GETTING MARRIED: Corona Bride #2

Het is alweer een maand geleden dat ik voor het laatst schreef over mijn bruiloft. Toen was het nog een maand of vijf tot ‘de datum’, nu zijn we vier maanden van de datum verwijderd. We zijn nog niet heel veel verder in het proces, maar Tuur en ik hebben wel een soort van plan. Tot hoever je in deze periode überhaupt kunt plannen.

De jurk

Vorige keer schreef ik dat ik op 7 april een afspraak had om mijn jurk op maat te laten maken. Nou, die afspraak ging (natuurlijk) niet door. Gelukkig heb ik deze naar eind mei kunnen verzetten. Of hij dan wel door kan gaan? Geen idee. Maar als dit niet het geval is dan zal ik met de bruidswinkel overleggen tot wanneer we maximaal kunnen gaan. Hoeveel tijd hebben zij minimaal nodig om de jurk op maat te maken? Mocht eind mei echt de laatste mogelijkheid zijn en de corona-situatie is op dat moment dusdanig slecht dat augustus ook een groot vraagteken is, dan is het wellicht toch tijd om van koers te veranderen.

Locatie

Eind mei – drie maanden voor de bruiloft – is dus het moment dat Tuur en ik een beslissing willen gaan maken over het wel of niet doorgaan, of het eventueel aanpassen van onze bruiloft. We hebben nog steeds een optie op een trouwlocatie. Ik heb ze vanmorgen gemaild om te vragen hoe het met ze gaat en hoe zij zelf een bruiloft eind augustus voor zich zien. We willen nog steeds het liefst daar trouwen, maar mocht het daar niet door kunnen gaan zijn we gelukkig geen geld kwijt, want alles dat we nu hebben is een optie. Trouwen op het stadhuis of in de kerk zie ik zelf niet zo zitten, voor ons is het dus wel belangrijk dat de horeca voor eind augustus open mag. Maar als dat niet het geval is zou ik eerder aan een creatieve oplossing denken dan aan het stadhuis of de kerk.

Waarom niet gewoon 2021?

Ik zeg niet dat we uiteindelijk gewoon een jaar later gaan trouwen dan gepland, maar ik heb stiekem nog wel de hoop dat een (wellicht ietwat aangepaste) bruiloft eind deze zomer nog mogelijk is. We zijn van plan om buiten te trouwen (als het weer het toe laat), we hebben geen groot (dans)feest gepland, we hebben slechts 30 mensen een save the date gestuurd (met het idee van, de rest sturen we alleen een uitnodiging), 30 mensen zou zelfs nu al mogen (als het niet in een horeca-locatie plaats zou vinden dan). Waarom niet meteen de bruiloft een jaar verplaatsen, ben ik bang dat Tuur wegloopt binnen een jaar? Nee, natuurlijk niet, maar ik keek (en kijk) er echt naar uit en aangezien de meeste mensen deze zomer niet heel veel hebben om naar uit te kijken, hoop ik dat onze bruiloft een mooie dag mag zijn. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze gasten. Maar dan moet het natuurlijk wel kunnen zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken om eventueel besmet te raken. Ik ga dus echt geen mondkapjes uitdelen voor mijn bruiloft. En de trend van bruiden met glitter mondkapjes sla ik ook graag even over.

Geld

In mijn vorige blog schreef ik ook dat geld best een issue was. Dat is het nog steeds, maar aan de andere kant geven we op dit moment ook een stuk minder geld uit. De kans dat we op vakantie gaan is klein, we eten veel minder vaak buiten de deur, geven amper geld uit aan benzine (ik heb mijn auto al bijna twee maanden en heb nog geen een keer hoeven tanken). Mijn jurk en schoenen (best een kostenpost) zijn al betaald. Als we echt ‘maar’ 30 mensen uitnodigen zijn we niet bizar veel geld kwijt aan de locatie. We huren geen videograaf in omdat ik een ander leuk plannetje bedacht heb, een fotograaf hebben we inmiddels ook in optie staan en die vraagt ons niet de hoofdprijs. Dat komt wel goed.

En hoewel onze bruiloft eind augustus nog steeds een groot vraagteken is, kan ik me er inmiddels veel makkelijker bij neerleggen. Eind mei maken we een beslissing en tot die tijd proberen we ons er niet te veel mee bezig te houden. 

Zijn er meer mensen die dit jaar een bruiloft gepland hadden? Zo ja, wanneer wilde jij eigenlijk trouwen en gaat dat op dit moment nog door?

Liefs,

Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. april 23, 2020 / 12:13

  Ik begrijp je helemaal! Begin september staat onze bruiloft gepland. We hebben besloten dat we sowieso voor de wet willen trouwen op het stadhuis (het plan is altijd al geweest om op het stadhuis te trouwen). En de rest zien we wel… We hebben ook een alternatief plan in ons hoofd, maar een feest met 150 man is een groot vraagteken in deze tijd. We proberen zoveel mogelijk ons hoofd koel te houden, we kunnen er toch weinig aan veranderen.

  Laten we vooral hopen dat er tegen die tijd weer (aangepaste) bruiloften kunnen plaatsvinden!

 2. Kim
  april 23, 2020 / 14:58

  Heb je al bedacht hoe je die 30 mensen dan afstand van elkaar gaat laten houden? Want dat lijkt me wel lastig op een feest…

 3. S
  april 24, 2020 / 14:59

  Hi!
  Zelf zou ik ook gaan trouwen (iets eerder, in juni), we zijn nu toch aan het kijken dit te verzetten helaas. We zien het niet meer gebeuren om de manier die we voor ogen hadden.
  Als ik je wat tips mee mag geven: 30 “gasten” is het totaal aantal mensen wat bij elkaar mag zijn die dag. Daar vallen jullie zelf dus ook onder, maar ook de leveranciers. Ervan uitgaande dat er in ieder geval een ambtenaar aanwezig is, mag je dus maximaal 27 gasten uitnodigen. Als er ook nog personeel van de locatie, een fotograaf of andere leveranciers bij aanwezig zijn, wordt dat dus nog minder. Er schijnen ook gemeenten te zijn die een ander maximum hanteren, bijvoorbeeld 10. Nooit meer dan 30 in ieder geval. Dat is goed om even te checken.
  Persoonlijk denk ik dat de 1,5 meter maatregel vooralsnog van kracht blijft, dat is een van de redenen waarom wij gaan uitstellen. Naast dat je dan dus afstand moet houden, mensen niet bij elkaar kunnen zitten en er niet makkelijk gefeliciteerd kan worden, heeft dat ook invloed op je foto’s.
  Ik denk dat het voor nu prima is het nog even aan te kijken en af te wachten hoe de situatie zich ontwikkelt. Hopelijk ziet de wereld er dan al heel anders uit en kan jullie dag gewoon doorgaan!

 4. Marijke
  april 24, 2020 / 16:54

  Wij trouwen ook 21 augustus!
  Ik heb me al bij neer gelegd dat het feest waarschijnlijk niet doorgaat, mocht het wel zo zijn dan is dat gewoon een leuke bonus.
  We hebben iets minder dan 30 daggasten, welke dus wel aanwezig mogen zijn in het gemeentehuis en in de kerk.
  Het feest met alle avondgasten erbij vieren we dan wel weer als het mogelijk is.

  Niets is nog zeker en we willen nog niet dingen vast gaan zetten, omdat de kans aanwezig is dat het niet doorgaat. Dat maakt het plannen een stuk minder leuk vind ik.

 5. Sarah
  april 25, 2020 / 18:44

  wat vind ik het fijn om je rust te lezen hierin. Al ken ik je niet, ik krijg via je dagelijkse blogs natuurlijk wel heel wat inkijkjes in je hoofd. Je lijkt echt je plekje gevonden te hebben in de wereld, op professioneel en liefdesvlak, en het is aan je te merken dat niemand je die rust afneemt… goed bezig!