GETTING MARRIED: So little time so much to do

Beeld: Jorrit van Ooyen

Toen Tuur me negen maanden geleden ten huwelijk vroeg en we vrijwel meteen een datum en een optie op een locatie geregeld hadden, was ik bang dat ik teveel te snel zou plannen. Als in: straks heb ik helemaal niets meer over en moet ik het laatste half jaar gaan ‘wachten’ op mijn bruiloft, omdat er niks meer te plannen valt. Mijn jurk, de gastenlijst en de save the date waren namelijk ook al binnen vijf weken na het aanzoek geregeld. Goed, dat liep toch even anders…

Afgelopen winter voelde ik niet de druk om nog iets voor mijn bruiloft te regelen. Op mijn to-do-list die ik samen met mijn ceremoniemeester en beste vriendin Laura gemaakt had, stond dat ik in januari ons huwelijk aan zou gaan geven bij de gemeente. Maar dat kon toch ook nog wel even wachten? In februari waren we de hele maand in Valencia en gebeurde er ook weinig en toen we in maart weer in Nederland waren, strooide Corona ineens heel erg veel onzekerheid in onze planning. Zouden we überhaupt wel kunnen trouwen eind augustus? Willen we in deze tijd wel trouwen?

Half mei hakten we de knoop door. Mark Rutte had net versoepelingen aangekondigd, het aantal besmettingen bleef dalen, de horeca mocht weer open… we gingen het gewoon doen. We hadden slechts 28 mensen een save the date gestuurd voor onze bruiloft, met ons erbij zouden we dus op 30 personen uitkomen. Precies het aantal dat nu binnen is toegestaan. We hadden het gevoel dat het ‘meant to be’ was. Daarnaast hopen we op een mooie zomerdag, dan hoeven we überhaupt niet naar binnen en is anderhalve meter afstand houden nog makkelijker. Ja, het zal vreemd zijn om je familie en vrienden niet te omhelzen, maar dat is het ook zonder bruiloft. We willen graag op gepaste wijze toch een klein feestje vieren deze zomer en omdat we toch al een klein groepje hadden, verandert er niet heel veel aan onze bruiloft.

Natuurlijk zijn er wel kleine veranderingen. Zo moeten de gasten eigenlijk de hele tijd zitten, de relaxte BBQ die we gepland hadden waarbij mensen gewoon lekker door elkaar kunnen lopen, dat gaan we nu dus anders doen (waarschijnlijk gewoon met een keuzemenu). Daarnaast is het heel belangrijk dat iedereen een vaste plek heeft, zodat er niet tussen iedere stoel anderhalve meter afstand hoeft worden gehouden. Mijn ouders kunnen bijvoorbeeld gewoon naast elkaar zitten. Zowel tijdens de ceremonie als tijdens het eten.

Doordat we pas sinds half mei weten dat onze bruiloft doorgaat en dat precies samenviel met Have a Good Summer Run, hebben we nu ineens héél erg veel te doen. In tien weken een bruiloft plannen en een boek schrijven (Have a Good Summer Run), het is best wel redelijk wat kan ik je vertellen. Maar tot nu toe verloopt het redelijk goed. Wat ik de afgelopen drie weken aan de bruiloft gedaan heb?

 • Ik ben naar de bruidswinkel geweest en mijn jurk wordt nu precies op maat gemaakt. Moet er wel voor zorgen dat ik deze zomer niets afval of aankom, want dan zit ‘ie straks toch niet goed.
 • We hebben ons huwelijk aangegeven bij de gemeente (daar moest meer voor worden ingevuld dan we dachten).
 • We hebben een fotograaf gevonden. Of eigenlijk, twee fotografen.
 • Ik heb mijn bruidsboeket alvast besteld en wat bloemetjes voor op tafel, het zijn droogbloemen dus die zijn over twee maanden nog mooi.
 • Tuur heeft een pak gevonden.
 • We hebben de ringen gekocht.
 • Ik heb een afspraak gemaakt bij banketbakker voor onze bruidstaart en volgende week mogen we komen proeven.
 • We hebben een afspraak gehad bij de trouwlocatie en we hebben alles doorgesproken, dat is dus eigenlijk ook al helemaal geregeld.
 • Samen met Laura heb ik de teksten voor de trouwkaart gemaakt en samen met Evy van Made for Moments hebben we hem ontworpen, vanmorgen heb ik mijn definitieve goedkeuring gegeven.

Best wel wat gedaan, toch? Er is ook nog genoeg dat we moeten doen…

 • Als de trouwkaarten binnen zijn alle kaarten verzenden (met mijn save the dates heb ik dit twee maanden uitgesteld omdat ik een beetje lui was, maar die luxe heb ik nu dus niet).
 • Afspraak met de notaris voor huwelijkse voorwaarden. Omdat ik een bedrijf heb is dit redelijk noodzakelijk. Hier zien Tuur en ik best wel tegenop omdat we een half jaar geleden nog een samenlevingscontract hebben laten opstellen en dat was zeg maar niet ons lievelingsding van het hele samenwonen.
 • Bruidstaart proeven, komende week dus, hier kijk ik ontzettend naar uit.
 • Mijn jurk ophalen volgende maand, zoveel zin in!
 • Een afspraak maken bij de kapper voor een proefkapsel en wellicht ook mijn haar laten knippen/kleuren. Maar dat wil ik eigenlijk het liefst pas tien dagen van te voren want het schijnt dat na tien dagen je highlights het mooiste zijn.
 • Het ‘seatingplan’ maken en samen met Made for Moments kaartjes ontwerpen (dat laatste, daar heb ik dan wel weer heel veel zin in).
 • Nog wat kleine dingetjes bestellen die ik hier nu niet ga opnoemen want dan verpest ik het voor anderen.

Goed, nog genoeg te doen dus. Ik kijk het meeste uit naar het taart proeven, dat begrijpen jullie.

Mega dankbaar dat het er naar uitziet dat Tuur en ik deze zomer toch gewoon kunnen trouwen. Een jaartje wachten was geen wereldramp geweest, maar op deze manier is het toch leuker, denken wij. Ik weet dat veel anderen hun bruiloft uit hebben moeten stellen of heel anders hebben moeten vieren dan gepland, wij mogen in onze handen knijpen dat er voor ons vooralsnog relatief weinig verandert. 

Liefs,

Annemerel

 

Delen:

5 Reacties

 1. Michelle
  juni 19, 2020 / 15:16

  Wat fijn dat er weinig grote aanpassingen gedaan hoeven te worden! 🙂 Veel succes met de verdere voorbereidingen en veel plezier bij de banketbakker! 🧁🍰

 2. juni 19, 2020 / 16:21

  Wat leuk (en spannend!) om het toch door te laten gaan in deze gekke tijd.. lang leve de liefde!

  Wij hebben onze bruiloft (die ‘pas’ in oktober plaats zou gaan vinden) toch verzet naar zomer 2021. We werden al door de locatie ingelicht dat er dagelijks mega strenge controles zijn en die torenhoge boetes (voor alle aanwezigen+locatie) durfden we niet te riskeren.. NOG een jaar om er naar uit te kijken dus..

  Succes met de laatste voorbereidingen! :-)

 3. Elien
  juni 19, 2020 / 16:42

  Zo fijn dat het door kan gaan! Geniet van de voorbereidingen :)

 4. Lieneke
  juni 19, 2020 / 17:30

  Ooh die tafelschikking. Die vond ik het lastigst 😅. En dan hadden wij nog niet eens de 1,5 meter regel. Succes, maar ook heel veel plezier. Probeer in alle drukte ook te genieten van deze mooie, bijzondere tijd ❤️

 5. Sara
  juni 20, 2020 / 21:01

  Leuk hoor!! Het is een bijzondere tijd en ondanks veel geregel.. ook leuk om te doen! Ik vond het op een gegeven moment ook jammer dat ik alles al ‘af’ had, maar daardoor ging ik steeds meer verzinnen en kwam er steeds weer iets bij. Het was een prachtige dag en ik heb er echt van genoten! Goed om te horen dat je 2 fotografen hebt.. de foto’s vind ik zo leuk om terug te kijken (nu nog 4 jaar later)!