FRIDAY FAVOURITES: JUNE ’19

Het is zomer. Het voelt als zomer. Ik ben gelukkig. Juni is gewoon alweer voorbij, 2019 is voor de helft een feit. Damn. Er was deze maand in ieder geval weer genoeg om blij van te worden. Mijn favorieten op een rijtje.

Favoriete Zomerding – Spontane barbecues

Tuur en ik hebben het barbecuen sinds een paar weken helemaal ontdekt. En dat dat helemaal niet zo ongezond hoeft te zijn als het misschien doet vermoeden, dat weten we inmiddels ook. Meestal grillen we wat aardappeltjes op de barbecue en een bak met groenten (paddenstoel, courgette en aubergine). Daarnaast iets van (nep)vlees of vis. Je hoeft geen 26 soorten vlees en vis op de barbecue te gooien, dat is dan zeg maar net weer een beetje te veel van het goede (en niet heel duurzaam). Ik hoop dat er nog heel veel mooie zomeravonden komen waarop we de barbecue aan kunnen steken.

Favoriete TV-serie – Younger

Yes! Younger is terug met nieuwe afleveringen, iedere donderdag op Videoland. Redenen waarom je deze serie moet zien? Hij speelt zich af in New York. Hilary Duff is een van de hoofdrolspelers (Lizzie McGuire!), het speelt zich af in de uitgeverswereld (wat ik heel interessant vind omdat ik hier zelf ook veel mee te maken heb), de afleveringen zijn maar 20 minuten (je hebt dus niet het gevoel alsof je je tijd aan het verdoen bent als je aan het kijken bent) en de serie geeft me niet zo’n zwaar gevoel als andere series die ik op dit moment kijk (Designated Survivor bijvoorbeeld). Als je de serie nog niet gezien hebt, heb je geluk, dit is het zesde seizoen en de eerste vijf staan ook op Videoland (je kunt twee weken een gratis proefabonnement nemen als je geen zin hebt om hier geld aan uit te geven).

Favoriete nummer – Taylor Swift – You Need To Calm Down

Ik was een beetje teleurgesteld in Taylor’s eerste single van haar nieuwe album, ME!. Het was een beetje té kinderachtig en ik had er verder totaal geen gevoel bij. Gelukkig is het tweede nummer van Lover wat mij betreft een stuk beter. De tekst is sterk, de melodie werkt aanstekelijk. Ik zie dit wel een zomerhit worden. Wat vinden jullie?

Favoriete film – Murder Mystery

Adam Sandler en Jennifer Aniston in een film? Ik moest meteen denken aan de comedy ‘Just Go With It’ (die overigens vanaf volgende maand ook op Netflix staat). Anyway, deze film is heel anders, hoewel er ook redelijk wat gelachen wordt en de film zich wederom op een vakantie afspeelt. Dit keer zijn Adam en Jennifer (ik zou hun namen in de film al niet meer kunnen herinneren, maar dat maakt voor het verhaal niet) een getrouwd stel. Adam stelt Jennifer al vijftien jaar teleur omdat hij haar nog steeds niet op haar beloofde huwelijksreis naar Europa heeft genomen. Het stel lijkt een beetje in een sleur te zijn geraakt, maar als ze dan eindelijk wél die huwelijksreis gaan maken ontdekken ze nieuwe kanten van elkaar wanneer ze verwikkeld raken in een ‘murder mysterie’. Het is niet heel hoogstaand, maar wel prima anderhalf uur vermaak. De film staat nu op Netflix.

Favoriete boek – Elizabeth Gilbert – City of Girls

Het is lang geleden dat ik mezelf heb kunnen verliezen in een roman. Ik had er de rust niet voor, terwijl je op dat soort momenten juíst rust zou moeten nemen met een boek. Anyway, City of Girls van Elizabeth Gilbert (Eat, Pray, Love) is een heerlijk boek om weer in de leessferen te komen. Het speelt zich af in 1940 in New York (hebben jullie door dat ik hou van verhalen die zich afspelen in NYC?). Het is het coming of age verhaal van Vivian Morris (fictief personage) dat verteld wordt door Vivian, inmiddels tegen de 90, in 2010. Het verhaal is goed en boeiend geschreven. Tijdens het lezen van het boek word ik helemaal 80 jaar mee terug in de tijd genomen, naar New York. Ik kan me geen betere manier om te ontspannen bedenken op dit moment.

Favoriete weekend – Parijs 

Samen met Tuur, Laura en Robin 28 uur eten en drinken en slenteren (of op de elektrische step) door de straten van Parijs. Ik had van te voren al het gevoel dat het fantastisch zou worden en ik had het niet beter kunnen bedenken. Volgend jaar weer. Sowieso.

Wat waren jouw hoogtepunten van juni? Welk nummer liet je spontaan dansen? Is er een serie waarin je bent meegesleurd? En heb je misschien nog een boek voor me dat ik deze zomer kan lezen? Ik denk dat ik de smaak nu wel weer te pakken heb.

Liefs,

Annemerel

Delen:

2 Reacties

 1. Lieneke
  juni 29, 2019 / 13:49

  Een van mijn favoriete rubrieken op je site (al lees ik gewoon alles ?)
  Mijn favoriete liedje: Armin van Buuren- Blah Blah Blah.. Geen idee of het al ouder is, maar ik heb het pas ontdekt
  Mijn favoriete zomerding: naar het strand gaan. Ik vond/vind naar het strand gaan met kinderen zo’n gedoe;parkeerplek zoeken, slepen met spullen en het is al zo warm. Maar als je er eenmaal bent is het heerlijk, vaak iets koeler door een zeewind en de jongens hebben het geweldig naar hun zin
  Favoriete boek:nooit meer van Colleen Hoover. Ik las deze uit mijn bookchoice abonnement en dat is sowieso een goede tip als je meer wilt lezen. Elke maand kan ik 8 geselecteerde nieuwe e-books downloaden. Ik lees nu ongeveer 1 boek per week
  Favoriete feest: (alsof ik naar meerdere feesten ga in een maand?) Het foute feest van Q music waar ik gisteren met collega’s was. We zagen er allemaal lekker fout uit in onze neon pakjes en lekker dansen op foute muziek, geweldig

 2. juli 1, 2019 / 20:17

  Ik ben ook aan Younger begonnen (inmiddels al in seizoen 4 haha)! Looove Hilary Duff. Toen ik het aanklikte, herinnerde ik me inderdaad dat jij het wel eens genoemd hebt :)