FOODIE: Pretty & Damn Delicious Starter

Gisteren at ik dus het aller lekkerste Home Made voorgerechtje OOIT. Ik zou graag de credits voor dit kunstwerkje op me willen nemen, maar helaas zijn slechts de foto’s van mijn hand. Toch denk ik, dat jullie dit met een klein beetje inspanning ook heel goed kunnen maken. Volgens mij is het helemaal niet zo lastig als het eruit ziet, je moet er alleen maar op komen…

Benodigdheden (voor 2 personen):
– 300 gram verse tonijn
– 1 courgette
– sesamzaadjes
– sushi azijn
– limoen
– citroen
– sojasaus
– peper
– zout
– olijfolie

1. Snij smalle reepjes van een courgette, daarna marineren met sushi azijn, olijf olie, en het sap van een limoen en een citroen.

2. Verder je tonijn in drie stukken. 2 van de stukken ga je insmeren in olijfolie en daarna door de sesamzaadjes rollen.

3. De overige tonijn snij je fijn tot een tartaar. Deze tartaar marineer je met sushi azijn, olijf olie, het sap van een limoen en een citroen en breng je nog verder op smaak met een beetje peper en zout.

4. Tijd voor de vinaigrette, mix wat sojasaus met olijfolie.

5. Tijd voor het spannendste gedeelte, het bakken van de tonijn met de sesamzaadjes in de pan. Zorg dat je dit heel erg voorzichtig doet en dat de tonijn niet uit elkaar valt. Laat alle kanten van de tonijn heel eventjes garen, maar niet te lang. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de tonijn mooi rauw blijft.

6. Leg de tonijn op de borden, draai kanelen met twee lepels van de tonijntartaar. Stiekem is dit de lastigste stap, want ik heb dat ook nog steeds niet onder de knie. Je kunt de tonijn ook op eigen kunstzinnige wijze op het bord dresseren. Leg de courgette over de gebakken tonijn en maak af met een beetje soja vinaigrette.

Tadaaaaaaa! You’re pretty damn impressive & delicious starter is ready to serve!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

12 Reacties

 1. november 6, 2011 / 18:26

  Pf hier krijg ik zo’n honger van! Ziet er heerlijk uit!

 2. november 6, 2011 / 18:54

  Ziet er heeerlijk uit!

 3. november 6, 2011 / 19:03

  Looking good! Ga het zeker eens maken

 4. november 6, 2011 / 20:02

  Hmm dat klinkt en ziet er heerlijk uit!

 5. november 6, 2011 / 20:19

  Ziet er delicious uit!

 6. november 6, 2011 / 21:10

  Oh ik ben echt dol op tonijn! :) Ik zal het recept eens voorleggen aan mn moeder en als het gelukt is, krijg je er uiteraard foto’s van te zien ;) xx.

 7. november 6, 2011 / 21:37

  Dit is niet echt mijn soort eten maar het ziet er wel práchtig uit!

 8. november 7, 2011 / 08:49

  Dat ziet er zowel prachtig als lekker uit!

 9. november 7, 2011 / 11:22

  Ik eet geen tonijn maar de fotos zien er echt prachtig uit, ik geloof best dat het lekker was ^^.

 10. november 7, 2011 / 16:39

  HEERLIJK! je foto’s vind ik ook mooi gelukt!

 11. november 7, 2011 / 19:47

  het ziet er heerlijk uit! ik ben gek op tonijn, dus misschien ga ik dit maken met kerst. :)

 12. Claire
  november 8, 2011 / 09:10

  Jammmm! haha ik houd zoveel van tonijn, dus ik ga dit zeker snel een keer maken!:D