FRIDAY FAVOURITES: October

Oktober is voorbij gevlogen, we zijn alweer aanbeland bij de laatste vrijdag van de maand. Het was voor mij een maand die net iets rustiger was dan afgelopen periode. Even geen boek-stress was best wel fijn. Verder mocht ik weer beginnen met hardlopen na vier weken looprust, wat mijn hoofd ook weer wat meer tot rust bracht. Dat ik deze week nu in Italië mag doorbrengen is natuurlijk ook niet verkeerd, maar in Nederland hebben we ook niet mogen klagen wat betreft zonuren; ik ben zelfs nog twee keer op het strand geweest deze maand. Heerlijk. Goed, tijd om mijn favorieten op een rijtje te zetten, want dat hoort bij de laatste vrijdag van de maand en er zijn genoeg dingen om over te vertellen.

Favourite Feeling – Weer pijnvrij kunnen hardlopen na vier weken looprust

Af en toe moet je goed met je neus op de feiten gedrukt worden hoe belachelijk fijn het is dat je de mogelijkheid hebt om hard te lopen. Na vier weken looprust om mijn stressfractuur te laten genezen, kon ik begin deze maand niet wachten om mijn eerste hardlooppassen weer te maken. Het ging pijnvrij en dat was enorm fijn. Inmiddels heb ik alweer een paar ‘echte’ trainingen gelopen en ik kan niet anders dan blij zijn. En op het moment dat ik het even zwaar heb, dan denk ik gewoon even terug aan de periode dat ik niet kon lopen en daar zo intens verdrietig van werd.

Favourite Hotspot in Den Haag – Ted’s

Afgelopen zomer ontbeet ik er al een keer samen met Roos, deze maand fietste ik op een zonnige zondagochtend samen met Arthur naar Ted’s op de Frederikstraat in Den Haag. We ontbeten uitgebreid met Eggs Norwegian, eieren met zalm en avocado én wentelteefjes met banaan en bacon. De koffie was top, de zon scheen de hele ochtend op het terras en de jus was lekker en vers. Ik heb zo’n vermoeden dat ik hier komende maanden nog veel vaker zal komen.

Favourite Shoe – Nike Zoom Fly Knit

Afgelopen half jaar liep ik op de Nike Zoom Fly. Ik vond de schoenen heel lekker lopen, het probleem was alleen dat ze te wijd waren bij mijn tenen. Ik kocht een maat kleiner, dacht dat dit beter zat, maar dit bleek uiteindelijke toch geen hele goede zet. De schoen sloot nu veel beter om mijn voet, maar aan de voorkant zat hij eigenlijk te strak. Dit is een van de dingen die waarschijnlijk heeft bijgedragen aan mijn stressfractuur. Deze maand lanceerde Nike een nieuwe versie van de Zoom Fly, de Zoom Fly Flyknit. Door het geweven materiaal zit de schoen veel beter om mijn voet en kan ik gewoon maat 42 dragen zonder dat mijn voet alle kanten op vliegt tijdens het lopen. Super fijn. Daarnaast lijkt de zool ook nog meer energie terug te geven dan de vorige versie van de Zoom Fly. Mega blij met deze schoenen dus.

Favourite Movie – Race

Ik was op zoek naar een hardloopfilm op Netflix en tikte ‘running’ bij de zoekfunctie in. Ik kreeg de film ‘Race’ als suggestie. Race slaat op hardlopen, maar ook op het feit dat het hoofdpersonage een Afro-Amerikaan is en dit verhaal zich afspeelt in de jaren 30. Dit hoofdpersonage is trouwens Jesse Owens, de atleet die tijdens de Olympische Spelen in Berlijn vier gouden medailles won. Ik moest na 10 minuten al huilen, maar dat zegt niet veel want ik huil heel snel bij films.

Favourite Song – Martin Garrix – Yottabyte

Afgelopen week lanceerde Martin Garrix iedere dag een nieuwe single. Mijn favoriet? Yottabyte, de intro van zijn Tomorrowland 2018 set. Zo’n fijn energierijk nummer. Het nummer wekt bij mij ook heel veel positieve emoties op, omdat ik die bewuste Tomorrowland set afgelopen zomer ontzettend vaak geluisterd heb tijdens het hardlopen. Ik denk dat ik ook weet wat ik tijdens de marathon ga luisteren.

Heb jij ook een fijne maand gehad? Wat waren jouw favorieten?

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Naomi
  oktober 26, 2018 / 23:16

  Hi vraagje: heb jij je instellingen op Netflix anders gezet ofzoiets? Ik wil namelijk Race kijken, maar ik kan hem helemaal niet vinden op Netflix, jammer, ben heel benieuwd!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 29, 2018 / 13:09

   Oh wat raar! Nee ik heb mijn instellingen niet veranderd. Net even gecheckt en zie hem inderdaad niet meer staan… lijkt wel alsof ze hem er af hebben gehaald?

   • Naomi
    oktober 29, 2018 / 14:05

    Ah wat gek, jammer! Dank voor je reactie!

 2. Naomi
  oktober 29, 2018 / 12:30

  ?(a)