FOOD: Kikkererwten & yoghurt

Het perfecte recept bestaat voor mij uit een aantal ingrediënten. Makkelijk, snel, weinig ingrediënten, relatief gezond, maar bovenal; lekker. Dit recept met kikkererwten en yoghurt voldoet aan al deze vijf eisen. Binnen tien minuten op tafel, volledig plantaardig, met heel veel goede voedingsstoffen en ook nog eens heel lekker. Check, check, dubbelcheck.

Nu ik minder vlees, vis en andere dierlijke producten probeer te gebruiken, is het wel belangrijk dat ik goed op blijf letten dat ik genoeg eiwitten binnen krijg. Niet dat ik voorheen nu zoveel vlees at, maar ik at wel dagelijks eieren. Nu heb ik de eieren nog niet helemaal afgezworen, maar dagelijks twee, drie eieren, daar ben ik wel even klaar mee. Gelukkig zijn er ook genoeg plantaardige producten met eiwitten, zoals kikkererwten. En ook in plantaardige yoghurt zitten eiwitten.

Benodigdheden (voor 1 salade)
– 1 sjalot
– Sap van een halve citroen
– Snufje zout
– Halve komkommer
– Kikkererwten
– Handje (ijsberg)sla
– Eetlepel (plantaardige) yoghurt
– Handje verse koriander
– Eetlepel sesam

 1. Snijd het sjalotje in ringen.
 2. Doe het citroensap en het snufje zout in een kommetje en doe hier de sjalot-ringen in zodat het sap van de citroen en het zout er goed in kan trekken.
 3. Schil de komkommer en snijd deze in halve maantjes.
 4. Mix in een kom de komkommer, kikkererwten, ijsbergsla, koriander en de eetlepel plantaardige yoghurt.
 5. Maak af met de sjalot-ringen en sesam.
 6. Enjoy!

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Mieke
  februari 9, 2017 / 12:35

  Zijn het gewoon koude kikkererwten uit blik of rooster je ze eerst? :-)

 2. W
  februari 9, 2017 / 13:37

  Dit ga ik een keer maken! Ik denk dat ik wel van te voren de kikkererwten even in de oven doe ?

 3. februari 9, 2017 / 14:00

  Lekker! Voor lunch eet ik graag een salade, dat is echt een opkikkertje. En ik ben gek op kikkererwten! Malou x

 4. Ilse
  februari 9, 2017 / 16:45

  Ik hou niet van kikkererwten dus deze sla ik over.

 5. februari 9, 2017 / 19:29

  Ziet er erg lekker uit en het is ook nog eens simpel. Ik denk dat ik deze salade binnenkort eens ga maken :)

 6. Marion
  februari 10, 2017 / 08:21

  Lekker! Goed recept zeg!