Een dagje Knokke met de cabrio + Hotspots!

In mijn jongere jaren (nu klink ik oud) heb ik twee grote auto-wensen gehad. Of nou ja, eigenlijk drie. Maar die eerste heb ik vorig jaar al in vervulling laten gaan; rijden in een Ferrari. Mijn twee andere wensen waren een cabrio en een Fiat 500. Toch koos ik drie jaar geleden – uit praktische overwegingen – niet voor een cabrio en ook niet voor een Fiat 500 toen ik mijn leaseauto uitzocht. Afgelopen woensdag gingen deze twee wensen toch nog in vervulling. Ik huurde namelijk een Fiat 500 cabrio bij Europcar en reed hiermee naar Knokke.

Mag ik trouwens heel even een momentje van stilte voor het weer van afgelopen woensdag? Het was eindelijk een dag écht lekker weer. Precies op de dag waarop ik naar Knokke zou gaan samen met mijn moeder, in een cabrio. Toen ik de datum eind juli vastzette vond ik dat redelijk spannend, ik zag mijn idee van autorijden met de kap omlaag al helemaal in het water vallen. Maar niets van dit alles, de weergoden bleken me voor de verandering een keer goed gezind te zijn.

Dinsdagavond haalde ik alvast de auto op bij een Europcar bij mij in de buurt, wat super makkelijk en snel ging. Mijn auto had ik via internet al gereserveerd, dus het was een kwestie van mijn rijbewijs checken,  de auto nalopen op eventuele schade, een krabbeltje zetten en wegrijden. Fijn.

En de volgende dag dus richting Knokke. We zaten al om kwart over zeven in de auto, klaar voor de roadtrip. Knokke ligt hemelsbreed helemaal niet zo ver bij ons vandaan, maar met het openbaar vervoer doe je er ruim vierenhalf uur over en moet je vijf keer overstappen. Met de auto doe je het in ongeveer de helft van de tijd en als je geen oponthoud hebt, kun je het vanaf Den Haag zelfs in twee uur aanrijden.

Van te voren wist ik eigenlijk niet heel veel over Knokke. Ik wist alleen dat het een luxe badplaats was, meer niet. Dankzij heel veel tips van jullie via Instagram (dank dank dank) had ik toen ik in Knokke aankwam wel een hele lange lijst met hotspots. Veel van jullie zeiden ‘schrik niet van de prijzen’ en ik dacht… pffttt, New York, Parijs, ik heb het allemaal gezien, hoe erg kan het zijn? Om heel eerlijk te zijn, best wel erg. Qua parkeren viel het allemaal hartstikke mee, 20 euro voor een dag, daar parkeer je in Amsterdam nog geen vier uur voor. Maar eten en drinken was net iets duurder dan ik gewend ben. Ook in vergelijking met New York en Parijs. Uiteindelijk heb ik toch drie hele leuke hotspots gevonden waar ik heerlijk gegeten heb. En die ik natuurlijk met alle liefde met jullie deel.

Divers

Dit ontbijt/lunchtentje kreeg ik echt van iedereen als aanrader. Ze zouden hier hele lekkere smoothies en açai bowls hebben. En daar was niets aan gelogen. Wij namen de açai bowl en smoothie mee naar buiten en aten het op een bankje op de boulevard – 20 meter verderop – op. Het was super lekker en prijzen zijn vergelijkbaar met dit soort healthspots in Amsterdam.

Le Pain Quotidien

Jup, niet heel spannend, want Le Pain vind je bijna over ter wereld, maar het is ook gewoon altijd lekker. En redelijk betaalbaar (zeker als je het vergelijkt met een tosti van 14 euro en twee garnalenkroketjes voor 27 euro die ik eerder voorbij had zien komen). Mijn moeder en ik aten twee heerlijke broodjes zalm en omdat het nogal druk was en we wat langer op onze bestelling moesten wachten kregen we een broodje met boter en twee kopjes koffie ter compensatie. En we hebben daar niet eens eerst voor hoeven klagen. Vind ik leuk, als mensen in restaurants zo vriendelijk zijn.

Glacier de la Poste

Ook deze hotspot kreeg ik van vrijwel iedereen aangeraden. Dit zou de beste ijszaak van Knokke moeten zijn. Ik moet toegeven dat ik geen andere geprobeerd heb, maar ik zou het zo geloven dat er geen betere is. Zoveel smaken zie je zelfs in Italië niet vaak. Ik koos voor After Eight en was erg blij met mijn keuze. Mijn moeder koos voor Pistache en was eveneens zeer content (ik ga al Vlaams praten na een dag) met haar ijsje.

Nog meer tips:

 • Interparking IJzerpark ligt heel gunstig ten op zichten van de meeste winkels en alle hotspots die ik zojuist benoemde. En je betaalt hier dus 20 euro per dag (of 2.80 per uur). Parkeren buiten een parking is niet heel handig, op veel plekken mag je maar een uur staan.
 • Op de Kustlaan vind je mooie boetieks van onder andere Louis Vuitton en Hermes, maar ook Sandro en Maje. Oh en ZARA!
 • De Lippenslaan is een beetje de Kalverstraat van Knokke. Hier vind je onder andere een H&M, de Tommy Hilfiger Denim winkel en een winkel van OYSHO.
 • Bij Monroe Beach kun je een heerlijk aperitief drinken en super gezellig zitten op loungebanken. Dit heb ik zelf niet gedaan want wij moesten toen helaas alweer naar huis, maar het zag er super gezellig uit en ik kreeg deze tip van zoveel van jullie dat ik niet anders kan dan de tip met jullie delen.

Rond een uurtje of 18.00u stapten mijn moeder en ik weer in onze bollide-voor-een-dag en zetten koers naar Nederland, waar we een kleine drie uur later aankwamen (we hadden nog even een pitstop gemaakt voor een frietje en een (vis)burger). Daarna was het helaas alweer tijd om de auto in te leveren. Dat ging super snel; auto geparkeerd en sleutels in een speciale brievenbus gedaan, et voilà.

Ik heb echt een super leuke dag gehad. Ik kan zowel de Fiat 500 als de cabrio en Knokke van mijn bucketlist afstrepen. Het gevoel van vrijheid dat een auto je geeft vind ik zo ontzettend fijn. En met een cabrio wordt dat gevoel nog eventjes flink versterkt. Ik vind het zo heerlijk om met het dak naar beneden te rijden. Wind door je haren, muziekje op. Heerlijk. Het was een fijne dag, een hele fijne dag.

Liefs,
Annemerel

Deze blog is in samenwerking met Europcar Nederland.

Delen:

3 Reacties

 1. augustus 25, 2017 / 13:21

  Leuke auto en fijn dat het zo mooi weer was!
  Fijn dat je met je mams een gezellige dag had gehad ;-)
  Daar ben ik nog nooit geweest.
  Wel in diverse andere plaatsen in dit prachtige land.

  Xoxo

 2. Ilse
  augustus 25, 2017 / 21:07

  Wat een leuke hotspots en Thanks voor divers want die hebben ze ook in Antwerpen en daar ga ik volgende week een paar daagjes heen.

 3. Liesbeth
  augustus 26, 2017 / 21:27

  Grappig dat je in Knokke was, daar woon ik namelijk :)