HOTSPOT: 10x London Baby

Côte Brasserie

Brasserie Côte vind je door heel Londen en is echt een aanrader als je zin hebt om lekker te eten maar niet veel te besteden hebt. Ik at er een gebraden kippetje met de lekkerste franse frietjes en huisgemaakte mayonaise en betaalde hiervoor 10 pond. De smaak was goed, de hoeveelheid precies genoeg (en ik eet veel) en de bediening attent (logisch in Londen) en snel.

Een lijst met Côte Brasserie locaties vind je hier.

Victoria’s Secret

In Bond Street vind je de allereerste échte Victoria’s Secret winkel van Europa. Met vier verdiepingen ben je in deze winkel wel eventjes zoet.

111, Bond Street, London W1S 1SJ

Marc by Marc Jacobs & Bookmarc

Ik schreef al eerder over Bookmarc in Parijs, in Londen vind je de winkel ook, in de kelder van de Marc by Marc Jacobs store.

56 South Audley Street, Mayfair, London W1K 2QJ

Nike

(Je zou het misschien niet zeggen, maar het pand rechts is een deel van het pand van Nike op Oxford Circus)


Nike vind je natuurlijk ook in Nederland, maar de oppervlakte van de winkel van Nike aan Oxford Circus is toch net iets indrukwekkender dan in Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast, alles is een stuk goedkoper dan in Nederland. Ga je naar Londen en ben je enigszins hardloopfan, dan móet je even langs Nike.

236 Oxford Street  Marylebone, London W1C 1DE

Liberty London

Warenhuis Liberty heeft ALLES dat je nodig kunt hebben. Als ik nog maar in één winkel zou mogen winkelen, dan zou het Liberty zijn. Van notitieboekjes tot Isabel Marant en van Nike tot prachtige bloemen. De beautyafdeling is fantastisch, Skins Cosmetics, maar dan NOG uitgebreider met onder andere een counter van Byredo (mijn lievelingsparfum is Seven Veils van Byredo). De maanden voor Kerst is er op zolder een kerstshop en terwijl je daar doorheen loopt heb je echt het gevoel alsof je in een oude kerststal beland bent. De donkere houten bielzen van het pand lenen zich heel erg goed voor een kerstshop.

Great Marlborough Street  London W1B 5AH

Harvey Nichols Food Market

(Bron beeld: VanessaReynolds.com)

Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat Borough Market echt de moeite waard is als je op zoek bent naar lekker en goed eten. Helaas lag dat niet helemaal op de route die wij vorige week bewandelden, en we waren er natuurlijk ook maar 48 uur. Een goed alternatief vind ik de Food Market die je vindt op de bovenste verdieping van Harvey Nichols. De meest bijzondere producten, vaak in de mooiste verpakkingen. Als ik in Londen zou wonen, of met de auto in Londen zou zijn, dan had ik zeker mijn slag geslagen. Helaas moest alles in mijn koffer passen en bleef het voor mij bij kijken.

Knightsbridge, London SW1X 7RJ

Ladurée Covent Garden

Ladurée kennen we natuurlijk allemaal uit Parijs, maar ook in Londen kun je jezelf vetmesten met de lekkerste taartjes en macarons. Je vindt Ladurée in Covent Garden, waar ze ook een dakterras hebben uitkijkend over het plein bij Covent Garden. Je betaalt overigens in Londen minder bij Ladurée dan in Parijs. Bijzonder.

1 Clare Market, Covent Garden, London WC2E 8RA

Arosfa Hotel

Ben je op zoek naar een goed en centraal gelegen hotel in Londen, kijk dan zeker even naar het Arosfa Hotel in Gower Street. In nog geen tien minuten lopen sta je naast de Primark in Oxford Street, over centraal gelegen gesproken… Daarnaast is het er voor Londense begrippen goedkoop, schoon en ruim. De Wifi werkte vlekkeloos (maak ik niet vaak mee) en ik heb nog nooit zulke aardige mensen ontmoet. Het hotel heeft een beetje een Bed & Breakfast feeling en wordt gerund door een Britse man en Nederlandse vrouw. Het ontbijt was overigens ook goed verzorgd (heel belangrijk) naast een continentaal ontbijt, kon je er ook gebruik maken van een volledig Engels ontbijt. Dat werd a la minute voor je bereid.

83 Gower Street  London WC1E 6HJ

Saatchi Gallery

Toen ik in Londen was hing de expositie van Karl Lagerfeld en Carine Roitfeld “The Little Black Jacket” in het Saatchi. Die expositie hangt er inmiddels niet meer, maar ook zonder die expositie is het Saatchi de moeite waard. Het is een museum voor moderne kunst en heeft veel wisselende collecties. Mooiste van het verhaal? Toegang tot het Saatchi is gratis.

Duke Of York Square  Chelsea, London SW3 4SQ

Hyde Park

Als je in Londen bent moet je één van de parken bezoeken. Zeker in de herfst zijn ze prachtig. Zo groot en rustgevend met de prachtige oranje gekleurde bladeren.

London W2 2UH

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

36 Reacties

 1. november 4, 2012 / 17:14

  Ahh handig artikeltje! Ik ga over twee weekjes naar Londen en ben serieus een half uur geleden begonnen met zoeken waar ik allemaal so-wie-so heen moet :’) Echt perfecte timing!

 2. Ilse
  november 4, 2012 / 17:16

  Wauw, ik wil zeker nog een keer naar Londen toe. :)

 3. november 4, 2012 / 17:18

  Ah, nooo. Ik. Wil. Back. Naar. Londen. Serieus, die stad is één en al liefde en gezelligheid! Liever wil ik daar nog wonen, haha. Laat mij maar langs de Marc Jacobs store gaan, die lijkt me geweldig en heel erg tof! Dan koop ik wel zo’n notietieboekje en kleurpotloden, die vind ik echt supertof!

 4. november 4, 2012 / 17:29

  Wat een leuke foto’s! Zo te zien heb je heerlijk gegeten daar (aan de verleidelijke eetfoto te zien). Ik ben jammer genoeg nog nooit in Londen geweest, ooit… hoop ik!

 5. november 4, 2012 / 17:37

  londen lijkt me geweldig!

 6. Iris
  november 4, 2012 / 17:45

  Ik ben in mei naar Londen geweest. Vond het ook echt prachtig! Wij hadden 4 dagen 30 graden dus dat was een gelukje. Ben helaas niet naar Laduree en Liberty geweest :( maar des te meer rede om terug te gaan!

 7. november 4, 2012 / 17:47

  Leuk artikel! Volgende x in Londen ga ik naar Liberty denk ik ;-)

 8. november 4, 2012 / 17:55

  Handig! Als het goed is ga ik met Kerst naar London, dus dit artikeltje komt zeker goed van pas!
  Mooie foto’s ook trouwens. X

 9. Claudia
  november 4, 2012 / 18:47

  Oorspronkelijk is ‘biels’ al meervoud. Het was één biel en twee biels. Maar dat is verbasterd tot bielzen.
  Het lijkt me wel een leuke winkel!

 10. november 4, 2012 / 18:54

  Wat een leuke tips! En mooie foto’s, ik wil ook weer naar Londen!

 11. november 4, 2012 / 19:12

  Ik.Wil.Ook.Naar.London. En nu alleen maar meer!

 12. november 4, 2012 / 19:16

  Wat een fantastische stad. Die Nike store ga ik zeker bezoeken de volgende keer, wat een prachtig pand! En Liberty ga ik deze keer ook niet overslaan :-)

 13. november 4, 2012 / 19:35

  Nog nooit in Londen geweest maar het staat op de lijst! :)

 14. november 4, 2012 / 19:39

  Oeh London <3 Ik hoop in januari weer te gaan, wat een heerlijke stad!

 15. november 4, 2012 / 20:01

  Leuk!! Ik vond Londen nooit echt zo leuke stad, maar als ik de laatste dagen jouw posts lees is mijn mening toch een beetje veranderd..
  Super leuke foto’s Annemerel!
  Misschien toch even gaan rondkijken voor een budgettripje naar Londen..

  X Charlot

 16. Karlijn
  november 4, 2012 / 20:47

  Leuk! ga in januari voor 5 maanden stage lopen in Londen, krijg er door jou artikelen zo veel zin in!!:)

 17. november 4, 2012 / 21:04

  Wat super dat je deze hotspots zo bij elkaar heb vernoemd.
  Eerlijk gezegd ben ik nog nooit in London geweest maar naar de vele verhalen die ik van iedereen om mij heen hoor en dan ook nog eens deze hotspots zie denk ik dat daar binnenkort zeker verandering in komt!

 18. november 4, 2012 / 21:57

  Londen staat opeens heeeeel hoog op mijn wishlist!

 19. november 4, 2012 / 22:05

  London is my greatest love,
  Over 6 weekjes vertrek ik weer voor de derde keer naar Londen dit jaar!

  Er zit trouwens al sinds Juli een Victoria Secret winkel in het Westfield Centre in Londen he.. :-)

 20. november 4, 2012 / 22:13

  Wat een goede tips! Ik ga eens kijken of er een tripje Londen voor mij in zit! :)

 21. november 4, 2012 / 22:42

  Leuk!
  De harvey nicolas foodmarket lijkt me wel wat!

 22. november 4, 2012 / 22:43

  Nog 1,5 maand en dan stap ik weer in het vliegtuig naar Londen! Ooit ga ik daar wonen, mark my words.. ;)

 23. november 5, 2012 / 04:06

  Leuk! Volgende keer moet je inderdaad echt naar Borough Market, echt een walhalla met eten. Van taartjes en koekjes tot mooie en lekkere stukken vlees. Je hotel houd ik in m’n achterhoofd. Klinkt erg goed!

 24. november 5, 2012 / 09:13

  Super handig! Ik ga net voor de kerst voor de eerste keer naar Londen! Lijkt me nu al een heerlijke stad

 25. november 5, 2012 / 10:40

  oooh balen!! het hotel heeft helemaal geen beschikbare kamers meer! :(

 26. november 5, 2012 / 11:36

  Fijne adresjes!!

 27. november 5, 2012 / 12:59

  Super leuk overzicht. Fijne adressen. Ga het snel allemaal noteren.

 28. november 5, 2012 / 14:07

  Oehh leuke foto’s en handige tips!

  Liefs, Mariette

 29. anouk
  november 5, 2012 / 17:25

  erg leuke tips!
  ga binnenkort naar Londen en ga zeker even naar Liberty Londen!

 30. Angela
  november 5, 2012 / 17:56

  Ah super leuk!
  Als ik naar Londen ga, neem ik je tips zeker mee!

  Gaaf! :D

 31. Hanna
  november 5, 2012 / 19:30

  Aaah nicee, heel handig dit, want ik ga over 3 weken naar Londen:):) En ik heb nu al zo veel gelezen over Laudurée op jouw blog, dat ik daar zelf ook wel heel graag een keer heen wil! En als je zegt dat de taartjes goedkoper zijn, hoe goedkoop (of duur) zijn ze dan ongeveer? Mijn budget is namelijk niet zo heeel hoog! xoxo

 32. Rana
  november 5, 2012 / 19:32

  Ik wil er terug heen!

 33. Anneloes
  november 6, 2012 / 13:21

  Wat doe je mij aan.. Ik wil weer terug naar Londen! Superleuke tips, thanks!