HOTSPOT: 18 hours in Munich

 photo Desktop254.jpg

Vorige week dinsdag en woensdag was ik voor nog geen achttien uur in München. In die tijd wist ik een kleine zes uur slaap te pakken, de rest van de tijd gebruikte ik voor slenteren door de stad en het ontdekken van vier verschillende hotspots, deze deel ik natuurlijk met alle liefde met jullie.

 photo Desktop254.jpg

Manufactum – Brot&Butter (Marienplatz)
Manufactum is een bekende department store uit Duitsland waar ze van alles verkopen. Van koperen pannen van 250 euro tot handgemaakte zeep. Mijn favoriete gedeelte is het eetgedeelte. Je koopt er de lekkerste zelfgemaakte broden, helaas heb ik die niet zelf kunnen proberen maar ik geloof Athena op haar woord. Ook hebben ze er bijzondere chocolade, wijnen en flesjes limonade. Ze hadden zoveel dat ik uiteindelijk met lege handen de deur uit ging, maar niet met een lege maag. Er is ook een gedeelte waar je kunt zitten voor een lekker ontbijt, lunch of stukje taart. Ik ging voor dat laatste, ik koos een stuk kwarktaart en een cappuccino en was meer dan gelukkig. Ik rekende hier bij elkaar nog geen acht euro voor af, zeer redelijk geprijsd dus!

 photo Desktop254.jpg

Orangebox (Türkenstrasse)
Orangebox is en klein restaurantje op de Türkenstrasse, een straat waar je heel veel kleine restaurantjes vindt en waar het zelfs op dinsdagavond bomvol is! Athena en ik kozen allebei voor een gezond sapje, die kun je daar zelf samen laten stellen. Ik ging voor een sapje met sinaasappel, appel, wortel en gember en Athena koos voor een sapje met bietjes. Ik at een heerlijke pittige curry met rijst en kip, Athena ging voor glasnoedels met paddenstoelen en andere groenten. Beide gerechten waren onwijs lekker en goed op smaak. Ook hier betaalde ik absoluut niet de hoofdprijs, ik ging slechts dertien euro lichter de deur uit (en dat was inclusief fooi!).

 photo Desktop254.jpg

James T. Hunt Cocktailbar (Schellingstrasse)
Om de hoek bij Orangebox zit cocktailbar James T. Hunt. In het weekend is het hier volledig afgeladen met hippe jongeren en ook op dinsdagavond was het vechten voor een plekje. Athena koos een Moscow Mule, ik ging voor het bekende recept, Mojito. Het was zéker geen baby mojito, de barman was niet al te zuinig met de rum geweest, maar mij hoorde je niet klagen hoor. Het begint misschien een beetje afgezaagd te worden, maar ook hier waren de prijzen zeer redelijk, voor twee cockails betaalden we zeventien euro.

 photo Desktop254.jpg

Green Box | Juice – Eatery – Coffee (Schellingstrasse)
De volgende ochtend ontbeet ik bij Green Box. Ze hebben hier een groot assortiment juices en shakes en je kunt hier heerlijke ontbijt en lunchgerechten bestellen. Ik ging voor de Oslo juice (met appel, wortel en gember) en Athena koos voor de Mexico shake (met banaan en avocado). Verder ging ik voor scrambled eggs en daar werd dus het allerlekkerste verse brood bij geserveerd. Nog een beetje warm, super zacht en met een heerlijk krokant korstje.. argh, het water loopt me nu alweer in de mond. Voor mijn ontbijtje rekende ik negen euro af, ook prima geprijsd

(hmm als ik nu die vier dingen bij elkaar op tel was ik in die achttien uur wel bijna veertig euro kwijt aan eten, maar hé ik heb wel heel goed gegeten en het was een soort van vakantie en ik doe dit natuurlijk niet iedere dag en oja, hotspots ontdekken is natuurlijk ook werk..)

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. Manon
  maart 5, 2015 / 12:02

  Ziet er goed uit! Nooit over nagedacht, maar een weekendje Munchen is zo gek nog niet… ;)

 2. maart 5, 2015 / 12:20

  Hahaha, precies, hotspots ontdekken is je werk! Praat het maar goed ;) Nee joh, zonder gekheid, het is allemaal echt goed geprijsd zeg. Had ik niet verwacht!

 3. maart 5, 2015 / 12:22

  Hihi hotspots ontdekken = eten ;-) Zelf ben ik nog nooit in Munchen geweest, ben best wel benieuwd naar de stad!

 4. maart 5, 2015 / 12:26

  OH leuk! volgende keer dat ik in Munchen ben ga ik zeker een van deze hotspots bezoeken.. duitsers kunnen brood trouwens sowieso echt goed! Heb daar nog nooit teleurstellend brood gehad ;)!

 5. Ilse
  maart 5, 2015 / 13:36

  Je hebt soms van die dagen dat je alleen je geld uitgeeft aan eten. En bij hotspots ontdekken hoort natuurlijk ook eten. ;)

 6. maart 5, 2015 / 13:38

  Ziet er lekker en gezellig uit.

  Nadeel van eigen baas zijn je kunt de bonnen niet declareren ;-)

 7. Denise
  maart 5, 2015 / 13:40

  Ja, eten en drinken is niet zo duur in München. Helaas zijn de hotels vaak wel behoorlijk aan de prijs… Leuke hotspots!

 8. maart 5, 2015 / 13:43

  Ooooh wat een heerlijke foodies! Dankjewel voor de tips! <33

 9. Elvira
  maart 5, 2015 / 13:45

  Misschien wordt het tijd om met mijn vrienden deze zomer niet een stedentrip Milaan, maar een stedentrip München te doen. Als ik dit zo zie…

 10. maart 5, 2015 / 14:29

  Soms verwacht je een compleet ander artikel. Zeker als je hutspot leest in plaats van hotspot.

 11. maart 5, 2015 / 14:45

  Ziet er goed uit! Ook maar is op het lijstje zetten voor een leuk weekendje weg.

  Bedankt voor de tips!

  Xx

  elisabethsmusthaves.com

 12. maart 5, 2015 / 16:29

  Ik ben nog nooit in München geweest, maar het lijkt me best leuk als ik zo jouw hotspots lees. Ik kom er de komende tijd niet echt, maar you never know hoe dat in de toekomst zal zijn…!

 13. maart 5, 2015 / 18:31

  Wauw, al dat eten :o! Jaloers :)!

 14. maart 6, 2015 / 07:26

  leuke hotspots! Ben er zelf nog nooit geweest, en het lijkt me een hele bijzondere stad!

 15. maart 6, 2015 / 10:24

  wat ene leuke hotspot, ziet er gezellig uit!