>FOODIE: How I’m keeping up

>

Photobucket

Gezond leven hoeft helemaal niet zo lastig en duur te zijn als ik een paar maanden geleden van mening was. Ik ben nog geen Healthonomic, maar wel een wannabe en met kleine babystapjes komen we er uiteindelijk wel.

De sleutel? Ik ontzeg me zelf niks. Jezelf iets ontzeggen is de goden verzoeken. Het moment dat je jezelf van alles gaat ontzeggen, is dat het enige waar je nog aan kunt denken. Het is anders als je jezelf slechts een dingetje ontzegt, zoals ik met suiker deed. Dat is vol te houden omdat je je slechts op één ding hoeft te focussen. En ook omdat ik zei, zo min mogelijk toegevoegde suiker, ik zei niet, helemaal geen suiker meer. Kijk wanneer je zegt, helemaal niet, dan denkt dat stemmetje in jouw hoofd.. hallo, helemaal wel!

Iets anders is passie. Ik heb een passie ontwikkeld voor gezonde voeding. Ik lees mezelf een ongeluk! The Truth About Food (voor de dertigste keer), Skinny Bitch (voor de derde keer), The Crazy Sexy Diet (nieuw!) en Michael Pollan’s betoog voor echt eten. Ah, en Superfood voor Dummies natuurlijk. Het is bijna als een studie voor me (iets wat ik de laatste tijd heel erg mis, dus dat is gewenst!).

Oh en weet je, hoe langer je gezond leeft, hoe fijner het wordt. Je gaat pure smaken steeds meer waarderen. Of ik dan helemaal niets meer voel voor junkfood? Oh jawel hoor.. van een goede bonbon kan ik nog steeds genieten, zelfs bij een McChicken lik ik heel soms m’n vingers nog af (is welgeteld een keer in 2011 voorgekomen, maar het gaat om het idee). Maar weet je wat het is, vroeger at ik een bonbon, en dan moest die doos binnen tien minuten leeg zijn, nu ben ik na één bonbon gelukkig en na twee volledig verzadigd.

Ik heb ook heel veel gezonde vervangers gevonden voor m’n chocolademuffin en m’n zak chips. En zoals ik al zei, op den duur ga je die zelfs meer waarderen dan die makkelijke zak doritos.

– Een handje rauwe noten. Amandelen, cashews, pecannoten, macadamia, hazelnoten, pinda’s… Het vult niet alleen ontzettend, het is ook heel erg lekker. Oh en dan denk je misschien, al die calorieën! Maar uit verschillende onderzoeken is gebleken dat rauwe noten er voor zorgen dat je (veel) sneller verbrand en  dat rauwe noten misschien zelfs min X-aantal calorieën zijn!


– Ik hou van thee en wie eigenlijk niet? Maar heb je wel eens geprobeerd om bijvoorbeeld bij je groene thee een kaneelstokje te doen, of een vanille? En wat dacht je van een stukje gember! Zo lekker en ik mis de frisdrank en koffie niet eens! (Ik drink nog maar twee a drie kopjes cappuccino per week!! En dat terwijl ik zo’n fabulous Nespresso apparaat heb!)


– Onze hele koelkast ligt vol met groente! Paksoy, spinazie, waterkers, rucola, romeinse sla, peultjes.. Ik vind het heerlijk om in een wokpan gewoon een beetje spinazie te gooien, beetje olijfolie erbij, wat walnoten en champignons et voila, healthy snack!


– Oh en smoothies! Is er iets fijner dan smoothies? Vanmorgen dronk ik een smoothie met magere melk en een doosje frozen cherries. Ik was de eerste drie uur verzadigd en het was zo LEKKER!!!!!

Oh en ik wil het natuurlijk niet al te hard zeggen, maar eh.. in 2011 nog geen één keer last van migraine gehad!!!!!

Liefs,

Delen:

16 Reacties

 1. Rosanne
  maart 28, 2011 / 13:55

  >Je bent echt super goed bezig Annemerel!!

 2. Anonymous
  maart 28, 2011 / 14:08

  >You go girl! Gezond eten maakt veel langer gelukkig dan die chocoladereep waar je een kwartiertje van geniet. (Maar die reep mag natuurlijk wel… af en toe. Ontzeggen werkt inderdaad niet!)

 3. marleen
  maart 28, 2011 / 14:26

  >oke, bron van het eerste punt?! rauwe noten zijn gezond, healthy fats en eiwitten, i know that. maar een snellere verbranding wat resulteert in "negatieve calorieen"?! ehh dat gaat er bij mij niet in ;) wat ik wel kan zeggen is dat je lichaam vet nodig heeft (de healthy dan) om vet te kunnen verbranden (daar heb ik dan even geen bron bij, maar het klinkt logisch niet)…. ik kan me echt niet voorstellen dat het eten van rauwe noten meer calorie verlies oplevert dan calorie inname.

  verder, ik hou van je stukjes over eten. ik begin zelf ook de laatste tijd een enorme foodie te worden, al zou ik mijn huidige studie niet zo leuk vinden (media&cultuur) zou ik voeding&dietiek willen studeren :D

 4. Eva
  maart 28, 2011 / 15:07

  >Way to go An! Er is ook steeds meer bewijs dat het kcal in – kcal uit verhaal helemaal niet klopt. Het gaat niet alleen om hoeveel je eet, maar ook om wát je eet. Liefde voor noten! *stopt nog een paar amandelen in haar mond*

 5. Rianne
  maart 28, 2011 / 15:24

  >Begin zelf ook al aan de gezonde toer. Noten met kwark. Dat is echt lekker!

  En verder drink ik veel water. Maar het is niet zo dat snoepen in een keer verboden moet worden, haha XD

 6. Elien
  maart 28, 2011 / 15:55

  >Goed van je zeg! Ik zou dat beter ook eens doen :) Mijn dagelijkse Kinder Bueno of Cent Wafers (ja, echt) is al vervangen door een appel. Tjah, je moet ergens beginnen he :)

 7. Sanne
  maart 28, 2011 / 16:10

  >Ik heb skinny bitch ook liggen en ook een keer gelezen. Maar dat vond ik toch wel een bizar boekje ;). Maar vind wel dat je goed bezig bent! Lekker bewust!

 8. Anne
  maart 28, 2011 / 16:31

  >Geen last meer van migraine??!!

  Ik weet wat me te doen staat.

 9. Nathalie
  maart 28, 2011 / 16:55

  >Goed bezig! Ben benieuwd wat je van Crazy Sexy Diet vindt, de schrijfster daarvan (en van crazy sexy cancer) was een aantal jaren geleden bij Oprah.

 10. Eline
  maart 28, 2011 / 17:45

  >Good job babe!

 11. karenverhulst
  maart 28, 2011 / 17:57

  >Ohmygod, Geweldig:D! echt waar, je bent zo zot mega goed bzig ! ik krijg spontaan weer energie van deze blogpost :) ( & ben best wel fier dat ik ook goed bezig ben op dat vlak, net lekker radijsjes gegeten als tussendoortje, njammie! )

 12. nettelie
  maart 29, 2011 / 12:59

  >Jeej, health freaks united!!!

  Ik eet zelf ook extreem gezond en ik merk dat in vergelijking met een aantal jaren geleden mijn weerstand zodanig vooruit is gegaan, dat het bijna belachelijk te noemen is. Vroeger was ik elke maand wel een keer verkouden of ziek of had ik buikpijn of keelpijn of…, en hoofdpijn kwam eigenlijk dagelijks wel voor. Sinds ik dierlijke producten bijna helemaal geschrapt heb (ik eet alleen nog soms biologische yoghurt en soms een eitje van de Echte Kippenboer, maar verder niets dierlijks – dus ook geen chocoladekoekjes (melk!) en veel soorten brood (melk!) niet meer) en aanhanger ben van het whole foods principe, merk ik dat ik meer energie heb. En verkouden of ziek, zwak en misselijk? Dat ben ik al máánden niet meer geweest.

  Daarbij: ik sta elke ochtend om 6:00 uur met een glimlach op. Nou, als je me dat twee jaar geleden verteld had, had ik waarschijnlijk nog een handje chips genomen en je vervolgens keihard uitgelachen; voor 10:30 uur kwam ik toen echt mijn bed niet uit. Nu moet ik wel in verband met mijn werk, maar ik vind het nog fijn ook! Ik voel me zo zo zo fit, ik kan het echt iedereen aanraden om eens goed onder de loep te nemen wat je allemaal (onbewust) nuttigt op een dag. Want zoveel mensen weten niet dat een 'gezonde' Evergreen, of Yakult, of…, eigenlijk een sluipmoordenaar kan zijn. En lees je ook eens in op http://www.thefruitpursuit.com, waar heel overzichtelijk en in begrijpelijke taal wordt uitgelegd wat precies goed voor je is en wat absoluut niet. :)

 13. Bibiane
  maart 29, 2011 / 15:09

  >Wat een inspirerende post! Ik ben een tijd geleden gestopt met caffeine drinken omdat ik 's nachts niet sliep. Ik sliep daarna weer als een roosje. Nu met stage drink ik weer liters koffie omdat ik zonder de caffeine al in slaap val om 21.30 (no kidding…)
  Na mijn stage sla ik het roer toch permanent volledig om hoor! Bedankt voor de inspiratie.

 14. Anonymous
  maart 30, 2011 / 20:50

  >Na het lezen van je healthy artikelen heb ik het sporten ook weer fanatiek opgepakt & vanochtend zat er een Bol.com pakketje bij de post met "The truth about food". Kijken of ik m'n leefpatroon eens wat gezonder kan maken! :-)

 15. rinusrunning
  maart 30, 2011 / 22:18

  >Een timeoute is ook goed te doen.

 16. Stephanie L.
  april 1, 2011 / 18:17

  >Wat een goede blog, annemerel!
  Ben zelf sinds Januari gezond aan het eten en ook bij mij is de migraine verdwenen! Hulde aan het eten van minder koolhydraten en meer eiwitten.
  Magere kwark van biogarde met suikervrije limonade, of een salade met avocado, gerookte kip, sesam-zaadjes, rode ui, gedroogde tomaatjes en rucola! EN als je dan toch een keer chocolade wilt: De reep pure chocolade van Cote dór bevat het minste aantal koolhydraten. Of idd, geroosterde amandelen en walnoten. Heerlijk!

  Vraagje, die limonade van Elzenduin met verse kruiden en stukjes fruit, wat gaat daar precies in???

  Liefs!