Ik mocht in de maand oktober 200 euro uitgeven bij Thuisbezorgd en dat deed ik zo

 photo Desktop3169.jpg

Sponsored – In de maand oktober kreeg ik van Thuisbezorgd een hele mooie opdracht. Ik kreeg 200 euro om uit te geven aan eten op Thuisbezorgd.nl. Dit aanbod had in geen betere maand kunnen komen, de weken tussen Chicago en New York vlogen voorbij en voor het maken van eten had ik niet heel veel tijd. Maar goed, als je je voorbereid op een marathon is het natuurlijk wel van belang dat je goed eet. En op Thuisbezorgd kun je dus ook heel goed verantwoorde maaltijden bestellen. Ik bestelde de afgelopen weken dus maaltijden met in mijn hoofd de New York Marathon die ik afgelopen zondag liep. Soms faalde ik, dat geef ik nu alvast maar toe, maar hé, zondigen hoort ook in een gezond dieet.

Vooraf een waarschuwing… lezen op eigen risico… mijn hemel, tijdens het maken van deze blog liep het water me alweer in de mond en wilde ik ALLES bestellen. 

 photo Desktop3162.jpg

woensdag 12 oktober
Waar: GreenBowl
Wat: 2 wraps, Chicken Tandoori & Oriental Shrimp
Kosten: 13,50
Oordeel: SUPER lekker. Wellicht was twee wraps net iets veel, maar na eentje had ik waarschijnlijk nog honger gehad. Deze wraps zijn zeker niet laag in calorieën, want ze zijn goed gevuld, maar daar maak ik me eigenlijk nooit zorgen over. De inhoud van de wraps is super lekker en je proeft dat het vers is. Dit ga ik deze maand zeker nog een keer bestellen.

 photo Desktop3164.jpg

vrijdag 14 oktober
Waar: De Sushimeisjes
Wat: Sushimenu met een luxe rol, 6 stukjes zalm en tonijnsushi en wakamé salade
Kosten: 18,50
Oordeel: De sushimeisjes is een van mijn favoriete sushirestaurants in Den Haag (samen met Noh Sushi) ik wist dan ook al van te voren dat hier sushi bestellen een heel goed idee zou zijn. Ik kies voor het menu van de maand, daarin zit een rol met crunchy garnaal, drie stukjes met zalm, drie stukjes met tonijn en een wakamé salade. God, dat geld uitgeven bij Thuisbezorgd is echt de lekkerste opdracht die ik ooit voor mijn blog gekregen heb.

 photo Desktop3165.jpg

zaterdag 15 oktober
Waar: Alan & Pim’s
Wat: Barbecue kip met 2x verse friet & caesar salade
Kosten: 15,-
Oordeel: Het is zaterdag en ik vind het tijd voor kip. Ik bestel een half kippetje van het spit van Alan & Pim’s, hij is gemarineerd met barbecue kruiden en dat smaakt heerlijk. Ik zag alleen in het menu niet staan dat er ook frieten bij zaten, dus bestelde ik een extra portie friet. Uiteindelijk bleek er dus wel een grote zak friet bij te zitten en daardoor had ik dus uiteindelijk héél erg veel. Een deel daarvan heb ik met pijn en moeite in de prullenbak gegooid, het moet natuurlijk wel gezond blijven.. het kippetje heb ik natuurlijk wel tot de laatste kruimel opgegeten. Ik denk altijd zo, als ik vol zit moet ik in ieder geval het vlees op eten, want daar is daadwerkelijk een dier voor gestorven. Als je dan toch vlees eet, eet dan in ieder geval alles op en gooi het niet in de prullenbak.

 photo Desktop3166.jpg

maandag 17 oktober
Waar: Thai 2 Go
Wat: Pad Thai Noodles
Kosten: 14,25
Oordeel: Het was eigenlijk mijn opdracht om gezonde bestellingen te plaatsen deze maand en ik denk dat een portie noedels op maandag niet helemaal onder de noemer gezond valt. Maar gelukkig zit er in de Pad Thai noedels van Thai 2 Go redelijk veel groenten, waaronder broccoli. Zo voel ik me toch nog een beetje gezond op maandagavond.

 photo Desktop3161.jpg

woensdag 19 oktober
Waar: GreenBowl
Wat: Salade Pla Koong met garnalen en groenten
Kosten: 12,50
Oordeel: Vorige week bestelde ik hier twee wraps, vandaag ga ik voor een salade met heel veel groenten en geroosterde garnalen. Super lekker en volgens mij ook heel gezond.

 photo Desktop3157.jpg

donderdag 20 oktober
Waar: De Sushimeisjes
Wat: 2 luxe rollen, een met crunchy garnaal en een met geflambeerde zalm
Kosten: 21,50
Oordeel: Ik kan alleen nog maar denken aan de sushi van de sushimeisjes en dan kun je maar een ding doen, de sushi daadwerkelijk bestellen. Sushi is misschien niet per definitie een super gezonde maaltijd, maar aan de andere kant wordt dit wel gemaakt met verse ingrediënten dus hoe ongezond kan het dan zijn? In rijst zitten veel calorieën, maar die heb ik als hardloper ook gewoon nodig.

 photo Desktop3168.jpg

vrijdag 21 oktober
Waar: Kang Man
Wat: Ku Lo Yuk met bami
Kosten: 12,-
Oordeel: Dit was een klein groot faalmoment. Ik bestelde bij een goedkope Chinees Ku Lo Yuk. Ik had gewoon heel veel zin in veel en vet eten van de Chinees. Het is vrijdagavond, mag ik ook een keer zondigen?

 photo Desktop3158.jpg

dinsdag 25 oktober
Waar: Simply Fresh
Wat: Menu met gebakken kabeljauw, roseval aardappeltjes en gegrilde groenten
Kosten: 13,50
Oordeel: Wauw, dit was super lekker. Voor 13,50 heb ik een complete, verantwoorde maaltijd. Met een lekker stukje vis, aardappeltjes en geroosterde groenten. Zo maak ik het zelf niet hoor, zelfs niet als ik er moeite voor doe.

 photo Desktop3159.jpg

woensdag 26 oktober
Waar: Karsten & Kuiper
Wat: Menu met kippendijen in truffelsaus, risotto met shii-take & geroosterde worteltjes
Kosten: 15,-
Oordeel: Het concept van Karsten & Kuiper vind ik super leuk, je kiest een hoofdgerecht en mag daar twee bijgerechten bij kiezen. Ik ging voor de kip met truffelsaus, als bijgerecht koos ik voor een heerlijke risotto met shii-take paddenstoelen en mijn ‘gezonde’ bijgerecht bestond uit geroosterde worteltjes. Verantwoord én ontzettend lekker.

 photo Desktop3160.jpg

donderdag 27 oktober
Waar: De Sushimeisjes
Wat: Twee rollen, de Spicy Tuna en de Rainbowlroll
Kosten: 24,50
Oordeel: Dit is gewoon de lekkerste sushi die er is. Zo vers, zo goed van smaak, zo lekker. Ik denk oprecht dat dit ook best wel een beetje gezond voor me is. Nee van rijst val je niet af, maar dat hoef ik ook helemaal niet… en die koolhydraten kan ik best gebruiken, ik moet over tien dagen een marathon lopen.

 photo Desktop3163.jpg

zaterdag 29 oktober
Waar: Greenbowl
Wat: Twee wraps, eentje met kip en een met garnalen en een sapje met sinaasappel, wortel en gember
Kosten: 17,50
Oordeel: Zo lekker deze wraps van Greenbowl, ik heb ze een paar weken geleden ook al besteld en dat was een hele goede keuze. Ingrediënten proeven echt vers en alles is goed op smaak. Ik bestel er ook een sapje bij met sinaasappel, wortel en gember. Dat is geen kleintje, maar een halve liter. De helft van het flesje bewaar ik voor de volgende ochtend bij mijn ontbijt.

 photo Desktop3167.jpg

maandag 31 oktober
Waar: De Sushimeisjes
Wat: Twee rollen, Crunchy Garnaal en een rol met zalm
Kosten: 21,75
Oordeel: Aan alle goede dingen gaan uiteindelijk voorbij, zo ook mijn maand met mijn thuisbezorgd-budget. Ik wilde eigenlijk niet weer bij de Sushimeisjes bestellen, ik heb nu al vaak genoeg over dit heerlijke restaurant geschreven, maar ik kon het toch niet laten. Het is de laatste bestelling die ik van mijn tegoed kan bestellen en we moeten natuurlijk wel met een knaller afsluiten. Zoals gewoonlijk is de sushi fantastisch, ik had niet anders verwacht.

Conclusie… je kunt heel goed bij Thuisbezorgd bestellen en tegelijkertijd toch (redelijk) gezond eten. Je kunt het zo gezond maken als je zelf wil. Ik heb me de afgelopen weken super fit gevoeld, ondanks dat ik net een marathon gelopen heb en druk was met voorbereiden voor de New York Marathon. Ik heb ontzettend lekker gegeten en zou het zo weer doen. Ik was voor deze 12 maaltijden in totaal 199,25 kwijt. Dat is redelijk veel om iedere maand te doen, maar je kunt ook iets minder veel bestellen of alleen bij de iets goedkopere tentjes een bestelling plaatsen. Van die 200 euro ging namelijk ongeveer 100 euro naar mijn sushi en dat heb ik slechts vier van de twaalf keer besteld.

Natuurlijk moet je je eigen keuken ook niet verwaarlozen (wat ik wel doe), maar als je echt een keer geen tijd hebt om de keuken in te gaan, of gewoon geen zin hebt, dan is Thuisbezorgd nog helemaal niet zo’n verkeerd idee.

Benieuwd naar meer goede restaurants van Thuisbezorgd? Dit zijn de in 2016 best beoordeelde restaurants van Thuisbezorgd. Drie van de restaurants waar ik bestelde (Karsten & Kuiper, De Sushimeisjes en Thai2Go) staan in deze lijst.

Liefs,
Annemerel

P.S. Lieve mensen van Thuisbezorgd… deze maand weer?

Delen:

20 Reacties

 1. november 11, 2016 / 12:07

  Wat een heerlijk leventje moet je gehad hebben afgelopen maand, ik ben jaloers! Als ik dit allemaal zo zie wil ik ook vaker eten bestellen, maar helaas laat mijn budget dat niet toe.

 2. november 11, 2016 / 13:11

  Zo’n post waarvan je van tevoren al weet dat je hem niet moet openen en toch doe je het, want hallo: etennnn. Ik heb nu echt zin in sushi met die kip en friet en wraps :p

 3. november 11, 2016 / 13:18

  Wat een vervelende opdracht! ;) Die prijzen liggen trouwens nog best “ok”. Ik dacht altijd dat Thuisbezorgd veel duurder was! Eens kijken hoe het aanbod hier in Zuid-Limburg is, want eh, ik vrees voor een iets lager “hip”-niveau haha.

 4. Ilse
  november 11, 2016 / 13:41

  Ik doe het eigenlijk bijna nooit omdat ik zelf koken veel te leuk en lekker vind. Maar zo af en toe kan het wel en dan zitten er lekkere dingen tussen.

 5. november 11, 2016 / 14:29

  Thuisbezorgd is hier ook favoriet. Heerlijk voor de dagen als je geen puf meer hebt om de keuken in te gaan (of als je geen boodschappen in huis hebt en het regent bijvoorbeeld :))

 6. november 11, 2016 / 14:34

  Dit ziet er stuk voor stuk heerlijk uit. Ik vind het alleen dus altijd zó jammer dat bij ons zo ongeveer de enige dingen die je via ThuisBezorgd kunt bestellen kebab- en pizza-achtige gerechten zijn. Alleen maar écht ongezonde dingen die ook nog eens niet voelen als een volledige maaltijd. Dat vind ik echt zo jammer, zou graag salades en wraps zoals van GreenBowl bestellen of bijvoorbeeld Thais! Maar helaas.. wel een goede motivatie altijd om alsnog naar de supermarkt te gaan en voor veel minder geld iets veel gezonders zelf te maken ;)

 7. november 11, 2016 / 15:25

  Ziet er lekker uit. In den Haag hebben ze natuurlijk veel meer variatie op thuisbezorgd.nl. Hier kom je denk ik alleen op pizza en döner uit.

 8. Lisa
  november 11, 2016 / 15:50

  Jammer dat het aanbod in Leiden niet veel meer is dan pizza en chinees. Ziet er allemaal superlekker uit! Als er wat meer gezonde opties zouden zijn hier zou ik denk ik ook af en toe wel bestellen, is toch op sommige momenten handig en lekker :)

 9. november 11, 2016 / 16:09

  Heerlijk zeg! Bij ons is Thuisbezorgd één grote ramp en bestel ik er eigenlijk nooit wat. Alleen de standaard cafetaria, pizzaria en eettentjes in achteraf gelegen straatjes zijn hierop te vinden. Zo jammer..

  • Annemerel
   Auteur
   november 12, 2016 / 12:57

   Wat jammer inderdaad! Hopelijk sluiten steeds meer leuke restaurantjes zich er in jouw buurt ook bij aan.

 10. november 11, 2016 / 16:26

  Wat heerlijk zeg! Dat moet genieten zijn geweest afgelopen maand!

 11. D
  november 11, 2016 / 16:33

  Lekker! Ik woon aan de rand van Den Haag maar veel van de ‘gezondere’ opties bezorgen hier helaas niet. Zo jammer! Ben vooral benieuwd naar Karsten & Kuiper en de Sushimeisjes. Gelukkig bezorgt GreenBowl hier wel, dikke aanrader inderdaad.

 12. Vera
  november 11, 2016 / 16:59

  Haha, wat een straf! Dat wordt afkicken deze maand! Ik bestel nooit eten vanaf huis eigenlijk, vind het echt zonde van het geld. Voor 10 tot 20 euro aan avondeten zonder de service en het speciale van uit eten gaan… Als ik geen zin heb om te koken knal ik of een pizza in de oven (kosten: 4 euro) of ga ik uit eten. Vind eten bestellen dan net ertussenin zitten.

 13. Pascale
  november 11, 2016 / 18:03

  hmmm ziet er heel lekker uit allemaal, vooral die shushi!

 14. november 11, 2016 / 21:22

  Ohhh….Wat een kwelling dit artikel. Ik wil sushi ??

 15. november 12, 2016 / 17:42

  Haha, dat is nog eens een leuke opdracht! Leuk om te lezen en te zien :)

 16. november 13, 2016 / 12:13

  Wauw, dat is inderdaad een héle fijne ‘opdracht’ ;)

 17. november 13, 2016 / 16:33

  Hahaha nog steeds een droomsamenwerking hoor. Ik vind vooral Karsten & Kuiper en Alan & Pim’s heel leuk, dat zijn echt van die zaakjes die je moet ‘ontdekken’. Maar GreenBowl vind ik er stiekem wel by far het lekkerst uitzien (ok samen met de Sushimeisjes uiteraard), waarschijnlijk ook omdat ik zelf gewoon heel vaak dat soort wraps maak. Bij mij in de buurt is er wel veel aanbod bij Thuisbezorgd maar dan voornamelijk ongezond eten (er zitten ook gewoon niet zoveel gezonde tentjes in de buurt dus ligt niet per definitie aan Thuisbezorgd), qua locatie heb jij volgens mij gewoon heeel veel geluk.

  • Annemerel
   Auteur
   november 14, 2016 / 09:37

   Jaa ik heb heel veel geluk als ik het zo lees! Het voordeel van in de stad wonen :)

 18. november 24, 2016 / 14:33

  Waw, zoiets missen we wel in België! We hebben wel pizza.be en justeat.be, maar daar staan eigenlijk ook bijna enkel pizza- en pittazaken op. Saai!