GUESTBLOGGER: 5x doen in Parijs (Lisa)

Lisa is net als ik graag in Parijs. Toen ze me mailde met haar 5 tips om in Parijs te doen blog dacht ik… hmm, staat mijn blog hier niet al vol mee? Maar NEE! Lisa heeft vijf tips die ik nog nooit met jullie gedeeld heb, dingen die ik zelf nog nooit gedaan heb. Maar het klinkt heerlijk. Misschien snel weer een reisje boeken? Of gewoon in de auto stappen…”

 photo Desktop2818.jpg

Net als Annemerel (en ongeveer alle andere verstandige mensen ter wereld) ben ik verzot op Parijs. Ik hou van de grandeur van de gebouwen, de geur van de metro en het drinken van un café en terrasse. En oké, het spotten van die felverlichte Eiffeltoren gaat ook nooit vervelen – maar de stad heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen toeristische highlights. Na er een half jaar gewoond te hebben (en ontelbaar veel korte bezoekjes), heb ik gelukkig wel een aantal fijne plekken ontdekt die ik graag met jullie wil delen. Bij dezen, vijf tips om te doen als je in Parijs bent:

1. Brunchen in en dwalen door Belleville
Belleville is een wijk in het heuvelachtige noordoosten van de stad. Dit stadsdeel is niet bepaald het mooiste of rijkste stukje van Parijs, maar wel een van de leukste. Een van de dingen die ik altijd doe als ik in Parijs ben, is brunchen bij Les P’tites Indécises (2 Rue des 3 Bornes). Deze ontzettend toffe tent ligt enigszins verscholen tussen een paar stille straatjes, maar binnen is het altijd gezellig en je kunt er lekker eten voor weinig geld. Wandel na de brunch naar Parc Belleville om over heel Parijs uit te kijken. Dit is praktisch het enige uitkijkpunt van de stad waar je gewoon van het uitzicht kunt genieten zonder dat je eerst 34 andere toeristen opzij moet duwen (en het is nog gratis ook!). En als je toch in de buurt bent: loop even naar Rue Dénoyez voor hele gave street art. En vooruit, nu je hier toch al loopt, breng ook meteen een bezoekje aan Parc des Buttes-Chaumont. Je zult er geen spijt van krijgen.

2. De groene hoogte opzoeken
Oftewel: wandel over La Coulée Verte. Oftewel: wandel door een park bovenop een passage. Ooit was dit een verhoogde spoorweg, maar nu rijden er geen treinen meer overheen, hooguit een paar skaters. Geniet van de relatieve rust, het groen om je heen en van het naar binnen gluren bij de huizen langs de passage. La Coulée Verte begint bij Bastille en eindigt bij Bois de Vincennes, maar je kunt natuurlijk op meerdere plekken naar boven of weer naar beneden.

3. Voor Centre Pompidou zitten en daarna eten bij Le Potager du Marais
Altijd leuk: aan het begin van de avond op de schuine grond voor Centre Pompidou zitten. Gewoon op de stenen ja, dat doet iedereen. Zorg dat je een beetje uit de buurt van de straatartiesten zit (of juist wel dichtbij, als dat je ding is), pak er wat lekkers bij en geniet van het prachtige bouwwerk en het gekakel van de Franse jongeren die deze plek hebben verkozen tot hotspot. Zodra je pijn aan je billen krijgt van de harde straatstenen, loop je naar Le Potager du Marais (24 Rue Rambuteau) voor het diner. Hier serveren ze de klassieke Franse keuken – maar dan veganistisch. Origineel, zeer smakelijk én goed voor je karma. Wel eerst reserveren, want dit restaurant zit immer bomvol.

4. Winkelen en koffiedrinken in Monceau
Op zoek naar een fijne cliché-Parijse buurt, maar dan zonder dat het zwart ziet van winkels waar ze Eiffeltorenbeeldjes verkopen? Verken dan de omgeving rondom Parc Monceau. In deze mooie (en chique!) buurt kun je heerlijk rondlopen zonder extreem veel andere Nederlanders tegen te komen. Winkel wat in Rue de Levis, drink koffie op een bankje in Parc Monceau en loop daarna via de zuidwestelijke uitgang over Avenue Hoche in één lijn door naar de Arc de Triomphe. Niet zozeer omdat je naar de Champs-Élysées wilt, maar vooral omdat het zo gaaf is om dat ding vanaf een kilometer te zien liggen. Hij lijkt zo dichtbij, maar ondertussen blijf je maar lopen!

5. Bus 30 nemen
Na al dat gewandel en gedoe is het wel lekker om gewoon eens een half uurtje te zitten. Neem dan bus 30: die leidt je langs allerlei verschillende leuke plekken in de stad. Stap in bij Gare de l’Est en laat je meevoeren door Montmarte, langs de Moulin Rouge, langs Parc Monceau, langs de Arc de Triomphe en stap uit bij eindhalte Trocadéro. Kun je meteen de Eiffeltoren even bekijken. Oké, dan eindigen we toch weer bij die verdomde lichtmast, maar geef toe dat je die uiteindelijk óók even wilt zien…

Ben je wel eens in Parijs geweest? Wat zijn jouw favoriete dingen om te doen in Parijs?

Liefs,
Lisa

Delen:

13 Reacties

 1. juli 23, 2016 / 17:38

  Ik ga volgende week vrijdag voor 1 nachtje naar Parijs, dus ik ga je tips zeker meenemen! Thanks =)

 2. juli 23, 2016 / 17:42

  Voor mij zijn het Louvre en de eiffeltoren favorieten, maar ik heb na het lezen van deze post besloten weer eens naar Parijs te gaan om bovenstaande dingen te doen :) Daarvoor bedankt!

 3. juli 23, 2016 / 17:56

  Hele leuke tips! Áls ik weer eens naar Parijs ga, zoek ik dit artikel zeker even terug.

 4. juli 23, 2016 / 18:36

  Leuk! Ik ben Parijs-fan, maar deze tips/wijken ken ik inderdaad nog niet echt. Ben benieuwd!

 5. Ilse
  juli 24, 2016 / 00:33

  Parijs is mijn favoriete Europeese stad! Sommige van je tips ken ik al maar zitten onbekende tussen, altijd leuk om te ontdekken!

 6. Laura
  juli 24, 2016 / 00:52

  Ik ben afgelopen week weer naar Parijs geweest. Dit keer voor 1 dag en vooral wel echt de toeristische dingen bezocht. Voor de volgende keer lijkt het mij leuk om deze tips mee te nemen en deze plekken te bezoeken!

 7. juli 24, 2016 / 08:50

  Wat een handige tips!

 8. juli 24, 2016 / 09:56

  Volgende keer wil ik echt naar Parc Monceau. Goede tips, leuk om een andere kant van Parijs te leren kennen. Ik ben een hele grote Parijs fan :) en ik probeer ook altijd de “hidden gems” te ontdekken.

 9. juli 24, 2016 / 11:11

  Ik ben 4 jaar geleden voor het laatst in Parijs geweest en ik wil al heel graag een keer terug. Maar door deze blog wil ik eigenlijk NU een reisje boeken.

 10. Elvira
  juli 24, 2016 / 16:33

  Leuke tips! Ben 22 juni nog in parijs geweest dus het zal helaas wel weer even duren voordat ik er weet heen ga!

 11. juli 24, 2016 / 21:21

  Ja Lisa’s blog is een van mijn favorites! Leuk om zo een extra blogje van haar te hebben.

  • juli 26, 2016 / 16:15

   Aaah thanks Lin!!

 12. juli 26, 2016 / 16:18

  Leuk dat je die dingen zelf nog niet gedaan hebt, Annemerel! Ik kijk nu al uit naar de snapshot diaries ;)

  @ iedereen: veel plezier!! (Wel echt gaan hè?)