>21Days: SIXTEEN & SEVENTEEN

>

Terug naar m’n strenge dieet ging makkelijker dan ik eigenlijk verwacht had. Ik dacht die laatste zes dagen, hoe ga ik die in godsnaam volhouden? Maar het ging eigenlijk heel erg natuurlijk. Ik eet de afgelopen dagen zelfs ‘rauwer’ dan dat ik voor Berlijn deed.. enige puntje van kritiek op mezelf? Ik eet iedere dag precies hetzelfde! Maar de tijd en de energie ontbreekt om wat nieuws te bedenken en als ik eventjes eerlijk ben, ik vind het heerlijk wat ik nu eet en ik zie eigenlijk niet in waarom ik persé iets anders zou moeten eten op dit moment.

Hoe m’n eetlijstjes er dan nu uit zien?
9.00u Water met citroen
9.30u Smoothie met spinazie, aardbei, amandelmelk & basilicum
12.30u Soja yoghurt met boekweit granola, aardbeien, frambozen en agave
15.00u Glutenvrije crackers uit Duitsland
17.00u Ernstig grote salade met o.a. peultjes, taugé, champignons, hennepzaad, tomaat, spinazie en rode ui.
20.00u Amandelen, hazelnoten en pecannoten (lottts of them!)
22.00u Banaan / Verse Jus d’orange
24.00u Appel

En wat die detox nu eigenlijk met mijn lichaam doet?
Ik heb vrijwel geen last meer van hoofdpijn en als ik hoofdpijn voel opkomen dan weet ik waardoor het komt, stress. Wat ik nu doe als ik dat voel? Glaasje citroenwater en een paar rek en strek oefeningen voor m’n nek en schouders, waar de hoofdpijn vandaan komt (spanning/stress)

Aan m’n huid zie ik eigenlijk weinig verschil dat is best jammer. Jullie zien het waarschijnlijk niet en dat komt doordat ik heel goed weet hoe ik m’n huid zo voordeligst mogelijk op een foto krijg. Ik heb vooral last van kleine bultjes die soms zelfs ook jeuken. Geen echte acné dus, meer irritatie. Heel erg gek.

Dat zal vast wel iets te maken heb met het feit dat ik zo min mogelijk allergie pilletjes slik en als ik heel eerlijk ben, ben ik voor veel dingen die ik nu eet licht allergisch. Als ik noten eet krijg ik kriebel in m’n mond en keel, en als ik een appel eet of een tomaat heb ik precies hetzelfde! Zo jammer. Is het dan wel slim om die producten gewoon te blijven eten vraag je je af? Ja diezelfde vraag stel ik mezelf ook..

Hoe het met m’n energie gaat? Op het moment dat ik dit schrijf ben ik echt alles behalve levend. Ik kan zelfs geen energie vinden om een rondje hard te lopen. Maar dat heeft niks te maken met m’n eetpatroon, meer met het feit dat ik de afgelopen dagen heel erg hard gewerkt heb en in twee nachten misschien net tien uur slaap heb gehaald. En dat terwijl ik eigenlijk gewoon acht uur nodig heb!

Hoe het met m’n buik gaat? Prima! Ik heb nergens meer last van, hoewel ik in Berlijn op de laatste dag wel weer last had van een klein opgezwollen buikje.. het probleem is dus lactose of gluten, want die ‘verbode voedingsmiddelen’ heb ik in kleine hoeveelheden wel gegeten. Nu nog uitvinden wat het is! Ik neig toch meer naar lactose, omdat ik als kind ook altijd een koemelkallergie gehad heb!

Conclusie? Ik voel me beter, maar het is geen absoluut geschenk uit de hemel deze cleanse. En ja dat zal vast ook wel komen doordat ik niet alles gedaan heb wat ze voorschrijven. Zo moet ik iedere dag mediteren (maar ik vind dat dat ook tijdens het hardlopen kan), je moet jezelf droog borstelen om je dode cellen te verwijderen (dagelijks!), je moet een paar klysma’s doen.. Goed, dat is iets voor de toekomst.. Iemand trouwens wel eens een klysma gehad? Ik vind het zo’n ranzig idee terwijl het volgens mij eigenlijk vrij weinig voorstelt.. Ik wil ervaringen!

Liefs,

Delen:

83 Reacties

 1. Jennifer
  mei 8, 2011 / 14:18

  >Ik vind een klysma dan wel een beetje ver gaan, eerlijk gezegd.

  Cleanse is denk ik niets voor mij, ik eet het liefst de hele dag door, maar ik kom niet aan. Ik was wel aan het schommelen met m'n gewicht, maar sinds ik gezonder ben gaan eten doordat ik ook heftige buikpijnen had, voel ik me wel beter en zit ik ook lekkerder in m'n vel.

  Eten heeft echt wel invloed op je en daardoor denk ik dat je het best kan eten wat je lekker vindt en dat wat minder goed voor je is in kleinere hoeveelheden.

  Ik vind het wel heel netjes dat je het gewoon doorzet.

 2. Marthe
  mei 8, 2011 / 15:21

  >Ik zou even langs de huisarts gaan en je laten testen op allergieën, coeliakie en lactose-intolerantie, dan weet je het tenminste zeker en kun je er iets aan blijven doen, zodat je veel minder vaak buikpijn hebt :)
  Wel fijn dat je je beter voelt!

 3. Ariska
  mei 8, 2011 / 15:33

  >Fijn dat je je nu beter voelt! Ik wil het ook wel eens proberen zo'n cleanse, gewoon om te zien wat voor effect het heeft op mij. Eerlijk gezegd had ik in het begin toen ik erover las het idee, omg dat vind ik te moeilijk, mag ik dan helemaal niets meer eten? Maar eigenlijk zien al die receptjes en foto's op je site er zo lekker uit, dat ik het alleen daarom al wel wil proberen!

 4. Elisa
  mei 8, 2011 / 19:25

  >Wat super fijn dat je je beter voeld, en koemelkallergie, heel herkenbaar. Dit had ik ook hierdoor merk je dat de zuivel producten altijd lastig blijven.

  Ik vind het super dat je zo dieet kan volgen, en het brengt je toch wel wat goeds.

 5. Anonymous
  mei 8, 2011 / 19:44

  >Ik zou inderdaad wel oppassen met steeds hetzelfde eten, ik ben op deze manier allergisch voor ananas (ja echt) geworden, at het steeds en vond het zo lekker tot ik er een keer bijna door stikte. Nu kan ik het wel weer eten maar het heeft toen bijna een jaar geduurd voor dat weer zonder problemen ging. Eerst met babyhapjes nu weer "gewoon".

  Klysma's vind ik eng, en geloof ook niet dat dat perse gezond is. Ik zou me wel laten testen voor allergieën, dan weet je het zeker.

  Heel gaaf dat je het probeert en dat wij kunnen meelezen.

 6. Anne-Sophie
  mei 8, 2011 / 23:02

  >Ik krijg ook kriebel in mijn mond en keel van noten. En ik heb het ook bij sinaasappels en kiwi's. Maar dat is geen allergie hoor. Daar reageert je huid in je mond en keel alleen maar op. Gewoon negeren en lekker dooreten. Ik heb het laten testen en het kan geen kwaad.

  Klysma's zijn helemaal niet zo gezond!! Tuurlijk is het voor even wel goed om je darmen goed schoon te krijgen. Maar een dag later is het weer precies zoals daarvoor. Bovendien krijg je luie darmen van klysma's omdat je darmen zichzelf niet meer leeg hoeven te maken. (Luie darmen krijg je uiteraard niet na één klysma, maar in 21 dagen een paar klysma's lijkt mij niet supergezond…) En met jouw buikproblemen lijkt het me daarom niet heel handig…

  Groetjes,
  Anne-Sophie

  • augustus 6, 2011 / 19:33

   That is very fascinating, You are an excessively professional blogger. I have joined your feed and look ahead to in the hunt for more of your wonderful post. Also, I have shared your site in my social networks!

  • augustus 10, 2011 / 01:28

   Great stuff from you, man. Ive read your stuff before and youre just too awesome. I love what youve got here, love what youre saying and the way you say it. You make it entertaining and you still manage to keep it smart. I cant wait to read more from you. This is really a great blog.

  • augustus 10, 2011 / 07:34

   You can definitely see your enthusiasm within the work you write. The world hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. Always go after your heart. “Every man serves a useful purpose A miser, for example, makes a wonderful ancestor.” by Laurence J. Peter.

  • augustus 10, 2011 / 17:04

   I think you have noted some very interesting points , thanks for the post.

  • augustus 10, 2011 / 17:18

   I do trust all of the concepts you’ve offered to your post. They’re really convincing and can definitely work. Still, the posts are too short for novices. May you please extend them a little from subsequent time? Thanks for the post.

  • augustus 10, 2011 / 19:29

   I enjoy your writing style really loving this site. “In Washington, it’s dog eat dog. In academia, it’s exactly the opposite.” by Robert Reich.

  • augustus 11, 2011 / 00:50

   This is a fantastic post buddy. Thanks But I’m experiencing problem with the RSS feed. Don’t know why Unable to subscribe. So anybody else experiencing similar rss feed issue? Anyone who can assist please respond. TQ

  • augustus 11, 2011 / 01:02

   You have brought up a very wonderful points , thankyou for the post.

  • augustus 11, 2011 / 01:30

   You are my breathing in, I have few blogs and rarely run out from to post .

  • augustus 11, 2011 / 01:34

   Thnx so much for this! I haven’t been this moved by a post for quite some time! You’ve got it, whatever that means in blogging. Well, You’re definitely somebody that has something to say that people need to hear. Keep up the great work. Keep on inspiring the people!

  • augustus 11, 2011 / 01:53

   Perfectly composed subject material, thank you for information. “In the fight between you and the world, back the world.” by Frank Zappa.

  • augustus 11, 2011 / 01:55

   I’m impressed, I must say. Really rarely do I see a blog that is both informative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your idea is important; the issue is something that not a lot of people are talking intelligently about. I am very happy that I stumbled across this in my search for something relating to it.

  • augustus 11, 2011 / 02:00

   Some genuinely prime posts on this website , saved to favorites .

  • augustus 11, 2011 / 02:03

   I like this web blog so much, saved to my bookmarks. “To hold a pen is to be at war.” by Francois Marie Arouet Voltaire.

  • augustus 11, 2011 / 02:06

   You’re not the common blog writer, man. You surely have something powerful to add to the World Wide Web. Such a good blog. I’ll revisit again for more.

  • augustus 11, 2011 / 02:11

   Very interesting points you have mentioned , regards for putting up. “The biggest fool may come out with a bit of sense when you least expect it.” by Eden Phillpotts.

  • augustus 11, 2011 / 02:15

   Simply wanna input that you have a very decent site, I the design it really stands out.

  • augustus 11, 2011 / 02:15

   Absolutely composed subject matter, Really enjoyed studying.

  • augustus 11, 2011 / 02:16

   Very interesting information!Perfect just what I was looking for!

  • augustus 11, 2011 / 02:21

   I dugg some of you post as I cerebrated they were extremely helpful extremely helpful

  • augustus 11, 2011 / 02:27

   I got what you mean , regards for posting .Woh I am pleased to find this website through google. “Money is the most egalitarian force in society. It confers power on whoever holds it.” by Roger Starr.

  • augustus 11, 2011 / 12:06

   Some genuinely good information, Glad I noticed this. “If a child can’t learn the way we teach, maybe we should teach the way they learn.” by Ignacio Estrada.

  • augustus 12, 2011 / 02:15

   I impressed, I must say. Actually rarely do I encounter a weblog that each educative and entertaining, and let me inform you, you may have hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the difficulty is one thing that not sufficient persons are speaking intelligently about. I’m very pleased that I stumbled across this in my seek for something regarding this.

  • augustus 12, 2011 / 03:32

   Out of sight Material, granting I would have to say that given the flock of views this has received it should be worth thinking about trying to revise the spelling and the english! Produced a deeply good read though, dynamite stuff.

  • augustus 12, 2011 / 04:56

   Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to seek out any individual with some original ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that is wanted on the web, somebody with a little originality. useful job for bringing something new to the internet!

  • augustus 12, 2011 / 08:57

   Great – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

  • augustus 12, 2011 / 11:39

   First-class Material, granting I would have to declare that given the throng of views this has had it should be desirability thinking about trying to touch up the spelling and the english! Produced a really good read though, excellent stuff.

  • augustus 12, 2011 / 13:20

   My spouse and i got ecstatic that Edward could deal with his survey via the ideas he acquired when using the web site. It’s not at all simplistic to just choose to be giving freely guides some other people may have been making money from. So we take into account we now have you to be grateful to because of that. Those explanations you have made, the easy site navigation, the relationships your site make it easier to promote – it is mostly unbelievable, and it’s really facilitating our son in addition to the family reckon that this subject is excellent, and that is exceptionally pressing. Thank you for all the pieces!

  • augustus 12, 2011 / 18:52

   Dynamite Substance, still I would have to say that given the number of views this has received it may be worth thinking about trying to revise the spelling and the english! Made a really good read though, excellent matter.

  • augustus 12, 2011 / 20:04

   Very wonderful info can be found on web blog . “I can think of nothing less pleasurable than a life devoted to pleasure.” by John D. Rockefeller.

  • augustus 12, 2011 / 21:14

   Hello there, just was alert to your website thru Google, and located that it’s really informative. I’m going to be careful for brussels. I will be grateful for those who proceed this in future. Lots of people will be benefited from your post. Thanks!

  • augustus 13, 2011 / 03:26

   Fantastic Material, although I would have to declare that given the flock of views this has had it should be worth thinking about trying to touch up the spelling and the english! Made a positively good read though, crack matter.

  • augustus 13, 2011 / 04:17

   After I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any approach you’ll be able to remove me from that service? Thanks!

  • augustus 13, 2011 / 06:41

   I was very happy to search out this web-site.I needed to thanks to your time for this wonderful read!! I definitely having fun with every little little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

  • augustus 13, 2011 / 18:43

   Some truly choice articles on this web site , saved to my bookmarks .

  • augustus 14, 2011 / 03:16

   Exceptional Stuff, even though I would have to declare that given the flock of views this has had it will be desirability meditating about trying to improve the spelling and the english! Made a pretty good read though, excellent stuff.

  • augustus 14, 2011 / 04:15

   After examine a few of the weblog posts in your web site now, and I actually like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and will be checking back soon. Pls check out my site as well and let me know what you think.

  • augustus 14, 2011 / 07:55

   It’s best to take part in a contest for probably the greatest blogs on the web. I will suggest this web site!

  • augustus 14, 2011 / 15:10

   Great post, I think website owners should learn a lot from this weblog its really user pleasant. So much good info on here :D.

 7. Carina
  mei 9, 2011 / 05:14

  >Kriebel kan wel een begin van allergie zijn! Maar dan moet je gewoon minderen;)

  Ik ben zelf heel allergisch voor sinasappels geworden omdat ik die best vaak at en dat gekriebel negeerde! Dus je moet er wel even mee uitkijken of je op allergieën laten testen.

 8. Manon
  mei 9, 2011 / 07:57

  >Wat knap dat het nog steeds zo goed gaat met je dieet. Het lijkt me alleen geen gezond dieet om op lange termijn te blijven doen.

 9. Lies
  mei 9, 2011 / 09:06

  >Ik heb klysma's gehad(2 tegelijk). Je moet op je li. zij liggen en ze inbrengen. Het liefst door iemand anders, want die kan de tube veel beter leegknijpen. Zelf kreeg ik de tube niet helemaal leeg, terwijl een ander ziet hoe die ingebracht moet worden en meer kracht kan zetten. Ik vond dat fijner en het ging dan ook makkelijker.

  Vloeistof zo lang mogelijk vast houden, ondanks buikkrampen (5-10 min). Dan naar de WC. Eerst komt een complete lading water, en dan de rest…

  Het resultaat bij mij was heel goed, kreeg ontzettend veel ontlasting het komende uur. Had wel de halve dag buikpijn. Maar er komt heel veel oude ontlasting mee. De volgende dag had ik geen ontlasting, maar vanaf die dag er op had ik iedere dag super goede ontlasting wat ik nog nooit gehad had.

  Mijn buikklachten/opgezwollen buik waren door de klysma's verdwenen.

  En een test voor allergieen is bij de huisarts aan te vragen

  • augustus 6, 2011 / 18:46

   Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch! “England and America are two countries separated by the same language.” by George Bernard Shaw.

  • augustus 10, 2011 / 01:25

   This is my first time i visit here. I found so many entertaining stuff in your blog, especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! Keep up the good work.

  • augustus 10, 2011 / 07:04

   Great post, I conceive website owners should acquire a lot from this weblog its rattling user genial. So much good information on here :D.

  • augustus 10, 2011 / 16:21

   I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I’ll add you back to my daily bloglist. You deserve it friend :)

  • augustus 11, 2011 / 02:23

   I got what you intend, regards for posting .Woh I am pleased to find this website through google. “Money is the most egalitarian force in society. It confers power on whoever holds it.” by Roger Starr.

  • augustus 11, 2011 / 04:59

   I was reading through some of your blog posts on this site and I think this web site is real informative ! Continue putting up.

  • augustus 11, 2011 / 09:24

   I must examine with you here. Which isn’t one thing I usually do! I enjoy reading a post that may make folks think. Also, thanks for permitting me to comment!

  • augustus 11, 2011 / 10:05

   I conceive this site holds some rattling good information for everyone. “The human spirit needs to accomplish, to achieve, to triumph to be happy.” by Ben Stein.

  • augustus 11, 2011 / 12:44

   Excellent web site. Lots of helpful information here. I am sending it to several buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thank you in your sweat!

  • augustus 11, 2011 / 19:06

   I see something genuinely interesting about your web site so I saved to bookmarks .

  • augustus 11, 2011 / 19:10

   You’re not the common blog writer, man. You certainly have something powerful to add to the net. Such a wonderful blog. I’ll be back for more.

  • augustus 11, 2011 / 19:49

   I believe you have mentioned some very interesting details , regards for the post.

  • augustus 11, 2011 / 20:05

   I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the superb works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site :).

  • augustus 11, 2011 / 20:06

   I truly appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again!

  • augustus 11, 2011 / 20:14

   I was studying some of your posts on this site and I believe this web site is rattling instructive! Retain posting .

  • augustus 11, 2011 / 20:18

   Very interesting info !Perfect just what I was looking for! “Outside of a dog, a book is man’s best friend. Inside of a dog it’s too dark to read.” by Groucho Marx.

  • augustus 11, 2011 / 20:24

   An astonishing post, I just given this onto a student who was doing a little analysis on that. And he in fact bought me lunch because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thank you for the treat! But yeah Thnkx for taking the time to talk about this, I feel strongly about it and enjoy reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more info? It is extremely helpful for me. Two thumb up for this article!

  • augustus 11, 2011 / 20:33

   I have read some just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you place to make any such magnificent informative web site.

  • augustus 11, 2011 / 20:45

   I visited a lot of website but I think this one holds something extra in it. “Eighty percent of success is showing up.” by Woody Allen.

  • augustus 11, 2011 / 20:45

   It’s truly a great and helpful piece of info. I’m glad that you simply shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

  • augustus 11, 2011 / 20:50

   I like this web blog very much, Its a very nice office to read and find info . “I’d better get off the phone now, I’ve already told you more than I heard myself.” by Loretta Lockhorn.

  • augustus 11, 2011 / 20:50

   I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site :).

  • augustus 11, 2011 / 20:55

   I visited a lot of website but I think this one has something special in it. “Every man has two countries his own and France.” by Thomas Jefferson.

  • augustus 12, 2011 / 06:59

   Keep up the superb work, I read few articles on this web site and I conceive that your site is very interesting and holds bands of good information.

  • augustus 12, 2011 / 11:31

   I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this information for my mission.

  • augustus 12, 2011 / 14:02

   You are my breathing in, I have few web logs and occasionally run out from brand :). “Truth springs from argument amongst friends.” by David Hume.

  • augustus 12, 2011 / 17:51

   Very interesting info !Perfect just what I was looking for! “All the really good ideas I ever had came to me while I was milking a cow.” by Grant Wood.

  • augustus 12, 2011 / 21:16

   Wow, a brilliant post man. Thnkx However I am experiencing problem with ur rss . Don’t know why Fail to subscribe to it. Does anyone having similar RSS feed issue? Anyone who can help please reply. Thanks!

  • augustus 13, 2011 / 00:42

   Keep up the superb work, I read few posts on this web site and I conceive that your web site is really interesting and has got sets of fantastic information.

  • augustus 13, 2011 / 06:10

   Thank you, I have just been searching for information about this subject for a while and yours is the greatest I’ve discovered so far. However, what in regards to the conclusion? Are you sure in regards to the source?

  • augustus 13, 2011 / 06:40

   I think this site contains some rattling wonderful information for everyone :D. “This is an age in which one cannot find common sense without a search warrant.” by George Will.

  • augustus 13, 2011 / 23:30

   After research a couple of of the blog posts in your website now, and I really like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website record and might be checking back soon. Pls try my site as well and let me know what you think.

  • augustus 14, 2011 / 08:18

   you’re truly a good webmaster. The website loading velocity is incredible. It sort of feels that you’re doing any unique trick. Also, The contents are masterwork. you have done a magnificent job in this subject!

  • augustus 14, 2011 / 17:56

   hi!,I love your writing very a lot! proportion we communicate extra approximately your article on AOL? I require a specialist on this space to solve my problem. May be that is you! Looking forward to look you.