>JANUARY PROJECT / January 6, 7, 8 & 9

>

Photobucket
Photobucket
Donderdag en vrijdag stonden in het teken van werken en schrijven aan m’n stuk over outletcentra. Met behulp van een paar van jullie, mijn lezers, had ik echt enorm veel informatie. En hoewel ik niet ieders verhaal letterlijk gebruikt heb, heeft het me zeker ‘in de mood’ gebracht, als jullie begrijpen wat ik bedoel. Vrijdagnacht heb ik het stuk, natuurlijk op de valreep, afgerond.

Gisterochtend werd ik wakker met de meest vreselijke pijn in mijn linkerknie en rechterheup, dezelfde soort pijn, alleen op verschillende plekken. De pijn is niet onbekend, maar ik heb nooit en pijn in m’n heup en pijn in m’n knie gehad. Gelukkig regende het, dus had ik nog een excuus om m’n hardloopschoenen te laten voor wat ze waren. Ik hoopte dat de pijn in de loop van de dag zou afzakken, maar toen ik ’s middags naar m’n werk ging werd het eigenlijk alleen maar erger. Het gevoel is een beetje te omschrijven als de pijn die je hebt als je even door je knie/heup zakt, kleine, maar diepe scheuten. Meest frappante van het verhaal, vooral pijn als ik even gezeten heb en daarna weer ga lopen. Iemand enig idee wat het is/wat ik er kan doen?

Vanmorgen ging het gelukkig beter. Of nou ja, toen ik wakker werd niet, ik lig namelijk altijd met mijn knieën tegen mijn neus aan te slapen, de ultieme foetus-houding dus. Maar nadat ik twee uur in bed met gestrekte benen oude Gossip Girl afleveringen had gekeken ging het eigenlijk prima! En de zon scheen zo mooi fel en de frisse lucht lonkte naar mij. Dus ik stok de stoute hardloopschoenen aan en liep 11km, volgens m’n schema (iedere week een kilometertje meer, 13 maart city-pier-city halve marathon!). Het ging niet zonder slag of stoot, maar toen ik thuis kwam had ik nergens meer last van. Even serieus? Kan ik nu dus juist beter doorrennen of … ?

Deze week maar eens een date met m’n huisarts, kijken wat hij er van zegt. De ene dag zo’n pijn dat de tranen in je ogen schieten, de volgende dag na 11km hardlopen nergens meer last van. Ook wil ik vragen of hij me misschien kan doorverwijzen naar een voedingscoach. Ik probeer me zelf te onderwijzen op het internet, maar het werkt niet, want iedere website spreekt de ander weer tegen. Wat kan nou wel, wat kan nu niet? Ik wil gewoon duidelijke regels van iemand met een papiertje en ervaring, want…..

De suiker ga ik echt proberen te laten staan, ik heb namelijk de hele week GEEN hoofdpijn gehad. Terwijl ik normaal al op stond met een vage bonk in m’n kop. Of ik nu om 7.00u op stond of pas om 10.00u, om 12.00u of om 8.00u, ik werd altijd wakker met een hamer in m’n hoofd en dat is in 2011 (op de eerste dag, m’n brakke dag, na) nog niet voorgekomen. Hoera!

Of ik ben afgevallen? Ten eerste vind ik dit op het moment absoluut niet belangrijk. Ik voel me goed, m’n kleding past, ik ben over het algemeen wel tevreden. Ten tweede, ik zou het niet weten.. ik ben sinds april niet meer op de weegschaal geweest. Ik heb dat ding verbannen uit mijn leven want wat heb je er nu eigenlijk aan? Ik krijg m’n broek dicht, dat zegt toch genoeg?

Liefs,

Delen:

78 Reacties

 1. Suusje Q.
  januari 9, 2011 / 15:45

  >Gewicht is inderdaad niet alles, tenzij je 100 kg zou wegen het is dan onmogelijk om nog slank te zijn. Heb er ook net een blogje over geschreven – sporten, gewicht, dieet en alles – en jou ook genoemd.

  Ik heb ook wel eens fanatiek hard gelopen en kreeg toen ook soms enorm pijn aan mijn kniegewricht. Is toch een teken van overbelasting denk ik. Niets chronisch, dus met een beetje rust en af en toe wat beweging ook zo weer weg. Goede hardloopschoenen? En ook regelmatig vervangen als je dus echt veel loopt, zoals jij volgensmij!? Je kan ook naar een professionele winkel gaan, zoals op de overtoom in Adam, dan moet je je oude meenemen en kijken ze hoe je loopt en waar je steun nodig hebt, etc.

  Ga vooral zo door!

  Liefs, Suusje Q.

  PS Ben benieuwd naar je outlet-verhaal!

 2. Cherry Chanels
  januari 9, 2011 / 16:23

  >Echt goed van die weegschaal, zouden meer mensen moeten doen. Je hebt helemaal gelijk, als je je broek maar dicht krijgt;)

  Maar ik heb wel een gouden hardlooptip voor je (van de hardloopcoach toen ik bij een hardloopclubje zit):
  – om de dag gaan en dus een rustdag nemen.
  Hardlopen is belastend voor je lichaam, dus het is gewoon nodig. Ik ken het wel, als je echt goed bezig bent wil je ook iedere dag. Maar daar heb ik helaas een vervelende knieblessure aan overgehouden, waar ik 3 maanden niet meer mee mocht sporten. Echt terrible, dat wil je niet! Dus ik druk je echt op het hart voldoende rust te nemen, en als je geen rustdag wil nemen, ga op die dag heel rustig hardlopen.
  En heb je schoenen die goed dempen? Je kunt ook op een hardloopclubje gaan, daar leer je technieken om betere balans te krijgen; en dus minder spierpijn en kans op blessures.

  En over voedsel: je aan de schijf van 5 houden, kiezen voor verstandige tussendoortjes, dag uit kiezen waarop je mag zondigen. Tips die ik ook van de diëtiste heb gekregen. Eigenlijk zijn er dus niet echt strikte regels, en gelukkig maar, want met strikte regels geniet je denk ik niet meer van je eten.

  Sorry voor de lange reactie! Maar ik hoop dat je er iets aan hebt!

 3. Lisanneleeft
  januari 9, 2011 / 16:28

  >Wat vreemd dat het na het sporten weg was. Dan zou je denken: Gewoon doorlopen!

  Maar het verhaal wat ik heb gekregen is dat bij een normaal lichaam pijn een teken is dat je het rustiger aan moet doen. Ik zou juist even veel moeten doen als normaal omdat ik geen rekeing mag houden met pijn.

  Maargoed, ik zou het even aan de dokter vragen, misschien weet die wat het is en wat je ermee moet doen. Tot die tijd zou ik de normale dingen doen en niet meer hardlopen, denk ik.

 4. The nice Anna Wintour
  januari 9, 2011 / 16:49

  >Dat is echt gek inderdaad! Als ik te vaak hardloop (geen rustdag hou) dan krijg ik ook zulke scheuten maar dan in mijn lies. Goeie schoenen en rust helpt bij mij gelukkig. Oja en een hele goeie warming up uiteraard!

 5. Anonymous
  januari 9, 2011 / 17:09

  >Ik vind het heel onverstandig om ook maar te denken aan hardlopen terwijl je eerst z'n pijn hebt. Ook al is het nu over, ik zou het heel heel heel rustig aan doen. Dus als je (na je rustdag genomen te hebben) toch wil gaan hardlopen (als je tussentijds geen pijn hebt gehad) gewoon een heel klein rondje lopen en heel rustig aan doen.

 6. Eef
  januari 9, 2011 / 17:16

  >Wat Cherry al zei: voldoende rust inlassen!
  Ik denk dat je een beetje te snel te veel wil, je lichaam heeft ook behoefte aan rust. Ik herken het hoor, maar opbouwen is zoveel verstandiger…
  En dan is er ook nog de supercompensatie natuurlijk, als je herstel te kort is, raakt het lichaam oververmoeid, is het herstel te lang, word je niet beter, maar is het herstel optimaal, kom je uit op een hoger niveau, en dat is waar we naar streven natuurlijk! :)

  En als je voor die halve marathon wil trainen, zou ik ook wat meer afwisseling in je training stoppen. Dat is voor jezelf aangenamer, én je gaat er sneller op vooruit. Nu eens een duurtraining, dan eens wat korter maar sneller, intervaltraining,…
  En ondergrond speelt natuurlijk ook een rol, ik heb de luxe dat ik kan kiezen tussen een bos en een strand, harde wegen vermijd ik liever :)

 7. Lisa
  januari 9, 2011 / 17:30

  >Ik ben het zo met je eens, als je je goed voelt en je broek gaat losser zitten dan is dat toch al genoeg! Ik ben de afgelopen maanden heel vaak en fanatiek gaan sporten, ik heb me serieus 1 keer gewogen, maar het feit dat ik 3 spijkerbroek maten kleiner had maakte mij veel gelukkiger dan een 'aantal kilo's ' op de weegschaal. Ik ben zelfs aangekomen, maar in spiermassa haha.

  Vind het erg knap dat je zo lang kan door rennen, succes met de halve marathon!

 8. Phine
  januari 9, 2011 / 18:00

  >Wat goed dat je gewoon je eigen weg aan het volgen bent op het gebied van eten! Vooral doen waar je je zelf goed bij voelt!
  En wat hardlopen betreft, volgens mij is inderdaad om de dag beter dan echt iedere dag… maar ook hiervoor geldt; doe waar jij je goed bij voelt!

 9. Veronique Meijs
  januari 9, 2011 / 22:55

  >Mijn vriend en ik denken; wat is er mis met jou?
  Stel je eens niet zo aan! Voedingscoach? Doe gewoon even NORMAAL! En praat ook niet zo vreemd :S

 10. kimmie
  januari 10, 2011 / 06:12

  >Goed zo, verban die weegschaal maar, haha.

 11. Nathalie
  januari 10, 2011 / 08:14

  >Ik vind het altijd zo verwonderlijk dat mensen kostbare tijd besteden aan iets waar ze zich vol walging van distantiëren. An, je bent een schat en ik ben blij dat het reduceren van je suikerinname nu al zijn vruchten afwerpt.

 12. Genesis.
  januari 10, 2011 / 08:36

  >@Veronique: Thank you so much for informing us what you AND YOUR BOYFRIEND think. Nothing better to do? Go on a regular date every once in a while, will ya? Spices things up real nice.

 13. Girl Abroad
  januari 10, 2011 / 08:47

  >Veronique. Niemand geeft iets om jouw mening, laat staan om de mening van je vriendje.

 14. Eva
  januari 10, 2011 / 09:18

  >Ik vind je stoer An <3 En heel goed om niet te wegen, daar gaat het toch helemaal niet om?

  Ik vind je leuk en mijn vriend vast ook ;)

 15. Joëlle
  januari 10, 2011 / 09:59

  >Fijn dat je niet zo'n hoofdpijn meer hebt en je je beter voelt! En ik weet dat je niet wilt afvallen, maar voor het geval je daar toch stiekem over twijfelt: dat heb je écht niet nodig met zo'n figuur, dus gewoon lekker in een hoek laten liggen die weegschaal!

  En tof, wanneer komt je verhaal in het AD? Mijn ouders hebben 'm namelijk ;). Hoe was je trouwens aan die opdracht gekomen, gewoon opgebeld met een pitch of ben je benaderd via je blog?

 16. Stéphanie
  januari 10, 2011 / 10:36

  >Wat goed dat je geen hoofdpijn meer hebt! En inderdaad, het gaat niet om gewicht maar om hoe je eruit ziet en hoe je je voelt..

 17. Evelien
  januari 10, 2011 / 18:52

  >Goed idee van de weegschaal. Het zegt inderdaad genoeg als je je goed voelt en je kleding gewoon past!

 18. Enna
  januari 10, 2011 / 19:57

  >Wat een paar sneue reacties hier zeg.

  Maar Annemerel, ik vind het echt knap van je dat je het zonder suiker doet! Zelf merk ik dat ik eind van de middag mijn dip heb, waarin ik alles wat heel zoet is wil opeten haha. Wat betreft die voedingscoach, die zeggen volgens mij ook allemaal weer iets anders en gaan mee met wat er toevallig speelt e.d. Maar als je denkt dat het helpt, altijd doen natuurlijk.

 19. augustus 6, 2011 / 19:33

  Hello, i feel that i noticed you visited my site thus i got here to “go back the want”.I’m trying to to find things to enhance my web site!I assume its good enough to use some of your concepts!!

 20. augustus 9, 2011 / 04:09

  You are my inhalation , I own few blogs and sometimes run out from to post .

 21. augustus 10, 2011 / 01:48

  Simply, admirable what you have done here. It is pleasing to look you express from the heart and your clarity on this significant content can be easily looked. Remarkable post and will look forward to your future update.

 22. augustus 10, 2011 / 07:15

  I like this web site it’s a master piece! Glad I found this on google.

 23. augustus 10, 2011 / 19:19

  I really like your writing style, great information, thanks for putting up : D.

 24. augustus 10, 2011 / 19:53

  I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I’ll try and check back more often. How frequently you update your site?

 25. augustus 10, 2011 / 19:56

  Very interesting subject , thanks for putting up. “If you have both feet planted on level ground, then the university has failed you.” by Robert F. Goheen.

 26. augustus 10, 2011 / 19:59

  Wohh just what I was searching for, thank you for putting up.

 27. augustus 10, 2011 / 20:16

  Thankx so much for this! I haven’t been this thrilled by a post for quite some time! You have got it, whatever that means in blogging. Well, You are definitely somebody that has something to say that people need to hear. Keep up the wonderful work. Keep on inspiring the people!

 28. augustus 10, 2011 / 20:19

  It is truly a great and helpful piece of information. I’m happy that you simply shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 29. augustus 10, 2011 / 20:22

  I have not checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I’ll add you back to my daily bloglist. You deserve it friend :)

 30. augustus 10, 2011 / 20:26

  I was reading some of your content on this internet site and I conceive this internet site is very instructive! Keep on posting.

 31. augustus 10, 2011 / 20:29

  Dead written articles , regards for selective information .

 32. augustus 10, 2011 / 20:32

  Thanks for all your efforts that you have put in this. Very interesting info. “Nothing else in the world…not all the armies…is so powerful as an idea whose time has come.” by Victor Hugo.

 33. augustus 10, 2011 / 20:37

  Thanks for all your efforts that you have put in this. Very interesting information. “My opponent called me a cream puff. … Well, I rushed out and got the baker’s union to endorse me.” by Claiborne Pell.

 34. augustus 10, 2011 / 20:39

  Some genuinely good info , Gladiolus I discovered this. “If you find it in your heart to care for somebody else, you will have succeeded.” by Maya Angelou.

 35. augustus 10, 2011 / 20:41

  Real great info can be found on site . “Often the test of courage is not to die but to live.” by Conte Vittorio Alfieri.

 36. augustus 10, 2011 / 20:44

  Very interesting information!Perfect just what I was looking for! “…obstacles do not exist to be surrendered to, but only to be broken.” by Adolf Hitler.

 37. augustus 10, 2011 / 21:57

  […] Daily Documentary Watch full program: THE ASCENT OF MONEY | The Ascent of Money | PBS […]

 38. augustus 11, 2011 / 06:54

  I was studying some of your posts on this website and I conceive this web site is very instructive! Retain putting up.

 39. augustus 11, 2011 / 09:38

  Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch! “Feeling passionate about something is like getting a peak at your soul smiling back at you.” by Amanda Medinger.

 40. augustus 11, 2011 / 14:32

  Aw, this was a really nice post. In thought I wish to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make a very good article?however what can I say?I procrastinate alot and in no way seem to get something done.

 41. augustus 12, 2011 / 00:00

  I was examining some of your posts on this site and I believe this site is really informative! Keep on posting.

 42. augustus 12, 2011 / 06:57

  But a smiling visitor here to share the love (:, btw outstanding style .

 43. augustus 12, 2011 / 12:41

  Just desire to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply cool and i could assume you are an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

 44. augustus 12, 2011 / 18:03

  I have read some good stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you set to make one of these wonderful informative website.

 45. augustus 12, 2011 / 22:24

  It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or advice. Maybe you can write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

 46. augustus 12, 2011 / 22:58

  Some really quality posts on this site, saved to my bookmarks .

 47. augustus 12, 2011 / 23:44

  This is really attention-grabbing, You are a very professional blogger. I have joined your rss feed and look ahead to looking for more of your great post. Also, I have shared your website in my social networks!

 48. augustus 13, 2011 / 01:02

  Thanks for sharing excellent information. Your web site is so cool. I am impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles.

 49. augustus 13, 2011 / 03:17

  You made some first rate factors there. I looked on the web for the difficulty and located most individuals will associate with with your website.

 50. augustus 13, 2011 / 07:40

  Thanks for sharing excellent information. Your web site is so cool. I’m impressed by the info that you have on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles.

 51. augustus 13, 2011 / 10:36

  I thought it was heading to become some dull aged submit, but it truly compensated for my time. I will post a hyperlink to this page on my weblog. I’m positive my visitors will come across that really useful.

 52. augustus 13, 2011 / 11:02

  I admire the valuable information you provide inside your articles. I’ll bookmark your weblog and have my children examine up here typically. I am very certain they’ll discover lots of new things right here than anybody else!

 53. augustus 13, 2011 / 11:56

  I’ve read a few of the posts in your website currently, and I really like your style of blogging. I included it to my top picks blog list and will also be checking back in the near future. Take a look at my web-site as well and tell me what you believe.

 54. augustus 13, 2011 / 13:05

  The British Royal Mint features released various additional denominations of platinum sovereigns, including 1/2 sovereigns with the official value of 10 shillings

 55. augustus 13, 2011 / 13:08

  What fantabulous post it’s been. Within no way seen this kind associated with valuable post. I’m thankful to you and count on additional similar posts. Thanks a ton.

 56. augustus 13, 2011 / 17:09

  Absolutely indited written content, Really enjoyed examining.

 57. augustus 13, 2011 / 17:28

  Hiya! I simply wish to give a huge thumbs up for the nice information you may have here on this post. I will likely be coming again to your weblog for extra soon.

 58. augustus 13, 2011 / 17:50

  Great post, you have pointed out some good details, I as well think this is a very superb website.

 59. augustus 13, 2011 / 18:25

  After examine a number of of the weblog posts in your website now, and I truly like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and will likely be checking again soon. Pls check out my web page as nicely and let me know what you think.

 60. augustus 13, 2011 / 20:05

  I’m very happy to read this. This is the kind of info that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 61. augustus 13, 2011 / 21:00

  Very nice style and excellent subject material, nothing at all else we need :D.

 62. augustus 14, 2011 / 00:51

  I admire the beneficial information you provide inside your articles or blog posts. I’ll bookmark your blog and also have my kids verify up right here typically. I’m quite positive they’ll discover lots of new things here than anyone else!

 63. augustus 14, 2011 / 01:19

  This was a really quite good post. In theory I’d like to create like this also – getting time and actual effort to make a terrific piece of writing… but what can I say… I procrastinate alot and by no means appear to obtain one thing done.

 64. augustus 14, 2011 / 03:27

  What i do not understood is actually how you are not really much more well-liked than you may be right now. You are so intelligent. You realize therefore significantly relating to this subject, made me personally consider it from so many varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. Always maintain it up!

 65. augustus 14, 2011 / 03:46

  My neighbor and I have been simply debating this specific subject, he’s usually in search of to show me incorrect. Your view on that is great and precisely how I truly feel. I simply now emailed him this website to show him your own view. After looking over your website I book marked and might be coming again to learn your new posts!

 66. augustus 14, 2011 / 07:38

  Hmm it seems like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any helpful hints for first-time blog writers? I’d really appreciate it.

 67. augustus 14, 2011 / 09:47

  I am very happy to read this. This is the kind of info that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.