FOODIE: Kusmi Tea

 Photobucket

Toen ik vorig jaar in Parijs was, werd ik bij Galerie LaFayette verliefd op de vrolijke blikjes thee van Kusmi. Helaas was ik iets minder gecharmeerd van de prijs (ik had namelijk net al een godsvermogen aan kleding geshopt, dus alles duurder dan Pickwick viel in de ’te duur’ categorie).

Even een kort stukje geschiedenis: Kusmi Tea komt oorspronkelijk uit Rusland. Pavel Michailovitch Kousmichoff verliet het ouderlijk huis op veertienjarige leeftijd en belandde bij een theehandelaar. De eigenaar zag enorme potentie in de jongen en leerde hem “Tea Blending”. Hij opende zijn eigen Theehuisje en creeerde zelfs blends die later de “Huis-Blends” van de Tsaar werden. Begin 20ste eeuw stuurde hij één van zijn zoons, Viatcheslav, naar Londen en een paar jaar later opende hij ook in Parijs. Tussen de twee wereldoorlogen in werden er zelfs kantoren in steden als New York, Hamburg en Constantinopel. Vlak na het einde van de tweede wereldoorlog overleed Viatcheslav en werd alles overgedragen aan zijn zoon Constantin die duidelijk niet het zakelijk inzicht had van zijn opa en vader, waardoor de thee een beetje in de vergetelheid kwam. In 2003 is het bedrijf opgekocht door de Orebi familie en sinds dien is Kusmi Tea weer helemaal terug.

Een paar weken geleden vond ik een pakje Kusmi Tea in een Goodiebag en ik kan je vertellen, it tastes pretty damn delicious! Ik heb de SWEET LOVE blend, uit de Wellness-lijn waarin je o.a.  ook de BOOST, BE COOL & DETOX theeën vindt. De SWEET LOVE blend is met Chineese thee, zoethout, kruiden, guarana en roze peper. Het moet je energie en vitaliteit brengen, de spijsvertering een boost geven en een zachte smaak in je mond brengen.

Nou, al die gezondheidsweetjes daar kan ik natuurlijk niet veel over zeggen. Na vijf kopjes thee vergezeld met twee bonbonbloc’s heb ik niet bepaald wetenschappelijk onderzoek verricht, maar het is natuurlijk altijd een prachtig idee. En het is zeker waar dat thee erg goed kan zijn voor je spijsvertering, dus ik geloof er dan ook heilig in.

Kusmi Tea is onder andere te koop bij de SOAP Treatment Store. Een pakje met 20 zakjes kost 10,50. Een (super leuk!) blikje met 125 gram losse thee kost 13,95. Je kunt de thee ook bestellen op de officiele website van Kusmi Tea

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

7 Reacties

 1. augustus 16, 2011 / 19:00

  Kusmi, ik heb het al zo vaak gezien op Valentine’s blog! Zag ze vorige week ook in LaFayette staan, ze waren mij iets te prijzig, maar ze roken heerlijk!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 16, 2011 / 19:15

   Maar soms mag je jezelf wel eens verwennen toch? Wie is Valentine en wat is haar blog? Altijd leuk om nieuwe blogs te leren kennen!

 2. augustus 16, 2011 / 19:27

  Oeeeh toen ik afgelopen week in Parijs was ben ik bij de Kusmi-winkel geweest aan de Champs-Élysées! Aanrader! :D Ik kocht een setje van 5 miniblikjes voor ongeveer 17 euro, en verdeelde ze met mijn reisgenootje! (:

 3. augustus 16, 2011 / 20:17

  Ik zou deze thee alleen al kopen om de leuke blikjes.. :)

 4. augustus 17, 2011 / 02:17

  Ik zag deze bij Loods 5 liggen en schrok me toen ook dood van de prijs haha!

 5. augustus 17, 2011 / 10:45

  Ooh klinkt lekker. Ik was van plan met de kerst naar Parijs te gaan. Deze komt op mijn wishlist :D.

 6. augustus 17, 2011 / 14:25

  Dan kun je in Parijs je geluk op, Kushmi komt daar vandaan en er zitten ineens heel veel kushmi winkels!
  Ben fan van de Detox, heerlijk!