FOOD: Sesamnoodles met boksoi

 photo noodlessesam.jpg

Mijn kook-streak is nog steeds niet voorbij. Hoewel die nu heel even op een mini laag pitje staat omdat ik de komende drie dagen een detox doe met SLA. Niet dat ik de hele dag sapjes drink, maar alle maaltijden zijn al voor me bereid. Even een klein kook-pauze dus. Maar deze sesam noodles maakte ik vorige week al.

Maar ik zou Annemerel niet zijn als ik weer eens een ingrediënt miste. Dit keer was het lente ui dat ontbrak in mijn koelkast. Ik had het wel gehaald, maar had ondertussen al twee andere recepten gemaakt, waardoor de lente ui dus op was toen ik aan dit recept wilde beginnen. Toen dacht ik, prima maak ik een ander recept, maar voor dat andere recept had ik zelfs de dubbele hoeveelheid lente ui nodig. Aangezien ik vrij weinig zin had om naar de supermarkt te gaan voor een bosje lente ui (dan was ik waarschijnlijk minimaal een half uur onderweg geweest en had ik in de supermarkt sushi gehaald en uiteindelijk helemaal niet meer gekookt), besloot ik maar weer eens te roeien met de riemen die ik had. De lente ui werd vervangen voor een grote bos boksoi. Iets compleet anders, maar wel gezond. En op deze manier heb ik wel een origineel recept in plaats van een exacte kopie van Gwyneth’s recept.

Benodigdheden voor twee (kleine porties)
150 gram sobanoedels
6 stengels boksoy, in stukjes van ongeveer vijf centimeter.
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels mirin
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels Furikake*

 1. Kook de noodels volgens de aanwijzing op de verpakking, spoel af met koud water en zet apart.
 2. Roerbak de boksoy in een wokpan.
 3. Mix de sojasaus met de mirin en sesamolie.
 4. Mix de noodels met de boksoy en de saus in de wokpan, bak twee minuten.
 5. Serveer en maak af met de Furikake.

(Furikake maak je heel makkelijk zelf. Versnipper twee nori vellen, rooster kort in een koekenpan. Mix met twee theelepels sesam, twee theelepels suiker, 1 theelepel sesamolie en een snufje zout. Et voilà! Bewaar tot drie dagen in luchtdichte verpakking, is ook erg lekker op een cracker met avocado).

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. januari 31, 2017 / 12:40

  Klinkt zo lekker ;-)
  Leuk dat je hier een recept shared.

  Xoxo

 2. Ilse
  februari 1, 2017 / 00:56

  Hmm, lekker!