>HOLIDAY: Berlin in pictures

>

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Berlijn, waar moet ik beginnen? 
M’n verbazing over de hoeveelheid historische gebouwen die er stonden alsof er nooit iets gebeurd was. Die verschrikkelijke muur die werkelijk kriskras door de stad gelopen moet hebben, hoe kan zo iets onmenselijks in godsnaam pas 21,5 jaar geleden ten einde zijn gekomen? Het feit dat een kerk zo ‘modern’ in de steigers gezet kan worden dat het meer weg heeft van een hypermodern gebouw dan van een oude kerk in de steigers (waar we dus minstens een half uur naar op zoek zijn geweest terwijl we er al die tijd om heen hebben gelopen!)
Het verschrikkelijk goede openbaar vervoer, een tram, een bus, een metro, een sneltram.. en dan te bedenken dat Berlijn ook eigenlijk makkelijk te voet gedaan kan worden (wat wij voor het grootste gedeelte gedaan hebben!).
Berlijn is wat mij betreft niet de meest fantastische shopstad, ik kwam dan ook met slechts één tasje met een top van COS thuis en oh ja ik heb ook nog een paar uur met een prachtig wit tasje met daarop de prachtige woorden Yves Saint Laurent ‘Rive Gauche’ gelopen.. maar die moest ik aan het eind van de avond weer afgeven en zie ik over vijf dagen, op mijn verjaardag pas weer terug! Benieuwd? Ik moet net doen alsof ik niet weet wat er in zit dus ik kan jullie helaas niks vertellen..
Mijn intentie is om één dezer dagen naast dit visuele en beknopte verslag ook nog een fijn écht verslag te schrijven. Maar op dit moment heb ik helaas de tijd niet echt in m’n eigen hand en moet ik rennen om op tijd op m’n werk te komen!
Liefs,
Delen:

9 Reacties

 1. Benthe
  mei 7, 2011 / 14:58

  >Dit is anders ook al erg leuk, klinkt als een prachtige stad!

 2. Rinus
  mei 7, 2011 / 15:50

  >Zou er graag eens de marathon willen rennen en 1 van de mooiste van europa.Met natuurlijk een lang weekend om aldaar te kijken.

  Leuk dat het zo leuk was en benieuwd naar je verhaal over deze stad.

 3. Joyce
  mei 7, 2011 / 16:34

  >Berlijn is bijzonder en vertelt echt een verhaal! Leuk om jouw foto's te zien!

 4. Phine
  mei 7, 2011 / 18:59

  >Mooie fotoserie!! Ik hoor zo veel leuke verhalen over Berlijn… dus ik denkt dat het tijd wordt om te gaan! Hup, in de auto en gaan..

 5. Carina
  mei 7, 2011 / 19:05

  >Echt super mooie foto's!

  Berlijn schijnt heel leuk te zijn, van wat ik heb gehoord!

 6. Claire
  mei 7, 2011 / 20:37

  >Leuk om de stad waar ik zo van houd ik zulke mooie foto's te zien :)

  En klopt het dat ik daar een heerlijke salade van Vapiano zie?! Vapiano is een geniale Berlijnse uitvinding..

 7. Netteke
  mei 7, 2011 / 20:45

  >Grappig om bij mijn eigen thuiskomst uit Duitsland opeens dit bericht op je blog te vinden; jullie kwamen precies aan in Berlijn de dag dat wij na 4 dagen vertrokken, toevallig! :)
  Echt een fantastische stad, wij vonden 4 dagen te kort! En inderdaad, ook ik kon telkens niet bevatten dat er zo recent zo'n bizarre geschiedenis daar nog werkelijkheid was…
  Benieuwd naar je uitgebreide verslag, de foto's zijn in ieder geval heerlijk herkenbaar!

 8. Evelien
  mei 8, 2011 / 08:54

  >gave stad is het ja, veel te lang geleden dat ik er ben geweest!

 9. Suzanne
  mei 12, 2011 / 06:51

  >Wat een gave dingen maak je allemaal mee. Ik vond Berlijn zelf ook heel indrukwekkend. Wij hebben toendertijd een persoonlijke gids genomen die ons zoveel wist te vertellen. Zo blijkt dat een behoorlijk aantal gebouwen die heel oud lijken, na de oorlog compleet zo zijn herbouwd, en dus niet origineel stammen uit de tijd voor de oorlog. Echt super interessant. Ik vond het feit dat overal waar je liep, je ineens weer die gouden stenen zag waar dus de muur had gelopen echt zo frappant. Ik kon het me gewoon niet inbeelden. Ik was er zelf in februari, heel donker en dus ook vrij depri op dat moment, maar desalniettemin heel indrukwekkend.