FRIDAY FAVOURITES: February 2019

Februari is voor mijn gevoel voorbij gevlogen. Of nou ja, we zijn er natuurlijk nog niet, maar dit is wel de laatste vrijdag van februari dus het is wel tijd voor de Friday Favourites. Ik heb mijn favoriete van de afgelopen maand weer op een rijtje gezet.

Favourite Beauty – La Roche-Posay Toleriane Ultra Dag- en Nachtcrème

Als ik een top 5 moest maken de vijf dingen die ik het mooist vind aan mezelf, dan valt mijn huid hier ver buiten. Droge plekjes, glimmende zones, puistjes, rode bultjes, ontstekingen en verkleuringen van oude ontstekingen, nee… ik heb bepaald geen porseleinen huidje. Of nou ja, misschien gebroken porseleinen. Anyway, ik heb heel veel dingen geprobeerd en ben er wel achter dat crèmes met zo min mogelijk poespas het beste voor mij werken. Sinds twee weken smeer ik de Toleriane dag- en nachtverzorging van La Roche-Posay*, zonder collageen, parabenen, parfum, alcohol of andere conserveringsmiddelen. Perfect voor een gestresst en hyperactief huidje zoals dat van mij. Mijn huid reageert goed op de crème, het is niet dat ik ineens een perfect huidje heb, maar hij reageert in ieder geval niet in de vorm van jeuk of bultjes en het lijkt erop dat hij ook iets kalmer is dan de afgelopen maanden. Maar hier kan ik na twee weken nog niet echt uitspraken over doen, dus dat doe ik dan ook niet.

Favourite Dessert – Liuk citroenijsjes

Drie maanden lang at ik minstens vijf avonden per week een Liuk citroenijsje en was ik in de veronderstelling dat mijn ijsje ‘Link’ heette, totdat ik vorige week een blog deelde met mijn liefde voor deze ijsjes en jullie me er vriendelijk op wezen dat ik de n om moest draaien en er een u van moest maken. Anyway, deze citroenijsjes zijn dus groot favoriet en tijdens het schrijven van dit stukje word ik al blij van de gedachte dat ik er vanavond na het eten weer eentje kan eten.

Favourite Feeling – De zon op mijn gezicht

De afgelopen maanden fantaseerde ik er regelmatig over, een voorjaarszonnetje en een zachte temperatuur. Ik ben vast niet de enige die gewoon een stuk vrolijker in het leven staat op het moment dat de zon zich zo af en toe laat zien. Afgelopen week was precies wat ik nodig had. De neerslachtige gevoelens die ik de afgelopen weken regelmatig had verdwenen als sneeuw voor de zon en ik kon ineens weer denken in mogelijkheden in plaats van 1001 problemen. Wat een beetje licht al niet met een mens kan doen.

Favourite Song – Kygo – Think About You

Deze maand werd ik redelijk vaak teleurgesteld als ik de New Music Friday afspeellijst op Spotify beluisterde. De enige keer dat ik happy was afgelopen vrijdag toen Kygo een nieuw nummer lanceerde samen met Valerie Broussard. Think About You is weer heerlijk Kygo. Vandaag staat de release van een nieuw nummer van Martin Garrix op het programma (No Sleep, samen met Bonn), ik schrijf deze blog echter een dagje eerder, dus daar kan ik nu nog niet echt uitspraken over doen (hoewel ik het eigenlijk niet hoef te horen om te weten dat hij in mijn favorieten-playlist komt te staan, zo ging dat afgelopen drie jaar namelijk iedere keer met een nieuwe Garrix-release).

Favourite Show – Homeland

Afgelopen zomer dacht ik dat ik voorgoed was afgekickt van Netflix. Toen ik trainde als ’topatleet’ en net samen was met Tuur, was er voor Netflix geen tijd. Maar ‘old habits die hard’ en deze winter heb ik mijn account weer goed gebruikt. Begin december begonnen we aan de serie Homeland, over een bipolaire CIA-agente die de wereld probeert te redden op soms ietwat onorthodoxe (maar daarom niet minder briljante) wijze. Ik had natuurlijk wel van de serie gehoord, alleen waar hij precies over ging wist ik eigenlijk niet. Ook had ik nooit gedacht dat ik de serie met zoveel plezier zou bekijken. Na twee seizoenen in december hadden we rond de jaarwisseling even een korte break (waarin we de serie YOU keken), maar toen we thuis kwamen zijn we snel weer verder gegaan. Begin deze maand hadden we even een week geen nieuwe aflevering, omdat we moesten wachten op het zevende seizoen, maar inmiddels staat dat ook op Netflix en hebben we ook dat seizoen uitgespeeld. Nu is het wachten op seizoen 8, dat hopelijk over een jaar ook op Netflix staat. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke serie om (samen) te kijken, Homeland zou je echt een kans moeten geven.

Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?

Liefs,
Annemerel

*Ik ben dit jaar ambassadeur van La Roche-Posay en ik heb de crèmes gekregen. Echter, dit stukje in deze blog is geen onderdeel van de samenwerking. 

Delen:

3 Reacties

 1. Vera Boekelman
  februari 22, 2019 / 13:38

  Grappig he, hoe januari echt eindeloos leek te duren en februari voorbij vloog. Mijn hoogtepunten waren toch wel de zonnige dagen denk ik, heerlijk! Wat vind je van de nieuwe van Martin Garrix? Ik heb hem net geluisterd en vind hem wel tof, maar ook niet méga speciaal eigenlijk. Maar hij gaat hoe dan ook wel weer in het hardlooplijstje :-)

 2. Marjolein
  februari 22, 2019 / 19:37

  Ik ben sinds een paar maanden overgestapt op de Drunk Elephant skincare lijn (zonder Essential Oils, Drying Alcohols, Silicones, Chemical Screens, Fragrance/Dyes and SLS) en het maakt echt een wereld van verschil voor mij. Mijn huid is veel rustiger en de littekens die ik had zijn zo goed als onzichtbaar tegenwoordig. Misschien ook interessant voor jouw huid.

 3. februari 24, 2019 / 14:20

  Zeker ook de zon na al de sneeuw die wij hier in München hebben gehad! Super blij dat het nu eindelijk wat warmer wordt…