FRIDAY FAVOURITES: Summer edition

Het is alweer de laatste vrijdag van augustus. De zomer, de tijd van lanterfanten is nu echt voorbij. Maandag begint het ‘echte’ leven weer. Tuur weer full-time aan het werk en ik ook. Of nou ja, zoals dat met freelancen gaat, de ene week een beetje meer dan de andere week. Maar wel weer wat meer structuur. Voor het zover is eerst nog mijn favorieten van de maanden juli en augustus.

Favoriete boek – Elin Hilderbrand – Murder Mysterie

Een zomereiland, een bruiloft en een levenloos lichaam. Binnen 24 uur waren de ruim 400 pagina’s verslonden. Ik kon doodgewoon niet functioneren zonder dat ik precies wist wat er gebeurd was. Het kostte me de grootste moeite om halverwege het verhaal niet alvast door te bladeren naar het laatste hoofdstuk, maar daarvoor genoot ik teveel van het lezen. Heerlijk zomerboek, niet lezen als je eigenlijk andere prioriteiten hebt.

Favoriete album – Taylor Swift – Lover

Hij is pas een week uit maar dit voelt voor mij toch als het album van de zomer van 2019. De eerste paar keer luisteren vond ik het lastig om echt een gevoel bij het album te krijgen, maar tijdens een lange duurloop beluisterde ik hem twee keer in zijn geheel en was ik fan. Mijn favorieten? Cruel Summer, Lover, The Man, The Archer, I Think He Knows, Paper Rings, Cornelia Street, Afterglow en Daylight. Hebben jullie het album al geluisterd en zo ja, wat zijn jullie favorieten?

Favoriete film – Once Upon a Time in … Hollywood

Ik keek al ruim een jaar naar deze film uit en was dan ook blij dat ik Tuur kom overhalen samen met mij naar deze film te gaan. Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie zijn briljant in hun rollen en de setting van het Los Angeles van 1969 doet de rest. Als je fan bent van Tarentino moet je sowieso gaan, als je fan bent van Leo, Brad of Margot ook. En als je van alle vier niet bijzonder fan bent maar wel houdt van goede films, dan moet je ook gaan. Kortom eigenlijk iedere filmliefhebber moet gaan.

Favoriete Gerecht – Pasta pesto met buffelmozzarella

Sinds ik deze pasta zo’n drie weken geleden in ons menu introduceerden hebben we het al 7(!) keer gegeten. Jup, het stond inderdaad op 33,3% van de dagen op het menu. Het is ZO lekker en ZO makkelijk. En weet je, ik maak er niet alleen mezelf maar ook Tuur heel blij mee. Hier volgt nog een keer het ‘recept’. Kook de pasta (liefst Trofie, die heb je van het merk Grand’Italia) volgens de verpakking. Giet het water af, meng met een potje pesto. Doe per bord een halve vol Buratta bovenop de pasta. Maak af met olijfolie, peper, zout en tomaatjes. Buon appetito.

Favoriete zonnebrand – La Roche Posay Shaka fluïde factor 50 / parfumvrij

Deze zonnebrand beschermd heel goed en is heel makkelijk uit te smeren. Je ziet hem niet zitten en ik heb er geen acné of zonneallergie van gekregen. Ik heb deze zomer vier flesjes verslonden (gebruik hem alleen voor gezicht, nek, decolleté en handen) dus ben heel blij dat ik door La Roche Posay gesponsord word*. Doordat hij zo makkelijk aan te brengen is, smeer ik hem ook gerust vijf, zes keer per dag.

Wat waren jouw favorieten deze zomer? Zijn er boeken die ik nog moet lezen? Nummers/albums die ik nog moet horen? Gerechten die ik nog moet proberen?

Liefs,
Annemerel

*Ik werk dit jaar samen met La Roche Posay, deze specifieke uiting is niet gesponsord.

Delen:

3 Reacties

 1. augustus 30, 2019 / 12:38

  Fijne favorieten heb je! Ik weet niet of ik specifieke favorieten op dit moment heb. Wel luister ik belachelijk veel naar Dermot Kennedy op dit moment. Hij heeft echt hele goede nummers en een hele fijne stem.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

 2. Teha
  augustus 30, 2019 / 15:14

  Zo toevallig. Ik heb net “zomer zusjes” van Elin Hildebrand uit en was ervan overtuigd dat ze een Nederlandse schrijfster was. Ik dacht: waarom zou ze dat in het Engels lezen. Hihi.

 3. Kimberly
  september 1, 2019 / 16:40

  Ja ik vind het album van Taylor ook top! Maar vind niet alle nummers leuk. Mijn favorieten zijn zekerweten London Boy, I forgot that you existed en Miss Americana & The Heartbreak Prince. Heeeeele andere dan jij haha.