LET’S TALK ABOUT: I’M BACK!

Na vier (!) weken trainingsstage (waarvan vier dagen in Berlijn voor de EK atletiek, zie vlog) ben ik eindelijk weer terug in het land. Waar ik bij de supermarkt gewoon heerlijke aardbeienkwark kan kopen (in plaats van zure plattekaas/fromage blanc), waar ik niet drie keer per dag hoef af te wassen (#campingleven) en – niet geheel onbelangrijk – WAAR IK WIFI HEB! Mijn hemel, vier weken zonder WiFi, het was heftig. Ik heb er in drieenhalve week 25GB internet doorheen gejast en de laatste 48 uur in Frankrijk kon ik ineens geen extra bundel meer kopen dus had ik gewoon GEEN internet. Het was een bijzondere ervaring, onbereikbaar zijn.

Ik waarschuwde aan het begin al dat ik waarschijnlijk wat minder actief op mijn blog zou zijn, maar dat ik zo ontzettend inactief zou zijn, dat had ik zelf eerlijk gezegd ook niet verwacht. Het trainen, schrijven van mijn boek, drie keer per dag afwassen, leven op hoogte (is vermoeiend!), socializen met mijn reisgenoten en het feit dat ik geen WiFi had (we zaten op een natuurcamping, wat ze als camping als excuus gebruikte om geen WiFi te installeren) maakte het lastig om ook nog regelmatig mijn blog te updaten. Ik vond dat best lastig, vooral omdat ik via mijn moeder – die de comments beheerde – hoorde dat er best wel wat kritiek op was, maar ik dacht uiteindelijk: ik heb ruim zeven jaar dagelijks geüpload, de meeste mensen hebben in zeven jaar ook wel eens een break, een vakantie, ik neem die vakantie ook gewoon nu.

Maar nu ben ik dus weer terug. Ik heb weer mega veel zin om hard te werken. Vandaag over 24 dagen is de marathon, vandaag over 24 dagen moet ik het laatste hoofdstuk van mijn boek afhebben. Vandaag over twee weken moet het grootste gedeelte van mijn boek af zijn. Ben ik al zover? Absoluut niet. Ik denk dat er nog zo’n 20.000 woorden geschreven moeten worden. Gaat het me lukken? Ik heb nog nooit een deadline voor een krant, tijdschrift of boek gemist, dus dat gaat ook deze keer niet gebeuren. Enige nadeel van deze last-minute-boekstress? Stress. Iets dat me met hardlopen niet ontzettend helpt. Ik begin te merken dat mijn gezondheid een klein beetje onder de spanning begint te lijden (ik heb al tien dagen keelpijn en een duf gevoel in mijn hoofd). Het zou mega zonde zijn als ik nu op het laatste moment – vlak voor de marathon – ziek zou worden, dus de komende drieenhalve week moet ik niet alleen mijn boek afmaken en mijn laatste trainingen voor de marathon doen, ik moet ook extra goed voor mezelf zorgen, zodat ik niet over dat flinterdunne randje ga.

Genoeg water drinken *schenkt ondertussen weer even een glas water in voor zichzelf*, meer dan voldoende groenten en fruit, minstens acht uur slaap per nacht en de stress zoveel mogelijk binnen de perken proberen te houden. Dat laatste doe ik onder andere door heel veel nee’s te verkopen. Nee’s op uitnodigingen voor boekpresentaties, weekendjes weg en gezellige drankjes doen. Jammer, maar dat hoort er nu even bij. Ik denk dat wanneer ik nu gezellig op een terras zou zitten, ik toch alleen maar met mijn boek en trainingen bezig zou zijn, dus dan zit je nog niet echt lekker relaxt.

Nu de deadline zo dichtbij is ben ik dubbelendwars gemotiveerd om mijn boek en marathon tot een succes te maken. En ja, ik zal jullie de komende weken ook gewoon weer dagelijks van updates voorzien. I’M BACK!

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. augustus 23, 2018 / 12:12

  Hey annemerel, trek het je niet aan van de klagers! Iedereen heeft recht op vakantie. Ik heb het onlangs ook gemerkt toen ik de webshop sloot dat er toch mensen zijn die ondanks de vele mails en vermeldingen op de site, die je vakantie niet respecteren. Heel spijtig! En jij hebt op voorhand ook aangegeven dat je niet naar wifiland ging gaan dus je kon gewoon niet anders. Ik heb je artikels zeker en vast ook gemist maar heb er respect voor als iemand eens geen tijd of middelen heeft of er gewoon eens tussenuit wil. Je kan geen 52 weken per jaar scherp staan ?

 2. Vera
  augustus 23, 2018 / 12:33

  Welcome back! ?? En oei, keelpijn en een duf gevoel in je hoofd, dan beginnen zelfs bij mij alarmbellen af te gaan (je kuch des doods!). Goed op jezelf passen nu, heel goed dat je veel nee’s verkoopt. Iets dat ik zelf ook altijd super lastig vind, maar uiteindelijk voor jezelf echt beter is. Succes! V

 3. Jolien
  augustus 23, 2018 / 12:39

  Welkom terug! Je gezondheid is nu inderdaad het allerbelangrijkste dus ik zou zeggen, hou je blog op een laag pitje, je hebt al genoeg aan je hoofd en des te leuker om later terug te lezen hoe het nou allemaal verlopen is. Mensen die zeuren moeten gewoon zelf ook even vakantie nemen en lekker naar buiten gaan! :) Heel veel succes de komende weken!

 4. Yamina
  augustus 23, 2018 / 12:46

  Welcome back! En zie het als compliment dat er kritiek was. Mensen willen dus heel graag jouw content lezen! Including me haha.

 5. Lieke
  augustus 23, 2018 / 13:35

  Kritiek omdat je niet dagelijks postte? Hm. Bijzonder. Maar anyways, leuk dat je terug bent! Heb je stukjes best wel gemist, maar heb mezelf getroost met de gedachte dat er na Berlijn vast een fantastisch raceverslag online komt! Succes met de laatste loodjes!

 6. Mimi
  augustus 23, 2018 / 13:39

  Hoi Annemerel,

  Wat jammer dat je daar zoveel kritiek op krijgt – ik vind het niet meer dan logisch dat je minder tijd hebt voor je blog op zulke momenten. Respect voor wat je allemaal voor elkaar krijgt en dat je al zolang zo vaak artikelen deelt; ik ken zelf niet veel bloggers die het volhouden om elke dag (!!!) posten. Wij lezen je artikelen al die jaren ook gratis, terwijl jij er veel tijd en energie in steekt – het mag dan ook je baan zijn, het blijft een luxe voor ons, of voor mij in ieder geval. Heb je met veel plezier gelezen afgelopen jaren en lees je met niet minder plezier in de wat rustigere tijden. Keep up the good work en als het nodig is voor je boek om het de komende weken wat rustiger aan te blijven doen, dan moet je dat doen! Liever een eindresultaat waar je echt trots op bent straks dan een boek waar je door tijdsdruk en druk van anderen niet de tijd en aandacht aan hebt kunnen besteden die je er wel in had willen steken. Het is vervelend dat keuzes maken soms ook betekent dat je nee moet verkopen op de gebieden die het meest voor je betekenen, en dat je daarbij mensen ‘moet’ teleurstellen, maar het belangrijkst is dat jij blij bent met wat je doet! Succes met de laatste loodjes!

 7. Marloes
  augustus 23, 2018 / 13:42

  Yay! Ik kijk er weer naar uit :)
  En bij deze: heel veel succes de komende weken!

 8. Kim
  augustus 23, 2018 / 14:10

  Hi, ik reageer eigenlijk nooit maar lees graag mee. En hoe meer je meemaakt, hoe leuker / interessanter ik het vind om mee te lezen en mee te kijken. Je vlogs & blogs van afgelopen tijd zijn zo veel inspirerender dan in de periode waarin je dagelijks vlogde, ongeacht of je die dag iets leuks meemaakte of niet. Vind ik persoonlijk. Want ja, iedereen heeft van die dagen waarop er echt niks gebeurt, maar dat betekent niet dat ik hoef te kijken naar iemand anders die niks meemaakt. Maar toch heb ik, ook in die tijd, nooit de behoefte gehad om je te schrijven dat je een saaie kut bent die niet meer moet vloggen (zo zou ik het overigens nooit verwoorden, maar om even het taalgebruik van sommige reaguurders te hanteren). Als ik iets saai vind, klik ik het weg. Niemand dwingt me om naar je site te gaan. En, waarom ik dit nu schrijf, ik vind het echt nogal absurd dat sommige kijkers & lezers het normaal vinden om dingen van je te eisen. Dat ze het normaal vinden te eisen dat je dagelijks blijft bloggen, dat je op hun vragen reageert want anders ‘ben je niet betrokken bij je lezers’, dat je vooral niet verandert, dat je het niet in je hoofd moet wagen eens een keer iets anders te proberen en dat je vooral niet moet denken dat je samenwerkingen mag hebben met adverteerders. Want hoe durf je geld te verdienen met content die je zelf hebt gecreëerd?! Het ergste vind ik nog dat er bloggers zijn die hier ook daadwerkelijk naar luisteren en zich laten weerhouden hun eigen hart te volgen omdat ze bang zijn hun lezers / volgers er door te verliezen. Sorry, maar mensen zijn je gaan volgen om wie je bent en wat je schrijft. En als je vervolgens niet durft je verder te ontwikkelen, want misschien gaat jouw ontwikkeling niet synchroon met de ontwikkeling van je lezers… dan heb je pas echt een probleem in mijn ogen.
  Dus, Annemerel, alsjeblieft, laat je niet gek maken. Als je authentiek blijft en je eigen hart blijft volgen, hou je in ieder geval de volgers over die al je inzet en harde werk waard zijn. En nog een gratis tip voor alle lezers: blijf respectvol & behandel iemand anders zoals je zelf ook graag behandeld zou willen worden. Daar wordt je leven echt een stuk fijner van.

  • Renate
   augustus 24, 2018 / 07:56

   Ik had het niet beter kunnen verwoorden!!!

   • Marieke
    augustus 27, 2018 / 11:09

    Helemaal mee eens!

 9. augustus 23, 2018 / 14:32

  Ha Annemerel,

  Gelijk heb je. Ook jij hebt vrije dagen nodig! Niet schuldig over voelen ook! Desalniettemin: leuk dat je weer terug bent!

 10. augustus 23, 2018 / 15:41

  Maak je geen zorgen om de kritiek. Je hebt het niet alleen verdient om even offline te zijn, je had geen andere keus. Ik vind het ontzettend knap dat je dit avontuur bent aangegaan. Ik ben ontzettend benieuwd hoe je er later op terug zult kijken. Probeer daar waar je kunt wel die ontspanning te nemen. Ik snap dat je veel nee zegt echter een keer ja zeggen is niet erg, als je weet dat het je ontspanning kan geven. Ik ben psychisch ziek, stress is standaard. Ik houd nu bij op welke momenten ik wat nodig heb om die stress te verminderen, om me even te kunnen ontspannen. Het helpt.

 11. Maaike
  augustus 23, 2018 / 15:54

  Leuk dat je terug bent. Ik ben al zoooo benieuwd naar je marathontijd! Veel succes met het boek, de trainingen en het rusten!

 12. augustus 23, 2018 / 20:11

  Ahh zorg goed voor jezelf please! Denk wel dat het goed voelt om terug te zijn (alleen al om de WiFi haha) :)

 13. augustus 23, 2018 / 20:23

  Jaaaa daar ben je weer! Respect hoor, voor wat je allemaal voor elkaar krijgt!

  Enne, wat straal je in je laatste vlog! Laat je niet gek maken door kritische bezoekers en keep up the good work!

 14. Géa
  augustus 23, 2018 / 20:51

  Annemerel, fijn dat je er weer bent, ik heb gewoon dubbel genoten op de momenten dat er wel een berichtje was ( en we moeten ook nog wat over hebben voor het boek)!
  Ook was de wetenschap dat je in het stadion in Berlijn was ook erg leuk! Voor de buis extra opletten of ik je zag! Driedubbel genieten!
  Dank voor dit leuke zomertraject! Ik duim als je in Berlijn aan het lopen bent! Houd je zelf nog een paar welen goed in de gaten!!!

 15. Marije
  augustus 24, 2018 / 08:56

  Haters gonna hate en klagers gonna klaag. Laat ze lekker, want je bent bezig met een monsterproject en dat is prioriteiten stellen. Net als bij het hardlopen, je kunt maar trainen voor 1 afstand! Niet en voor de marathon en een snelle tien tegelijk.
  Fijn dat je er weer bent, maar pas wel op jezelf deze laatste weken! You van do it!

 16. Josien
  augustus 24, 2018 / 14:57

  Trek je niets aan van die klagers inderdaad! Ik hoop dat je ook een beetje genoten hebt van je onbereikbaarheid :) .

  Ik vroeg me af of je resultaat/gevoel etc. van de marathon Berlijn niet in je boek komt aangezien je deze ervoor af moet hebben?

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 24, 2018 / 15:43

   Ik schrijf mijn laatste hoofdstuk in de uren na de marathon :D

 17. Kay
  augustus 24, 2018 / 14:57

  Welkom terug!! Ik vind het ook jammer dat je weinig plaatste, maar het doel wat je voor ogen hebt is zo gaaf!! Dus ook heel begrijpelijk. Daarnaast lijkt het mij dat hoe leuk je het bloggen/vloggen ook vindt, het ook heel normaal zou moeten zijn dat je af en toe offline bent en vakantie hebt!!

 18. Thijs
  augustus 25, 2018 / 22:51

  Doe je nu niet te veel met die opkomende pijntjes en de weersovergang van hitte naar kou en regen? Je blijft maar doorgaan… Mentaal kun je sterk zijn maar je lichaam kan op een gegeven moment ook stop zeggen.

 19. Dieter
  augustus 26, 2018 / 12:15

  Ik heb je vlogs/blogs wel gemist, maar snap volkomen dat het omwille van je drukke schema niet mogelijk is/was.
  En hhaa, ben ondertussen ook superfan van die aardbeienkwark! ;)