GADGETS: Jaybird Freedom Wireless

 photo 3.jpg

Sponsored – Sporten zonder muziek is voor mij uitgesloten. De coopertest liep ik jaren geleden – nog voordat ik uit vrije wil mijn hardloopschoenen aan trok – al met mijn iPod mini. Ik werd daardoor redelijk raar aangekeken door mijn medeleerlingen en gymleraar, maar het hielp wel. Ik wist in die twaalf minuten toch twee kilometer af te leggen. Nu lach ik daar een beetje om, maar voor mij was dat heel wat. En ik weet zeker dat ik dat zonder muziek niet gekund had.

Naast een apparaat waar je muziek van af kunt spelen, zijn een paar oordopjes ook wel handig. Ik heb de eerste acht jaar altijd met de standaard iPhonedopjes gelopen. Dat ging prima, ik heb gelukkig ‘makkelijke oren’. Alleen met heel warm weer of regen gleden ze weleens uit mijn oren. Maar toen ik mijn eerste paar echte sportoordopjes van Bose kreeg ging er een wereld voor me open, niet alleen zaten deze veel steviger, ze sloten ook veel beter aan waardoor het geluid een stuk beter was. Maar ze hadden een nadeel, ze hadden een stekkertje en daar heeft mijn iPhone 7 Plus helaas geen ingang voor en daarnaast, een draadje is gewoon super irritant, zeker als je Wireless gewend ben. De Wireless variant van de Bose oordopjes was een goede oplossing, alleen heb ik toch het idee dat deze minder goed blijven zitten, vooral dat linkeroordopje waait regelmatig uit mijn oor.

 photo CAROLINE GLEICH PRO SKI MOUNTAINEER-Blaze.jpg

Ik was dus nog steeds on the hunt voor de perfecte Wireless oordopjes en het zou zomaar kunnen dat ik ze gevonden heb. Afgelopen dinsdag was ik uitgenodigd voor de lancering van Jaybird in Nederland. Jaybird is in Amerika al jaren een begrip, het merk komt uit Salt Lake City en viert dit jaar haar tiende verjaardag. De nieuwste release van dit audiomerk? De Jaybird Freedom Wireless. En dat was eigenlijk net waar ik naar op zoek was, kleine wireless sportoortjes.

 photo Freedom-Apple.jpg

Tijdens het evenement in de hub van Personal Body Plan/Changing Life heb ik ze al even mogen testen. In vijf minuten moest ik door een heel parcours waarin ik onder andere moest boxen, planken, hardlopen, fietsen en voorbij een indrukwekkend grote man met blote torso moest zien te komen. De oordopjes hebben alles overleefd, ook de worsteling met de halfnaakte man. Impressive.

De belangrijkste features van de Jaybird Freedom Wireless Bluetooth

 • De oortjes zijn klein, maar daar lijdt het geluid niet onder. Er wordt gebruik gemaakt door een gepatenteerd design waardoor de speaker 20% kleiner kan zijn zonder het geluid aan te tasten. Doordat de oortjes zo klein zijn zie je ze amper zitten en waaien ze ook niet zo makkelijk uit je oren. Ook kan hij dieper in je oor, waardoor je je muziek minder hard hoeft te zetten en wind en andere randgeluiden minder kans krijgen.
 • Dankzij een speciale charging clip heb je in totaal acht uur luisterplezier. Dat moet volgens mij lang genoeg zijn voor een marathon.
 • Je kunt de oordopjes op twaalf verschillende manieren personaliseren waardoor ze voor iedereen passend gemaakt kunnen worden.
 • De behuizing van de oortjes is van metaal, dit ziet er mooi en duurzaam uit. Ik heb de wit met gouden variant en ben hier super blij mee.

 photo 19.jpg

Ik ben van plan om de oortjes tijdens de Curaçao halve marathon te gaan testen. Dit wordt de ultieme test, aangezien ze veel regen voorspellen en de temperaturen erg hoog zijn (zweet!). Ik heb er vertrouwen in dat de oordopjes deze test overleven. Ze moeten wel, want ik heb geen back-upplan. Het idee is om de halve marathon weer te gaan filmen, net als ik in Disney en in New York deed, dus binnenkort kunnen jullie het resultaat op film bewonderen.

De Jaybird Freedom is op dit moment exclusief verkrijgbaar bij Coolblue. Adviesprijs is €199,- maar ik zag dat hij op dit moment met 50 euro korting te koop is. De Freedom is te koop in de kleuren Gold, Carbon (zwart), Blaze (rood) en Ocean (blauw). Meer informatie vind je op Jaybirdsport.com en Facebook.

Luister jij ook altijd muziek tijdens het sporten? Welke oordopjes gebruik jij?

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Pascale
  november 24, 2016 / 17:06

  wauw echt hele gave oortjes, alleen die prijs…
  Ik heb in ieder geval weer iets om van te dromen.

 2. november 25, 2016 / 08:36

  Sinds vorige week heb ik ook een iphone 7 en heb meteen de Bose wireless soundsport gekocht. Was al lang van plan om bluetooth oortjes te kopen want ik ergerde me steeds meer aan het op en neer springen en verstrikt raken in het draadje ;-) Ik liep al met de bose bedraadde sportoortjes en was daar heel tevreden van. Eerste keer was wat wennen met de wireless oortjes, maar voor de rest heel tevreden van!

 3. Ilse
  november 25, 2016 / 11:52

  Klinkt als handige oordopjes, ik gebruik die van iPhone en dat werkt prima voor mij!