LET’S TALK ABOUT: August

Mijn hemel. Is het echt al augustus? Zijn er echt al zeven van de twaalf maanden van 2017 voorbij. Is de zomer echt al op de helft? Voor mijn gevoel moet de zomer (hier in Nederland althans) nog beginnen. Ik hoop dat die zomer begint op zaterdag 19 augustus en dan minstens tot en met 21 september duurt. Tot die tijd moet ik namelijk even ontzettend streng zijn voor mezelf.

Boek

De keiharde deadline voor mijn boek is vrijdag 18 augustus. Op die datum moeten alle teksten voor mijn boek geschreven, herschreven en goedgekeurd zijn. Voor mijn gevoel ben ik er nog lang niet en ik moet heel hard mijn best doen om een klein gevoel van paniek de baas te blijven als ik Microsoft Word op mijn MacBook open. Die paniek-gevoelens blokkeren me namelijk volledig in mijn schrijven. Komende donderdag heb ik een afspraak bij mijn uitgever. Niet met mijn redacteur, want die is sinds een paar weken met zwangerschapsverlof, maar met een vervangend redacteur. Ik hoop dat hij me vertrouwen kan geven dat het goedkomt. Dat vertrouwen heb ik zelf ook wel bij vlagen, vooral tijdens het hardlopen. Maar als ik na het lopen te lang wacht met schrijven lukt het niet meer.

Training

Voor de maand augustus heb ik gisteravond een prachtig, maar op het eerste gezicht moordend, trainingsschema voor mezelf opgesteld. Er staan voor deze maand vijf lange duurlopen op het programma, zeven herstelloopjes, vijf intervaltrainingen en twee tempoloopjes. Je vraagt je misschien af of ik nu niet te vroeg piek voor New York, die marathon is pas in november. Klopt als een bus, maar eh… ik wil graag zes weken eerder ook al iets doen in Berlijn en die tijd begint nu wel te dringen.

Geen vlees

Ik wil deze maand proberen om geen vlees te eten. Eerder dit jaar was ik hier ook al heel bewust mee bezig, maar toen raakte de klad er een beetje in en in Italië at ik gewoon weer dagelijks vlees. Het milieu, mijn eigen lichaam en dier-onvriendelijkheid zijn mijn voornaamste redenen om te proberen hiermee te stoppen. Het liefst zou ik compleet vegan gaan, maar het lijkt me niet heel verstandig om alle dierlijke producten van de een op de andere dag te schrappen. Knap als mensen dat kunnen, maar ik heb daar de discipline dus niet voor. Daarnaast vind ik het al lastig genoeg om genoeg eiwitten binnen te krijgen met mijn marathonschema. En ik reageer niet goed op noten en verschillende bonen, dus zeggen dat het als vegan heel makkelijk is om eiwitten binnen te krijgen, gaat voor mij niet op.

Dieet

Naast dat geen vlees eten wil ik er trouwens voor zorgen dat ik iedere dag twee liter water drink, zo min mogelijk chips en ander gefrituurd eten eet en geen hele zakken snoep. Kijk stukje chocola, een koekje, of een Magnum op zijn tijd moet kunnen (toch?) maar een hele zak snoep van begin tot eind, dat is gewoon vragen om ellende (moe, hoofdpijn, bleh). Ik hoef er niet fantastisch uit te zien in bikini, als ik dat graag zou willen zou ik wel vier keer per week naar de sportschool gaan om krachtoefeningen te doen. Ik wil gewoon genoeg energie hebben om dat marathonschema vol te houden, dat boek af te maken en ook nog een beetje plezier te hebben in het leven.

Plezier

Over plezier gesproken. Dat staat deze maand ook nog wel op de agenda, maar eigenlijk wel pas ná 19 augustus. Natuurlijk ga ik voor die tijd niet leven als kluizenaar, maar een weekendje weg, daar wacht ik even mee. Ik weet nu toch van mezelf: als ik drie dagen weg zou gaan, zou ik de hele tijd alleen maar denken aan het feit dat ik nog zoveel moet doen. Dus dan besteed je je tijd niet nuttig en heb je er ook nog eens geen plezier in. Geen goed idee.

Goed, augustus, kom maar op. Ik heb zo’n vermoeden dat het zwaar gaat worden. Maar ik heb ook zo’n vermoeden dat het goed gaat komen.

En zo niet, dan toch.

Wat staat er bij jou op het programma deze maand? Heb je vakantie, ga je op vakantie, ben je op vakantie? Ben je ook voor iets aan het trainen?

Liefs,
Annemerel

P.S. Ik ben ook van plan om weer dagelijks te gaan planken, want ik merkte vanmorgen tijdens het hardlopen ineens dat ik al weken geen last meer heb van die spier in mijn hamstring en pijn in mijn onderrug. Ik wil het natuurlijk niet te hard zeggen, maar ik heb zo’n vermoeden dat die versterkte core hier iets mee te maken heeft. YES!

Delen:

33 Reacties

 1. Mieke
  augustus 1, 2017 / 12:12

  Wat er op de planning staat deze maand: moeder worden. Dat wordt waarschijnlijk zo alles omvattend dat ik verder geen planning heb gemaakt, haha.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 12:56

   Aaahhh wat spannend !!!!!! Veel plezier en succes komende maand!

 2. augustus 1, 2017 / 12:48

  Wat een leuke vooruitzichten! Dat boek komt ook helemaal goed, ik denk dat jij het beste schrijft onder druk (zoals je ook altijd deed met de metro-pagina’s!) dus mijn volste vertrouwen heb je!!

  Over dat stoppen met vlees eten, dat ben ik sinds een paar weken ook aan het doen, om dezelfde redenen als jij. Het is niet zo moeilijk, maar voor mij vraagt het gewoon een beetje planning vooraf. Dus nu plan ik telkens een week vooruit, zodat ik weet wat ik in de winkel moet halen, en op die manier lukt(e) het me goed. Lukte, want ik heb deze middag zonder nadenken een broodje pikante tonijnsla besteld.. :( Och ja, ik bekijk het liever als een proces :) Veel succes!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 12:56

   Ahhh wat goed dat je al zo goed bezig ben. Ik mag deze maand van mezelf nog wel gewoon vis en melkproducten, want weet anders echt niet hoe ik aan mijn eiwitten moet komen. En ik ‘moet’ al zoveel deze maand dat ik het ook weer niet te moeilijk wil maken van mezelf. En ik zou zeggen, geniet van je broodje tonijnsla, het is helemaal zonde als je er niet van geniet.

   • Emma
    augustus 3, 2017 / 17:50

    Goed bezig Annemerel! Eerst struggelde ik ook een beetje met eiwit en vegan zijn, maar ik heb een aantal filmpjes gekeken van de Planteneter op YouTube. Hij legt erg goed uit hoe je daar voldoende van kunt binnenkrijgen. Misschien staat er nog iets nuttigs tussen!

    • Annemerel
     Auteur
     augustus 4, 2017 / 09:43

     Thanks voor de tip Emma!

 3. Karin
  augustus 1, 2017 / 13:17

  Mooie plannen/planning! Die marathon(s) ga je rocken!! YOUGOGIRL!! :))

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 13:37

   Thanks!!! Zoveel zin in New York ook. Niet normaal. Nog 96 dagen!

 4. Marjolein Kraak
  augustus 1, 2017 / 13:27

  Ik loop 27 augustus mijn 4e halve marathon, de vorige is al meer dan 6 jaar geleden dus het werd weer tijd.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 13:37

   SPANNEND! Succes met trainen en veel plezier!

 5. augustus 1, 2017 / 13:30

  Oh wat goed van je om geen vlees te eten! Ik ben zelf sinds juni vegetarier en het bevalt me goed. Ik moet eerlijk toegeven dat ik soms nog wel zin heb in een kipnugget of prosciutto maar het is het allemaal waard! Dat eiwit probleem had ikook, moest ik ook even wat voor verzinnen. En over Berlijn, ik lees zo wat al je blogs maar heb ik iets gemist? Veel succes met trainen voor New York! Je “road to-” verslagen werken altijd heel motiverend!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 13:38

   Wat goed dat je al zo lang geen vlees eet! Ik ben heel benieuwd of ik het vol ga houden… En Berlijn, tja, lees morgen mijn blog maar!

 6. Tessa
  augustus 1, 2017 / 13:55

  Heerlijk drukke maand! Wist niet dat je deadline al zo snel is.. Oh well, onder druk werk je efficiënter, toch?

  En gekkie, jij ziet er allang hartstikke goed uit in bikini ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 14:18

   Deadline was eigenlijk half juli al, haha. Tijd gaat veel te snel en ik werk veel te langzaam.

 7. Rianne
  augustus 1, 2017 / 14:01

  Wat heb je mooie en goede doelen! En het is echt zo’n cliché, maar de tijd gaat per jaar steeds sneller coor mijn gevoel.
  En zo leuk dat je Berlijn ook gaat lopen! Je hardloopblogs zijn zo motiverend, ook als je een keer een slechte run hebt.
  Ik ben zelf al bijna 1,5 jaar vegetariër. Ik ben zo van de een op de andere dag gestopt met vlees eten, en ik heb er eigenlijk nooit moeite mee gehad. Af en toe komt er zo’n moment opzetten dat ik zin in iets heb, maar dat is eigenlijk ook zo wel weg. Ik zou je wel aanraden om vitamine B12 bij te slikken als je geen vlees meer eet. B12 zit namelijk in dierlijke producten en die kom je al gauw te kort dan.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 14:18

   Oh ja goed dat je het zegt, B12!

 8. augustus 1, 2017 / 14:08

  Niet normaal hoe snel de tijd voorbij vliegt he? Ik had het er vandaag nog over in mijn #wanderwithmeer artikel. Heel veel succes met het schrijven van je boek, dat komt vast helemaal goed :) En super dat je deze maand gaat proberen geen vlees te eten, ik eet inmiddels al 2 jaar geen vlees meer en ik was er echt binnen no-time aan gewend :) Liefs, Merel

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 14:17

   Ahhh dat klinkt bemoedigend! Eet je nog wel vis?

 9. augustus 1, 2017 / 14:41

  Heel veel succes met het schrijven, work through the panic! Zodra je bezig bent zakt dat weg (is mijn ervaring in elk geval)! (En als ik je ergens mee kan helpen, I’m down)

  Oh en je ziet er sowieso al fantastisch uit in bikini.

  LIEFS!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 17:16

   Thanks lieve Lianne. Ik weet het, die paniek is binnen tien minuten weg. Maar is soms zo lastig om jezelf daarvan te overtuigen.

 10. Tember
  augustus 1, 2017 / 15:27

  Klinkt als een drukke maand maar volgens mij moet dat goedkomen bij jou! Oeh Berlijn, die wil ik zo graag volgend jaar doen maar eerst dit jaar nog Terschelling, wat tegelijk valt met New York dus mijn hoofd zal vaak terug gaan naar vorig jaar. Het was zo leuk je te zien daar en ik ben wel een beetje jaloers hoor op jou en iedereen die weer gaat.

  Ik ga mijn duurlopen doen langs het Gardameer dit jaar. We rijden er zondag heen. Dus ook daarvoor probeer ik even inspiratie te halen uit jouw blogs en vlogs want ik denk dat de duurlopen pittig worden en het eten en drinken heerlijk!! Ik zal de komende 2 weken wat aperol spritz drinken op jouw nieuwe boek alvast!!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 17:15

   AAahhh wat heerlijk dat je naar het Gardameer gaat, waar ga je precies naartoe? Succes en plezier!

   • Tember
    augustus 3, 2017 / 11:13

    Volgens mij aan je vlogs te zien heel dicht bij waar jij hebt gezeten. Bardolino. We zijn heel ouderwets naar een reisbureau gegaan omdat we zo weinig ervaring met kamperen hadden en vroegen om een leuke camping met wijngaarden en leuke dorpjes in de buurt uit. Toen kwam Bardolino eruit :)

 11. Rosalie
  augustus 1, 2017 / 16:35

  Drukke tijden! Deze maand ga ik even een week vrij nemen voor mezelf. Heb dit jaar enorm veel gewerkt en heb ook nog een klein peutertje rondlopen. Verder inschrijven voor Egmond. En proberen iets gezonder te eten. Daar is de klad in gekomen en dat zie ik aan mijn lijf.

  Succes met je deadline!

  Groetjes

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2017 / 17:14

   Jaaa tijd voor jezelf nemen is zo belangrijk. En zo herkenbaar dat van de klad in het gezonde eten.

 12. augustus 1, 2017 / 17:26

  Succes met de deadline! Je kan het!! Vind het erg knap dat je gaat proberen geen vlees te eten.

  Ik ben momenteel aan het interrailen voor een maand door Europa met mn beste vriendin. We zijn nu ongeveer op de helft. We hebben Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen gehad en zijn nu in Verona. Morgen gaan we door naar Napels. Daarna terug naar boven via Rome en wss Pisa en Florence. 16 aug komen we terug en dan moet ik nog een paar dagen in de horeca werken. 28 augustus begin ik bij het Rode Kruis voor 3FM Serious Request als werkervaringsplaats voor 6 maanden.

 13. Jane
  augustus 1, 2017 / 17:46

  Ik loop in Berlijn mijn eerste marathon! Ik heb er heel veel zin in maar vind het ook nog wel erg spannend! xxx

 14. Iris
  augustus 1, 2017 / 20:58

  Wat goed bezig zeg! Succes met je boek, ik zie er erg naar uit om hem voor sinterklaas te vragen (duurt nog wel lang). In augustus heb ik nog lekker vakantie en begin ik (hopelijk) knallend aan het nieuwe schooljaar:). Ik heb een vraag want ik heb 1 jaar lang geen vlees gegeten maar vond het ook in verband met hardlopen erg moeilijk om aan mijn ijzer te komen. Ook reageerde mijn darmen niet goed op de ijzerpillen daarom eet ik nu weer 1 à 2 keer in de week vlees. Hoe verwacht jij genoeg ijzer binnen te krijgen?

 15. augustus 1, 2017 / 21:30

  Drukke maand voor je, maar dit gaat je lukken, succes!
  En daarna lekker wat relaxen. En minder snaaien is ook altijd beter. En ik kan wel janken om het feit dat de zomer zo hard gaat, boeh!!!! Gelukkig heb ik zelf nog 2 weken vrij in augustus (dus mooi weer please vanaf de 14e haha)
  En daarna ga ik knallen, voor het eerst in mijn leven ga ik sporten in de sportschool. Mijn rug sterker maken, en kijken of het me ook helpt om de laatste 6 kg van 31 totaal af te vallen. Vast wel :-)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 2, 2017 / 10:17

   Wow, wat ben je al veel afgevallen zeg, wat goed! Hoop voor je dat het vanaf de veertiende beter weer wordt!

 16. Chantal
  augustus 1, 2017 / 22:23

  Goed bezig!! En ook ik heb het volste vertrouwen dat het goed gaat komen.
  Augustus staat bij mij in het teken van de laatste dingetjes regelen voor mijn bruiloft en 2 weken Bella Italia <3

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 2, 2017 / 10:17

   Aaaah wat spannend, trouwen! En ITALIE! Niet jaloers hoor…

 17. Ilse
  augustus 2, 2017 / 13:15

  Wat een drukke maand vol deadlines zeg maar ik weet zeker dat je het kan! Ik hoop dat ik eind augustus een kamer heb gevonden in Nijmegen zodat ik met de studie communicatie kan beginnen en hopelijk dan ook een bijbaantje! En ik wil het hardlopen weer volledig oppakken en in november aan de Zevenheuvelen loop meedoen!