LET’S TALK ABOUT: Live, Love, Run’s 1st anniversary

Afgelopen zaterdag was het precies een jaar geleden dat Live, Love, Run in de winkel lag. Het schrijven van een boek was – naast Britney Spears worden – mijn grote kinderdroom. Mijn droom om Britney Spears te worden viel in de duigen toen ik mezelf voor het eerst op een bandje hoorde zingen, maar het schrijven van een boek lukte dus wel. Je begrijpt dat ik hier vanaf het moment dat ik hoorde dat ik een boek mocht gaan schrijven, tot het moment dat het boek daadwerkelijk in de winkel lag, met vrij weinig anders bezig was. En toen lag dat boek dus op 4 februari ineens in de winkel en op de deurmat van heel veel trouwe volgers.

Als ik iemand spreek die ik een tijdje niet gesproken heb krijg ik steevast de vraag ‘hoe gaat het nu met je boek’, vaak gevolgd door ‘hoeveel zijn er nu verkocht?’. Mijn antwoord is eigenlijk altijd hetzelfde. Goed, zijn gangetje, dagelijks worden er nog steeds boeken verkocht, we zitten nu in de tweede druk, dus er zijn tussen de 4000 en 6500 boeken verkocht, nee, ik weet niet hoeveel precies, daar heb ik zelf geen inzicht in. Nee, ik ben ook nog niet rijk, het percentage dat ik per boek overhoud is heel klein. Als je in Nederland geen mega-bestseller wordt schrijf je boeken eigenlijk meer voor de lol en voor je naam, niet omdat je met een boek op je naam meteen vaste klant kunt worden bij Chanel.

Het afgelopen jaar heb ik ook vaak de vraag gekregen of ik al bezig was met een nieuw boek. Het heeft eventjes geduurd. Ik wist dat ook mijn tweede boek over hardlopen moest gaan, ik wist alleen nog niet zo goed hoe ik het in moest steken zodat het geen kopie werd van Live, Love, Run. Want, zoals velen al opmerkten, Live, Love, Run omvat eigenlijk wel zo goed als alles. Maar ik heb goed naar jullie geluisterd. Tijdens al mijn boekpresentaties vroeg ik jullie wat jullie het leukste vonden aan mijn boek en in 99% van de gevallen kreeg ik steevast hetzelfde antwoord; de persoonlijke verhalen.

Laat ik dat nou ook het leukst vinden om te schrijven, die persoonlijke verhalen.

Dus eigenlijk was het antwoord op waar mijn tweede boek moest zijn eigenlijk best simpel; het moesten persoonlijke verhalen worden. Liefst zo inspirerend mogelijk, om jou van de bank te krijgen. Want de zwaarste stappen zijn vaak niet de laatste van je trainingsrondje, maar die van de bank naar de deur.

Een titel, cover en publicatiedatum ben ik jullie vooralsnog verschuldigd, maar dat zal waarschijnlijk het derde kwartaal van 2017 worden. Als ik nu eindelijk eens al die verhalen die in mijn hoofd zitten daadwerkelijk op ga schrijven, want dat was de afgelopen maanden nog wel een klein groot dingetje.

Hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over het idee als ik!

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. Sanne
  februari 9, 2017 / 15:16

  Super leuk dat er een boek komt met nog meer persoonlijke verhalen! Kan nu al niet wachten!

 2. Tessa
  februari 9, 2017 / 16:06

  Yes, een tweede boek! Ik kan me voorstellen dat het soms even lastig kan zijn om je er toe te zetten, maar ik denk dat als je eenmaal begonnen bent het vanzelf beter gaat. Je eerste boek heb je in elk geval verkocht ;-)

 3. februari 9, 2017 / 16:30

  Leuk!! Ik vond je persoonlijke verhalen het leukste in je boek ?

 4. Angela
  februari 9, 2017 / 17:11

  Wat leuk! Ik heb van de kerstman Live, love run gekregen en ben nu met jouw trainingsschema omweg naar een halve marathon! Heb genoten van de persoonlijke verhalen, maar vooral ook veel gehad aan je tips wat betreft voeding en do’s en don’ts rondom een hardloopwedstrijd. Hoop dat er in je volgende boek nog meer tips tips komen voor de gevorderde loper.

 5. februari 9, 2017 / 17:32

  Jaaaa, super fijn nieuws! Ik ga absoluut akkoord met die 99% dat de persoonlijke verhalen het leukst zijn om te lezen. Dit boek zal dus net zoals Live Love Run ook in mijn boekenkast belanden. Nog veel succes met het schrijfproces!

 6. februari 9, 2017 / 17:46

  Jaaaaa! Een tweede boek! Kan ik al een pre-order plaatsen?

 7. februari 9, 2017 / 17:51

  Mooie plannen! Ik denk dat ik dit juist nog veel leuker zou vinden om te lezen :)

 8. Ilse
  februari 9, 2017 / 19:15

  Vind ik heel erg leuk!

 9. februari 9, 2017 / 19:18

  Wow is het nu alweer een jaar geleden! Ik heb het boek echt heel snel uitgelezen en ben sinds maart actief aan het hardlopen. Dat had ik waarschijnlijk zonder jou boek nu niet kunnen zeggen..

 10. Floortje van Lieshout
  februari 9, 2017 / 21:46

  Super gaaf dat er een tweede boek komt! Ik kijk er echt naar uit!
  Toen ik jouw eerste boek kreeg werd ik zo geïnspireerd! ik hardloop nu best intensief en ik ga meedoen met mijn eerste hardloop wedstrijd. AA Drink cpc 10 km loop :-).
  Ik bekijk elke dag je vlogs en ik vind het harstikke leuk om het allemaal te zien! je bent echt een voorbeeld voor mij en ik hoop je 1 x te ontmoeten haha, gewoon omdat je zo’n enorme inspiratie voor mij bent.
  dankjewel daarvoor!
  ik kijk nu alweer uit naar de vlog van morgen.

  groetjes Foortje

 11. Inneke
  februari 10, 2017 / 08:42

  Oh ik zie al uit naar het tweede boek!

 12. februari 10, 2017 / 20:43

  Het allerleukste aan een boek uitbrengen lijkt me eigenlijk nog wel dat het na het moment van uitbrengen (waarbij ‘ie vol in de spotlight staat) ook nog gewoon verkocht wordt. Natuurlijk wel minder, maar het is niet opeens afgelopen, als je een goed boek schrijft dan kan ‘ie na vijf jaar misschien nog steeds wel nieuwe lezers trekken en dat lijkt me heel tof. Heeel veel plezier met het schrijven van een tweede! Je ziet er trouwens super fab uit op die boeklanceringsfoto, wilde ik nog even zeggen haha.