LET’S TALK ABOUT: 10 dingen waar ik als ’topatleet’ niet zonder kan

OK. Zonder mijn hele boek in een klap weg te geven, vandaag een lijstje waar ik als ’topatleet’ dus niet meer zonder kan.

 • Koffie. Het is niet dat ik echt moe ben, maar sinds ik mijn trainingen heb opgevoerd heb ik nog meer trek in koffie dan anders.
 • Heel veel sportkleding. Als je twee keer per dag sport en niet iedere dag de wasmachine aan wil zetten zul je een iets uitgebreidere collectie moeten hebben dan de meeste mensen. Ik ben heel blij dat ik afgelopen vrijdag van ODLO vijf nieuwe sportbeha’s in mijn ‘nieuwe’ maat ontving, want ik had sinds het verliezen van mijn voorgevel niet heel veel beha’s meer over en dat is knap irritant als je zoveel traint. Alsnog moet ik minstens twee keer per week een sportwas draaien.
 • Zonnebrand. Ik ben zoveel buiten de laatste weken, mijn vitamine D was zelfs 135(!) toen ik het twee weken geleden liet testen. Dat is best wel hoog. Heerlijk natuurlijk, maar als ik mijn huid niet vroegtijdig wil verouderen en geen melanomen wil oplopen, moet ik me toch echt goed insmeren. Dus dat doe ik braaf. Afgelopen woensdag heeft de huisarts een plekje op mijn kuit weggehaald omdat hij het niet 100% vertrouwde, als dat geen motivatie is om goed te blijven smeren…
 • Muziek. Voor mijn eigen lange duurlopen en de krachttrainingen met de groep. Maar ook: om ’s ochtends mee wakker te worden met de juiste energie. Ik heb sinds een paar maanden de SONY SRS XB41 (gekregen!) en die sleep ik overal mee naartoe, van krachttraining tot mijn slaapkamer. Verder ben ik ook nog steeds groot fan van mijn AirPods, die ik inmiddels ook met mijn Apple Watch kan verbinden. Ik denk dat ik gemiddeld 12 van de 24 uur naar Spotify luister?
 • Natte washandjes van de Kruidvat. Huh? Ja. Mijn moeder nam die vroeger altijd mee op vakantie voor de momenten dat we even niet konden douchen maar wel wat verfrissing konden gebruiken. Het zijn dus wegwerp washandjes waarmee je je snel kunt opfrissen. Na een training heb ik niet altijd meteen zin en tijd om te douchen, maar je wil natuurlijk niet stinkiestankie zijn dus dan komt zo’n washandje heel goed van pas.
 • In het verlengde daarvan, ik kan ook niet meer zonder make-up wipes om na mijn training snel mijn gezicht te reinigen. Ik gebruik geen make-up tijdens trainingen, maar de combinatie zonnebrand en zweet kan je poriën ook heel goed verstoppen. Ik merk het meteen als ik mijn gezicht na een training niet meteen gereinigd heb, van die kleine bultjes op mijn voorhoofd. Ik gebruik de doekjes uit de Clinique Fit collectie en de doekjes van Simple (die laatste zijn een stuk goedkoper!)
 • Mijn planner. Ik schrijf mijn schema in een planner en geef mezelf na de training een sticker, de kleur van de sticker geeft aan hoe de training gegaan is. Op de pagina ernaast schrijf ik mijn trainingsstatistieken uit. Dit werkt ontzettend motiverend en is leuk om terug te zien.
 • CARBS. In week 2 van mijn schema was ik dus ontzettend moe, bleek dat ik veel te weinig koolhydraten at. Ik at wel genoeg eiwitten en vetten, maar ik had de hoeveelheid koolhydraten niet voldoende opgevoerd. Nu ik dat wel doe heb ik veel minder last van vermoeidheid.
 • De magere aardbeienkwark van de Zaanse Hoeve. 1,09 per bak en ik denk dat er zo’n drie a vier bakken per week doorheen gejaagd worden. Ik vind hem zo lekker. Dank voor de tip mensen (ik kreeg deze tip van meerdere mensen in mijn laatste budget blog!).
 • Mensen waarmee ik mijn avontuur kan delen. Ik had het van te voren niet verwacht, ik dacht dat ik dingen liever alleen deed, maar de groep waarmee ik train (de Ruitenburg Runners) en mijn trainer zijn echt onmisbaar voor mij. Ik weet niet hoe leuk ik het allemaal zou vinden zonder de gezelligheid.

Hele fijne, zonnige zondag allemaal! Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik van plan ben te gaan doen :)

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. juli 15, 2018 / 14:10

  Oh, dat van die make up-doekjes onthoud ik! Ik heb nogal snel last van uitslag in mijn gezicht, kan dus alleen maar helpen. Thanks voor de tip! ;)
  En carbs… echt, geen leven zonder :D Ik begrijp trouwens al die heisa niet de laatste tijd rond al die #nocarbdiet toestanden niet enzo. Hoe blijf je dan in godsnaam overeind als je wilt sporten?! :D

  • Sofie
   juli 15, 2018 / 22:21

   Als je de verhalen van Arie Boomsma mag geloven eet die ook ‘maar’ één keer per dag een koolhydraatrijke maaltijd. Althans dat beveelt hij aan en met zo’n lijf… ? Ik sport zelf ook redelijk veel maar let toch nog op m’n koolhydraatinname en vooral uit welke producten ik deze haal. Als het geen volkoren producten zijn heeft het een hele grote invloed op je suikerspiegel in je bloed. En het schommelen daarvan is niet perse heel erg goed voor je.

 2. Cindy
  juli 15, 2018 / 19:04

  Heb een tijdje niet gereageerd wegens persoonlijke omstandigheden. Ben zelf verre van een (top)atleet maar wilde even kwijt dat ik je enthousiasme erg kan waarderen. Ben zelf aan het opkrabbelen uit een diep dal, en je blogs en vlogs werken erg motiverend. Dank je wel en succes de komende tijd!
  En ja, het weer werkt gelukkig ook erg mee. Wat een fijne zomer :-)

 3. juli 15, 2018 / 20:58

  Ik gebruik nu de miccelaire doekjes van de Hema, ik doe nooit make-up op wanneer ik sport, vind het echter ook heel fijn om toch even het gezicht na het sporten te kunnen schoon boenen. Daarnaast, kun je uberhaupt genoeg sportkleding hebben. Het is dat je ook gewone kleding nodig hebt, was dit niet zo dan had ik al het geld besteed aan sportkleding. Er zijn zoveel leuke setjes te koop. Kijk mijn ogen altijd uit.

 4. juli 15, 2018 / 21:23

  De natte washandjes zijn hier ook steeds van de partij. Ook bij andere activiteiten (fietsen, wandelen), of gewoon zelfs onderaan de autozetel, want in de temperaturen als deze is het niet altijd makkelijk om altijd even fris te blijven. Soms wil ik na een training nog een winkel binnen of een glaasje drinken. Dankzij die natte washandjes voel ik mij toch een stuk zekerder. Wis je dat ze ook in ‘klein handdoekformaat’ bestaan ? Is wel wat duurder, maar zeker als je ver weg bent en wéét dat het moeilijk is om je ergens te verfrissen, echt zijn geld waard !

 5. Kay
  juli 15, 2018 / 21:48

  Echt onwijs benieuwd naar je boek en super mooie ervaring dit!

 6. Tessa
  juli 16, 2018 / 09:38

  Leuk overzicht! Kun je eens je logboek qua layout met ons delen? Ben wel benieuwd :)

  • Annemerel
   Auteur
   juli 16, 2018 / 13:22

   Dat bewaar ik voor mijn boek :)