GUESTBLOGGER: Stage lopen in het buitenland (Wilrieke)

“Omdat ik op dit moment op vakantie ben in Italië plaats ik iedere middag een gastblog. We trappen af met de blog van Wilrieke. Ze is 21 jaar en loopt op dit moment stage in Londen. In haar blog vertelt ze waarom iedereen een stage in het buitenland zou moeten lopen.”

 photo Desktop2785_1.jpg

Toen ik aan het begin van mijn studie te horen kreeg dat er een buitenland stage aan verbonden zat (verplicht onderdeel) werd ik een beetje zenuwachtig. Naar welk land zou ik gaan, welke stad, waar kom ik terecht? Dat waren een aantal vragen die ineens naar boven kwamen. Maar het is uiteindelijk allemaal goed gekomen.

Het begint natuurlijk allemaal met het vinden van een stage. Ik heb hiervoor een bureau ingeschakeld omdat ik van meerdere mensen hoorde dat zelf zoeken heel moeilijk is. Via het bureau had ik binnen 2 weken een stage in London bemachtigd bij een Marketing en PR bureau.

Het zoeken van een stage kon afgestreept worden van mijn lijstje maar nu kwamen de volgende uitdaging, het zoeken van een kamer. Ik heb er voor gekozen om een weekend voordat mijn stage begon naar London te gaan en eerst in een hostel te verblijven. Eenmaal in London heb ik op verschillende sites een advertentie geplaatst en heb ik 2 dagen besteed aan het zien van de stad (klein deel) en kamers bezichtigen, ik heb gemerkt dat verhuurders het fijner vinden om eerst te bezichtigen voordat ze een kamer verhuren. Aan het einde van het weekend had ik een kamer gevonden en kon de stage periode van 3 maanden in London beginnen.

Doordat je vijf dagen per week werkt en het weekend vrij bent wen je heel snel aan het leven in een ander land, de weekenden heb ik besteed aan het zien van de stad en af te spreken met vrienden en studie genoten. In de drie maanden die ik in London gezeten heb, heb ik zoveel mogelijk van de stad geprobeerd te zien.

Wat heb ik geleerd van leven in het buitenland:

– Je wordt zelfstandiger, eenmaal in London aangekomen moet je voor jezelf zorgen, boodschappen halen, je budget in de gaten houden, het huishouden.
– Je gaat thuis waarderen
– Kleine dingen ga je missen en waarderen, je eigen bed, gordijnen (die had ik niet), sportschool, de Nederlandse natuur, fietsen
– Ik nam meer initiatief en werd opener als persoon, Ik heb een gesloten persoonlijkheid en ben afwachtend maar om hier iets voor elkaar te krijgen en contacten te leggen moet je toch echt zelf actie ondernemen.
– Het weerbericht is in London niet te vertrouwen, ze gaan hier altijd uit van het ergste, elke week ziet de voorspelling er droevig en somber uit maar dit valt altijd mee.
– Alleen gebruik maken van WiFi is prima te doen, mede door de vele hotspots.
– Leven met minder; veel dingen die ik thuis heb, had ik niet in London en je gaat je bedenken wat je in godsnaam met al die spullen moet je hebt ze immers de afgelopen maanden niet nodig gehad of gemist.
– Je gaat je tijd beter besteden. Ik heb een aantal zondagen (twee) gehad waarbij ik mijn bed niet uitkwam zonde natuurlijk want die dagen had je ook kunnen besteden aan het verkennen van de stad en het ontdekken van nieuwe leuke plekken.

– Genieten, Ik heb 3 maanden in een te gekke stad gewoond en heb een super leuke tijd gehad, de drie maanden zijn voorbij gevlogen.

London Tips

– Veel musea zijn gratis
– Ben je voor een aantal maanden in London en wil je naar de sportschool kijk eens op groupon.
– Parken, London is een stad met veel parken, als je de tijd hebt, probeer er een paar te bezoeken.
      – St James Park
      – Hyde Park
      – Regents Park
      – Primrose Hill (met uitzicht over heel London)
      – Hampstead Heath
– Camden Town
– Street feast (Zomermaanden, alleen in het weekend)
– Sky garden, verschillende restaurants met een uitzicht over de hele stad

De drie maanden in London zijn voorbij gevlogen, het besef dat je daadwerkelijk in een ander land in een andere stad hebt gewoond kwam pas toen ik weer in Nederland was, ik heb van elk moment genoten en een super leuke tijd gehad. Mocht je de mogelijkheid krijgen om een stage in het buitenland te doen grijp die kans!!

Liefs,
Wilrieke

 

 

Delen:

16 Reacties

 1. Ilse
  juli 4, 2016 / 18:18

  Wat een geweldige kans lijkt me dat! Het is mijn opleiding ook verplicht en ik heb daar nu al zin in, haha.

 2. Lilian
  juli 4, 2016 / 18:22

  Ik wilde altijd een stage doen in het buitenland, 10 maanden naar Australië leek mij het allerleukst.
  Alleen toen kreeg ik 1,5 jaar geleden een relatie en zou ik januari 2017 weg moeten.
  Nu ga ik toch maar niet haha :’)
  Ik ga wel na m’n studie voor een lange tijd naar het buitenland en dan met m’n vriend :p

 3. Celine
  juli 4, 2016 / 18:47

  Wat leuk!! Ik ga deze zomer zelf naar Londen: heel veel zin in! Ik twijfel nog tussen een stage in het buitenland of een uitwisseling in het buitenland..

 4. juli 4, 2016 / 19:36

  Ik kan mij voorstellen dat dit een unieke ervaring was!

 5. Maaike
  juli 4, 2016 / 19:55

  Supertof dat je dit avontuur bent aangegaan en wat fijn dat je zo’n leuke tijd hebt gehad en ook dingen hebt geleerd. Het lijkt me zo leuk om een tijdje in het buitenland te wonen! Barcelona, NY, Rome of Londen!

 6. Nanda
  juli 4, 2016 / 21:18

  Ik heb ook 2x een buitenlandse stage gedaan, waaronder ook 1x londen. En het is zo´n fijne stad! Goed dat je die keuze gemaakt hebt, je leert zoveel dingen bij en je groeit zo ontzettend door zo’n ervaring :)

 7. Mariska
  juli 4, 2016 / 21:39

  Wat gaaf zeg! Ik zou zelf ook graag een stage in het buitenland willen doen maar dan in Berlijn. :) Misschien een brutale vraag maar hoe heet het bureau die jij hebt ingeschakeld op een stage te vinden?

 8. Hjördis
  juli 5, 2016 / 01:43

  Het lijkt me heel fijn om zo’n stage te doen. Ikzelf zou graag werken in het buitenland, al is het maar een maand, maar ik zou het niet kunnen achterlaten hier.

  Annemerel, je hebt een heel goede eerste gastblogger gekozen!

 9. juli 5, 2016 / 09:00

  Wat een leuk artikel! Ik ga zelf over 1.5 jaar ook buitenlandse stage lopen en kan nu al niet wachten!

 10. Mieke
  juli 5, 2016 / 10:26

  Zo herkenbaar en leuk om te lezen! Zelf heb ik 9 jaar geleden stage gelopen in Zweden, echt de mooiste tijd van mijn leven. Ondanks dat ik al op kamers woonde leerde ik nog meer dingen zelf te regelen. Lachwekkend is nog steeds de 1e avond daar, ik kreeg de deur van mijn huis niet open, er waren nog geen andere huisgenoten en het was al best laat. Wat deed ik: mijn moeder bellen, haha. Dat hielp wel, want die gaf de tip om naar het politiebureau te gaan.
  Afgezien van het (nog) zelfstandiger worden is dat ik vrienden voor het leven heb gemaakt, nog steeds houden we regelmatig reunie’s, en dan komen er mensen van over de hele wereld. Het was zo’n mooie tijd dat ik daarna besloten heb om nogmaals in het buitenland te gaan wonen, en nu woon ik al weer bijna 3 jaar in Oslo.

 11. juli 5, 2016 / 11:17

  Wat een mooie ervaring! Dit vergeet je nooit.

 12. Floortje
  juli 5, 2016 / 11:27

  Leuk! Ik woon zelf in Londen (permanent) en vind het een heerlijke stad. Klein puntje van feedback: Ik weet dat het een gastblog betreft, maar het zou super zijn als er iets beter naar dt-foutjes gekeken kan worden! (besteedt, gewoont)

 13. Lisa
  juli 5, 2016 / 11:50

  Leuke blog, en hoe cool Londen! Ik heb zelf een jaar in Spanje gestudeerd en een half jaar in Estland stage gelopen en ik herken me enorm in wat je geleerd hebt in het buitenland. Voor iedereen die twijfelt, doe het gewoon! Je zult merken dat de tijd enorm snel gaat en het zijn ervaringen om nooit meer te vergeten!

 14. juli 5, 2016 / 13:41

  Super gave ervaring! Ik wil ook zeker een stage in het buitenland gaan doen :)

 15. juli 5, 2016 / 20:06

  Wauw, echt enorm leuk om te lezen. Studeren/stage lopen in het buitenland trekt me echt enorm en vindt het geweldig om er dit soort artikels over te lezen <3.

  Liefs, Eva

 16. juli 7, 2016 / 21:36

  Wat tof zeg! Londen is ook wel een supergave stad :D Ikzelf woon in Colombia en herken veel uit je punten. Ondanks dat ik hier mijn vriend heb, stond ik toch in één klap helemaal zelf voor dingen. Zelf mijn tijd invullen in een vreemd land, een baan vinden, cultuurverschillen en vooral een heel ander huis, andere spullen en andere woonomgeving dan dat ik had in Nederland. Een ervaring voor het leven!