LA BELLA VITA: 19/7

 photo DSC_2143.jpg


 photo DSC_2161.jpg

Toen om 6.00u ’s ochtends de wekker ging kon ik het alleen maar jammerkonten. Ik geef jullie soms de illusie dat ik iedere dag met gemak om 6.00u opsta en dat is in Nederland vaak ook wel zo, maar nu… Ik leek wel een baby die niet wilde slapen, alleen ben ik een vrouw van 24 en was het feit dat ik wilde slapen nu juist het punt.

Maar mijn vriend en broertje vlogen terug naar Nederland en ik, goede vriendin en zus die ik ben, was van het uitzwaaicomité. En dus rolde ik een kwartier later met tranen in mijn ogen (van vermoeidheid mensen, ik was niet écht aan het huilen) mijn tent uit en liep ik in mijn pyjama naar het parkeerterrein waar mijn vriend en broertje vandaan zouden vertrekken. Mijn broertje gaf me drie zoenen, waarna ik mijn vriend ook drie zoenen gaf. Wat ging hier fout? Yes… Niet helemaal een normaal afscheid voor twee mensen die al bijna vijf jaar een relatie hebben. Maar vergeef me, ik SLIEP!

Ok, nou DOEI, goede reis! Ik ga weer mijn bed in of… Ach, ik ben nu toch bijna wakker, laat ik maar gelijk gaan doen wat ik moet doen, bloggen.. En dus liep ik met mijn MacBook in mijn hand naar het terras, ik bestelde een croissant en een cappuccino (wat bij elkaar minder kostte dan de goedkoopste koffie bij Starbucks) en deed wat ik moest doen, schrijven.

Toen ik een paar uur later terugkwam was de rest van de familie ook wakker en al begonnen met de voorbereidingen van het ontbijt. Ik had natuurlijk al een croissant op, maar hé dat was mijn pré ontbijt.. Mijn reward voor het feit dat ik al om 6.00u was opgestaan.

We genoten van de zon, want het kon ieder moment gaan regenen. Toen het 14.00u was en het nog steeds niet regende zijn we toch maar een plan gaan bedenken, uiteindelijk zaten we een klein uurtje later in de bus naar Florence, want daar was ik de afgelopen dagen nog niet geweest. Ha ha. Het is maar goed dat Florence niet zo’n fijne shopstad is, anders was het niet goed met me afgelopen. Ga je naar Italië om te shoppen? Ga dan naar Rome of Milaan.. In Florence heb je ook mooie dingen, maar écht lekker shoppen kun je er niet en dat was voor mij maar beter ook.

Nadat we wat rondgestruind hadden, aten we een ijsje bij Vivoli. Ik heb er al eens vaker over geschreven maar ik fris jullie geheugen graag even op. Vivoli is DE ijszaak van Florence, ze waren ooit de beste van Italië, ik weet niet of dat nog steeds het geval is, maar lekker is het ijs zeker wel. Ik koos voor de smaken rijst, groene thee en basilicum en het was het lekkerste ijsje dat ik tot nu toe deze vakantie gegeten heb. Vooral de basilicumsmaak was SUPER lekker. Zelf maken we thuis wel eens basilicum ijs op basis van yoghurt (heel lekker), maar dit was gewoon sorbetijs, to die for!

En toen was het alweer 18.00u en vonden we het wel weer mooi geweest en belden we taxi service papa en mama, die in de buurt bootschappen aan het doen waren. Beter dan de bus, waar we op de heenweg ontelbaar veel kleuren scheten, omdat die bergweggetjes met zo’n grote bus best heftig zijn en omdat we één keer zo keihard moesten remmen voor een auto uit een zijstraat dat iedereen met zijn hoofd tegen de stoel van zijn voorganger belandde. Je begrijpt, wij hadden het heel erg naar ons zin en vonden het heel jammer dat onze ouders in de buurt boodschappen aan het doen waren, want zo’n enerverend ritje vraagt natuurlijk om meer!

Eenmaal thuis begon het grote inpakken. Ongelooflijk hoeveel troep je in drie weken creëert. Zeker als je je niet helemaal aan de regels van het kamperen houdt en dingen als Nespresso apparaten, ovens, airco’s, extra koelkasten, tv’s en complete garderobes meesleept..

Morgen vieren we nog een laatste dagje vakantie en dan stappen we zondag in de auto richting huis.. Ik heb nu al heimwee..

Weer: Ze voorspelden de hele dag onweer en regen, uiteindelijk was het redelijk zonnig en gewoon weer Toscaans warm.
Liedje: Een nummer van Laura Pausini dat ik hoorde toen ik ’s ochtends om 7.00u mijn blogjes zat te schrijven op het terras. Mijn moeder was vroeger groot fan van Laura en het nummer dat ik hoorde moet al minstens 18 jaar oud zijn want het stond op de CD die mijn vader mijn gaf toen ze zwanger was van mijn zusje. De naam van het nummer moet ik jullie helaas schuldig blijven, maar het nummer zit nu NOG STEEDS in mijn hoofd.
Work-out: Wat verdwaalde buikspieroefeningen in de zon.
IJsjes: Een ijsje bij Vivoli.
Idee van de dag: Nu begint de vakantie pas echt, ik ben idee-loos. Het hoofd is leeg. Net nu we op het punt staan om weg te gaan…

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. juli 20, 2013 / 12:06

  Wauw, wat heb je toch een mooi haar! Leuk stukje weer:)
  Ik vertrek morgen op vakantie, kan niet wachten!

  Liefs,
  xoxo Nadine

 2. juli 20, 2013 / 12:42

  Gelukkig is het in Nederland ook nog wel even warm..Helpt toch wel een beetje. Ga Vivoli zeker onthouden!

 3. juli 20, 2013 / 12:49

  Leuk verslag, en heerlijk die sarcastische toon haha :)

 4. juli 20, 2013 / 12:49

  Ijs met rijstsmaak, het zou niet mijn eerste (of tweede of derde) keuze zijn! Geniet van je laatste dagje!

 5. Renske
  juli 20, 2013 / 12:54

  Was het nummer toevallig La Solitudine?;)

 6. juli 20, 2013 / 12:57

  Je hebt heel mooi haar! Succes vast met de terugreis! :)

 7. juli 20, 2013 / 13:01

  Ik hou van jouw schrijfstijl, echt zo leuk! Geniet van je laatste paar dagen daar!

 8. juli 20, 2013 / 13:14

  Goede terugreis!

 9. Eline
  juli 20, 2013 / 13:17

  De afgelopen weken heb ik deze stukjes met veel plezier gelezen, je schrijft echt heel leuk!
  Geniet van je laatste dag!
  Super leuk jurkje heb je aan btw.

  Liefs,
  Eline

 10. juli 20, 2013 / 13:20

  Supermooi jurkje! En heerlijke schrijfstijl, ik lees je blogs telkens met een brede glimlach!

 11. mir
  juli 20, 2013 / 13:27

  Bootschappen?
  Toch nog een beetje slaap in je ogen denk? :)

 12. juli 20, 2013 / 13:34

  Leuke outfit !
  Geniet nog even de laatste dagen
  x

 13. juli 20, 2013 / 13:34

  Love your dress! Zo jammer dat je weer naar huis moet, ik snap dat je heimwee hebt. Maar ik ben je pas gaan volgen sinds je in Italie zit, dus ik ben erg benieuwd om straks te lezen wat je thuis allemaal mee gaat maken! Goede terug reis morgen en geniet nog even volop vandaag;)

 14. juli 20, 2013 / 13:37

  Met je mooie lange benen! Haha ahw, dat je hem drie zoenen gaf :’) zo’n slaapkop zou ik ook kunnen zijn hahaha. Lijkt me wel moeilijk om afscheid te nemen hoor! Maar je gaat weer bijna terug dus :) geniet ervan!

 15. juli 20, 2013 / 13:59

  Hahaha wat een heerlijk verslag, zo cynisch zoals alleen jij dat kan zijn! ;D En ik hoop dat je je vriend toch nog een échte kus geeft zodra je weer op Nederlands grondgebied staat!

 16. juli 20, 2013 / 14:02

  Prachtig jurkje!

 17. juli 20, 2013 / 14:09

  Je ziet er in ieder geval lekker uitgerust en gebruind uit! :)

 18. juli 20, 2013 / 14:32

  waren ze booTschappen aan het doen, haha ;)! 6:00 je bed uit op vakantie, het moet niet gekker worden! geniet nog even van je laatste dagen!

 19. juli 20, 2013 / 15:15

  Wat zit je haar mooi! En drie zoenen, niet helemaal normaal inderdaad haha. Poor him :P En inderdaad uhhhh bootschappen?

 20. juli 20, 2013 / 16:42

  Erg mooie foto’s!
  Haha en die drie zoenen, ach je sliep gewoon nog zoals je zelf zegt, zal die je vast wel vergeven haha

 21. juli 20, 2013 / 17:53

  Heerlijk zo een leeg hoofd, en die drie zoenen, dat komt vast echt van het slapen. haha!

 22. Michelle
  juli 20, 2013 / 17:56

  La solitudine of Strani amori? Ik vertrek morgen naar Romaaaa! Fijn dat je zo’n leuke vakantie gehad hebt!

 23. Annesophie
  juli 20, 2013 / 23:55

  Haha, 3 zoenen.
  Dat zou mij ook zo kunnen overkomen.

  Helaas kan ik het niet laten om een opmerking te maken over je jurkje. Opzich een prachtig jurkje. Maar toch, naar mijn smaak, te kort.

 24. juli 21, 2013 / 08:54

  Geniet er nog even van :)

 25. Nadia
  juli 21, 2013 / 10:12

  Haha, Laura Pausini had ik ook steeds in m’n hoofd toen ik in Italië was, terwijl ik het volgens mij nergens heb gehoord. Basilicum-ijs vind ik niet zo lekker klinken! En wat ben je toch mooi bruin geworden zeg, zelfs je benen (die zijn volgens mij altijd veel moeilijker om bruin te krijgen)!