FRIDAY FAVOURITES: 182

Favourite Day – 1205
 photo Desktop758.jpg

Hoewel ik ieder jaar een jaartje ouder word, blijft twaalf mei mijn favoriete dag. Het is één van de weinige dagen waarop ik uit principe echt NIET werk. Nooit gedaan ook. Ok, toen ik nog op school zat moest ik natuurlijk gewoon naar school, maar nadat ik van de middelbare school af was heb ik mijn verjaardag altijd écht gevierd. Dagjes Amsterdam, een hele dag op het strand (mijn negentiende verjaardag… oh shit, maar toen heb ik uiteindelijk wel gewerkt een paar uurtjes omdat ik zag dat mijn collega’s het super druk hadden en omdat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om ze in de steek te laten), vorig jaar was ik in Londen en dit jaar was ik in Italië. Ik spendeerde dit jaar mijn verjaardag precies zoals ik wilde. Ik liep hard, ik at Nutella croissants, ijsjes, pasta Vongole, dronk Aperol Spritz en deed verder he-le-maal niets anders dan in de zon liggen. Hoe fijn is dat? HEEL FIJN.

Favourite New Gadget – Canon Powershot G7X

 photo IMG_5355.jpg

Ik heb onlangs een camera van Canon te leen gekregen, de Canon Powershot G7X. Onderweg vind ik het vaak te veel gedoe om mijn spiegelreflex mee te slepen en hoewel mijn iPhone hele mooie foto’s maakt, écht mooie foto’s die ook buiten het scherm van je iPhone mooi zijn, maakt hij niet. Afgelopen week ben ik de camera pas echt goed gaan gebruiken en ik ben super fan! Wil hem heel graag zelf kopen, maar eh… eerst even sparen en kijken of ik de camera over een paar weken nog zo fijn vind. Je kunt er trouwens ook hele goede video’s mee maken (hint………..)

Favourite Food – Ice Cream

 photo Desktop759.jpg

Gek genoeg had ik de afgelopen week helemaal niet zo veel honger. Ok als iemand me pasta of een pizza voorschotelde at ik het heus wel op, maar waar ik pas écht trek in had? GELATO! Citroenijs, mango ijs, chocolade ijs van Cristallo, gewoon heel veel Italiaans ijs. Wat wil je ook met die zomerse temperaturen? Best bizar trouwens, normaal is het rond deze tijd helemaal nog niet zulk lekker weer. Maar goed dat hadden we van te voren natuurlijk ook al op het weerbericht gezien, anders waren we ook niet zomaar weg gegaan.

Favourite Drink – Aperol Spritz

 photo IMG_5356.png

Noem me een alcoholist, noem me een aperolist, maar ik kan oprecht zielsgelukkig worden van Aperol Spritz. Wat is er dan beter dan je verjaardag vieren in het land van de Aperol Spritz (ook al heb ik me laten vertellen dat het oorspronkelijk uit Oostenrijk komt, maar ik heb verder nog geen onderzoek gedaan naar de waarheid van dit verhaal).

Favourite Song – Brandon Flowers – I Can Change

Weer een nieuw nummer van het aankomende album van Brandon Flowers dat later deze maand uitkomt. Ik ben fan! EDIT: De CD is vanmorgen op Spotify geplaatst!!!!!!!

HAPPY FRIDAY!

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. mei 15, 2015 / 17:06

  Jouw verjaardag zag er echt perfect uit, zo zou ik mijn verjaardag ook wel vieren :D. Door jouw foto’s heb ik nu ook al ontzettend veel zin om naar het Gardameer te gaan, maar ik moet jammer genoeg nog wachten tot augustus.

  En deze keer video’s in plaats van snapshot diaries van jouw reis?! Zo leuk!

 2. Aniek
  mei 15, 2015 / 17:08

  Omg….. heb je je vakantie GEVLOGD? :D

 3. mei 15, 2015 / 17:12

  Die foto van jou in die tuinbroek met ijsjes in de haven is zó leuk, ultiem zomer gevoel! :D Ik heb overigens nog nooit Aperol Spritz op, dus dat moet ik ook maar eens bestellen. En oeh, ik voel Annemerel video’s aankomen? Superleuk! :)

 4. joyce
  mei 15, 2015 / 17:33

  Oooooh ik ben zo benieuwd! Ik hou van je schrijfstijl, maar een video/ video’s van je vakantie lijken me ook geweldig!
  Ik ben heel erg benieuwd!

 5. mei 15, 2015 / 17:34

  Heerlijke Friday Favorites! :-)
  Je verjaardag zag er heerlijk uit. Heeft me inspiratie gegeven voor mijn eigen verjaardag over 12 dagen! :-)
  Deze post maakt me zo vrolijk, haha. Bedankt!

 6. Denise
  mei 15, 2015 / 17:39

  OMG, ze laat aan het volgen. ;) Moeder, houdt uw kinderen thuis!

  • Denise
   mei 15, 2015 / 17:52

   Ehmm..ik bedoelde. Ze slaat aan het vloggen. Pardon.

 7. Ianthe
  mei 15, 2015 / 17:43

  Wij zijn hier thuis zo dol op Aperol Spritz dat we onze kat Spritz hebben genoemd! We hebben ook een Martini trouwens, haha.

 8. mei 15, 2015 / 17:55

  Leuk! Die camera ziet er echt vet uit. Maar blijf toch bij mijn nikon j1 :). Wat fijn dat je je verjaardag altijd zo kunt besteden. Zag er heerlijk uit!

 9. mei 15, 2015 / 17:56

  Leuk! Hopelijk snel iets van je hint te zien haha
  Waar is je tuinbroekje trouwens van? Hij is echt pretty!!

 10. mei 15, 2015 / 18:13

  Ik ga die cd meteen luisteren. Heerlijk! Kom maar op met die video!;-)

 11. mei 15, 2015 / 18:27

  Gaaf dat jij je verjaardag elk jaar weer zo goed viert. Geen gezien met visite en taart gewoon weg uit Nederland yeah!

  Ik drink haast nooit alcohol maar nu wel heel benieuwd naar Aperol Spritz. Binnenkort maar een keer proberen.

 12. mei 15, 2015 / 18:36

  Wat een leuke favorieten! Heel gaaf dat je je verjaardag in Italië hebt gevierd :)

 13. Karlijn
  mei 15, 2015 / 20:05

  Oooohh ik hoop dat die hint iets met een YT kanaal te maken heeft!! Zou ontzettend leuk zijn als je video’s gaat plaatsen!

 14. mei 16, 2015 / 00:35

  Aah, fijne favorieten! Je eigen verjaardag is toch altijd een van de leukste dagen van het jaar!
  Ga je vloggen? Dat zou ik echt zo tof vinden!

 15. mei 16, 2015 / 07:57

  Ik vind die tuinbroek zo leuk! Ze mogen weer. :D
  En wat heerlijk toch dat je je verjaardag zo in Italië kunt vieren. Ik krijg nu toch zin om eens een vakantie te gaan boeken…

 16. mei 16, 2015 / 08:26

  Heel leuk! Moet je eerlijk bekennen dat ik nog nooit Aperol Spritz heb gedronken… Ja, ik ga me al schamen, my bad!

 17. mei 16, 2015 / 09:06

  Wat fijn om je verjaardag ieder jaar zo uitgebreid te vieren! Ik heb vaak op de dag zelf helemaal niet het gevoel dat ik jarig ben.. Italië lijkt me helemaal fantastisch!

 18. mei 16, 2015 / 13:32

  Hey! HIEP HIEP HOERA!! Nog van harte gefeliciteerd!
  Zie dat je een hele fijne tijd hebt gehad, mooi :)

  En heeeeeel fijn dat het album van Brandon al op Spotify staat, wordt genieten zometeen.
  Fijn weekend en succes vandaag met de Women’s 10!

  X

 19. mei 16, 2015 / 15:06

  Die camera ziet er inderdaad wel heel fijn en handig uit met dat schermpje. Goede vlog camera ;)

 20. mei 17, 2015 / 13:30

  OMG, ik zou het echt heel leuk vinden als je video’s gaat maken! Ik vind het geniaal die hele fotoshoot met je Aperol Spritz ;) het is ook zo lekker.