FRIDAY FAVOURITES: April

Another month bites the dust. 2019 is al voor een derde voorbij. April was een fijne maand, met veel hardloopwedstrijden, blessureleed op zijn retour, mooie nieuwe muziek, een favoriete nieuwe zonnebril en nog veel meer ander moois. Mijn favorieten van afgelopen maand zet ik op een rijtje.

Favourite Accessory – Goodr Sunglasses

“Sportzonnebrillen zijn vaak duur, lelijk en overgeproduceerd” aldus Goodr, een Canadees zonnebrillenmerk dat goedkope, kwalitatief goede zonnebrillen produceert die uitermate geschikt zijn voor hardlopen (en andere sportieve activiteiten). Alle zonnebrillen hebben gepolariseerde glazen, zijn anti-slip en hebben een heel licht montuur (lees: je voelt ze niet tijdens het lopen en ze glijden ook niet af). Ik mocht er eentje op tijdens een shoot van Run2Day en vroeg na afloop heel lief of ik hem misschien mee naar huis mocht nemen, want ik was onmiddellijk fan. Het mocht en sinds dien zijn we onafscheidelijk. Goodr’s zonnebrillen koop je bij Run2Day voor €35,- per paar.

Favourite Splurge – Sandro Flame Sneakers

“Ja mensen, ik kon niet wachten. Ze stonden er in mijn maat, ze zaten fantastisch en ik dacht… dit is een investering. Mijn moeder was erbij en die is altijd best wel verstandig met geld en die zei ‘goede schoenen kosten altijd veel geld’. Dat was net die extra druppel die mijn emmer nodig had. De Sandro Flame sneakers zijn van mij and I’m walking on air (letterlijk, figuurlijk, alles!).

Favourite Run – Kwart marathon Rotterdam

Ik ging erin met geen enkele pretentie of verwachting. Gewoon ‘lekker’ een kwart marathon lopen. Een kwart marathon is nu niet bepaald een afstand die je vaak loopt, dan heb ik toch minder PR-drang. Daarnaast stonden er zoveel snelle meiden aan de start, van nationaal niveau, dat ik me ook geen podium-ilussies maakte. En ik moest ook wel ietwat reserves behouden, want ’s middags moest ik nog een keer aan de bak tijdens de estafette marathon in Rotterdam. Vrijwel exact hetzelfde parcours als die ochtend, alleen dan tezamen met de marathonlopers die er dan al 29 kilometer op hadden zitten (lees: veel meer ‘verkeer’ op het parcours en dus geen mogelijkheid om eigen tempo te lopen, dus excuus om echt te chillen).

En het ging eigenlijk verrassend makkelijk, die kwart marathon. De eerste kilometer ging als vanzelf in 3’45. Veel te snel natuurlijk, maar ik kon het tempo rustig laten zakken zonder dat mijn lichaam meteen begon te protesteren over die eerste veel te snelle kilometer. Uiteindelijk bereikte ik het 10 kilometerpunt slechts 10 seconden later dan mijn (weg)PR. Ik weet nu wel… als ik ooit sneller wil lopen dan mijn PR, zal ik toch echt relaxter in mijn wedstrijd moeten gaan. Dat is kennelijk dé truc om harder te lopen. Maar ja, vertel me dat nog maar eens de dagen voor een wedstrijd. Als ik denk dat een PR mogelijk is, ga ik onbewust toch denken aan dat PR en dus die spanning opbouwen. Ik moet dus een manier bedenken waarbij ik voor een wedstrijd niet eens dénk aan verbeteringen van mijn persoonlijk record. Tips, iemand?

Favourite TV-Show – The Good Fight

Weten we nog eind 2017, toen ik dagelijks vlogde en ik wekenlang alleen maar over The Good Wife kon praten? Inmiddels is de spin-off serie The Good Fight bezig met zijn derde seizoen en wekelijks komt er een nieuwe aflevering op Videoland. Zelf heb ik een Netflixabonnement dat ik heel lief deel met mijn ouders, zusje en beste vriendin. Mijn moeder heeft een abonnement op Videoland, dat ze op haar plaats weer heel netjes en lief deelt met mij. Ja… als ik zou willen zou ik de hele dag series en films kunnen kijken zonder me te vervelen. Maar ik kan mezelf redelijk bedwingen ;-).

Anyway, seizoen 3 van The Good Fight is weer net zo goed als de eerste twee seizoenen. Ik vind het heel gaaf hoe ze inspelen op kwesties die op dit moment ook daadwerkelijk in de wereld spelen. En Diane, Lucca en Maia zijn best wel bad-ass.

Favourite Song – Ellie Goulding – Sixteen

Wát een heerlijk nummer van Ellie Goulding. Ik word hier veel vrolijker van dan haar eerdere singles Close To Me en Flux. Een nieuw Ellie-album is op komst en ik hoop dat het meer klinkt als Sixteen dan als de andere twee ‘previews’ van het album. In mijn Google-zoektocht voor meer informatie over het album kwam ik erachter dat Ellie een paar weken geleden ook een ander nummer heeft uitgebracht voor de film “Fighting with our Family, Do You Remember heet het nummer en heeft weer een heel ander geluid, aanrader ook wel. Tot zover mijn Ellie G0ulding-nieuws.

Wat waren jouw favorieten van afgelopen maand?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

6 Reacties

 1. Teha
  april 26, 2019 / 12:30

  Nou,jouw vlogs en blogs zijn wel mijn favoriet op het moment:)

 2. april 27, 2019 / 13:35

  Die sneakers! Mooi. Ik vind Sixteen inderdaad ook best oldschool Ellie, lekker!

 3. Maaike
  april 28, 2019 / 16:58

  Ik had je sneakers al in een eerdere vlog op de achtergrond zien staan (voor de foto!)

 4. Lisette
  april 29, 2019 / 09:47

  Jaa, ik heb toch eindelijk ook maar een Goodr aangeschaft, in het roze :)
  Moet er nog wel een rondje mee lopen, maar hij zit inderdaad echt heerlijk!

 5. Marion
  april 30, 2019 / 13:59

  Ik heb de turquise Goodr gekocht en hij is GEWELDIG! Ik ga meteen ook nog een zwarte bestellen want deze zonnebril is de beste hardloopaankoop ooit. Ben er heel erg blij mee. Goed gevonden Annemerel!!

 6. Ilse
  mei 15, 2019 / 14:00

  Hoi Annemerel,
  Ik vroeg me af hoe je de Goodr zonnebril vindt ten opzichte van je Oakley.
  Ik ben benieuwd!
  Groetjes,
  Ilse