HOTSPOT THE HAGUE: Cocktails & Dinner @ Spark Hilton The Hague

 photo IMG_7828.jpg

Toen ik zo’n tien jaar geleden mijn hart verloor aan de (soort van verdraaide)reality serie The Hills had ik maar één droom, net zo fabulous leven als Lauren Conrad en haar vriendinnen. En daar hoorde natuurlijk ook fabuleuze feestjes bij als je jarig bent. Inmiddels ben ik gelukkig iets meer met mijn voeten terug op de grond gekomen en weet ik net iets meer wat er écht belangrijk is in het leven (familie, vrienden, liefde, gezondheid, een dak boven je hoofd, dat soort dingen), maar als ik op mijn verjaardag cocktails mag komen drinken bij het Hilton in Den Haag en daarna ook nog mag blijven slapen, dan maakt mijn hart nog steeds een sprongetje.

Den Haag is niet zoals Amsterdam met hippe restaurants, hotels en cocktailbarretjes. Het begint steeds meer te komen (gelukkig), maar Amsterdam (en ook Rotterdam) loopt wat dat betreft toch wel net iets voor op Den Haag. Maar gelukkig is er de bar van het Hilton Hotel The Hague, SPARK. Daar kun je heerlijk cocktails drinken, of een andere favoriet van mij, Gin Tonic. Met een kaart met meer dan tien verschillende Gin’s, ieder op een andere manier bereid, maar allemaal geserveerd met Fever Tree tonic (mijn favoriete tonic, kun je een favoriete tonic hebben, ja dat kan!).

 photo IMG_7836.jpg

Voor een heerlijk diner schuif je aan in het naastgelegen restaurant Pearl. Dat deden Laura en ik dan ook. We begonnen allebei met een steak tartaar, geserveerd met een kwarteleitje, brioche en aardappelkrokantjes. Voor het hoofdgerecht koos ik voor de kabeljauw met linguine en kokkels en Laura voor de heilbot met… ja met wat eigenlijk? Ik moet toegeven dat ik op dat moment bezig was met mijn tweede gin tonic en dat ik iets meer aandacht voor de avond en mijn eigen eten had, dan voor wat er precies op Laura’s bord lag. Noem me een slechte blogger, maar ik denk dat in het moment leven en genieten wat er om je heen gebeurt ook heel belangrijk is. Laura’s dessert weet ik nog wel, dat was Pavlova met rood fruit. Ik koos voor de cheesecake met citroen. Volgens mij waren Laura en ik allebei ontzettend blij met onze keuze.

 photo IMG_7853.jpg

En daarna rolde we dus verder naar SPARK, waar we cocktails dronken en lekker op de loungebanken kropen. We sloten de avond af vijf verdiepingen hoger, in een heerlijke kamer van het Hilton. De hotelbedden zijn meer dan goed gekeurd, evenals de kussens trouwens. Normaal sleep ik overal mijn eigen kussen mee, maar ja voor een nachtje vond ik dat ietwat overdreven. Gelukkig was dit nu net een keer dat het hotelbed goede kussens had. Kun je zeggen, ja dat is het Hilton, daar betaal je voor. Maar geloof me, ik heb in heel wat fijne hotels mogen slapen en ik ben niet vaak tevreden geweest over de kussens.

En om mijn bezoekje aan het Hilton The Hague helemaal goed af te sluiten, ontbeten we – ietwat vroeg – met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Zalm, scrambled eggs, verse croissants, sapjes en fruit. Ik heb hier niets op aan te merken, anders dan dat het de perfecte afsluiting van mijn fabuleuze 27-jarige verjaardag was.

Liefs,
Annemerel

Hilton The Hague, Zeestraat 35, Den Haag. Restaurant Pearl en Cocktailbar SPARK zijn iedere dag geopend. 

*Ik was op uitnodiging van Hilton The Hague, deze blog is verder niet gesponsord.

Delen:

5 Reacties

 1. mei 19, 2016 / 15:47

  Hé, een ander lettertype! Ziet er heerlijk uit daar, wat ben je toch een bofkont <3

  • Lisa
   mei 19, 2016 / 19:11

   Haha, ik twijfelde of ’t zo was. Leest ineens heel raar! Lekker hoor, zo’n Hilton overnachting! Mooi dat het leuk was!

 2. Irene
  mei 19, 2016 / 19:25

  Gaaf joh! En omg is the Hills echt alweer zolang geleden? Ik was er ook fan van haha

 3. Ilse
  mei 19, 2016 / 20:22

  Wat heerlijk om zo je verjaardag te vieren. En wat is de Hills alweer lang geleden.

 4. mei 20, 2016 / 09:55

  Ahh, The Hills ja!
  Ik herken me daar zó in!
  In het willen leven als Lauren Conrad dan hè? Helaas kan ik me zo een leven niet veroorloven.
  Maar als ik er kritisch naar kijk, zou ik dat ook niet meer willen hoor.
  Het lijkt me fantastisch om zo je verjaardag te mogen vieren, maar de rest.. Liever niet.

  Ziet er fantastisch uit! Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad!