LET’S TALK ABOUT: Detox (little update)

 photo IMG_5801_1.jpg

Ok, een kleine (ongeplande) update over mijn detox. De reden? Ik voel me zo rot dat ik geen energie heb om een ‘normale’ blog te bedenken en te schrijven.

Ik voelde me rond het middaguur al niet zo lekker, maar hoopte dat het niet erger zou worden. Nou, dat werd het dus wel. Ik kon niet meer naar een scherm kijken, werd misselijk, kreeg buikpijn, mijn hoofd begon pijn te doen en toen was het klokje rond… migraine. Natuurlijk was het gisteren net een super zonnige dag en heb ik over mijn slaapmasker nog een sjaal moeten binden om mijn ogen te beschermen tegen het licht.

Tussendoor ben ik wakker geweest en heb ik al mijn sapjes nog wel naar binnen weten te werken, maar daarna moest ik snel weer gaan slapen want hoe langer ik wakker was, hoe rotter ik me weer ging voelen. Ik wist niet hoe ik moest gaan liggen, ik zweette me kapot en in mijn dromen was ik alleen maar aan het huilen (ik was in mijn droom ook met een detox bezig, maar het was net iets anders dan deze detox, daarom weet ik dat het een droom was, maar toen ik wakker werd waren mijn ogen wel nat, heel vreemd). Lopen (naar het toilet) kon ik op een gegeven moment niet meer omdat ik zo duizelig was.

Het enige positieve is dat ik geen zin in eten gehad heb en nu nog steeds heb ik nergens trek in. Ik heb net wel mijn eerste kickstartsapje en detoxsapje op, maar vraag me niet hoe.

Joël van Sapje heeft me hiervoor gewaarschuwd. Hij vertelde me dinsdag tijdens de intake al dat ik een migraine aanval kon verwachten, dus wat dat betreft is dit niet iets heel bijzonders, bijzonder rot voelt het wel.

Voor vandaag heb ik mijn afspraak in Amsterdam maar afgezegd. Ik ben nog steeds misselijk en ik heb nog steeds hoofdpijn, ik moet hele kleine bewegingen maken, anders ga ik weer kokhalzen (overgeven hoef ik amper, omdat er zo weinig in mijn lichaam zit). Ik heb getwijfeld of ik hier mee door moet gaan, maar goed, het zijn nog maar twee dagen.. en de derde dag zou ik me een stuk beter moeten voelen. Als ik nu stop was die eerste dag ook voor niets. Het is niet dat ik dood ga ofzo en het schijnt voor een hoger doel te zijn.

Goed, dat was mijn kleine update + uitleg waarom ik niet met een andere blog kom vandaag! Vanmiddag komt er weer een nieuwe video online! Yeaaahhh… (en misschien staat hij nu al op YouTube… misschien!)

Liefs,
Annemerel

Delen:

48 Reacties

 1. mei 28, 2015 / 12:04

  Ouhnee, zo jammer dat je je echt slecht voelt door die detox. Als ik het zo lees, denk ik dat een detoxkuur echt helemaal niets voor mij is want ik ben ook nogal gevoelig voor hoofdpijn en draaierigheid.

 2. Denise
  mei 28, 2015 / 12:04

  Ehmm..denk nou eens na met je gezonde verstand, lieve schat. Dit slaat toch nergens op! Dit kan toch niet goed zijn! Talloze onderzoeken hebben al lang uitgewezen dat detoxen bullcrap is. En je hoort je niet zo belachelijk slecht te voelen. Wat een onzin! Gewoon gezond eten, genoeg vocht binnen krijgen: that’s it!

  Succes! Maar ik zou die zooi het raam uit mieteren..:)

  • Iris S
   mei 28, 2015 / 20:27

   Idd, het is niet wetenschappelijk bewezen dat het werkt. Het zou dus ook super slecht voor je lichaam kunnen zijn. En bovendien: je hebt toch een lever en nieren om je lichaam te ”zuiveren”?
   Daarnaast vind ik het logisch dat je je voelt als een dooie mus en duizelig bent.. je hebt amper calorieën en belangrijke nutriënten binnenkregen. Calorieën vliegen niet rond in de lucht ofzo en ze komen ook niet spontaan in je lichaam terecht.
   Bedrijven verdienen hier dik geld aan en iedereen trapt er in.

 3. Judith
  mei 28, 2015 / 12:05

  Echt, stop er gewoon mee. Dit klinkt harder dan ik het bedoel, maar waarom zou je in vredesnaam alleen maar sapjes drinken? Je hebt een lever en nieren om je lichaam te reinigen, je eet normaal gesproken hartstikke gezond, doet aan sport.. Wat heeft dit voor nut behalve je stofwisseling om zeep helpen?

 4. mei 28, 2015 / 12:05

  Jeetje wat vervelend Annemerel! Het zal wel zo zijn dat jij hier misschien gevoeliger voor bent aangezien je natuurlijk al last hebt van migraine.. Begrijpelijk dat je de detox afmaakt, alhoewel ik niet in het detoxen door middel van sapjes geloof! Je lichaam detoxt zich al van nature.

  Nou, veel succes nog even!! :-)

 5. mei 28, 2015 / 12:05

  Aargh, poor you! Het is inderdaad voor een goed doel en je bent echt een enorme bikkel dat je hier mee door gaat! <3

 6. mei 28, 2015 / 12:07

  Ow jeejtje, wat een heftige reactie op je detox zeg! Volgende week komt mijn detox pakket binnen dus ik ben heel benieuwd hoe ik er op ga reageren…. Sterkte!

 7. mei 28, 2015 / 12:08

  Jeetje vervelend zeg! Niet aan te raden dus? Of zullen we dat nog in een andere update horen(lezen)? Succes!
  X

 8. mei 28, 2015 / 12:09

  Oh my…Dit klinkt heftig.

  Knap dat je hiermee doorgaat. Kom op nog maar twee dagen!!

  Ik ga hier nog een keer goed over nadenken want ik wist niet dat zo heavy zou zijn.

  • mei 28, 2015 / 13:26

   Iedereen reageert er anders op. Sommige mensen voelen zich fantastisch, andere beroert. Mijn eerste ervaring met detoxen voelde ik net zoals Annemerel, maar toen ik klaar was voelde ik me zo ontzettend goed. Mijn tweede en derde keer werden alleen maar beter. Iedereen is anders.

   • mei 28, 2015 / 23:31

    Thanks! Ik vond het altijd bull**** maar on the other hand denk ik ook dat het geen kwaad kan als er alleen iets vloeibaars door heen gaat.
    Al dat vast voedsel weg spoelen wat vast in blijven zitten in de darmen getsie.
    Research is on going. Wie weet ga ik ervoor (arme man en twee kinderen). Detox vakantie misschien? ;-)

 9. mei 28, 2015 / 12:11

  Wat balen dat je je zo slecht voelt! Maar ja, misschien toch even doorzetten… Ik hoop echt dat je je snel beter voelt.

 10. Gise
  mei 28, 2015 / 12:12

  I know how you feel! Ik heb mijn kaak gebroken en leef al twee weken op smoothies, soep en oplos vitamines. Mijn energie is ver te zoeken en mijn bed is mijn beste vriend. Alleen maar sapjes doe je niet voor je lol. Haha

  • mei 28, 2015 / 12:33

   Oh wat naar zeg! Jij zit dus echt op een verplichte detox van nu al twee weken! Haha ook niet echt fijn!!

 11. Wilja
  mei 28, 2015 / 12:25

  Dat klinkt best heftig, maar het schijnt inderdaad “normaal” te zijn bij een detox. Je lichaam reageert immers op je nieuwe manier van eten of drinken. Er is een documentaire gemaakt over een man die enkele maanden alleen maar sapjes dronk, ‘Fat, sick & nearly dead’. Erg interessant om te zien en om zijn visie over de detox te horen. Je kan deze docu kijken op Netflix. Succes nog de komende dagen!

 12. mei 28, 2015 / 12:26

  Ik ben heel benieuwd naar detoxen maar weet echt niet of ik het dit soort dingen waard zou vinden… Ik vind je wel een doorzetter en ben benieuwd of je ook nog positieve effecten gaat ervaren! Ik hoop het voor je, maar anders weet je in ieder geval dat je het nooit meer hoeft te proberen. Succes nog!

 13. mei 28, 2015 / 12:28

  Mij moet je maar gewoon negeren hoor als je geen zin hebt in gezeur aan je kop. Ik ben nu eenmaal een beetje anti detox. Je lichaam is een ingenieus ding en als jij gewoon normaal gezond leeft (en dat doe jij), dan heb je echt geen detox nodig. Je lichaam regelt dat allemaal zelf. Nogmaals, het is jouw lijf, maar ik vind het niet gezond klinken.

 14. Marloes
  mei 28, 2015 / 12:29

  Tijdens mijn 3-daagse detox kuur had ik gelukkig vrijwel nergens last van en voelde ik me juist super goed, maar als ik dit zo lees.. Stop er lekker mee. Het is het niet waard om je zo rot te voelen.

 15. mei 28, 2015 / 12:29

  Vervelend joh dat je een migraine aanval krijgt nu. Beterschap! En goed van je dat je de kuur afmaakt :)

 16. mei 28, 2015 / 12:32

  Pfff klinkt niet lekker! Ik was allang gestopt, vind het knap dat je doorzet. Maar eerlijk: wat heeft een detox eigenlijk voor zin als je je er zo slecht door voelt? Het doel is toch om je beter te voelen? Dat goede gevoel dat je hierna een paar dagen zou moeten hebben wordt toch weer helemaal uitgeleveled met deze rotdag?

 17. mei 28, 2015 / 12:39

  Jeetje wat naar zeg! Ik was er ook allang mee gestopt, gewoon omdat ik niet echt in detoxen geloof. Maar als je het echt zelf wil dan vind ik het wél knap dat je dit doorzet. Dan weet je straks ook gewoon of het voor jou verschil maakt om te detoxen of niet, succes nog even!

 18. mei 28, 2015 / 12:48

  He wat rot! Hopelijk voel je je snel beter! Wel echt knap dat je doorzet!

 19. Marije
  mei 28, 2015 / 12:59

  Wat doe je jezelf aan..?!?

  • Anouchka
   mei 28, 2015 / 22:19

   Ja idd, gewoon doorgaan, het hoort er allemaal bij! Juist het rot voelen is den teken dat de gifstoffen je lijf uit gaan, beter ga je je pas voelen als de kuur over is, omdat dan je lichaam als herboren is. Echt niet opgeven hoor, je bent al zo ver!

 20. mei 28, 2015 / 13:06

  Ik kan me niet goed voorstellen dat dit het waard is! Maar ik hoop dat je positieve resultaten zult merken. :-)
  Liefs!

 21. mei 28, 2015 / 13:10

  Ahh wat balen dat je je er zo slecht door voelt joh! Hopen dat je je snel weer beter voelt. Ik was er al lang mee gestopt, sowieso weet ik hoe klote migraine is & als ik last krijg van migraine dan weet ik dat het écht tijd is om naar m’n lichaam te gaan luisteren.

 22. mei 28, 2015 / 13:15

  Ik had het ook, vandaar dat ik ben afgehaakt na een dag. Haha.

 23. mei 28, 2015 / 13:17

  Wauw bizar om te lezen. Ik had ze ook al gemaild voor een kuur, maar ga toch wel twijfelen.Doe momenteel een teatox, daar merk ik niet veel van..

 24. mei 28, 2015 / 13:48

  Och jeetje! Wat een gedoe zeg! Zou niks voor mij zijn, maar ik vind het knap dat je het volhoudt. Dan weet je aan het eind in ieder geval of je het ZELF de moeite waard vindt. Succes nog!

 25. Kate
  mei 28, 2015 / 13:51

  Neem een Ibuprofen en een boterham! Detoxen doe je al elke keer als je naar de WC gaat!

 26. mei 28, 2015 / 14:38

  Jeetje! Dit klikt vreselijk!

 27. Tessa
  mei 28, 2015 / 14:47

  Ach jee wat rot meid! Ik hoop dat je je gauw een stuk beter mag voelen, want dit is je zo niet gegund.. Wel heb ik onwijs veel respect voor je dat je toch doorgaat met de detox, je bent een doorzettertje!

 28. mei 28, 2015 / 15:14

  Iehh wat rot! Ik ben benieuwd naar hoe je je uiteindelijk voelt! x

 29. mei 28, 2015 / 15:16

  Je kunt jezelf nu officieel een doorzetter noemen. Echt knap dat je ondanks dat je je zo rot voelt toch doorzet. Ik ben wel heel benieuwd hoe je je over twee dagen voelt! Succes nog meid.

 30. Anouk
  mei 28, 2015 / 15:25

  Jeetje wat vervelend dat je je zo voelt. Beterschap!

 31. mei 28, 2015 / 15:28

  Onooooo. Heftig! Beterschap.

 32. Vera
  mei 28, 2015 / 15:48

  Voor mij zou de lol van detoxen er nu allang af zijn… Ik vraag me af of de voordelen hier wel tegenop zullen wegen. Dat zullen we wel merken bij de vlog, hoop ik! Beterschap in ieder geval.

 33. mei 28, 2015 / 15:50

  Wow, dat is echt balen. Ben benieuwd of je het nog vol kan houden, ik had het allang opgegeven denk ik. Beterschap!

 34. mei 28, 2015 / 18:07

  Ai ai… Klinkt heftig. Succes, de aanhouder wint! Beetje hetzelfde als mijn 10-daagse meditatiecursus, die klinkt ook niet zo heel happy ;).

 35. mei 28, 2015 / 18:54

  Dat is echt flink balen en dan is migraine helemaal niet fijn!
  Ik ben heel benieuwd hoe mijn lichaam erop reageert.
  Heel veel beterschap gewenst!

 36. mei 29, 2015 / 11:01

  Hoop voor je dat het effect opweegt tegen de bijwerkingen…
  Ik zou een detox graag eens proberen maar ik heb jaren migraine gehad en zie het niet echt zitten dat zelf op te zoeken…

 37. l,brouwer
  mei 29, 2015 / 14:30

  Beste annemerel,een slimme meid van deze tijd ,is op dit soort Bull crap voorbereid. Stop met deze onzin van detoxen. Als je echt wil weten hoe je spijsvertering inelkaar steekt,lees dan eens het boek van Giulio Enders.De mooie voedselmachine, de charme van je darmen.Een echte aanrader voor ,goed in je vel zitten en gezond oud worden.En al die detox sapjes Door het toilet ermee.

 38. mei 29, 2015 / 15:54

  Oh mennnn! Wat kut :( Ik had precies hetzelfde toen ik een paar maanden geleden aan een 3-daagse detox begon, die avond voelde ik me zo ziek. En ik moest gewoon naar de redactie (met de auto) dus ben er na één dag mee gestopt. Goed dat je door hebt gezet, ben benieuwd hoe je je na vandaag voelt!

 39. mei 30, 2015 / 11:56

  Volgens mij hoort dit stadium er echt bij bij detoxen, aan de ene kant logisch als je je eetritme zo drastisch door de war gooit, maar het blijft me toch ook verbazen dat je daar zó heftig op kan reageren. Ik hoop dat het uiteindelijk toch wat opgeleverd heeft!