FRIDAY FAVOURITES: 261

Favourite Breakfast – Açai Bowl

Het is mei en dat betekent dat het weer tijd is voor dagelijkse açai bowls. Deze week at ik ze met de granola die mijn moeder iedere week maakt. Ga haar vragen of ze het recept eens wil delen op haar blog. Never mind, ik kijk net even op haar blog en zie dat het er al lang staat. Sorry mam. De rest van het ‘recept’ lees je hier. Maar even serieus, als je deze foto ziet dan wil je hem toch van je beeldscherm afeten. Ik wel in ieder geval.

Favourite Show – Riverdale

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo van een serie genoten heb. Ik denk echt dat dat Gossip Girl geweest moet seizoen, seizoen één. Of misschien The Vampire Diaries. Vandaag komt de aflevering online waarin  als het goed is héél véél duidelijk wordt (ik probeer zo veel mogelijk spoilers te omzeilen) en dan is over twee weken de season finale. Ben stiekem een beetje jaloers op iedereen die nog niet aan deze serie begonnen is, die heeft nog zoveel tegoed. Maar aan de andere kant; ik heb alle afleveringen nu al twee keer gezien (een keer alleen en dan vaak nog met Carlissa of mijn zusje) dus ik kan ze best ook nog wel een derde keer kijken. Nee. Geen tijd voor. Gaat niet door. Moet. Mezelf. Behoeden.

Favourite Night – Girls Night

Jup, zondag had ik een kater. Ook al had ik echt niet ZO gek gedaan. Maar zaterdagavond de hele avond op de bank samen met Carlissa, Riverdale én Pretty Little Liars en een fles wijn, was top. Dat we na twaalf uur zelfs nog levendig genoeg waren om de deur uit te gaan, maakte de avond helemaal bijzonder. Ik krijg weleens de vraag waarom ik niet vaker in het weekend afspreek met vriendinnen. Het ding is; we hebben het allemaal erg druk. Er zijn dit jaar al zoveel weekenden geweest waarin ik of in het buitenland was of een belangrijk evenement had op zondag (ZO ZIELIG IK WEET HET), maar als ik dan een weekend wel in de gelegenheid ben om de deur uit te gaan, dan moet ik het ook wel gewoon doen. En dat heb ik dus afgelopen zaterdag wél gedaan.

Favourite Movie – Patriots Day

Ik was best wel blij dat ik deze film niet voor de Boston Marathon gezien heb, dat had de hele ervaring waarschijnlijk nog een stuk emotioneler gemaakt. De film gaat over de bomaanslagen tijdens de Boston Marathon in 2013 en de aanslag die dit pleegde op de verschillende betrokkenen. Van de twee jongens van Tjetjeense afkomst die de bommen lieten afgaan tot de toeschouwers die ledematen verloren tot de Chinese jongen die door de terroristen in zijn eigen auto ontvoerd werd omdat ze een auto nodig hadden om te vluchten. Maar ook de politie agent die het allemaal van dichtbij heeft zien gebeuren. In de film zie je ook veel (voor mij herkenbare) beelden van de marathon en dat maakte deze film voor mij persoonlijk extra speciaal.

Favourite Song – Kygo & Ellie Goulding – First Time

Wat krijg je als twee van je favorieten artiesten samenwerken, een garandeert succesnummer (letterlijk en figuurlijk). First Time van Kygo & Ellie Goulding was het nummer dat ik deze week het meest afspeelde.

HAPPY FRIDAY! Fijne bevrijdingsdag, hebben jullie iets leuks op de planning staan?

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. mei 5, 2017 / 12:18

  Leuk lijstje! Ik moet toch echt is de Acai bowl gaan proberen :)

 2. mei 5, 2017 / 13:41

  Ik vond Patriot’s Day ook een heel mooie film! Ga het recept van je moeder zeker eens proberen, ziet er inderdaad TE lekker uit!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 5, 2017 / 14:04

   Laat me weten hoe het geworden is als je het recept geprobeerd hebt!

 3. Jorin
  mei 5, 2017 / 13:43

  Oeh nu ben ik benieuwd naar Riverdale; ik ben dus een van de gelukkigen die er nog aan moet beginnen ;-)
  En ik ga zelf minder dan jou uit Annemerel, dus volgens mij ligt het maar net aan wat je zelf gewend bent; er is niet echt een ‘normaal’ in dit soort dingen toch?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 5, 2017 / 14:03

   Helemaal gelijk in! Veel plezier met kijken!

 4. Irene
  mei 5, 2017 / 13:55

  Maak je de acaibowl met bessen of met poeder, en waar koop je het dan

  • Annemerel
   Auteur
   mei 5, 2017 / 14:03

   Ik maak het met blauwe bessen en açai poeder, dat koop ik bij Albert Heijn. Of het echt zo mega gezond is als ze ons willen doen geloven weet ik niet, maar ik vind het fijn en voel me er goed bij.

 5. Ilse
  mei 5, 2017 / 16:59

  Toch eens een acaii bowl maken! Ik loop achter met Riverdale maar vind het wel echt heel erg spannend! Snel maar weer eens verder kijken en 13 reasons Why ook afkijken!

 6. Hanne
  mei 5, 2017 / 17:03

  Patriots day deze week ook gezien naar aanleiding van jou vlog. Zeer indrukwekkend zeker omdat Boston ook voor mij bekend terrein is.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 5, 2017 / 17:09

   Wat leuk om te lezen. Wat is jouw ‘relatie’ met Boston?

 7. Nina
  mei 6, 2017 / 16:09

  Aahh Riverdale is echt geweldig!!

 8. mei 6, 2017 / 20:46

  Nu weet ik zeker welke serie ik moet kijken als ik Gossip Girl straks heb afgekeken ;-) En je açaibowl ziet er inderdaad echt verschrikkelijk lekker uit.