HOTSPOTS: Brussel

 photo brussel03.jpg

Vorige week spendeerde ik een kleine 48 uur in Brussel en mijn belangrijkste missie was om zoveel mogelijk eet- en drinktentjes te bezoeken. Samen met Brussels nieuwste aanwinst mijn vriendinnetje Carlissa, of met mijn trouwste date van de afgelopen twee jaar, mijn MacBook Pro. Ga je binnenkort naar Brussel, lees dan snel verder, ik verzamelde acht hotspots in Brussel voor je.

 photo brussel03.jpg

Be Burger
Wat: (Hele lekkere) hamburgers en frietjes en spicy aardappeltjes met de beste homemade (truffel)mayonaise. Ik had de London Burger met bacon, tomaat en sla.
Waar: Luxemburgstraat 43, 1050 Brussels, België (hebben ook een locatie bij Zaventem, luchthaven)

 photo brussel03.jpg

Café Luxembourg
Wat: Café dat (in ieder geval op donderdagavond) stampvol staat met jonge mensen die werken bij het Europarlement. Daardoor heel interessante en vooral internationale groep mensen. De Aperol Spritz smaakte erg goed.
Waar: Place de Luxembourg

 photo brussel03.jpg

 photo brussel03.jpg

Cup28
Wat: Ontbijt en lunchtentje waar je onder andere hele lekkere koffie en croissantjes eet. Daarnaast kun je ook kiezen voor wafels en pancakes en voor de lunch zijn er ook hartige broodjes te bestellen.
Waar: Baljuwstraat 34, 1000 Brussel, België

 photo brussel03.jpg

Belga & Co
Wat: Heel fijn koffie, ontbijt en lunchtentje. De pecantaart is helemaal goedgekeurd, evenals de Flat White. Je kunt ook voor een wat uitgebreider brunch-menu kiezen. Ik ging voor het avocado, zalm en tomaat menuutje waarbij ook heerlijk brood geserveerd kreeg en een glas verse jus d’orange. Je kunt er ook erg goed werken, WiFi werkt perfect, zelfs voor het uploaden van YouTube video’s, haha.
Waar: Baljuwstraat 7, 1000 Brussel, België

 photo brussel03.jpg

 photo brussel03.jpg

Louise Factory
Wat: Modern ingericht restaurant waar je fijn kunt lunchen. Dagelijks een menu van de dag voor 15 euro, inclusief drankje. Ik ging voor het hartige taart en dat was een heel goed idee.
Waar: Stefaniaplein 14, 1050 Brussel, België

 photo brussel03.jpg

BOL
Wat: Salade en sapjesbar waar je zelf je salade en sapje samen kunt stellen. Meenemen of direct opeten, het is allebei mogelijk. Een klein beetje zoals SLA, maar dan anders.
Waar: Rue de Namur 30, 1000 Brussels

 photo brussel03.jpg
 photo brussel03.jpg
 photo brussel03.jpg

J A T’
Wat: Ontbijt, lunchhotspot met onder andere veel verschillende soorten taart. Je kunt er ook heerlijke verse soep, cupcakes en bagels eten.
Waar: Rue de Namur 28, 1000 Brussels (inderdaad naast BOL, ik liep dus eerst BOL binnen met het idee dat ik J A T binnen liep en ik kwam er pas achter dat dit niet het geval was toen ik nadat ik mijn sapje gedronken had langs J A T liep).

 photo brussel03.jpg
 photo brussel03.jpg

The Office
Wat: In het Europese kwartier, dus vaak vol met internationale mensen (niet op vrijdag om 17.00u, zoals je kunt zien). Heel veel ruimte om te zitten, goede WiFi en heerlijke sapjes en koffie. Maar ook ontzettend lekkere brownies en carrot cake heb ik me laten vertellen, ik heb het echter niet geprobeerd want ik zat al aardig vol van alles dat ik die dag gegeten en gedronken had. Deze plek is zeker Instagram-waardig.
Waar: Aarlenstraat 80, 1000 Brussel, België

Dus binnenkort een dagje Brussel op het programma, HIER moet je naartoe! Hopelijk kan ik snel een deel twee van deze blog maken. Carlissa, Be READY! (Heb jij nog hotspots in Brussel waar ik dan naartoe moet?)

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. februari 16, 2017 / 15:57

  Hahaha, ik zag het al in je vlog, je hebt flink rondgelopen! Ben nog nooit in Brussel geweest, dat moet ik dus maar eens doen zie ik.

 2. februari 16, 2017 / 16:21

  Wauw, wat een fijne inspiratie allemaal! En wat heb je veel kunnen bezoeken in zo’n korte tijd!
  Het lijken mij allemaal hele leuke plekjes, dus ik weet iig waar ik heen moet als ik naar Brussel ga :)

 3. Jessica
  februari 17, 2017 / 07:53

  Haha ik was eigenlijk het meest benieuwd naar waar je die sushi nu had gehaald !!!

 4. Charlotte
  februari 17, 2017 / 08:04

  Leuk dat je eens naar Brussel bent gekomen, ik studeer hier namelijk. ;) Dus ik ken zeker wat plekjes. Ik ga voornamelijk naar Café De La Presse in de Louizalaan om te werken. Om iets te drinken in het centrum gaan we naar Mappa Mundo, dichtbij de beurs. En om iets te drinken dichtbij de campus (Etterbeek) naar Le Quatier Latin. Nog veel veel meer adresjes maar het leukste is altijd om ze zelf te ontdekken, vind ik. :)
  Groetjes,
  Charlotte

 5. Hanne
  februari 17, 2017 / 11:09

  Superleuk! Ik werk in Brussel & het is altijd leuk om nieuwe lunchplekjes te ontdekken! Bedankt voor de tips!

 6. Ilse
  februari 17, 2017 / 12:29

  Als ik weer eens naar Brussel ga weet ik waar heen ga! :)

 7. februari 17, 2017 / 22:58

  Fijn dat je een beetje reclame maakt voor Brussel. De stad heeft echt te lijden onder de trieste gebeurtenissen van vorig jaar. Als Vlaming zeg ik dus : merci !

 8. Sas
  februari 19, 2017 / 17:52

  Leuk om te lezen, ik studeer nu in Leuven dus vlakbij Brussel! Ga er morgen heen, dus hopelijk kan ik iets van je lijst uitproberen :)

  Voor een volgende keer zou het misschien bij een hotspot artikel ook fijn zijn als er een kaartje bij zit? Gewoon Google maps met wat sterretjes erop waar al die leuke plekken zich ongeveer bevinden. Verder echt een top artikel hoor!