Hello summer!

Het is zomer. Hoe vaak heb ik afgelopen winter gesmeekt om de zomer? Ik heb het niet geteld, maar het was heel vaak. En nu is het zover. Eindelijk. Het is helaas nog niet van dat mooie stabiele zomerweer zoals we afgelopen jaar hadden, maar goed, de zomer is nog niet voorbij en ik heb er alle vertrouwen in dat dat deze zomer nog wel goed zal komen. Toch? Wat ik op de planning heb staan de komende drie maanden?

Zomervakantie

Tuur is vanaf 20 juli vijfenhalve week vrij. Dat is dus tot en met 27 augustus. Waarschijnlijk gaan we een groot gedeelte van die periode met de camper op pad. Een perfect uitgestippeld plan hebben we nog niet, het plan is nu om gewoon de zon te volgen. Dat is het fijne van een camper, je kunt gaan en staan waar je wil. Bestemmingen die we op onze lijst hebben staan: Sankt Moritz (super mooie omgeving en hele fijne plek om hard te lopen, in Zwitserland kun je niet gebruiken maken van je databundel als je T-Mobile hebt, dus dit zou een heerlijke internetloze periode worden), San Remo (Op de grens tussen Italië en Frankrijk, dicht bij Monaco en Nice) en Font Romeu (Pyreneeën, waar ik vorig jaar mijn hoogtestage heb gedaan en waar ik echt super genoten heb van de frisse berglucht en omgeving).

Hardloopwedstrijden

Ik begin het zomerseizoen goed met een 10 kilometer wedstrijd vanavond. De 10 kilometer in Kwintsheul waar ik vorig jaar zo verrassend goed liep. Even leek het er op dat ik de wedstrijd aan me voorbij moest laten gaan, maar de fysio heeft me verzekerd dat dit absoluut niet nodig is, maar dat ik me geen illusies moet maken over een wereldtijd. Goed om te weten. Verder staat er op 6 juli nog een 12 kilometer in Schipluiden op het programma (vorig jaar liep ik daar mijn eerste en enige 5 kilometer wedstrijd). De rest van de zomer ben ik niet van plan om wedstrijden te lopen, herstellen is het codewoord.

Trainen

De fysio nam afgelopen week een aantal keer het woord ‘overtraindheid’ in zijn mond en ook al ben ik het daar absoluut niet mee eens en voel ik me op wat vage klachten na verder fysiek wel in orde, denk ik wel dat het een goed idee is om wat minder intensief te trainen. Lekker regelmatige duurlopen en verder vooral rust. Ik hoop dat ik dat in augustus helemaal fris en fruitig kan beginnen aan mijn marathontraining. Welke marathon dat precies gaat worden, daar ben ik nog niet helemaal uit. Ik twijfelde eerst tussen Amsterdam en Frankfurt in oktober, maar denk nu zelfs al een stukje verder weg (november/december), omdat ik niet wil beginnen met marathontraining voordat ik van alle pijntjes verlost ben. Ik wil niet al een stap achter staan als ik nog moet beginnen met trainen.

Lezen

Het is lang geleden dat ik echt de tijd heb genomen om in een paar lekkere boeken te verdwalen. Daar wil ik deze zomer weer verandering in brengen. Als ik lees ben ik echt volledig ontspannen, ik heb er namelijk echt geen probleem mee om mijn telefoon twee uur lang op vliegtuigstand te zetten, heerlijk. Zo lang niet bezig zijn met mijn telefoon lukt me niet als ik bijvoorbeeld een Netflixserie aan het kijken ben.

Werk

Sinds begin mei schrijf ik freelance voor DutchCowboys drie dagen per week. Als ik op zomervakantie ben, stop ik daar tijdelijk mee. In mijn vakantie wil ik vooral geen stress hebben, dus of het lukt om dagelijks een blog online te krijgen, ik denk het niet. Maar als ik dat wel ga proberen, dan krijg ik tóch stress, omdat er altijd in mijn achterhoofd zo’n stemmetje zit van ‘je zou nu ook een blog kunnen schrijven’. Ik denk dan ook dat ik een aangepast ‘blogrooster’ ga doen deze zomer. Maar daar horen jullie tegen die tijd meer over. Het is nog een maand voordat Tuur überhaupt vakantie krijgt, dus ik heb nog wel eventjes bedenktijd hoe ik dit het beste kan aanpakken.

BBQ & Chill

Tuur en ik heb het barbecuen sinds een paar weken ‘helemaal ontdekt’. We hebben een oude Weber van mijn vader gekregen en sindsdien steken we regelmatig spontaan de barbecue aan. Dat klinkt een stuk ongezonder dan het is. We doen vaak maar een stuk (nep)vlees of vis op de barbecue en daarnaast grillen we aardappeltjes, courgette, aubergine en paddenstoelen. Super lekker. Ik heb zo’n vermoeden dat we dat komende zomer nog heel veel zullen blijven doen. Als het weer het toe laat…

Ben je ook zo blij dat het ein-de-lijk zomer is? Wat heb jij deze zomer op het programma staan?

Liefs,

Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. juni 21, 2019 / 13:11

  Ja heerlijk zomer. Al hoeft het van mij niet zo warm als vorig jaar worden. Ik heb nog niets speciaals gepland voor de zomer. Misschien last-minute ergens naartoe voor een paar dagen. Ik laat het wel lekker op me af komen en zie wel wat er gebeurd.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

 2. Stille meelezer
  juni 21, 2019 / 15:46

  Klinkt goed allemaal. Kvind zo leuk om te lezen hoe fijn je het hebt met tuur.
  Misch voor de zomer weer gastblogs?

 3. juni 21, 2019 / 18:11

  Zomer, hoera! Wij hebben net een huis gekocht dus geen plannen, al gaan we wel een paar leuke uitstapjes doen sowieso :)

 4. Ria Gerritsen
  juni 21, 2019 / 19:24

  Engadin in Zwitserland is ons favoriete vakantie gebied. Zet de camper op camping Plan Curtinac (maloja) aan de silsersee!! 18 km van st moritz. Van daaruit ren je naar sils Maria of st moritz. Geloof me; fantastisch!! Doe de groeten aan Max!
  (Nb vertel dit aan niemand!)