GIRLSCAMP: Challenge 6: BreakFEAST

 photo challenge6.jpg

We zijn alweer toe aan de zesde challenge. Zijn jullie allemaal nog bij? Houden jullie het vol? Vervloeken jullie het hele Girlscamp al wanneer jullie zin hebben een glas cola, of voor de derde keer deze week jullie bilspieren aan het trainen zijn? We kunnen ons voorstellen dat het nu toch wel redelijk zwaar aan het worden is. Gelukkig is de challenge van deze week er eentje die redelijk makkelijk vol te houden moet zijn, deze week gaan we namelijk ontbijten.

En dan niet zomaar ontbijten.. Gezond ontbijten. Dus niet met een chocolade croissant en een vruchtensapje met toegevoegde suikers, maar met (bijvoorbeeld) een bakje havermout en een kopje thee. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer je goed ontbijt, heb je daar de hele dag profijt van. Het tegenovergestelde is ook waar, wanneer je slecht ontbijt, kun je daar de hele dag last van hebben.
Uit onderzoek blijkt dat ruim 25% van de Nederlanders niet ontbijt en dat is zonde!

Een gezond ontbijt zorgt voor:
– Betere concentratie op school, tijdens het leren of op kantoor
– Meer kracht voor fysieke activiteiten (zoals sporten)
– Lager cholesterol
– Minder honger gedurende de dag
– Een beter humeur (honger zorgt voor moodswings, door gezond te ontbijten voorkom je dit) [bron]

Niet ontbijten zorgt voor:
– Een verhoogde kans op obesitas
– Een verhoogde kans op diabetes
– Een verhoogde kans op een hoge bloeddruk [bron]

Maar wat is nu een goed ontbijt? Daar zijn de meningen zoals gewoonlijk een beetje over verdeeld. Waar iedereen het wel over eens is, is dat een ontbijtje bestaande uit vooral zoetigheden niet erg gezond is. Over het algemeen wordt een ontbijt dat bestaat uit goede koolhydraten (met vezels) en proteïne gezien als een goed ontbijt.

 photo RecentlyUpdated587.jpg

Voedingsmiddelen die binnen een gezond ontbijt passen:
Havermout
Griekse yoghurt
Grapefruit
Bananen
Eieren
Amandelboter
Lijnzaad
Blauwe bessen
Aardbeien
Thee
Speltbrood
Amandelmelk
Gojibessen
Noten

Wat dacht je bijvoorbeeld van een ontbijtje met havermout, amandelmelk banaan en walnoten. Of pannenkoekjes gemaakt van ei en banaan met blauwe bessen? Klik hier voor meer ontbijtinspiratie en recepten, morgen plaatsen we een nieuw artikel met ontbijtrecepten.

Challenge
De opdracht van deze week is dus om iedere dag gezond te ontbijten. Natuurlijk blijft het daar niet bij, zoals je nu misschien wel van ons gewend bent, krijg je nu ook de challenges van afgelopen weken er gratis bij!
Goooooood luck ladies!

Liefs,
Danique, Esmée & Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. juni 1, 2014 / 11:15

  I’m in, dit moet voor mij een makke zijn wat deze weg bewandel ik al. Ik kijk ’s avonds al echt weer uit naar mijn ontbijt de volgende ochtend haha

 2. juni 1, 2014 / 11:43

  Met gezond ontbijten heb ik echt totaal geen probleem. Havermout of banaan-ei pannenkoekjes bijvoorbeeld zijn super lekker!

 3. ilse
  juni 1, 2014 / 11:59

  Deze word niet zo moeilijk maar ik moet wel zeggen dat ik die girlscamp soms wel vervloek ja.

 4. juni 1, 2014 / 12:05

  Voor mij is deze een makkie want dat doe ik al haha. Wat ik ook lekker vind is een sneetje roggebrood. Vult prima en boordevol vezels! Maar magere kwark met eigen gemaakte cruesli en noten staat toch wel op nr 1!

 5. juni 1, 2014 / 12:20

  Dit is voor mij een moeilijke, aangezien ik ’s morgens niet veel tijd heb. Ik moet om 6u20 de deur uit en ik vind het heel moeilijk om zo vroeg op te staan. Om 6u kom ik uit mijn bed en dan heb ik nog 20 minuten om me klaar te maken (wassen, kledij aandoen, beetje make-up en eten in m’n tas stoppen). En als je maar half wakker bent, zijn die 20 minuten zo om.

  • juni 2, 2014 / 21:27

   Maak de avond van tevoren een gezonde smoothie klaar, gris ‘m de volgende ochtend uit de koelkast en je bent klaar :)

 6. juni 1, 2014 / 12:41

  Ik eet al een aantal keer per week een bakje havermoutpap met banaan, aardbeien en blauwe besjes, maar na verloop van tijd begin ik dat wel beu te worden. Ik ben dus ontzettend benieuwd naar het artikel van morgen met de ontbijtreceptjes!

 7. juni 1, 2014 / 13:02

  Ik ben de girlscamp precies in de andere richting aan het doen haha! Maar ik vind het wel altijd erg leuke artikels om te lezen en ik haal er veel inspiratie uit! Ook al ben ik hem niet volledig aan het doen zoals het hoort :)

 8. juni 1, 2014 / 13:18

  Amen sista! Ik ontbijt elke dag. Als ik niet ontbijt dan kan ik mijn dag gewoon niet goed starten, het is zo een ritueel en een gewoonte geworden, en ik geniet er ook van. Ik eet meestal een grote volle kom ontbijtgranen met melk en fruityoghurt.

 9. juni 1, 2014 / 14:49

  Dit is een makkelijke, ik ontbijt gelukkig al gezond elke dag :) leuk dat dit onderdeel ook meegenomen wordt!

 10. juni 2, 2014 / 08:13

  Ik ontbijt met banaan, ontbijtgranen, lijn(en meer soorten zaden) zaad en Griekse yoghurt. Daar kan ik de dag goed mee beginnen en heb ik pas tegen lunchtijd weer trek.