FRIDAY FAVOURITES: november

November is normaliter niet mijn favoriete maand van het jaar. De dagen zijn kort, het weer is vaak belabberd, de bomen worden kaal, mijn zongebruinde huid is weer melkpakkenwit, de zomer lijkt mijlenver en er is gewoon weinig in de nabije toekomst om naar uit te kijken. Toch was er dit jaar genoeg om blij van te worden in november. Ik zet mijn favorieten op een rijtje.

Favoriete Album – Coldplay Everyday Life

2019 is het jaar that keeps on giving… albums van mijn favoriete artiesten. Na eerst Taylor Swift’s Lover en Dido’s Still on My Mind compleet grijs gedraaid te hebben is het nu de beurt aan Coldplay’s nieuwe album. Favorieten zijn Everyday Life, Arabesque, Champion of the World en Church.

Favoriete nummer – Dido – This is Love

Ik zou natuurlijk alle nummers van Coldplay op kunnen noemen, maar dat zou deze blog ietwat eentonig maken. Ik ga daarom voor het nieuwe nummer van Dido, This is Love. Wat een lekker nummer, een en al ‘liefde’. Nu vind ik vrijwel ieder nummer gezongen door Dido mooi (denk dat ik zelfs warm zou kunnen worden van Sinterklaasliedjes gezongen door Dido), maar dit is net een beetje extra mooi. Ik zit sowieso helemaal in Dido-sferen na het concert van afgelopen zondag. Ultiem genoten.

Favoriete beautyproduct – Boy Brow van Glossier

De beste wenkbrauwgel die er is, Boy Brow van Glossier. Ik ben best wel een beetje een sukkel als het op wenkbrauwen fatsoeneren aankomt. Ik heb er gewoon geen geduld voor. De Boy Brow van Glossier is echter in nog geen twintig seconden per wenkbrauw aangebracht en blijft de hele dag zitten. Ik had hem eerst in de kleur bruin, omdat ik mijn wenkbrauwen graag iets donkerder wilde maken, maar dit stond onnatuurlijk en daarom gebruikte ik het amper. Nu ik hem in de kleur blond heb wil ik nooit meer iets anders.

Voor iedereen die binnenkort in Londen is, tot 9 februari is er een Glossier pop-upshop in Londen. Bestellen kan helaas nog steeds niet naar Nederland.

Favoriete serie – The Crown

YES! The Crown is terug voor seizoen drie. Een compleet nieuwe cast, maar nog steeds even goed, of misschien zelfs wel beter. Als je de eerste twee seizoenen van The Crown gezien hebt is dit zeker een aanrader. Heb je nog nooit iets van The Crown gezien, dan zou ik toch eerst even met het eerste seizoen beginnen. Dit derde seizoen vond ik heel mooi, maar ook heftig om te zien. Aflevering drie, over een kolenramp in Wales in de jaren 60 was zeer emotioneel. Mijn favoriete personages dit seizoen zijn prinses Anne (de dochter van Queen Elizabeth) en prinses Margareth (de zus van de Queen). Margareth wordt dit seizoen gespeeld door Helena Bonham Carter (zij speelde onder andere ook in Harry Potter, de tante van Draco Malfoy) en ik vind haar zo sterk spelen.

Favoriete ritueel – Weekenden in Meijendel

Mijn favoriete ritueel dat we deze maand geïntroduceerd hebben is een hardlooptraining in Meijendel, combineren met een heerlijke brunch met broodjes en taartjes van de Franse bakker. Ja, een wekker op zondag is niet ideaal, maar als je om half tien je training start ben je dat al lang weer vergeten. Tuur en ik lopen meestal samen in en doen daarna onze eigen training. Na afloop rijden we langs de Franse bakker en halen we amandelcroissants, stokbrood en andere lekkere dingetjes. Ik heb nu alweer zin in zondag.

Wat waren jouw favoriete van de maand?

Liefs,
Annemerel

Delen: