FRIDAY FAVOURITES: 208

Favourite Day – Last Sunday
 photo Recently Updated173.jpg

Afgelopen zondag was best wel perfect. Zoals mijn elf-jarige vriend om half tien ’s ochtends al zei, deze dag kan eigenlijk al niet meer kapot. Ik stond om zeven uur op, maakte me klaar voor een dagje skiën en stond om half negen bij Kaat en Daniël in de ontbijtzaal om Jof op te halen. Samen met Jof reed ik naar de lift, waar ik nog even een pasje moest kopen. Het regende, maar het maakte niet uit. De eerste piste was een hel waar we een half uur over deden omdat de sneeuw ontzettend plakte en we daardoor niet vooruit kwamen. Maar de tweede piste ging al beter en na vijf pistes hadden we nergens meer last van. We dronken warme chocolademelk met slagroom en aten kaiserschmarrn. Deden nog een paar pistes en gingen vervolgens terug naar de Steinbockalm voor een pizza, onderweg zagen we steenbokken door de sneeuw lopen, wat best bijzonder was! Om drie uur maakten we onze laatste bochtjes en reden we naar de kinderwei, waar we Roos ophaalden. De rest van de middag spendeerde ik met gezellige mensen met een ondergaand zonnetje, af en toe buiten bij de buiten-haard/barbecue, soms lekker binnen. Heerlijke barbecue, een lekker glas wijn en had ik al gezegd dat het gezellig was? Om tien uur wandelde ik mijn hotelkamer binnen en moest ik nog twee blogs schrijven en mijn hele weekly vlog editten, maar zelfs dat maakte niets uit. Zondag was best wel EPIC!

Favourite New Gear – POC Stuff

 photo IMG_2413.jpg

OK. Dus vorige week donderdag mocht ik een prachtige nieuwe jas uitzoeken bij De Skihut. Een hele mooie witte. En ik had al zo’n vermoeden dat mijn witte helm er niet zo leuk bij zou staan, dus ik besloot meteen even te kijken naar een nieuwe helm, daar krijg je bij De Skihut nu namelijk 20% korting op. Ik wilde persé een POC helm en die was er op dat moment niet in mijn maat, dus ik dacht.. ik doe wel gewoon die witte helm op. Het is overigens niet eens mijn eigen helm, maar die van mijn moeder, met mijn eigen helm ben ik een keer vrij hard gevallen dus die is waarschijnlijk niet helemaal veilig meer. Maar goed, kom ik thuis, staat die helm dus echt afschuwelijk bij mijn nieuwe jas. En wat dan he? Nou ja dan ga je op zoek naar een adres waar ze wel de helm hebben die jij wil. Gevonden! Binnen een half uur is ‘ie van mij… maar ja, dan zie ik die helm met mijn bril en dan denk ik… shit, staat niet! En dan zie je de bril die je eigenlijk al best een tijdje mooi vind en dan ook nog eens met korting en dan heb je ineens een nieuwe helm en een nieuwe bril gekocht. OEPS! En dat allemaal omdat ik een nieuwe jas mocht uitzoeken. Werd uiteindelijk toch nog een duur grapje, haha. Maar ik ben wel heel blij met mijn nieuwe gear en ook eindelijk weer een EIGEN veilige helm. Dus als je het zo bekijkt…

Favourite Beauty Product – The falsies push up drama mascara
 photo IMG_2413.jpg

Have you met my new favourite mascara yet? In een goodiebag van L’Oréal ergens half november zat een nieuwe mascara van Maybelline. Ik was niet meteen enthousiast, had last van aan elkaar klonterende wimpers, maar na drie keer gebruiken (op aanraden van Roos), ben ik toch groot fan geworden. Zo’n fan dat ik er op STOND dat hij in mijn goodiebag bij mijn boekpresentatie zou zitten. De mascara is een beetje te vergelijken met de Somptuous Extreme van Estée Lauder, lekker dramatisch dus, hou ik van! Als ik echt hele lange en donkere wimpers wil combineer ik hem met de Lash Sensational van Maybelline, die scheidt de wimpers mooi. Dus dan doe ik eerst een paar laagjes push-up drama, dan wat Lash Sensational, dan weer wat push-up en tot slot nog een klein beetje Sensational. Aanrader! Heb de Lash Senstational ook in waterproof versie, dus die gebruik er vaak overheen als ik ga skiën of wanneer het regent.

Favourite Song – Glasperlenspiel – Geiles Leben

Dit nummer hoorde ik zaterdagochtend op de radio toen mijn auto mijn Spotify niet meer wilde afspelen. Daarna hoorde ik het nog een paar keer in verschillende restaurants en alle mensen om me heen zongen het nummer mee. Zondagavond was ik verliefd op het nummer, maandag stond het elf kilometer lang op repeat tijdens het hardlopen. Ik ken de tekst bijna uit mijn hoofd, terwijl ik absoluut geen held ben met Duits. Normaal dus niet echt mijn muzieksmaak (Duitse tekst?!?!!!!) maar wintersport doet gekke dingen met een mens (met mij). Het nummer schijnt trouwens al best een paar maanden een hit te zijn in Duitsland/Oostenrijk, maar ja… normaal niet echt mijn ding, dus nu pas ‘ontdekt’.

Favourite Song 2 – The Boxer Rebellion – Keep Me Close

Ik wilde eigenlijk geen twee nummers in mijn Friday Favourites, want dat hoort niet. Maar ja toen dacht ik, het is mijn blog en ik bedenk zelf de regels en waarom zou ik niet gewoon voor een keertje twee favoriete nummers delen. Want dat ‘foute’ Duitse nummer wissel ik dus de hele week al af met het nieuwe nummer van The Boxer Rebellion, Keep Me Close. ZO’N ZO’N ZO’N fijn nummer, over twee maanden verschijnt het nieuwe album! Tot die tijd draai ik het vorige album gewoon nog extra vaak, want dat ben ik nog steeds niet zat.

HAPPY FRIDAY!

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. Cathy
  februari 26, 2016 / 17:29

  Annemerel, toch maar misschien meer makeup gaan gebruiken. Ik bedoel je vertegenwoordigd jezelf toch op je blog? En elke keer zet je selfies op het internet alsof je chronisch een kater hebt! Makeup doet wonderen…

  • Eva
   februari 26, 2016 / 17:38

   Wauw jij ook een fijn weekend he…. Wat een opmerking

  • Eva
   februari 26, 2016 / 17:48

   Wat een rare opmerking. Ik vind het juist een verademing dat annemerel zich niet zo vol smeert. En ik vind haar prachtig met weinig make up!

   • Eva
    februari 26, 2016 / 17:49

    Oh! 2 eva’s ;)

  • Denise
   februari 26, 2016 / 18:02

   Wauw…. Een happypil doet ook wonderen.

   Heb liever de foto’s van annemerel dan een nep vol geplamuurd snoetje!

  • Eveline
   februari 26, 2016 / 18:39

   Wat ben jij een naar wijf Cathy

  • Eva
   februari 27, 2016 / 18:14

   En nog een Eva die Annemerel goed vindt zoals ze is! :)

 2. Pascale
  februari 26, 2016 / 17:49

  Ik heb nog nooit geskied maar door jouw krijg ik er spontaan zin in, hahaha.

 3. Eva
  februari 26, 2016 / 17:50

  Oh ik ben zwanger en heb nog geen enkele ‘etenscrush’ gehad tot ik bij jou kaiserschmarren las! Ik moet ze nu hebben maar hoe! Haha

 4. Ilse
  februari 26, 2016 / 17:57

  Fijne favorieten en sounds like a perfect sunday!

 5. februari 26, 2016 / 18:43

  Leuke foto’s! Goed excuus om een nieuwe outfit te scoren. Gelijk heb je!

 6. februari 26, 2016 / 19:06

  Heerlijk al die foto’s in de sneeuw!
  Ik zag dat je nu ook naar de run2day in Breda komt! Keileuk! Ga me gelijk inschrijven, ook al gaat die workout erna me waarschijnlijk niet lukken :’). Ben nog steeds volop aan het opstarten na mijn operatie (waarvoor dank voor je schema in je boek ^^)

  • Nikki
   februari 26, 2016 / 21:25

   Woow run2day Breda? Ik heb iets gemist en ga nu googlen! Thanks!!!

 7. februari 26, 2016 / 20:29

  Jeetje. Misschien valt het me nu pas op maar wat krijg je de laatste tijd veel ‘haat’reacties zeg! Niks van aantrekken hoor!
  Ik ben heel erg benieuwd naar die mascara! Ik ga hem binnenkort maar eens aanschaffen denk ik!

  • Maaike
   februari 26, 2016 / 22:32

   Ik reageer zelden op blogs (lurker), maar moet het nu toch even doen want ik ben het helemaal met Joyce eens! Al die gekke comments opeens. Moet je je echt niets van aantrekken. Haters gonna hate. Blijkbaar zijn sommige meiden zo jaloers dat ze het nodig vinden om je te beledigen. Die haatcomments zijn eigenlijk gewoon een slecht verpakt compliment ;)

 8. februari 26, 2016 / 21:03

  Leuk weer, enneh die mascara ga ik zeker een keer proberen! Herkenbaar trouwens met wintersportspullen.. Ik ging voor een jas en kwam met nieuwe schoenen, een broek en bijna een nieuw snowboard thuis hihi

 9. Marijn
  februari 27, 2016 / 09:58

  Joee Annemerel! Als lurkende volger (vanaf dag 1, yeah!) zag ik vanmorgen dat jouw boek in het weekendmagazine van het AD stond, met de cover gephotoshopt in een cartoon. Echt leuk om te zien dat je zo succesvol bent!

   • Marijn
    februari 27, 2016 / 21:48

    Sure! Morgenochtend bij daglicht zal ik een goede foto maken van de pagina!

 10. februari 27, 2016 / 11:03

  Wat een toffe ski spullen heb je er weer bij Annemerel! Ik hoop volgend jaar ook weer lekker te kunnen skien.. Goede reis vandaag naar Oostenrijk! En trek je aub niks van die haat reacties aan hoor!

 11. februari 27, 2016 / 11:55

  Je bent prach-tig, en ik word altijd blij van jou en je leven. En met mij belachelijk veel andere mensen. Ok doei.

 12. februari 27, 2016 / 15:34

  Die mascara heb ik ook inderdaad en de eerste keer dat ik hem probeerde vond ik hem niet zo.. nu heb ik hem voor de tweede keer op en je kunt hem wel mooi opbouwen :) dat is fijn!

 13. Maaike
  februari 28, 2016 / 10:03

  Hee Annemerel, van welk merk is je skibril & hoe heet ie?
  Wil hem namelijk nu ook

 14. Maaike
  februari 28, 2016 / 10:04

  Hee Annemerel, van welk merk is je skibril & hoe heet ie?
  Wil hem namelijk nu ook :)
  Hij is echt mooi!!

 15. Lotte
  februari 29, 2016 / 15:26

  Wat een fijne POC spullen heb je gehaald! Al jaren groot fan van het merk (ik werd in mijn vroegere snowboard-carrière een tijdje gesponsord door POC, heel fijn!) . Voor mij nooit meer een afdaling zonder mijn POC helm!
  Veel plezier nog in de sneeuw!