GUESTBLOGGER: Hardloopschoenen als key travel essential (Marlou)

Marlou maakt mij keer op keer helemaal verliefd met haar fantastische hardloopfoto’s op exotische locaties op Instagram. Is ze ooit thuis? Ja. Maar ze heeft gewoon heel veel mooie foto’s. Hardlopen doet Marlou graag en ze is snel (onder de 40 minuten op de 10 kilometer, say whatttttt?). In haar koffer zit dan ook altijd minstens een paar hardloopschoenen. De reden? Komen ze…” 

 photo Desktop2817.jpg

Als ik op vakantie ben dan wil ik genieten en niet nadenken over wat ik wel en niet mag. Ik heb dan ook een hekel aan diëten. En tijdens een vakantie des te meer. Ik wil genieten van al het lekkere eten, de heerlijke drankjes, de nodige alcoholische versnaperingen, ijsjes en natuurlijk het land, haar cultuur, zon, zee en ja ook het strand — stilzitten (of -liggen) is niet echt mijn ding. Bij dit genieten hoort voor mij ook hardlopen. Ik ben het gelukkigst als ik regelmatig kan reizen en als ik kan hardlopen. Door te hardlopen op mijn vakantiebestemming ben ik dus de meest gelukkige persoon op aarde. Het eerste wat ik inpak zijn dan ook mijn hardloopschoenen. En waarom hardloopschoenen ook bij jou key travel essentials horen ga ik je nu vertellen en hopelijk vertel je mij straks ook dat je nooit meer je hardloopschoenen vergeet als je op vakantie gaat.

1. Snel cultuur snuiven.
Zelf houd ik ervan om de hele dag door een nieuwe stad te slenteren voor de toeristische hotspots, maar ook om de lokale winkeltjes en eettentjes te ontdekken. Het kan dan ook best voorkomen dat ik meer dan één uur zoek naar hét perfecte koffie-, lunch- of eettentje. In een rustiger dorpje of op een bestemming waar je wat langer bent dan een gemiddeld stedentripje, heb je natuurlijk wat meer tijd om te ontdekken. Nog leuker vind ik het ontdekken van een nieuwe plek op mijn hardloopschoenen. Ik heb dan heel snel leuke hotspots, maar ook nieuwe hardlooproutes gevonden. Naast hotspots, kun je natuurlijk ook snel cultuur snuiven op je hardloopschoenen. In plaats van de metro of de toeristenbus met open dak, doe je gewoon je hardloopschoenen aan. Je slaat zo twee vliegen in één klap.

2. Hardlopen saai? Nee joh!
Een veelal gehoord argument tegen hardlopen: “het is zo saai”. Ben ik het natuurlijk helemaal niet mee eens. Maar ik kan het enigszins wel begrijpen. Gelukkig is hardlopen op een nieuwe bestemming helemaal niet saai. Je gaat zó op in de de nieuwe omgeving, dat je vergeet dat je aan het hardlopen bent. Goed argument als je niet alleen wilt gaan hardlopen, want ik snap ook dat het soms gewoon fijner met z’n tweetjes is.

Op vakantie mag —nee, MOET — je alleen maar genieten. En als genieten voor jou betekent: niet hardlopen of sporten, dan moet je dat ook lekker niet doen. Maar bijkomend voordeel van het wél doen zijn de twee dingen die hoog op mijn favorietenlijstje staan.

3. Food.
Ik houd van eten. Je zult mij niet gauw betrappen op het niet leegeten van mijn bordje. Dit leidt nog weleens tot buikpijn, helaas. Maar daar gaat het hier natuurlijk niet om. Als jij ’s ochtends (of ’s avonds) gesport of hardgelopen hebt, dan neem je zonder blikken of blozen dat derde bolletje van dat onweerstaanbare Italiaanse — of wat dan ook — ijs. Want ja, wie kan dat nu weerstaan? Ik niet hoor! Vooral dat ijs dat met zo’n spatel op je hoorntje wordt geschept. Dat smaakt nog beter!

4. Drankjes.
Sinds ik fulltime werk, verlang ik oprecht naar een glas wijn op vrijdagavond — stiekem ook weleens doordeweeks. Dat glas voelt dan als ‘weekend’. Ik schaam mij er niet voor. Ik bedoel, alcohol is misschien slecht voor je, maar who cares?! Leven is voor mij minstens zo belangrijk als sport. Zeker op vakantie kan ik echt genieten van een goed glas wijn en lekker eten. Een koud biertje smaakt bij een hamburger trouwens ook erg goed. Als je je dan ’s ochtends in het zweet hebt gewerkt, voelt dat glas wijn als een beloning. En geef toe, jezelf belonen met iets lekkers, mag best.

Tot slot, niet geheel onbelangrijk.

5. Toffe foto’s.
Voordat het lijkt alsof ik een of andere alcoholist ben. Ik, en een heleboel anderen met mij, houden van Instagram. Ik deel dan ook graag (eigenlijk alleen maar) hardloopkiekjes. Het liefste die kiekjes die ik in het buitenland gemaakt heb. Vaak heb ik in het buitenland een Instagram husband bij mij, maar ook als je dat niet hebt kun je nog steeds hele toffe foto’s voor je profiel maken. Ik ben zelf niet zo’n selfie queen als Annemerel, dus ik zet ook weleens mijn telefoon op de zelfontspanner voor een hardloopfoto in actie
(#guilty). Tips voor een goede actiefoto? Ik kan er wel een hele blog aan wijden. Key? Een goede locatie, een stevige (natuurlijke) telefoonhouder én niet geheel onbelangrijk: zorg ervoor dat je 10 seconden de tijd neemt en dat je een burst opneemt (dan kun je later de leukste foto uitkiezen).

Ga jij deze zomer nog op vakantie? Voeg dan je hardloopschoenen toe aan je key travel essentials. Ik kan je verzekeren, je krijgt er geen spijt van. Je zet je wekker lekker vroeg (nog net voordat het voor ons Nederlanders te warm is), eet een (halve) banaan, trekt je hardloopschoenen en -kloffie aan en stopt wat geld in je hardloopshorts. Zorg ervoor dat je telefoon is opgeladen en neem deze ook mee. Geniet nu van je hardlooprondje in een compleet nieuwe omgeving. Ik weet zeker dat je nóg lekkerder aan je vakantiedag begint. Enjoy!

Laat je mij zien (lees: toffe Instagramfoto’s) hoe je hardlooprondje in het buitenland ging?

Liefs,
Marlou


Delen:

3 Reacties

 1. juli 22, 2016 / 20:55

  Bij mijn semesters in het buitenland en dus ook toen ik in februari naar New York ben gekomen waren mijn hardloopschoenen ook iets, wat ik niet mocht vergeten! Ook al ga ik niet zo snel en zo vaak vind ik het toch fijn om af en toe gewoon mijn hoofd leeg te krijgen en helemaal to the limits te gaan! Daarom komen mijn schoenen ook zeker in de koffer voor mijn trip naar Hawaii in september..misschien maak ik dan ook eindelijk een keer zo mooie foto’s!

  Groeten uit New York,
  Alex

 2. Ilse
  juli 23, 2016 / 00:03

  Tof zeg! En goede redenen om je schoenen mee te nemen!

 3. juli 23, 2016 / 10:53

  Ik vind hardlopen in het buitenland ook altijd erg gaaf, een andere omgeving waarbij je je ogen uitkijkt :)