LET’S TALK ABOUT: Dingen die we nog wel kunnen doen

Inmiddels zitten Tuur en ik (en een groot gedeelte van de rest van de wereld) al een maand lang binnen en ik moet toegeven dat ik er deze week wat meer moeite mee begon te krijgen. In mijn hoofd bedacht ik allerlei dingen die ik nu (en waarschijnlijk de komende maanden, of zelfs de rest van het jaar) niet meer kan. Dingen die ik mis, dingen die ik graag wil doen, dingen die ik altijd voor normaal aan zag. Ik zou ze nu allemaal op kunnen gaan noemen, maar ik denk niet dat dat de oplossing is. Ik denk dat het beter is om te focussen op de dingen die je nog wél allemaal kunt doen. Ook al is het – wanneer je in een negatieve spiraal bent beland – wellicht wat lastig om die negatieve spiraal te doorbreken.

⚡️Mijn werk. Dat deed ik toch al vanuit huis.

⚡️Hardlopen. Ook al moet ik mijn routes aanpassen en kan ik niet meer zomaar op ieder tijdstip van de dag. Ook al zijn er geen echte wedstrijden. Het kan nog steeds.

⚡️Netflix, Videoland, Prime Video, Apple TV

⚡️In de zon zitten op ons dakterras, wees blij dat je in een huis woont waar je überhaupt naar buiten kunt… een paar jaar geleden had je je op 35 vierkante meter zonder buiten moeten vermaken.

⚡️Lekker eten, ik moet het dan nu misschien zelf maken en het is misschien minder gezellig dan in een restaurant, maar hé, maak er thuis iets gezelligs van. Oh en je kunt nog steeds eten bestellen!

⚡️Afspreken met familie en vrienden via FaceTime. Ja het is jammer dat je ze nu even geen knuffel kan geven, maar wees blij dat je Tuur nu 24 uur per dag kan knuffelen.

⚡️Lezen! Je hebt een Storytel abonnement, je kunt honderdduizenden boeken lezen, maak er gebruik van (iemand een tip voor een leuke roman? Ik zie door de bomen het bos niet meer!)

⚡️Iedere week staat er weer nieuwe muziek op Spotify en het lijkt wel dat artiesten nu meer tijd hebben om muziek uit te brengen nu ze niet druk zijn met touren en andere activiteiten die er normaal voor zorgen dat ze minder tijd hebben om muziek te produceren.

⚡️Spelletjes spelen. Ook al ben je daar misschien niet zo’n fan van omdat je het nut er niet van inziet.. er zijn genoeg spelletjes met educatieve waarde (ik heb net de app ‘Capitals of the world’ gedownload en het is best een goede oefening!)

⚡️Het krachthonk is misschien gesloten, maar thuis kom je ook heel ver en het scheelt weer 25 minuten heen en 25 minuten terugrijden.

⚡️Een glas wijn op het dakterras drinken met ondergaande zon, bijna hetzelfde als in een strandtent een kilometer verderop … en een stuk goedkoper, dus je kunt wellicht zelfs twee glazen drinken ;-).

Weetje, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Het feit dat we (of in ieder geval ik) de tijd heb om te verlangen naar bepaalde dingen zegt eigenlijk al genoeg… ik heb het heel erg goed. Ik denk dat mensen in de zorg of met andere vitale beroepen een stuk minder denken aan ‘alles dat ze nu niet kunnen’ en vooral van shift tot shift proberen te overleven. Om nog maar niet te spreken over de mensen die op dit moment vechten voor hun leven. Dat neemt niet weg dat mijn gevoel niet kan bestaan, maar jezelf realiseren dat het gevoel een ontzettende luxe is die lang niet iedereen heeft, is volgens mij wel op zijn plaats.

Wat staat er op jouw lijstje met ‘dingen die je nog wel kunt doen’?

Liefs,

Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. april 10, 2020 / 12:45

  Ik geniet echt van een (kleine) run in de buitenlucht. En door dit alles heb ik mijn verborgen talent voor Lego gebouwen maken ontdekt :)
  Daarnaast heb ik mijn huis eens goed opgeruimd en schoongemaakt, de voorjaarsschoonmaak kwam dit jaar erg vroeg, maar niet minder welkom.

 2. Annemar
  april 10, 2020 / 13:16

  Hi Annemerel,

  Vraagje: die blauwe gymbal die jij regelmatig gebruikt, van welk merk is die?
  En welke afmeting ongeveer?

  • Annemerel
   Auteur
   april 11, 2020 / 11:34

   Oooooh die is stiekem van mijn moeder en ik weet niet waar ze hem gekocht heeft. Het is een Q4Life en ik denk dat hij 80 centimeter is, maar het staat er niet op en meten gaat nogal lastig ;-)

 3. Marije
  april 10, 2020 / 13:37

  Ik begin ineens te genieten van een wandeling. En ik geniet van de zon!
  Qua boeken vind ik die van Lisette Jonkman altijd erg leuk!
  Ook een mooie roman is twintig regels liefde van Rowan Coleman.
  En een beetje bijzondere maar prachtige roman is het boek de Beer en de Nachtegaal van Katherine Arden.
  Veel lees plezier! Zelf lees ik de spannende trilogie van Justin Cronin.

 4. Ilse van de Wijgert
  april 10, 2020 / 14:30

  Precies en zo is dat! Maken van de situatie wat we ervan kunnen maken! Ik heb net het boek Otmars Zonen van Peter Buwalda binnen, nog niet gelezen, maar hele goede verhalen over gehoord! Dus een nog blinde tip.

  Blijf inspireren Annemerel! En een fijn weekend alvast. Ik heb vanavond nog een avonddienst op de IC en dan ook een paar dagen om bij te komen en te genieten van het zonnetje 😊 En jouw vlogs terugkijken natuurlijk!

  Liefs, Ilse

 5. april 10, 2020 / 14:48

  Langleven Netflix (Outlander, beste serie ever) en eten bestellen is voor ons geen optie. Wij zitten echt in een dorp, dus ik begin sushi langzaam wel te missen haha.. verder houden we wel van lekker eten koken dus we maken er maar wat van!

 6. Andrea
  april 10, 2020 / 17:28

  Lekker in mijn zeer opgeruimde tuin zitten en oprecht hiervan kunnen 😊 genieten!!!
  Mijn leven was altijd haasten, nu kan ik heerlijk zitten en genieten van mijn harde werk in de tuin! Zo fijn. En een leuk weetje; jullie zitten eigenlijk naast me want in de tuin kijk in de vlogs, lees ik de blogs en luister in de podcast. En lees ik je boeken 😂.

 7. Miranda
  april 10, 2020 / 17:49

  Boekentip: de zeven zussen. Heerlijke boeken

 8. Astrid
  april 11, 2020 / 20:04

  Het klinkt gek misschien, maar ik ben toch enigszins blij dat ik nog de deur uit moet om te werken. Geen essentieel beroep, maar mijn werk kan ook niet thuis worden uitgevoerd. Dus ik hou mijn normale ritme en kom ook nog een beetje buiten. Door de slechte aansluiting van de bussen moet ik nu op de terugweg in het zonnetje bijna een half uurtje naar huis wandelen en dat is zeker geen straf. :) Veel van de uitzendkrachten bij ons zitten thuis, dus voel me oprecht blij met mijn vaste contract en geen geldstress!

  En bij mijn vriend op bezoek. Mijn vriend en ik wonen nog niet samen (hij woont alleen), maar aangezien we ook collega’s zijn en dus op werk (én op weg naar werk) ook samen zijn heeft volledige sociale onthouding ook niet echt veel extra nut tussen ons. Buiten mij om komt er op dit moment niemand bij hem over de vloer, en gaat hij zelf ook bij niemand op bezoek. Hetzelfde geldt voor mij.

  En ik ben blij dat het spel Animal Crossing is uitgekomen voor de Nintendo Switch. De afgelopen 11 dagen heb ik meer dan 35 uur in totaal gespeeld, en sinds ik dat spel heb hou ik me ook niet meer bezig met 1324234x per dag de AD liveblog refreshen en Corona-video’s kijken op YouTube. Win-win, want 2 weken geleden werd ik echt gek van mezelf, haha!

 9. Annemarijn
  april 11, 2020 / 22:05

  Ik kan er enorm van genieten om extra tijd met mijn kinderen te hebben. Loop nu vaak rondje met mijn kinderen erbij. Om daarna mijn eigen rondje te doen. Heb de tijd om ze nieuwe dingen te leren.
  Het meeste kan ik allemaal nog doen, hoop enkel heel erg dat we deze zomer nog op vakantie kunnen gaan…