LET’S TALK ABOUT: Annemerel on a budget II

Sponsored – Toen ik vorige week mijn blog publiceerde over ‘Annemerel on a budget’ had ik niet verwacht dat er ZO veel reacties op zouden komen. Eerst durfde ik ze niet te bekijken, bang dat ik iets gezegd had wat verkeerd was gevallen en waardoor mijn comments ontploft waren, maar op enkele kritische kanttekeningen na bleek dat wel mee te vallen. Ik ben gewoon niet de enige die zich hier op dit moment mee bezig houdt en aan de reacties te lezen kan ik nog heel veel van jullie leren. Ik ben aan het bedenken hoe ik hier op korte termijn een rubriek van zou kunnen maken, want er zijn bij nader inzien inderdaad genoeg dingen waar ik over zou kunnen schrijven. Voor nu een korte update, inclusief budget ‘recept’ met ingrediënten van Lidl.

Lidl heeft namelijk sinds kort een aantal nieuwe items in het assortiment, waaronder courgette spaghetti, verse soepen, groenten friet, bloemkool rijst én broccoli rijst. Dat laatste heb ik deze week meegenomen bij mijn bezoekje aan de Lidl, samen met een pakje Heek filet.

Maar toen was ik thuis en dacht ik, heel leuk die broccoli rijst, maar wat kan ik hier eigenlijk mee? Een rondje Google zorgde al snel voor wat inspiratie. Met een bosuitje, teentje knoflook en een eetlepel sojasaus kun je die broccoli rijst namelijk in een hand omdraai heel makkelijk en goed op smaak brengen. Hoe je dat doet? Breng een pan met water aan de kook, laat de broccoli rijst een minuutje meekoken en giet dan af. In een wokpan, verwarm een klein beetje olie en fruit hierin de knoflook. Voeg de broccoli en bosui (fijn gesneden) aan de pan toe en bak in twee minuten. Roer er tot slot wat sojasaus doorheen, et voilà, je broccoli rijst is klaar om gegeten te worden. De heek filet kun je natuurlijk ondertussen in een andere koekenpan even bakken.

Super lekker gegeten, heel makkelijk gemaakt, niet veel geld uitgegeven en ook nog eens redelijk gezond denk ik. Win, win, win en win.

Deze incabessen en moerbeien schenen al langer in het assortiment van Lidl te zitten, maar dat wist ik niet. Ik heb de prijs even vergeleken met de prijs die ik normaal voor incabessen betaal en dit scheelt dus zeker de helft. Je ziet inderdaad dat de zak incabessen de foto niet in zijn geheel gehaald heeft, die was al aangevreten toen ik nog in de auto zat. Kon het niet laten.

Goed, dan ga ik nu weer verder met nadenken over mijn budget-rubriek. Ik vind het namelijk best lastig om over geldzaken te praten, kun je nagaan hoe spannend ik het vind om dit allemaal op te schrijven en met de rest van de wereld te delen. In de comments las ik ook allerlei dingen over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (dat is een woord, dat is EEN woord, wat een LANG woord) en pensioenopbouw en ik kreeg gewoon de rillingen bij de gedachte hieraan. Mijn minst favoriete gespreksonderwerpen. Ik praat nog liever over mijn darmprobleempjes tijdens het hardlopen en mijn PMS, dan dat ik over geldzaken praat. Maar hé, oefening baart kunst zeggen ze toch?

Liefs,
Annemerel

Deze blog is gesponsord door Lidl.

Delen: