FRIDAY FAVOURITES: 164

Favourite Drink – Kusmi BB Detox
 photo IMG_6042.jpg
Ik ben bezig met afkicken van cola en halleluja wat is dat lastig. Er zijn zoveel momenten dat ik denk ‘ik heb het nu écht nodig’. Om te overleven drink ik de hele dag door Kusmi BB Detox thee, mijn favoriete thee OOIT.

Favourite Shopping – Healthy Groceries
 photo Desktop743.jpg
Ik ga 2015 gezond beginnen en vulde op 30 december mijn karretje met alleen maar ‘echt’ voer. Bij de kassa moest ik even huilen, maar uiteindelijk levert een goede gezondheid meer op… Nu alles nog op eten en zorgen dat ik niet over een week de helft in de prullenbak kan gooien.

Favourite work-out – NTC Ab Burner

Ik HOU van dit buikspierkwartiertje. Toen ik zocht naar een afbeelding hiervan kwam mijn blog meteen als eerste zoekresultaat, volgens mijn blog hou ik al ruim twee jaar van deze work-out. Nu moet ik eerlijk bekennen dat er maanden voorbij gaan waarin ik de NTC App geen enkele keer open, maar als ik de Ab Burner doe, dan doe ik hem vaak wel een paar weken achter elkaar minstens vier keer per week. Hij is simpel, snel en effectief (ben nu een week bezig en als ik onder de douche sta voel ik dus écht wel verschil!). (Oh en ik doe dus nooit die eerste, die Toe Touches, want daar krijg ik last van mijn nek en schouders van, in plaats daarvan doe ik bicycles!)

Favourite Book – Liane Moriarty – Big Little Lies
 photo 81J9qYEqYL.jpg
Vanaf zondag heb ik voor jullie vijf weken lang een boektip in mijn Midwinter Reading. De meeste series hebben Midwinter Break, dus is het tijd om weer wat boeken te lezen. Ik trap zondag af met Big Little Lies van de Australische Liane Moriarty, een heerlijk dikke goed geschreven chicklit over drie vrouwen met kinderen in een kleuterklas. Op papier denk je, getsie, dat is toch niets voor mij? Maar geloof me, je wordt vanaf het eerste hoofdstuk in het verhaal gezogen!

Favourite Song – Lana Del Rey

Wat een fijn nummer! Ik hoorde hem deze week pas voor het eerst, nadat ik las dat het nummer genomineerd was voor een Golden Globe. Hij staat in mijn januari-playlist die jullie volgende week op mijn blog vinden.

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. januari 2, 2015 / 17:04

  Haha herkenbaar, ik heb net mijn voorraadkast + koelkast opgeruimd en alle ongezonde troep weggegooid of achter in verstopt! Wat moet je alleen met zoveel eieren? ;) Ben normaal niet zo’n fan van Lana, maar dit is een mooi nummer!

 2. januari 2, 2015 / 17:23

  Oh, dat met die boodschappen is zo herkenbaar! Ik koop ook altijd heel veel gezonde dingen en ik kan altijd de helft weggooien, zo zonde :(

 3. januari 2, 2015 / 17:42

  Lana Del Rey is zo goed!!! Ik ben nog steeds de dagen kwijt. Ik snapte er niets van dat je nu een Friday Favourites had geplaatst. Maar het is inderdaad vrijdag.

 4. Elfi
  januari 2, 2015 / 17:59

  Heet die app echt NTC? Want hij leek me leuk, maar kan em nergens vinden :( Ik heb wel een Samsung, zou het daaraan kunnen liggen? x

 5. Ilse
  januari 2, 2015 / 18:12

  Yesss, ik heb nu al zin in zondag en in nieuwe boeken lezen dankzij jou! :)
  Twijfeldetwijfel over die ab burner..

 6. januari 2, 2015 / 18:35

  Dat boek lijkt leuk! Afkicken van cola zou ik niet kunnen, sterkte ermee. ;)

 7. januari 2, 2015 / 18:43

  Heel leuk om je de 30e tegen te komen bij de AH! Ik heb toen niet in je karretje gespiekt, maar het klopte dus wat je zei. Succes met je gezonde toer en eet smakelijk :) Oh en ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gedaan hebt met O&N. Paard was erg tof!

 8. januari 2, 2015 / 18:44

  Aan de verpakkingen zie ik dat je boodschappen doet bij de Appie, prima, maar groenten en fruit is véél goedkoper (en net zo goed) bij de Lidl. Wel is het aan te raden om boodschappen bij de Lidl op een doordeweekse dag te doen, maar het scheelt echt! En als het weer mooi weer wordt is een tripje naar de markt natuurlijk ook een goeie optie.

 9. januari 2, 2015 / 19:07

  Kijk of je ergens in de buurt een markt hebt Annemerel, dat scheelt echt zo onwijs veel! Ik heb vandaag spruiten, wortels, sinaasappelen, bananen. 2 avocado’s, 4 peren en paprikas gehaald voor 6,90. Nu is dit wel heel goedkoop maar voor een euro of 10 heb je echt een bak aan groente en fruit!

 10. januari 2, 2015 / 19:09

  Ik vind de Friday Favourites zo leuk altijd! :)

 11. Terry
  januari 2, 2015 / 22:52

  Hi, de buikspier app kan ik in de Appstore ook nergens vinden. Heb je nog een andere naam wellicht?

  • Donna
   januari 2, 2015 / 23:10

   Nike Training Club!

   • Tessa
    januari 3, 2015 / 22:01

    Ik heb de NTC app al een tijd maar kan die AbBurner echt nergens vinden in de app..

 12. januari 2, 2015 / 23:37

  Oh wat staan er weer leuke dingen in dit artikel. Over de app, ik zit nu net een week in mijn eigen 30 dagen squat challenge eerst dit maar voltooien.
  Lana is altijd goed!

  En wat goed dat je Cola even aan de kant schuift en heel benieuwd naar het boek! Moet trouwens Girlboss nog lezen.

 13. januari 3, 2015 / 03:21

  Ik hou van Lana Del Ray! Haar nummers zijn zo goed :) en ben benieuwd naar je boek tips!

 14. Lara
  januari 3, 2015 / 14:02

  Mooi nummer van Lana Del Ray!

  Ik vroeg me af of je de Ab Burner echt met een medicine ball doet of kan het ook zonder? Heb de app een tijdje geleden gedownload en denk dat ik ‘m maar eens moet gaan gebruiken maar heb dus niet zo’n bal.

 15. januari 3, 2015 / 20:01

  Gezond eten is duur he! Zo jammer, maar goed je weet wel waar je het voor doet, zoals je schrijft. Een tip is om gewoon groente en fruit te halen op de markt, veel goedkoper! Marielle @ Fit & Fast

 16. john
  januari 3, 2015 / 22:38

  Als je te veel last krijgt van je nek, dan gebruik je te weinig je buikspieren. Als je buikspieren moe worden dan gebruikt het lichaam zowat elke spier in je romp om de oefening te doen… behalve je buikspieren. HEt is de kunst om bewust toch je buikspieren aan te spannen en niet je nek, schouder en rug spieren.

  Ik ben al een paar maanden bezig met buikspieren trainen en had in het begin vooral veel last van mijn rug. maar ook dit kwam omdat ik naar gelang de oefening duurde steeds minder mijn buikspieren aanspande waardoor ik steeds meer spanning op mijn rug ging zetten. Probeer de oefening zo lang mogelijk perfect uit te voeren. lukt dit niet meer stop dan. doorgaan levert alleen maar blessures op. Als je 10 toe touches wel kunt doen zonder last te krijgen van je nek, doe die dan in ieder geval wel en breid dit zeer langzaam uit.

  Oefeningen niet doen betekend dat de spiergroep ook niet getraind wordt.

  Ik ben qua gezond eten en bewegen wellicht wat doorgeslagen. Ik weeg mijn eten en heb hierdoor altijd de exacte hoeveelheid voedingstoffen waarbij ik precies weet wat ik binnen krijg. Hierdoor ben ik in zeer korte tijd bijna 15 kilo afgevallen. Een keer niet gezond eten is daarbij helemaal niet erg. Het is alleen wel van belang dat je duidelijk krijgt hoeveel je per week aan kcal binnen krijgt en wat je ongeveer normaal gesproken verbruikt.

  Wat daarnaast voor mij heel goed werkt is iedere dag wegen op dezelfde weegschaal. Zo weet ik tot op 100 gram nauwkeurig iedere ochtend wat er bij gekomen is of eraf gegaan is. Veel mensen zeggen dat je beter 1 keer per week of per maand op de weegschaal kunt gaan staan. Ik ben het echter niet eens met deze mening. Als je namelijk 1 keer per maand op de weegschaal gaat staan kun je dus zomaar tussen de 1 en 5 kilo zwaarder zijn geworden zonder dat je het door hebt gehad. Dit er weer af krijgen is een stuk lastiger dan een paar honderd gram. Een dagje een salade eten of een boterham minder en je zit weer op je oude gewicht. 5 kilo eraf halen kost je 35.000 kcal minder eten… je moet eens weten hoeveel maaltijd salades dat zijn voordat je weer op je oude gewicht zit. (ongeveer 50, het verschil in minder kcal met een gewone maaltijd)

  Als je er bewust mee bezig gaat, gaat het na verloop van tijd vanzelf. Door bewust er mee bezig te blijven en niet steeds excuusjes te bedenken voor jezelf kom je hierdoor ook niet in een jojo effect terecht maar krijg je zelf volledig de controle over je lichaam en gewicht.

  Je moet daarnaast bij het dagelijks wegen ook in gedachten houden wat je maaltijd zelf weegt, en wat je aan drinken naar binnen werkt. een glas water van 200 ml weegt ook 200 gram. Drink je dus een avondje een pilsje of 5 dan kun je zomaar een kilo zwaarder zijn dan normaal. nadat je dit weer kwijt bent in de WC zul je echter merken dat je lichter bent dan voorheen. Dit komt omdat door de alcohol je lichaam meer vocht verliest dan dat er naar binnen gaat… Reken jezelf echter niet rijk. dit gewichtsverlies is maar van tijdelijke aard en bij langdurig alcohol gebruik wordt je gewicht snel meer. Alcohol is een van de hoogste calorierijke stoffen die je kunt nuttigen. en bestaat bijna volledig uit calorieen. Alcohol wordt daarnaast als een van de weinige voedingsstoffen al in de slokdarm opgenomen.

  Moraal van het verhaal is, dat het erg verstandig is je heel goed in te lezen over calorieen gewicht en voeding. Maak een vast sportschema en hou je hier aan. reken uit hoeveel kcal je hiermee verbrand en bepaal aan de hand daarvan je eet patroon. probeer dit enkele weken en weeg jezelf iedere dag. Je kunt dan snel afleiden of je gewicht verliest of niet. Aan de hand hiervan stel je of je eet schema of je sport schema aan.

 17. januari 4, 2015 / 13:45

  Goed man, eindelijk afkicken van cola ;) ik krijg altijd energie van pepermuntthee, en dat is ook nog eens goed voor je buik. Om nog niet eens van de magische kwaliteiten van groene thee te spreken ;)

 18. januari 5, 2015 / 08:56

  Wat goed van dit boodschappen. Het lijkt me inderdaad wel duurder, maar dan heb je straks (hopelijk) ook wat…

 19. Fenna
  januari 7, 2015 / 08:19

  Wat goed van je dat je bent gaan minderen met cola! Er is nu trouwens een nieuwe variant van coca cola op de markt gebracht: Coca cola life! Misschien dat dat een idee is als je er toch nog zin in krijgt? ;)