LET’S TALK ABOUT: Granny Panties

 photo port-bridget-jones.jpg

Laten we het vandaag eens over Granny Panties hebben. Sinds Bridget Jones zichzelf erin belachelijk maakte, een veelbesproken onderwerp. Althans, in de kringen waarin ik verkeer ;-).

Ik ben groot fan van witte doorschijnende stofjes. Witte  fladderjurkjes, nog meer witte fladderjurkjes, maar ook witte jumpsuits. Eigenlijk zit er maar één echt voordeel aan deze kledingstukken en dat is dat ze mooi zijn. Het feit dat ze al vies worden als je er een blik opwerpt, dat je maar ergens tegenaan hoeft te lopen of er zit een scheur in en dat ALLES DOORSCHIJNT zijn slechts een paar negatieve aspecten van de genoemde kledingstukken.

Over dat laatste wil ik het graag hebben, want dat vormt de laatste tijd nogal een probleem. Ik had zelf tot voor kort (zeg: half jaar geleden) geen flauw benul dat de jurkjes zo ernstig doorschijnen. Ik kocht een paar naadloze huidskleurige stringetjes bij Intimissimi en ik dacht: you’re good to go. En honestly, als ik naar mezelf in de spiegel keek had ik ook het idee dat ik ‘good to go’ was. Maar goed, die desbetreffende spiegel, die hing nu niet bepaald in een ruimte met overdreven veel daglicht. Je begrijpt het al, buiten is alles anders… Althans, als ik mijn vriend moet geloven, die iedere keer als ik in zijn bijzijn een wit kledingstuk draag, moet vertellen hoe goed je de belijning van mijn ondergoed kunt zien.

Dat moest anders, besloot ik afgelopen week in Parijs. Geen huidskleurige stringetjes meer, maar.. GRUWEL: Granny Panties. Ik was met Laura bij Oysho en terwijl zij bikini’s aan het passen was, dwaalde ik langs de afdeling met Granny Panties. Wat een afzichtelijke gevallen, maar hé, mijn vriend is degene die de opmerkingen over het doorschijnende ondergoed maakt en hij is ook de enige die me in mijn ondergoed hoeft te zien, dan kan hij hem krijgen ook. Dus loop ik, zonder het geval te passen, met een Granny Panty naar de kassa. Het broekje in mijn handen gemoffeld, want ondanks het feit dat Granny Panties in mijn hoofd niets zijn om je voor te schamen, vind ik het toch een beetje… awkward?

WAAR KOMT DIT VANDAAN? Ik heb normaal NOOIT moeite met dit soort dingen. Ik schaam me niet dat ik vaker om 22.00u naar bed ga op zaterdagavond, dan dat ik uitga. Iedereen mag weten dat ik imodium slik voordat ik een lange afstand moet hardlopen, omdat ik anders 50% van de tijd op het toilet zit, maar over Granny Panties ga ik ineens gek lopen doen. Vreemd, erg vreemd.

Goed, hoe dit verhaal afliep? Ik kocht het broekje, trok hem toen ik in de hotelkamer was gelijk aan en werd kei-hard uitgelachen door Laura. Maar dan ook kei-hard. Geloof me, ik heb haar nog nooit zo hard horen lachen en geen lach van een minuut, nee vijftien minuten, als het er niet meer waren.. Alsjeblieft Laura, heb jij je buikspiertraining ook weer gehad (moet zeggen dat ik net zo hard meedeed hoor, dus oma’s buikspieren zijn ook weer getraind). Maar nu komt het mooiste…

De Granny Panties schijnen in iedere outfit DOOR! In mijn jumpsuits zie je het bij de pijpjes (ook al zou de stof naadloos moeten zijn en daarom niet door moeten schijnen) in mijn jurkjes zie je het op mijn buik, omdat dat ding tot over mijn navel getrokken moet worden en al mijn jurkjes doorschijnen op de rug.

Voor mij voorlopig geen Granny Panties, of jullie moeten een merk weten dat Granny Panties verkoopt die wel HUN WERK doen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

47 Reacties

 1. augustus 23, 2013 / 12:03

  Bekend probleem, maar ik zou ook echt niet weten wat we er aan kunnen doen. We kunnen moeilijk helemaal zonder gaan lopen toch?!

  • e
   augustus 23, 2013 / 20:53

   draag onder witte kleding rood ondergoed, rode slip, rode BH, dat is onzichtbaar onder witte kleding, trust me!
   Wit ondergoed onder witte kleding valt juist hartstikke op en ook huidkleurig ondergoed is matig.
   Rood is super!

   TIP: Zeeman heeft super rode bhs echt de knalrode nemen en ook de Hema heeft heel veel en ook knalrode hipsters.

 2. Jolande
  augustus 23, 2013 / 12:21

  Bekend probleem ;-) Maar donkerrode/bordeauxrode broekjes schijnen niet door witte stofjes heen (vraag me niet hoe dat kan, mijn oma gaf een keer die tip), die draag ik al jaren onder mijn witte broeken en jurkjes! Ik heb gewoon bordeauxrode boxertjes en dat werkt als een tierelier, niemand die het ziet! Misschien het proberen waard?

 3. augustus 23, 2013 / 12:22

  Hahaha, heerlijk stukje.

 4. augustus 23, 2013 / 12:23

  Hilarisch! En zo’n bekend probleem!! Ik kan ook totaal geen ondergoed vinden dat wel ‘werkt’ onder al die witte gevalletjes. Mijn moeder adviseerde vroeger altijd donkerrood ondergoed voor onder wit, dat zou zgn niet doorschijnen. Nou, not in my world. Voor onder jurkjes is mijn oplossing nu: een onderjurkje. Huidskleurig. Oerlelijk. Dat is pas Granny style! Maar, met een jurkje er overheen zit alles tenminste zoals het zou moeten zitten…

 5. augustus 23, 2013 / 12:31

  Haha, bekend probleem inderdaad! Ik draag nu altijd zo’n witte onderrokje onder mijn witte jurkje, maar echt fijn is dat niet in de zomer.

 6. augustus 23, 2013 / 12:32

  Ik heb het probleem ook, voor mij werkt huidskleur nog het beste en dan wel een string. Want hallo, ik moet me wel een beetje sexy voelen hoor, en voor mij draagt ondergoed daar erg aan bij :)

 7. augustus 23, 2013 / 12:39

  Hahahaha heerlijk weer! ‘Oma’ heeft ze ten minste even aan een kritische test onderworpen! ;D Nu moet je ons wel even vertellen.. Hoe reageerde vriendlief?

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 23, 2013 / 12:52

   Die heeft hem nog niet gezien, want toen ik het ging passen was hij niet thuis en het eehhh was dus een misser ;-)

 8. augustus 23, 2013 / 12:39

  hahaha heerlijk verhaal! jammer dat het alsnog niet werkt!
  Ik denk dat ik liever ondergoedlijnen zie onder witte kleding (niet te strak of in gekke kleuren natuurlijk) dan helemaal geen ondergoedlijnen… Dan zou ik me ook wel afvragen of diegene wel ondergoed aan heeft ;)

 9. augustus 23, 2013 / 12:40

  Tja, ik zie maar één oplossing en dat is geen witte jurkjes (o.i.d.) meer dragen. :-)

 10. Daniëlle
  augustus 23, 2013 / 12:45

  Herkenbaar probleem! Voor mij werkt Sloggi Invisible goed. Succes met je zoektocht :-)

 11. augustus 23, 2013 / 12:47

  Hahaha heerlijk geschreven dit! ‘Dan kan hij ‘m krijgen ook’ :’D Maar ja, wat hier nou de oplossing voor is… Niks aan doen is ook zoiets :p Ik vind meestal dat een bikinibroekje wel gewoon kan.

 12. augustus 23, 2013 / 13:17

  Vreselijk irritant. Kleding van Vero Moda schijnt ook zo ongeveer altijd door.
  Bij sommige bloesjes kan je er een felgekleurde bh onder doen zodat het lijkt alsof het zo hoort maar de meeste kleding dat doorschijnt pas ik niet eens..

 13. augustus 23, 2013 / 13:19

  Leuk geschreven! Bekend probleem, maar ook met huidskleurige bh’s versus witte bh’s is het duidelijk dat de laatstgenoemde het meest doorschijnt, dus ik was er al niet aan begonnen haha.

 14. augustus 23, 2013 / 13:21

  Whahaha heerlijk verhaal! Ik heb van Sloggy een hipster en daar zie je de randjes echt niet van! Ik heb m gekocht voor mijn afstuderen van HBO V want ik wilde natuurlijk een strak wit jurkje aan. Zucht hoe moeilijk kon ik het mezelf maken.. En nee deze hipster veroorzaakt geen extra opvallende love handles :)

 15. Anouk
  augustus 23, 2013 / 13:28

  Geniaal verhaal! Zelf draag ik vaak onderjurkjes, doorschijnen is dan geen probleem meer en het ziet er een stuk beter uit dan oma onderbroeken :P

 16. augustus 23, 2013 / 13:37

  Ik draag een simpele witte boxer van de HEMA. Natuurlijk zie je dat ook wel zitten, maar het is beter dan de huidskleurige string die ik voorheen droeg. Voor mijn gevoel zie je die nog beter zitten en dan niet op de meest flatterende manier ;)

 17. Nathalie
  augustus 23, 2013 / 13:40

  Haha, leuk dit!
  Ik heb van bij de primark ooit een setje naadloze strings gekocht. Zaten per 3, een zwarte-witte-en een huiskleurige. Die 2 laatste kunnen bij mij prima onder half doorzichtige witte stofjes. Ze zijn ook daadwerkelijk naadloos EN zitten lekker ;)

 18. Hilde
  augustus 23, 2013 / 13:44

  Hahaha wat een verhaal! Het beste werkt altijd de witte boxer onder dit soort dingen… althans dat deed het altijd of gewoon licht roze ondergoed is net wat lichter dan huidskleur

 19. Maaike
  augustus 23, 2013 / 13:58

  Ik moest ook even erg lachen om je verhaal. Tips heb ik niet, ik ben al jaren, om dezelfde reden, niet zo van het wit, haha!

 20. augustus 23, 2013 / 14:06

  Of een granny pants of eh.. gewoon helemaal niets onder dat soort kleding dragen! Al zou ik dan voor een granny pants kiezen haha, dat andere is ook niet zo fris..

 21. Claudia
  augustus 23, 2013 / 14:20

  Waarom werkt je huidskleurige naadloze string niet :/ misschien die van de Hunkemoller of inderdaad Hema proberen? (ik heb geen ervaring met Intimissimi)

 22. augustus 23, 2013 / 15:37

  Ik heb altijd, dus ook met beha’s, dat huidskleurig niet werkt, het wijkt namelijk altijd af van je eigen huidskleur. Voor beha’s gebruik ik dan ook altijd een zwarte beha onder een wit hempje en dat werkt wel! Vraag me niet hoe want dat weet ik ook niet. Kwa slipjes zou het denk ik hetzelfde moeten werken, maar ik draag eigenlijk nooit witte broeken dus weet het niet zeker natuurlijk

 23. augustus 23, 2013 / 16:52

  Volgens mij is dé truc voor witte jurkjes/broeken een rode string. In tegenstelling tot wat je zou verwachten verdwijnt die praktisch en zie je niks meer.

 24. anouk
  augustus 23, 2013 / 17:08

  kan je er geen onderjurk onder doen? ook niet echt sexy maar kan een laatste redmiddel zijn

 25. augustus 23, 2013 / 17:25

  Je hebt speciale broekjes van Sloggi. Die hebben golvende randjes, waardoor je geen rand ziet onder een jurkje. Echte aanraders volgens mij. Als website heb ik een link naar een voorbeeld ingevoerd.

 26. Chantal
  augustus 23, 2013 / 18:22

  Rood is inderdaad minder zichtbaar. Anders een uurtje verschillende kleuren ondergoed passen en foto´s maken van je backside met flits :P Leuk geschreven!

 27. augustus 23, 2013 / 19:27

  Oh haha geniaal! Die dingen zijn ook wel echt überlelijk, als ze werken okeeee, maar als ze niet werken… It’s a totally no go :’)

 28. augustus 23, 2013 / 20:51

  Haha, geweldig! Ik vertik het ook echt die dingen te kopen, kan ik alleen mn man al niet aan doen! Ik draag naadloze huidskleurige boxertjes van, jawel, de Zeeman. Ik zweer erbij! xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 29. augustus 23, 2013 / 21:08

  Daarom draag ik alleen maar zwart haha :) En af en toe een kleurtje… In ieder geval had je genoeg inspiratie voor een blogpost ;)

 30. augustus 23, 2013 / 21:12

  Haha, daarom draag ik dus zelden wit. ;) Goed verhaal!

 31. Carlijn
  augustus 23, 2013 / 21:36

  Hahaha heerlijk verhaal!!

 32. augustus 23, 2013 / 21:41

  Hahaha erg leuk geschreven ;P.

  Liefs, Mariette

 33. Granny ll
  augustus 23, 2013 / 22:31

  …ik kan het niet laten om er opnieuw om in een deuk te liggen :)

 34. Melanie
  augustus 23, 2013 / 23:42

  Herkenbaar. Ik trouwens niet wat m’n wederhelft erger vindt: mij zien in zo’n lillike slip of het feit dat ik soms huidkleurig ondergoed draag. Het is niet echt een oppepper voor je s*xleven zeg maar. En rood werkt nog beter ook! Totaal onnodig dus ;-)

 35. Ilse
  augustus 23, 2013 / 23:47

  Hhahahaha, wat heb ik gelachen om je stukje. Geweldig!

 36. augustus 24, 2013 / 08:54

  Hahah geniaal stukje! De tip van rood werkt bij mij vaak ook altijd!!

 37. Ivana
  augustus 24, 2013 / 09:28

  Oh wat een heerlijk herkenbaar stukje! Een onderjurkje (huidkleurig of zwart) werkt voor mij het beste onder doorschijnende jurkjes. De Primark heeft zelfs corrigerende dus ik zeg win-win! Voor een broek kan je misschien ook een zo’n corrigerend broekje halen met wat langere pijpjes (not sexy at all, maar hey beter dan granny panties) of een wat langer topje dragen die net over je string valt. Die kan je ook in je broek doen, zolang hij maar het dat bovenste stukje van de string bedekt. Succes!

 38. Sanne
  augustus 24, 2013 / 14:53

  Persoonlijk vind ik witte broeken nooit mooi. Je ziet altijd meer van iemand (kont/ondergoed) dan dat je wil zien. Bij witte jurkjes zou ik voor een onderrokje of jurkje gaan of goed zittend ondergoed (strings tekenen 9 van de 10 keer af). Ik koop mijn ondergoed bijna altijd een maatje groter zodat het op geen enkele manier aftekent. Succes met de zoektocht :).

 39. Marjolein
  augustus 24, 2013 / 22:58

  Haha! Mooi verhaal :’) je moet eens de naadloze hipsters of tanga’s van Mey proberen. Mey is net zoiets als sloggi, maar mey heeft ook extra dunne broekjes. + rood schijnt niet door onder wit! Dus dat is ook nog een mogelijkheid.

 40. augustus 25, 2013 / 11:10

  Ik heb zo hard gelachen om dit stukje! Nooit geweten dat rood niet doorschijnt, dankjewel voor de tip allemaal! Je staat trouwens met dit artikel in mijn linkparty van vandaag tussen mijn 4 favo artikelen van deze week :)!! Hopelijk vind je het leuk!

  Liefs van Rosie

 41. augustus 25, 2013 / 12:08

  hahahahahah zo droog (ligt hier dubbel)
  Maar inderdaad dat zijn nasty situaties ;)

  Liefs

 42. augustus 25, 2013 / 13:35

  Grappig dat ik nu door alle comments denk ‘ik moet rood ondergoed kopen!’ ware het niet dat ik geen witte kleding draag, omdat het doorschijnt! Shopping spirit ftw!

 43. augustus 25, 2013 / 22:42

  Mega geschreven en euh.. bij de ene is rood de magische oplossing, bij de ander groen. Ik ben die ander want ik heb nogal een bleke huid.

 44. augustus 26, 2013 / 15:01

  Hhaha, echt super leuk geschreven!
  Ik draag eigenlijk nooit witte kleding dus ik heb er niet echt veel last van :p

 45. augustus 27, 2013 / 11:25

  Hahaha precies waarom ik dus bijna nooit wit draag, ik ben altijd als de dood dat het doorschijnt (meestal doet het dat ook). Ik zeg; ontwerp ondergoed dat NIET doorschijnt, gat in de markt!