GUESTBLOGGER: Boeken giftguide voor de feestdagen (Yara)

“Yara Krösschell ken je misschien wel van de boekenblog Adorable Books. Daarnaast studeert ze communicatie en werkt ze bij een online media exploitant. Voor ons schreef ze een (super uitgebreide) gift guide vol met haar favoriete boeken. Thanks Yara, hier hebben we wat aan!”

 photo Desktop3181.jpg

Toen ik bij Annemerel las dat ze op zoek was naar gastbloggers wist ik het direct: ik wilde een stukje schrijven over boeken! Aangezien Annemerel vooral in de zomer over boeken schrijft, de summer readings, dacht ik er aan om een giftguide voor de feestdagen te maken. Welke boeken moeten er op je wishlist, of welke zijn leuk om te geven? Ik heb er een aantal op een rijtje gezet, in genres onderverdeeld.

 photo YoungAdult.jpg

Young Adult
1. Ik geef je de zon van Jandy Nelson is een boek dat al even geleden is verschenen, maar zeker op deze lijst moet staan. Het prachtige verhaal raakt je vanaf het begin en door de combinatie van de prachtige cover en het verhaal moet hij wel in je boekenkast staan. Je koopt hem voor €15,-
2. Alles wat je lief is van Nicola Yoon heet in het Engels Everything, Everything en heeft wekenlang in de New York Times Top 100 gestaan en haar nieuwste boek The Sun Is Also a Star staat er nu weer in. Haar verhalen zijn emotioneel geladen en een heerlijke easy read. Het boek kost €16,99
3. Sterrenstof is het debuut van de Australische Krystal Sutherland. Binnen een maand is het boek vertaald in 21 talen én zijn de filmrechten zelfs al verkocht. Een succesvol verhaal over een jonge liefde. Sterrenstof is tijdelijk te koop voor €14,99.

 photo Roman.jpg

Roman
1. Dans met mij is het nieuwste boek van Jojo Moyes, schrijfster van het succesvolle boek Voor jou. Haar boeken gaan als warme broodjes over de toonbank en ieder verhaal weet je diep te raken. Ben je een persoon die snel huilt om boeken? Pas maar op, Jojo Moyes kan je aan het huilen maken met haar geweldige boeken. Het boek kost €19,99.
2. Wellicht heb je het boek van Jonathan Safran Foer voorbij zien komen in de Summer Reading ’16: Here I Am. In het Nederlands heet hij Hier ben ik, en dit boek wordt ontzettend positief beoordeeld. De schrijfstijl van Foer is fantastisch en het boek telt maar liefst 571 pagina’s, je bent wel even zoet met dit fijne boek. Hier ben ik kost €24,99.
3. Ken je Graeme Simsion al? Hij schreef The Rosie Project en The Rosie Effect, twee onwijs leuke boeken die het leven van een Australische autistische professor beschrijven. Simsion is terug met een nieuw boek: Het beste van Adam Sharp. Dit verhaal gaat over een 40-jarige man die een bericht ontvangt van zijn oude liefde van 20 jaar geleden. Een hartverwarmende roman dat te koop is voor €18,99.

 photo Fantasy.jpg

Fantasy
1. Hij is er dan ein-de-lijk: de vertaling van Harry Potter and the Cursed Child. Het duurde even, maar wachten wordt beloond. Iedere lezer moet eigenlijk de Harry Potter boeken hebben gelezen dus hup, begin! Het boek is te koop voor €19,90.
2. Het boek Hex is geschreven door Thomas Olde Heuvelt, die een enorm succes is in Amerika. Zijn boek werd eerder verkocht in Amerika dan in Nederland en de filmrechten zijn zelfs verkocht. Van deze auteur gaan we nog veel meer horen! Hex koop je voor €9,99.
3. De Amerikaanse Diana Gabaldon schreef het boek Outlander in 1991 en de serie werd zo populair dat er inmiddels ook een TV-serie van is verschenen. Er zijn nu 8 boeken verschenen en Gabaldon werkt aan haar 9e, dus je bent wel even zoet met deze serie. Natuurlijk werd de hype ook in Nederland opgepikt en is het heerlijke boek De reiziger te verkrijgen voor €19,99.

 photo Thriller.jpg

Thriller
1. Saskia Noort kennen we allemaal wel van de thrillers die zij heeft geschreven. Het boek Huidpijn is haar nieuwste pareltje en is Noorts gevoeligste thriller tot nu toe. Het boek blijft dagenlang in je hoofd spoken, een heerlijk boek om cadeau te geven maar ook zeker om te vragen. Je koopt het boek voor €19,99.
2. De boeken van Suzanne Vermeer worden geschreven door een onbekende auteur. Niemand weet nu echt wie Suzanne Vermeer is, maar misschien is dat ook wel de kracht van haar boeken. Haar nieuwste boek heet Lawinegevaar en speelt zich af in winterse omstandigheden. Perfect dus voor de feestdagen! Lawinegevaar kost €15,-
3. Verborgen van Karin Slaughter is het 8e deel van de Will Trent serie, maar kan ook los worden gelezen. Het boek is een echte pageturner en houdt je in zijn greep tot de allerlaatste pagina. Een echte must read voor de thrillerliefhebbers! Verborgen kost €19,95.

 photo Selfhelp boeken.jpg

Selfhelp boeken
1. Tony Crabbe is een succesvolle psycholoog die het boek Busy, Nooit meer te druk, schreef. Iedereen heeft het tegenwoordig super druk, en zijn boek blijkt een handige guide te zijn om wat meer relaxed te leven. Het boek is te koop voor €17,99.
2. Brene Brown deed onderzoek naar kwetsbaarheid en schaamte, en schreef daar het boek De moed van imperfectie over. Dit boek is een echte aanrader op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en daarnaast ook heel interessant om te lezen. De moed van imperfectie is te koop voor €17,95.
3. De Japanse opruimgoeroe Marie Kondo heeft de KonMari methode bedacht en schreef daar een boek over: Opgeruimd! Dit handige boek leert je meer over minimalistisch leven, wat hotter is dan ooit, en kost €18,95.

 photo Kookboeken.jpg

Kookboeken
1. Het boek All Day Breakfast van Denise Kortlever is een heerlijk boek boordevol ontbijtrecepten (goh!). Ontbijt is niet alleen voor de morgen, maar kan eigenlijk de hele dag. Heerlijke recepten voor wanneer je lekker lui bent, een flinke kater hebt of juist snel bent. Dit boek heeft het allemaal! All day breakfast koop je voor €20,-
2. Pauline Weuring, bekend van het blog Uit Paulines Keuken, heeft een nieuw kookboek gemaakt: Feel Good Food. Een heerlijk boek met allerlei gezonde recepten die allemaal het proberen waard zijn. Alleen al de fotografie is geweldig! Feel good food kost €19,95.
3. Mijn go-to-bakwebsite is toch wel Laura’s Bakery. Laura is nu ook offline gegaan en heeft een super handig boek geschreven: Het basisbakboek. Voor zowel de beginnende als de ervaren bakker een heerlijk boek. Het boek is te koop voor €24,95.

Liefs,
Yara

Delen:

4 Reacties

 1. november 27, 2016 / 13:01

  Ik ben niet zo’n fan van Nederlandse boeken. Al wil ik die van Tony Crabbe wil bestellen in het Engels, bovendien is het ook goedkoper :)

 2. Ilse
  november 27, 2016 / 15:53

  Deze ga ik opslaan want er staan boeken tussen die ik nog wil lezen!

 3. november 27, 2016 / 23:01

  Ik vond het boek van Tony Crabbe wel de moeite. Niet dat er zo’n wereldschokkende nieuwe dingen in staan, maar het boek houdt je wel een spiegel voor. We zijn volgens hem grotendeels zelf verantwoordelijk voor ons ‘drukke bestaan’. Echt een aanrader voor wie het in 2017 wat rustiger, maar vooral kwalitatiever wil !

 4. november 28, 2016 / 12:11

  Hmmm… Stiekem had ik meer van deze blogpost verwacht, namelijk íets meer over de boeken zelf. Nu lees ik in de beschrijvingen eigenlijk alleen maar de titel, de schrijver en de prijs, maar bijzonder weinig over de inhoud. Vind ik jammer, want dat Noort, Vermeer en Slaughter thrillers schrijven, weet ik wel, waar deze boeken over gaan (thematiek), is me nu totaal onduidelijk. Datzelfde geldt voor eigenlijk alle categorieën die je behandelt. Dit is nu heel erg “Dit is de titel, lees het”, maar waarom ik deze boeken moet lezen, vraag ik me na de blogpost nog steeds af.

  Oh en dat over HEX is niet waar: het werd niet eerder verkocht in Amerika dan in Nederland, dat geldt alleen voor de herschreven versie. Het origineel stamt uit 2013, die versie was gewoon eerst in NL te koop. Hij heeft voor Amerika het boek (met name het einde) herschreven en de setting aangepast aan Amerika. De versie met het alternatieve einde is vervolgens ook weer in NL uitgegeven.