FRIDAY FAVOURITES: 05 (Paris Edition)

Yes, het is zaterdag.. maar gisteravond werd ik getroffen door een desastreuze lading migraine, dus deze week mijn favorieten op zaterdag.

Favourite Shop: Maje

Photobucket

Tot nu toe had ik in Parijs slechts geshopt bij ZARA (Spaans), H&M (Zweeds), Patrizia Pepe (Italiaans)en okee.. Chanel, maar dat is ook niet een winkel waar je meer dan een incidenteel paar oorbellen koopt. Deze keer ‘ontdekte’ ik voor het eerst Maje. Ik had er wel over gelezen en ook wat van gezien op Net-A-Porter, maar het zei me niet zoveel. Nou, nu kan ik je dus vertellen dat Maje mijn nieuwe favoriete winkel in Parijs is. Klassiek, Parijs, mooie stoffen, bijzondere details. Bij thuiskomst werd ik er door Megan op gewezen dat er ook een webshop van Maje is! Maar…. ik bewaar Maje maar gewoon eventjes voor Parijs, is financieel gezien wel zo verstandig.

Favourite Seduction: Saint-Honoré Rose-Framboise (Ladurée)

Photobucket

Als ik alleen al aan dit gebakje denk stroomt het water uit mijn mond. Dit is echt heaven on a plate. De room van roos, de perfecte structuur, het zoete, maar toch ook weer niet te zoete. Je mag 6,80 voor zo’n taartje betalen als je hem mee naar huis neemt en 9,40 als je hem ter plekke wilt nuttigen. Ja, dat is veel geld voor een taartje, maar ik beloof je, het is het waard. Wel eten bij de Ladurée aan de Rue Bonaparte voor de ultieme Parijs-beleving. Ga je naar één van de warenhuizen of naar dewinkel aan de Champs-Elysees, dan moet je ten eerste lang wachten op een tafeltje en ten tweedezie je niets anders dan Japanners.

Favourite Place: Le Jardin du Palais Royal

Photobucket

Voor mij zijn de paleistuinen (je vindt ze in een zijstraat van de Rue st. Honoré, ongeveer ter hoogte van het Louvre) ECHT Parijs. Toeristen zie je er amper, er paraderen wat Franse vrouwtjes, bij de fontein lezen mensen een boekje, je ziet mensen hardlopen over het grind. De winkels aan de Paleistuinen zijn dan misschien niet allemaal even goed te betalen (Stella McCartney, Marc Jacobs), maar je vindt er ook de net iets meer bereikbare winkels van Acne en Maje. Ohhh en de designervintagewinkels van Didier Ludot. Als je op zoek bent naar een vintage Chanel mantelpakje of eenleuk tasje van Chanel.. Hier moet je zijn. Maar eerlijk gezegd vind ik de winkels bij Le Jardin slechtsbijzaak.. Het is de sfeer en de prachtige fotogenieke rij bomen die Le Jardin du Palais Royal tot mijn favoriete plekje van Parijs maken.

Favourite Movie : Midnight in Paris

Films van Woody Allen, you either hate or love them. Het is niet mijn soort film, heb ooit Vicky, Cristina, Barcelona gezien voor een schrijfopdracht van een college. Leuke film, maar voor mij niet een film die ik daarna graag nog een keer wil zien. Maar met Midnight in Paris is dat anders. Komt zeer waarschijnlijk doordat ik net iets meer heb met Parijs dan met Barcelona. Film gaat over de Amerikaanse Gil & Inez (Owen Wilson & Rachel McAdams) die op vakantie zijn met de ouders van Inez in Parijs. Als Gil op een avond naar huis wandelt wordt hij aangehouden door een Oldtimer met vreemde mensen, ze nemen hem mee naar een feestje dat zich afspeelt in de jaren 20. Hij ontmoet artiesten als Hemingway en Picasso en ze helpen hem op een bepaalde manier met zijn leven. Zoals altijd, wil ik er liever niet te veel over zeggen want het is natuurlijk veel leuker als je hem zelf gewoon ziet. En dat moet je dus snel ga doen, al is het voor Rachel McAdams, of Carla Bruni.. of PARIJS! (natuurlijk)

Favourite Transportation : Thalys

Photobucket

Het afgelopen jaar ben ik drie keer in Parijs geweest en op drie verschillende manieren. De eerste keer ging ik met de auto, dat was fijn omdat ik niet hoefde te rijden en je had geen stress over het wel of niet halen van een bepaald voertuig. Maar het duurde wel lang, het verkeer in Parijs is horror en de parkeer- en benzinekosten bij elkaar opgeteld waren vrij hoog. Van de zomer ging ik met het vliegtuig, ook niet verkeerd, ging best snel. Maar dat duurde in totaal toch vrijwel net zo lang als met de auto en het komt maar zelden voor dat je voor een normaal bedrag kunt vliegen. Dit keer ging ik met deThalys en dat is dus vanaf nu mijn vervoersmiddel naar Parijs. Het ging snel (we waren er in 2,5 uur!), je hoefde niet van te voren in te checken, geen gezeur met tassen die te zwaar zijn of waar je op moet wachten. Ik kon mijn telefoon aan laten staan, ik kon hem zelfs tegelijkertijd opladen (nietgeheel onbelangrijk!) Gare du Nord is maar een paar metrohaltes van het centrum verwijderd.. Nee,echt de Thalys is fantastisch. Onze trein vertrok om 6.58u en om 10.15u stonden onze koffers albij het hotel en stonden we op de Champs-Elysees. Prijs was ook prima te doen, 70 euro voor een retourtje.

Bisous bisous,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

12 Reacties

 1. oktober 22, 2011 / 18:56

  Je favorites vind ik altijd zo leuk om te lezen!

 2. oktober 22, 2011 / 19:49

  Leuk hoor, zo’n Parijs editie hiervan :)
  Ik dacht altijd dat de Thalys enorm duur was,
  maar de prijs valt me erg mee.
  Toch wel iets om over na te denken, hmm.

 3. oktober 22, 2011 / 19:51

  Parijse tuinen, oh-la-la! En Midnight in Paris komt bovenaan op mijn must see lijstje te staan!

 4. oktober 23, 2011 / 07:46

  Ik HOU van Parijs. Ik vind het zo’n romantische stad. Alleen ben ik altijd op mezelf aangewezen aangezien ik echt NIEMAND mee kan krijgen zodra ik ook maar even begin over ‘een paar dagen lekker shoppen en vertoeven in Parijs’ dan slaat meteen iedereen stijl achterover en hebben ze allemaal wel een excuus en een feit klaar waarom ze niet naar Parijs toe willen. Poor me.

 5. oktober 23, 2011 / 08:29

  Heel leuk! Zelf was ik vorig jaar november in Parijs, maar ik wil ook graag een keer als het mooi en zonnig weer is, in de lente. En wat een leuke film is dat he? Vond vicky christina barcelona ook heel gaaf, maar heb dan inderdaad ook wel wat met barcelona ;).

 6. Saskia
  oktober 23, 2011 / 10:43

  Ik ben heel benieuwd naar Midnight in Paris, de trailer ziet er goed uit, maar dat het ik ook met Vicky Christina Barcelona. Maar ik ben er eigenlijk ook nog steeds niet uit wat ik nou van die film vond. Nouja ik ga hem maar gewoon snel kijken!
  Oh en een erg leuk lijstje, ik hou van je favorieten!

 7. oktober 23, 2011 / 13:14

  De Thalys is niet altijd zo goedkoop hoor, ik ben in mei naar Parijs gegaan, en toen zijn we gaan vliegen. Dat was goedkoper! Ik hou echt van Parijs <3

 8. oktober 23, 2011 / 20:23

  Lief dat je mijn link erbij hebt gezet!! Jouw verslagen zorgen er echt voor dat ik NU naar Parijs wil haha

 9. Iris
  oktober 23, 2011 / 21:00

  Dat taartje <3

 10. oktober 24, 2011 / 09:34

  ik mis parijs zo erg nu ik dit stukje lees :)

 11. oktober 25, 2011 / 13:19

  Ah leuk, leuk. Krijg op deze manier nog meer zin in m’n eigen weekendje Parijs in december. En de film zal ik van te voren nog eens kijken, ben benieuwd! Het volgende uitje naar Parijs alweer gepland? ;)

 12. oktober 25, 2011 / 22:45

  Ik wil ook naar Parijs!