in heb. Het moet natuurlijk ook een beetje vakantie blijven :)

Liefs,

Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Miny
  juli 22, 2020 / 12:10

  Geniet er van! Jullie hebben het verdiend!

 2. Annemiek
  juli 22, 2020 / 14:33

  Hele fijne vakantie gewenst! Ik kijk uit naar je vakantie vlogs/blogs, die zijn altijd zo leuk!

 3. Fenne
  juli 22, 2020 / 15:10

  Leuk dat jullie er even tussenuit gaan en goed hebben nagedacht over de manier waarop. Ik denk zeker dat het fijn zal zijn en goed komt met de heimwee! ;) Geniet ervan, veel plezier!!