HOTSPOTS: Brussel II

Het is morgen precies twee jaar geleden dat ik mijn eerste blog met hotspots uit de Belgische hoofdstad met jullie deelde. Afgelopen weekend was ik – precies een jaar na mijn eerste en enige bezoekje – weer een paar dagen bij Carlissa, die nog een paar weken in Brussel woont voordat ze weer naar Den Haag terug verhuist (stiekem: yes!). Ook dit keer heb ik mijn tijd voor het grootste gedeelte besteed met het bezoeken van koffietentjes en andere horecagelegenheden, niet in de laatste plaats omdat het berenkoud was. Ik maakte de fout om een aantal tentjes van de vorige keer (Cup28, The Office en Café Luxembourg) weer te bezoeken, waardoor ik dit keer niet zoveel nieuwe plekjes heb als vorig jaar, maar ik heb toch weer een aantal niet-te-missen plekjes in Brussel gevonden.

Dus heb je binnenkort een paar dagen Brussel op het programma staan, woon je in de buurt, of heb je een reden nodig om overgehaald te worden een bezoekje aan Brussel te brengen, lees dan vooral even verder.

CHYL

Wat: Hippe breakfast spot, er wordt gewerkt met uitsluitend biologische ingrediënten. Op de kaart onder andere verschillende juices, avocado toast, scrambled eggs en açaì bowl, eigenlijk alles wat je van een ontbijttentje in 2018 kunt verwachten. Ik had trek in de açaì bowl, helaas was de açaì op. Ik koos voor scrambled eggs, maar ik weet niet of de kok in de keuken niet wist wat hij aan het doen was of dat dit de manier is hoe ze hier roerei serveren, maar het was niet zo lekker.  Het leek wel alsof de eieren in de pan gegooid waren en de kok op het laatste moment dacht, oh ja, nog even roeren. Deze hotspot komt dan ook met een waarschuwing… het ziet er allemaal super tof uit en ik kreeg deze plek aangeraden van iemand die ik heel erg vertrouw op het gebied van hotspots (dus ik neem aan dat mijn eieren een one-time mistake waren), maar het kan dus ook tegenvallen.
Waar: Belle-Vuestraat 62, 1000 Brussel, België

Hinterland

Wat: Wederom een all-day-breakfast plek, hier had ik wel een veel betere eerste ervaring. Carlissa en ik hadden allebei trek in de pancakes, maar we wilden ook iets hartigs. Dus kozen we voor de blueberry pancakes en het roerei en deelden dit. De pancakes waren zonder twijfel de lekkerste pancakes die ik ooit gegeten heb, mede mogelijk gemaakt door de zee van maple syrup waar ze in zwommen. De koffie was ook goed en de taartjes in de vitrine zagen er ook super aanlokkelijk uit (niet zelf geprobeerd, maar Carlissa – die hier vaker komt – zei dat ze erg lekker zijn).
Waar: Charleroise Steenweg 179, 1060 Sint-Gillis, België

Loft

Wat: Restaurant en bar in de buurt van het parlement en kantoren van grote bedrijven in Brussel. Op vrijdagavond, toen wij er waren, stond het vol met mannen in pak vanuit heel Europa (Europees Parlement). De cocktails waren lekker en niet belachelijk duur (€8,50 voor een mojito vind ik vrij schappelijk) en als er in een bar nachos op de kaart staan, ben ik sowieso al heel erg tevreden.
Waar: Naamsestraat 51, 1000 Brussel

CŎCĪNA

Wat: Italiaans restaurant met modern interieur waar de pizzabakkers voor je neus druk met deeg staan te gooien. De Aperol Spritz smaakte goed, evenals de Buratta die we als voorgerecht gekozen hadden. De pizza met buffelmozzarella en tomaat smaakte ook top, de ingrediënten proefden vers en het deeg was lekker zacht.
Waar: Washingtonstraat 149, 1050 Brussel

La Deuxième Element

Wat: Restaurant in de buurt van het Europees parlement, hoewel de naam van het restaurant en het bedienend personeel dit niet meteen doen vermoeden, is de keuken Thais. Laat dat nu een mijn favoriete keukens zijn. Het eten was goed op smaak en de Pad Thai was niet te vet (wat vaak mijn probleem met Pad Thai is, dan heb ik na het eten buikpijn). De rekening was ook niet schrikbarend hoog, wat een welkome verrassing was.
Waar: Sint-Bonifaasstraat 7, 1050 Elsene

Dit zijn alle nieuwe, benoemenswaardige plekjes waar ik afgelopen weekend geweest ben. Als je slechts een tentje zou moeten kiezen, zou ik voor Hinterland gaan. Ik proef de pancakes met de maple syrup nog steeds. Zo lekker. Misschien moet ik mezelf ook maar weer eens aan blueberry pancakes wagen, ik heb alle ingrediënten in ieder geval in huis…

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. julie
  februari 15, 2018 / 10:58

  Dag Annemerel, je hebt me helemaal warm gemaakt voor Hinterland, kan je me iets meer vertellen over de omgeving? Kan je er makkelijk je auto kwijt? Is het rustig gelegen? Ik woon ongveer 30 km van Brussel en dat heb ik er wel voor over voor een lekker ontbijtje maar bij mij staan tripjes met de auto naar Brussel gelijk met veel file en weinig parkeergelegenheid

  • Annemerel
   Auteur
   februari 15, 2018 / 11:21

   Oef, durf ik niet te zeggen! Ligt niet midden in het centrum dus wat dat betreft wel beter denk ik! Maar ben niet heel bekend met autoverkeer in Brussel :)

   • Julie
    februari 15, 2018 / 17:09

    Ok bedankt!

    • Astrid
     februari 16, 2018 / 09:59

     Ik vind het daar – naar Brusselse normen – redelijk meevallen qua parkeren, maar het ligt wel dicht bij de Waterloosteenweg en Place Stephanie, dus rustig is het er niet qua verkeer.

     Mijn favoriete Brusselse Italiaan (Dolce Amaro) ligt niet ver van Hinterland, en heb daar elke keer wel al kunnen parkeren op straat…

 2. februari 15, 2018 / 15:04

  Wat een fijne hotspots. Ik ben heel benieuwd naar de stad Brussel. Lijkt me erg leuk!

 3. Ilse
  februari 15, 2018 / 19:00

  Oeh, hunterland klinkt als een goede hotspot. Die ga ik onthouden als ik weer eens in Brussel ben.