LA BELLA VITA: 8/7

 photo RecentlyUpdated252.jpg

Is er een betere manier om de week te beginnen dan rennend? Ik dacht het niet. En dus begon ik gister mijn dag met een fijne morning run van slechts 20 kilometer. Stiekem keek ik al een paar dagen heel erg tegen deze run op, maar toen ik zondag eenmaal besloten had hem de volgende ochtend gewoon te doen, kreeg ik er zelfs een beetje zin in.

Hoe de run precies verliep lezen jullie morgenmiddag, maar ik kan je alvast verklappen dat ik gehaald heb en dat ik het, obviously, overleefd heb.

Helaas was de zon, die tijdens mijn run tussen 7.00u en 9.00u zo fanatiek geschenen had, rond het middaguur spoorloos verdwenen. De strakblauwe lucht maakte plaats voor donkere onheilspellende wolken, die gepaard gingen met luid gerommel. Omdat dit de laatste dag aan het Gardameer was en we de dag erna (vandaag dus) alles ingepakt moesten hebben om naar Toscane te rijden, was dat niet heel handig. Alles nat opruimen is geen succes en dus moesten we alles opruimen voordat de (eventuele) regen onze plannen letterlijk in het water zou gooien.

Uiteindelijk besloten we alles maar in razend tempo in te pakken en dezelfde middag nog richting Toscane te rijden. Het was toch geen lekker weer meer, er was niets dat we nog echt moesten doen aan het Gardameer en ja, waarom dan ook niet? Dus stapten we om half drie in de auto richting Toscane en stapten we vier uur later uit in de buurt van Florence bij Camping Il Poggetto. Wil je ooit kamperen in de buurt van Florence? Ga naar Il Poggetto. Ik meen het. Ik ben hier al veel vaker geweest en ik sta iedere keer versteld van de vriendelijkheid van het personeel en de sfeer die hier heerst. Daarnaast ben je binnen een half uurtje in het centrum van Florence met de auto of bus die voor de camping stopt. Ik zeg; ideaal.

Goed, einde promo-praat, verder met de orde van de dag; alles weer uitpakken. Inmiddels zijn we hier echte pro’s in geworden. Ik weet nog wel, toen we nog begonnen met kamperen, twaalf jaar geleden, duurde alles echt een eeuwigheid. Nu was ons ‘kamp’ binnen een uur opgezet en waren we klaar voor Pasta’s, Pizza’s en Salade Capreses in het restaurant.

Verschil met het Gardameer is wel dat het hier een stuk sneller afkoelt. Overdag is het misschien 35 graden, maar als de zon ondergaat is het al snel de helft van de middag temperatuur en omdat ik geen zin had om een lange broek aan te trekken en ik stiekem ook wel een klein beetje moe was van die 20 kilometer van ’s ochtends vroeg, besloot ik om 22.00u dus ook maar gewoon lekker mijn bed in te duiken. Morgen weer een nieuwe dag.

Weer: 30 graden, zon, regen, onweer, zon…
Liedje: Michelle Branch – All You Wanted, ik luisterde tijdens mijn 20K naar een afspeellijst met nummers waar ik tussen 2001 en 2005 groot fan van was. Heerlijk!
Work-out: 20K hardlopen & NTC’s Ab Burner
IJsjes: 1 cola waterijsje langs de snelweg
Idee van de dag: Tijdens de 20K die ik ’s ochtends liep bedacht ik me dat de Badwater Ultramarathon misschien wel een leuk doel zou zijn. Dat zijn dus 217kilometers door de Death Valley in Californië, zelfs in de schaduw kunnen de temperaturen daar prima oplopen tot 49 graden. De wedstrijd wordt expres zo zwaar gemaakt, hij wordt namelijk ook nog eens ergens halverwege juli gehouden. Oh ja en het hoogteverschil is ook niet misHa-ha, volgens mij had ik last van een zonnesteek tijdens het rennen, want zoiets is een klein beetje te hoog gegrepen voor mij natuurlijk. Een heel klein beetje maar.

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. juli 9, 2013 / 17:12

  LIKE!

 2. juli 9, 2013 / 17:44

  Oeh wisseling van locatie? Wat leuk zeg! ;D Hele andere omgeving ook weer! Enig ook, je kampeeravonturen. Ik zie het mezelf nog steeds echt niet doen. Lijkt me nu zo’n onhandig geklungel mhihi!

 3. juli 9, 2013 / 17:54

  Aaah ik kan niet wachten om over drie weken te vertrekken naar Toscane! Wij gaan naar Viareggio, heb er zoveel zin in!

 4. juli 9, 2013 / 18:23

  Die marathon lijkt me inderdaad geen goed idee, haha! Wel leuk dat je die 20 km alsnog hebt gelopen!

 5. juli 9, 2013 / 18:29

  Badwater Ultramarathon?? Overleven mensen dat serieus haha. Overigens ook super knap dat je die 20K hebt gelopen ik doe het je niet na!

 6. juli 9, 2013 / 18:48

  Dat het sneller afkoelt is waarschijnlijk wel fijner met betrekking tot het hardlopen, lijkt me ook een stuk beter dan je lichaam dan in die hitte ;)

 7. juli 9, 2013 / 18:52

  Oh heerlijk zeg! En op zich wel lekker als het gewoon afkoelt toch? Dan kun je ook nog wat slapen :)

 8. juli 9, 2013 / 18:58

  Leuke foto’s!

 9. Nadine
  juli 9, 2013 / 19:12

  Wat goed van die 20 km! Ik heb vandaag voor het eerst 5km aan een stuk gerend. Ik begin hardlopen steeds leuker te vinden en dat komt mede dankzij jou blog! Bedankt daarvoor!

 10. juli 9, 2013 / 19:37

  Ik ben nu al benieuwd naar je foto’s van Toscane. Ik ben er nog nooit geweest. En knap dat je 20km aan het Gardameer hebt kunnen rennen, ik hou het daar nog geen 5km vol!

 11. juli 9, 2013 / 19:42

  Pf dat er mensen bestaan die die ultramarathon ook maar willen lopen!
  Leuk stukje om te lezen weer :)

 12. juli 9, 2013 / 19:57

  Super leuke update! Die ultramarathon. jeeetje. Dat lijkt me écht niet te doen!

 13. juli 9, 2013 / 19:58

  je benen zien er goed uit op de eerste foto zeg!

 14. juli 9, 2013 / 20:44

  Tof artikel :D Goed van je dat je de 20 kilometer even gedaan hebt, woehoe! Veel plezier in Toscane!

 15. juli 9, 2013 / 21:00

  Wow je hebt het weer goed gedaan dus! Die run van 217km is misschien iets teveel haha

 16. juli 9, 2013 / 21:36

  Wat leuk dat jullie ook naar een andere plek zijn! Je hebt wel extreme ideeën he haha!

 17. Vivian
  juli 9, 2013 / 22:28

  Il pogetto is zo’n leuke camping, en de pizza’s daar zijn super lekker! Wel jammer van de badmutsjes in het zwembad ;) have fun!

 18. juli 10, 2013 / 00:06

  Leuke blog! Slim om gewoon te vertrekken naar Toscane. Enne, jouw ambitie kennende ga je die Badwater Ultramarathon ooit een keer lopen… ;)

 19. juli 10, 2013 / 07:31

  Denk dat die marathon iets te hoog gegrepen is, ietsjes maar hoor haha. Veel plezier in ieder geval op de nieuwe camping

 20. juli 10, 2013 / 08:28

  heerlijk zeg en wat een mooie foto’s

 21. juli 10, 2013 / 09:00

  Leuk deze updates!

 22. Ellen
  juli 10, 2013 / 11:12

  Misschien wat summer reading: born to run. Daarin wordt de badwater ultra uitgelegd, en zelfs als doorgewinterde topathleten zichzelf in kisten met ijswater stoppen om af te koelen, denk ik dat het niet heel slim is om mee te doen. Een (bijna) halve marathon op 1 dag is al super goed!

 23. juli 10, 2013 / 15:29

  Wow, 20k is echt veel! Leuke update weer :).

  Liefs, Mariette

 24. juli 11, 2013 / 23:06

  Wauw, respect haha! Ik wil ook weer gaan hardlopen als ik jou zo hoor, maar als ik het dan uiteindelijk ook doe wordt ik er weer aan herinnerd HOEVEEL moeite het mij kost, haha! Bij jou lijkt het zooo makkelijk!