LET’S TALK ABOUT: Bikes

 photo cortina01.jpg


 photo cortina01.jpg
 photo cortina01.jpg

Je gelooft het misschien niet, maar ik heb vier maanden lang zonder fiets geleefd in Den Haag. Dat was niet omdat ik fietsen stom vind, maar had vooral te maken met het feit dat ik geen fiets had. Oh, ik had een prachtige fiets.. Een mountainbike. Oranje met zwart en wit, van Giant. Totdat mijn vader me er aan herinnerde dat het eigenlijk niet mijn fiets was, maar die van hem. Ik mocht hem meenemen naar Den Haag, maar dan moest ik wel een overdekte stalling voor de fiets vinden. Nou die overdekte stalling zit op ongeveer tien minuten lopen van mijn huis. In die tijd had ik al in de stad kunnen zijn met de tram. Waarom zou ik dan nog gaan fietsen? Je begrijpt, die fiets bleef bij mijn ouders in de schuur staan.

Als ik boodschappen wilde doen moest ik de auto pakken, of moest ik lopen. Natuurlijk koos ik 99% van de tijd voor mijn auto. Lopen deed ik ook wel hoor, als ik naar de bakker wilde, of de groenteman. Ik heb de afgelopen maanden aardig wat kilometers wandelend afgelegd. Geen probleem, ik hou van wandelen, maar hé, een fiets zou toch net iets makkelijker zijn, dacht ik.

En inmiddels kan ik die gedachte bevestigen, sinds vorige week staat er een prachtige Cortina U5 in een zeer luxe uitvoering voor mijn deur (luxe als in: met Brooks lederen zadel en handvaten). Je begrijpt dat het eerste wat ik deed een groot kettingslot kopen was en een verzekering afsluiten (dankzij lezeres Dorien die me via Instagram benaderde en het binnen 10 minuten voor me regelde!). Het is doodzonde dat die prachtige fiets buiten voor mijn deur staat, maar nogmaals, als mijn fiets in een overdekte stalling staat gaat ‘ie nooit en te nimmer gebruikt worden, want wie gaat er nu eerst tien minuten wandelen om zijn fiets te halen, als je ook binnen tien minuten op de plaats van bestemming kunt zijn zonder fiets. Gelukkig staat mijn fiets onder mijn raam en heb ik er zowel vanuit mijn bed als vanaf mijn bank zicht op, maar wanneer het begint te regenen, of wanneer ik het geluid van een vallende fiets hoor knijpt mijn maag samen, het zal toch niet…

Ik benaderde Cortina voor een samenwerking omdat ik het oprecht de mooiste (betaalbare) fietsen vind. En de uitvoering die ik heb heeft alles dat ik in een fiets zocht. Ten eerste is de donkerblauwe kleur heel erg mooi, zeker in combinatie met de beige banden. Het Brooks lederen zadel zit heerlijk, de fiets heeft zeven (Shimano) versnellingen, handremmen (ik kan niet overweg met een terugtraprem) en een rekje voorop waar ik een kistje op heb laten monteren door de fietsenmaker waar ik mijn fiets kon ophalen. De banden van de fiets zijn lekker stevig (bijna te vergelijken met mijn mountainbike banden), wat met de grote hoeveelheden tramrails hier in Den Haag geen overbodige luxe is. Ik heb nog niet geprobeerd ik of er tussen kan raken, maar ik ben ook nog niet gevallen..

Inmiddels doe ik dus alles met de fiets. Ik verzin ook smoesjes om mijn fiets te moeten gebruiken, zoals een vuilniszak wegbrengen, een broodje en/of een taartje halen bij de bakker, ’s ochtends vroeg Metro’s halen op het station (terwijl ze ook in de tram liggen die op een minuut lopen van mijn huis om de tien minuten langskomt!). Ik heb het fietsen zó gemist!

Jaloers geworden? Kan ik begrijpen.. Mijn excuses, dat was niet de bedoeling. Om het goed te maken, voor het einde van het jaar geef ik de fiets ook nog weg aan één van jullie! Hou mijn Instagram en vooral ook de Instagram van Cortinafietsen in de gaten!

Liefs,
Annemerel

Delen:

42 Reacties

 1. Heleen
  december 5, 2014 / 12:05

  Mooie fiets ^^
  Je lijkt op Blake Lively op de eerste foto!! Mooi! :D

  • Olga
   december 5, 2014 / 12:59

   Precies mijn gedachte!

 2. december 5, 2014 / 12:06

  Heel fijn een goede fiets, ik ga dit weekend een nieuwe (nouja, voor mij nieuwe fiets) ophalen bij de tante van mijn vriend :) Ben er ook nu al blij mee (al zal hij niet zo mooi zijn als jouw pareltje!

 3. december 5, 2014 / 12:08

  Hij is heel tof :) Zelf doe ik alles op de fiets en heb ik niet eens een auto, maar dat heeft er ook mee te maken dat je hier 4 jaar moet wachten op een vergunning om je auto te kunnen parkeren.

 4. Maud
  december 5, 2014 / 12:18

  Misschien is een fietshoes een idee?! Zonde van de fiets, want het weer laat echt snel zijn sporen achter. Ik heb mijn fiets helaas ook 24/7 buiten staan, maar dat is al een oudje dus dan heb ik er iets minder moeite mee.

 5. december 5, 2014 / 12:35

  Oh wat een mooie foto’s zeg! Ik wil ook echt een hoed, maar de fiets steelt de show ;) Ik heb nog geen auto, alleen een krakkemikkig studentenfietsje. Voor nu prima, maar als ik later groot ben wil ik ook zo’n mooie zeg!

 6. december 5, 2014 / 12:41

  Echt een hele mooie fiets!

 7. december 5, 2014 / 12:42

  Erg mooie fiets! Vooral die witte banden vind ik erg mooi! Erg leuk dat je er een gaat weggeven!

 8. Iris
  december 5, 2014 / 12:44

  Wat een supermooie fiets! Ik heb ook een auto voor de deur staan maar de fiets is regelmatiger toch echt sneller!

 9. december 5, 2014 / 12:45

  Ooh herkenbaar! Ik leef nu inmiddels 5 maanden zonder fiets(gestolen, terwijl ie op dubbel slot stond) en begin hem nu toch langzamerhand te missen :(

 10. Lisa
  december 5, 2014 / 12:46

  Ah, supertoffe fiets! Kan me heel goed voorstellen dat je er blij mee bent! M’n vriend en ik zijn ook aan het kijken naar nieuwe fietsen, dus ik ga deze zeker nog even goed bekijken!

 11. december 5, 2014 / 12:49

  Wat een toffe fiets zeg! Leuk om te lezen dat je zo vrolijk van wordt om hem te gebruiken. Zelf had ik dat de eerste paar weken ook met mijn nieuwe fiets, maar ondertussen ben ik lui en pak ik vaker de auto, whoeps. Misschien dat ik binnenkort toch die rots maar weer eens uit zijn stal zal halen ;)

 12. december 5, 2014 / 12:49

  Hij is zo onwijs tof! Stiekem wel een beetje zonde/eng dat hij zo voor je deur staat, maar je moet wat hè ;)

 13. december 5, 2014 / 13:01

  Ik was al aan het wachten op dit artikel. Zag die mooie fiets voorbij komen in je diary. Super mooi! Toch wel een beetje jaloers ;)

 14. Kate
  december 5, 2014 / 13:06

  Prachtige fiets! Helaas zouden hier in de binnenstad van Amsterdam binnen een week de lichten gesloopt zijn, dronken toeristen afval in het mandje stoppen en het leren zadel gejat zijn – als de fiets er zelf al nog zou staan.. :( This is why I can’t have nice things!

 15. december 5, 2014 / 13:12

  Hebje wel eens gehoord dat je op Blake Lively lijkt..???

 16. december 5, 2014 / 13:13

  Haha, sorry flauw. GAVE FIETS. De mijne hangt van ductape aan elkaar, maar hij doet het nog prima! Ben er best wel aan gehecht, haha.

 17. december 5, 2014 / 13:15

  Wat een leuke foto’s! Hele toffe fiets ook.

 18. december 5, 2014 / 13:22

  Mooie fiets zeg! Ik ben nog op zoek naar een nieuwe. Die van mij komt uit het jaar 0 en valt bijna uit elkaar. Ik ga eens naar deze fietsen kijken.

 19. december 5, 2014 / 13:30

  Wauw, wat een beauty! Ik had altijd een fantastisch mooie Cortina, tot dat hij gestolen werd bij het station.. Sinds dien doe ik het op een lelijke stationsfiets en wil ik eigenlijk gewoon liever hélemaal niet meer fietsen. Zo jammer dat mensen niet van elkaar spullen af kunnen blijven! Grr!

 20. december 5, 2014 / 13:34

  Super! Leuk hoedje en jas overigens… Enne, ik ben wel een beetje jaloers op je prachtige straat. Prachtig!

 21. december 5, 2014 / 13:48

  Prachtfiets maar wat zie jij er vooral classy uit! Die hoed staat je super!

 22. december 5, 2014 / 13:49

  Die fiets ziet er echt super cute uit, je outfit trouwens ook :)

 23. december 5, 2014 / 13:51

  Mooie fiets en mooie foto’s! Mijn oude, verroeste fiets is na een aantal maandjes in Brussel gestolen. Ik kan er nog steeds niet over uit, want behalve verroest oud en zwaar was de band ook nog eens lek. Nu heb ik een nieuwe (oude!) fiets, want zonder fiets is het leven voor mij een stukje minder leuk ;-)

 24. december 5, 2014 / 14:18

  Die fiets is echt heel erg mooi. Ik zou niet zonder fiets kunnen! Ik snap niet hoe je het volgehouden hebt vier maanden! Zeker niet in de stad. Ik heb ook een mooie fiets. Tweedehands. Van schoonpapa die zijn heup brak en nu niet meer kan/mag fietsen. Geen jaloerse ondertoon hoor. Helemaaaaaaal niet!

 25. Judith
  december 5, 2014 / 14:33

  Ik ben dol op mijn ijzeren ros, zelfs nu hij bijna uitelkaar valt. Ik fiets altijd overal heen, heerlijk

 26. Desiree
  december 5, 2014 / 14:34

  wauw, die fiets is heel mooi!

 27. december 5, 2014 / 14:52

  Mooie fiets, maar eigenlijk.. vind ik jou veel leuker op deze foto’s! Je straalt, leuk!! En wat zie je er leuk uit, toffe jas en die hoed staat je ook goed! Toffe foto’s Annemerel!

 28. december 5, 2014 / 14:56

  Gave actie! Wat zie er mooi uit op de foto’s en ik zie nu goed dat de hoed donkerblauw is (en niet zwart) staat je geweldig.

 29. Gekelien
  december 5, 2014 / 15:12

  Supergave fiets! Ik heb nu nog een barrel, maar binnenkort verhuizen we naar een nieuwe woning met schuur! Goede reden om alsnog die zo gewilde mooie en fijne fiets aan te schaffen (of te winnen) ;-)

 30. december 5, 2014 / 15:14

  Mooie fiets! Ik ken het gevoel, van een nieuwe fiets hebben. De mijne heb ik gekocht bij mijn schoonvader toen hij zijn fietsenzaak ging sluiten. Een prachtige gazelle Paris fiets en tot op de dag van vandaag ben ik er enorm blij mee. Hij fietst fijn en ziet er nog steeds top uit. Het is een rode fiets dus ik zie hem zo staan in de stad. Gelukkig staat de mijne binnen in de schuur, want buiten zou ik het er ook niet zo op hebben. Bovendien kunnen de handvaten van mijn fiets niet goed tegen de elementen. Ze zijn aan het vergaan ofzo en ze plakken. Heel vervelend en ik heb van veel mensen dezelfde problemen gehoord. Misschien handig voor jezelf om daar ook naar te kijken. Kan je altijd nog zo’n chique hoesje kopen zoals ze in Parijs alle fietsen, scooters en motors onder zetten ;)

  Veel plezier met je fiets!

 31. december 5, 2014 / 15:20

  Wauw wat een mooie fiets! Inderdaad wel een klein beetje jaloers hihi<3
  X Emma
  Ps. Die hoed staat je geweldig.

 32. december 5, 2014 / 15:30

  Heeeel mooi!! Ik ga je instagram zeker in de gaten houden voor die win-actie!

 33. Femke
  december 5, 2014 / 15:49

  Echt een super mooie fiets is het, wat fijn om dan eindelijk weer te kunnen fietsen inderdaad! Die eerste foto vind ik echt heeeel leuk, sta je goed op ;) !

 34. Anouk
  december 5, 2014 / 16:35

  wat een mooie foto’s en een super leuke hoed!

 35. december 5, 2014 / 17:13

  Leuke foto’s! Ik heb zelf nu ook een half jaar een nieuwe fiets (al is het precies hetzelfde model als mijn vorige), een donkerpaarse in ongeveer hetzelfde model als de jouwe met een rekje voorop en lichte banden. Eerlijk gezegd vind ik die ‘studentenbrikkies’ ook wel wat hebben maar een goede, mooie fiets is toch ook wel wat waard hoor. Voor mij is het lopen, ov (wat uiteraard geld kost) of fietsen, dus dan weet ik het wel! En ik vind fietsen ook gewoon heerlijk, ik zou het echt missen.

 36. Hanne
  december 5, 2014 / 18:31

  Oh wauw, ik had op andere foto’s nog niet gezien dat hij donker blauw is.. LOVE it! Hij is echt prachtig. En nogmaals: dat hoedje met die jas is echt heel mooi samen. X

 37. Suuz
  december 5, 2014 / 19:35

  Die fiets is zooooooo mooi!!!! wauw!! en je hoed is ook prachtig :-) staat je goed!!

 38. december 5, 2014 / 23:08

  Vind het een prachtige fiets, maar begrijp nog steeds niet waarom fietsen tegenwoordig allemaal van die beige elementen hebben! :( Vind het gewoon niet mooi, maar dat verschilt per persoon denk ik!

 39. Ilse
  december 6, 2014 / 00:40

  Annemerel,wat zie je er goed en leuk uit zeg! :)
  Wat een toffe fiets, ik ga zeker de winactie in de gaten houden! :)