FRIDAY FAVOURITES: 49

Favourite Thought – Paris in only 9 days!
Photobucket

De Franse Vogue lezen, woordjes leren, woordjes stampen, Franse muziek luisteren, macarons en éclairs eten… Ik kan me geen betere voorbereiding op Parijs bedenken. Over negen dagen zit ik dan eindelijk weer in de TGV op weg naar “mijn” geliefde stad. Mijn appartementje zit in de buurt van de Eiffeltoren en met behulp van Google Maps heb ik al heel wat routes uitgestippeld. Zo is de dichtstbijzijnde Kenzo winkel (ik moet die trui) 1,6KM verwijderd. Mijn favoriete Ladurée filiaal ligt op 2,1 kilometer lopen en ooooooooh ik wil zo graag ’s ochtends hardlopen langs de Seine……..

Favourite Nailpolish – Essie Bordeaux
Photobucket

Absoluut mijn favoriete nagellak kleur van het moment. Als het niet mijn favoriete nagellak kleur alle tijden is. Bordeaux van Essie is voor mij dus echt de perfecte kleur rood!

Favourite Shopping – Mango Pants
Photobucket

Ik noem het ook wel mijn zwangerschapsbroek. De broek is niet alleen eyecatcher, hij zit zo ontzettend lekker. De brede elastieke band zorgt er voor dat ik de hele dag door kruidnootjes kan eten en aan het eind van de dag nog steeds geen benauwd gevoel heb. Love it! Hebben? Ik kocht hem bij Mango!

Favourite Song – Madonna – Je T’aime, Moi non plus

Ik luister de laatste week dus veel Serge Gainsbourg, Franse muziek zoals ik al eerder zei. Madonna zong tijdens het mini concert dat ze in Parijs gaf een “duet” met Serge. Meneer Gainsbourg is al even niet meer in leven, maar een van haar dansers deed niet moeilijk en playbackte zijn gedeelte. Madonna zong het deel dat Brigitte Bardot in het origineel zong. Love it!

Favourite Food – (bakkers)kruidnoten
Photobucket

Bakkerskruidnoten. OMG! Bij de Albert Heijn zijn ze naar mijn weten nog niet te koop, maar toen ik gistermiddag langs de bakker liep en deze in de vitrine zag liggen kon ik het niet laten. Nu lust ik de rest van het jaar geen Bolletje of Albert Heijn eigen merk meer. Ik wil alleen nog maar bakkerskruidnoten. Zo knapperig, perfecte smaak, niet zo chemisch. Minder speculaas, meer… YUMMIE!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

24 Reacties

 1. Marloes
  september 21, 2012 / 17:35

  AH heeft ze ondertussen ook in de winkels liggen!

 2. september 21, 2012 / 17:35

  Inderdaad de beste voorbereiding om naar Parijs te gaan!

 3. september 21, 2012 / 18:00

  Hmmmm, kruidnootjes! Hoewel ik er normaal gesproken fel tegen ben om ze voor eind november te eten, heb ik mijn eerste zak alweer op en hmm, wat waren ze lekker!

 4. Ilse
  september 21, 2012 / 18:07

  Hmmm, heb ze vanmiddag ook maar gehaald! :) dit word pepernoten eten tot december! Door jouw leuke voorbereiding krijg ik zelf zin om Frans te leren!

 5. september 21, 2012 / 19:12

  Die broek is inderdaad echt tof! Net als die nagellak :D

 6. september 21, 2012 / 19:15

  Parijs, Franse taal en Macarons is liefde!

 7. september 21, 2012 / 19:33

  Dat is toevallig, de kruidnoten komen van de bakker die familie van mij is!! Yummm…

 8. september 21, 2012 / 19:54

  vandaag mijn eerste chocopepernoten en kruidnootjes op – jummie!

 9. september 21, 2012 / 20:02

  Ik ben fan van de nagellak! Moet ook weer wat vaker zo’n kleurtje op doen, ik heb tegenwoordig nog felle vrolijke kleurtjes op, zodat ik mezelf voor de gek kan houden en denken dat het nog altijd mooi zomerweer is :P

 10. september 21, 2012 / 20:50

  C’est un outfit tres stylish =]!! Geweldig nagellakkleurtje van Essie, staat je echt goed!

 11. september 21, 2012 / 21:08

  Jaaah die van de bakker zijn het allerlekkerst! Bij mij is het kruidnotenseizoen geopend in het eerste weekeind van september, als de bakker ze tijdens het dorpsfeest op straat verkoopt. Helaas ben ik nu bezig met afvallen dus die dingen zijn taboe, maar normaal gesproken eet ik er maar drie of vier en dan is de hele zak plotseling leeg.

  Kabouters ofzo.

  En inderdaad lekkerder dan de fabrieksnoten van de supermarkt. Zelfs als daar een laagje chocola omheen zit.

 12. september 21, 2012 / 21:17

  Lekker macarons! Heb nu al zin in je Franse verhalen. :)

 13. september 21, 2012 / 21:23

  Stiekem een beetje jaloers dat jij naar Parijs mag! Heb er zelf namelijk een half jaar gewoond en ben verliefd geworden op de stad. Ikzelf ben grote fan van het Canal Saint-Martin, er zitten heel wat leuke winkeltjes (Quai 71) en restaurantjes (Chez Prune) aan, van het Parc des Buttes Chaumont, waar zelfs een luilak als ik met plezier gaat hardlopen (als je van hellingen houdt tenminste)… en van de cheesecake bij L’Autre Café in het 11e arrondissement! hmm…
  En maak je geen zorgen om het Frans: een taal leer je door het veel te spreken! Een tip: zet je favoriete serie/dvd eens op in het Frans, met Franse ondertiteling, mij heeft het echt geholpen!

 14. september 21, 2012 / 22:06

  Ben erg benieuwd! x

 15. september 21, 2012 / 22:57

  Ik kijk alweer uit naar je blogs vanuit Parijs. Zo’n fijne stad is het ook :)

 16. kim
  september 22, 2012 / 00:00

  Kruidnootjes! die ben ik ookal gaan eten, sinds vandaag :$ onze AH heeft ze echt al 2,5 weken… xx

 17. september 22, 2012 / 11:30

  Parijs, geweldige stad. Kan me voorstellen dat je je er zo op verheugd. Je hebt ook wel gekozen voor de perfecte voorbereiding met de macarons, eclairs en Vogue :) Voorpret!

 18. D.
  september 22, 2012 / 13:35

  Ooh, Parijs is zo geweldig. Ik wil er weer heen. Wat ga je er doen?

 19. september 22, 2012 / 14:13

  Ik kijk alweer uit naar je blogs vanuit Parijs! Hmm en die kruidnoten nom nom!

 20. september 22, 2012 / 19:44

  Wat heerlijk dat je naar Parijs gaat.. Ik ben stiekem best jaloers. En ik heb vandaag ook mijn eerste zak kruidnoten gekocht!

 21. september 23, 2012 / 13:06

  Oh ik wil ook naar Parijs! En kruidnoten begin ik nog even niet aan, vind persoonlijk dat dat echt niet kan voor november, dan gaat voor mij de magie er een beetje af zeg maar.